Vårbilder!

Sol, sol idag igen! Fantastiskt härligt med fågelkvitter och takdropp. Mira och jag var på åkern igen, det gäller att passa på så länge det går. Lägger upp några bilder fotade med mobilen:
Hittade mina gamla glajjer som solskydd till ögonen, de går att stoppa i fickan på prommisjackan;)
Lilla Skorpan pratar och pratar idag, hon vill ha sällskap hela tiden. Kanske är det ett tecken på att det är dags för bebisar?
Ikväll ska jag packa väskan, för imorgon går bussen mot Norrland!
Tjing på er,
Annica

Glad vovve, glad matte!

Idag har vi haft kanonfint vårväder här hos oss, så Mira och jag tog en sväng bort till "andra" åkern (alltså inte den närmsta, utan den lite längre bort - vi har några här...)

Spår efter glad vovve i flygande fläng!

Vi har lekt kasta pinne jättelänge av spåren att döma

Härlig färg på himlen!

Trött och nöjd vovve återvände hem till huset för vila. Där hemma hade vi besök av svärföräldrar som inte kunnat besöka oss till födelsedagen eftersom maken varit sjuk. Nu är han återställd och riskerar inte längre att smitta sin omgivning med flunsa.
Våra besökare hade med sig hämtmat från kinarestaurangen i deras kvarter och det var mumsigt värre. Massor med mat vräkte vi i oss! Lite senare lyckades vi med konststycket att klämma i oss goda semlor som de också hade med, inte heller helt fel.

De hade också med en födelsedagspresent till mig, något jag önskat mig länge men inte alls trott att det skulle bli verklighet den närmaste tiden:

Ta da, my very own symaskin!!!

Jag har provat den, den är liten och smidig och fullt tillräcklig för mina behov och den är BARA MIN!! Oj, så huvudet snurrar av tankar på allt roligt jag ska sy!

Igår var vi på IKEA i Uppsala och när vi passerade tygavdelningen började maken babbla om ett visst tyg vi såg och sen gick vi vidare. Vad jag inte visste var att jag var nära att upptäcka att de faktiskt börjat sälja symaskiner, så han fick ju lirka iväg mig åt ett annat håll för annars skulle jag säkert tyckt att det var ett lämpligt köp. Han visste ju hela tiden att det skulle komma en maskin idag! Wow, har fortfarande lite svårt att smälta det här:)

Imorgon väntar ett besök på bilprovningen (för maken alltså) och en liten runda i vår stad (för mig). Jag måste också ta tag i rättningen av uppsatserna, för på torsdag åker jag iväg till mamsen i Sundsvall för ett kort besök. På lördag åker vi neråt igen tillsammans med syrran, för på söndag ska vi fira en 20-åring!

Ha nu en alldeles underbar tisdagskväll alla raringar!

Kram Annica

En liten tid i solen

Igår kväll kunde jag glömma snö och kyla för en stund. Jag var nämligen på bio och såg ett soligt Thailand:

Kände att jag lätt kan byta bort vår vinter mot den som var på sydligare breddgrader!

Jag blev bjuden på ett mysigt besök av söta dotter J, som även hade med sig presenter från Thailand till sin mamma:

En såå snygg klocka har stått på önskelistan länge, så nu är mamma glad!

Maken är fortfarande dålig och det känns ju lite trist. Men eftersom han vilar mycket gör jag det också, så det känns inte helt fel;)
Det blir en del tv-tittande (så bra det är med 46 kanaler, nånstans finns det nåt att se) och stickningen växer fram - se där, nån nytta med det hela! Jag bläddrar också lite i nya tidningar:


Fick ett litet städryck för en stund sen, svepte snabbt fram genom huset med disk, tvätt, sortering, vattning och sopborste. Nu vilar jag här framför datorn;)

Får se om maken vilat sig i form till imorgon, då tar vi tag i saker igen - jag har ju loooov!

Må så gott där ute i världen!
Kram
Annica

Tidig start

Katterna här hemma har svårt att skilja på vardag och helg tror jag. Förhoppningen om en härlig sovmorgon tog slut tio över 7 efter att jag förgäves försökt få dem att sluta krafsa på dörrar (vilket gör mig galen - och det vet de minsann) eller nafsa på mina händer. Efter en halvtimmes hyssjande gav jag upp, det gick ju liksom inte att sova ändå.
Efter att ha serverat delikat kattmatsfrukost har jag slappat i soffan med Brothers and Sisters som jag gillar, men märkligt nog flyttades från 5:an till kanal 11 eller nåt. Dessutom sänds det 7.20 på lördagsmorgnar. Alltså har jag sett väldigt sporadiskt på den serien....
En kopp te senare har det blivit lite Jims värld, bra slapptv. Ny stickning har jag påbörjat och kommit en bit på, så det har varit en skön morgon ändå trots att det blev tidigare än jag räknat med.
Har hunnit med en sms-konversation med äldsta dottern också, vilket ändade i ett blivande biobesök ikväll, najs. Vi ska se filmen En gång i Phuket, kul med tanke på att hon just varit där;)
En ledig lördag är ju aldrig fel, får se vad den bär med sig!
Ha en skön dag därute, var rädda om er och varandra!
Kram
Annica

Det är min dag idag!

Japp. Min födelsedag idag. Trots att allt firande har ställts in på grund av en otroligt febrig och hostig make, så har gratulationerna strömmat in. TACK!!! (jag fyller inte ens jämnt!)

Från en gullig arbetskamrat!

Kort o blommor samlades det till i smyg och sen blev det samlade hurrarop på jobbet

Elever har grattat och sjungit. Massor av snälla grattis på facebook. Grattis via sms.

Jag är så otroligt tacksam för min omgivning. Jag har underbart fina barn som har grattat sin mamma idag, jag har en älskad man som är så ledsen att han inte kan ge mig något idag eftersom jag förbjudit honom att ge sig iväg någonstans i feberyra, gullig mamma och fin syster med fina barn, härliga arbetskamrater som gör jobbet till en glädje att gå till varje dag, så snälla svärföräldrar som ringer och sjunger i telefonen. Ja, jag är lyckligt lottad här i livet, så är det.


Eftersom det inte blir nåt tårtfirande så blev det enkel bakelse istället!

Nu ska jag ta ett glas gott och njuta av min kväll tillsammans med maken i soffan.

Tack för idag!
Kram Annica

Operation rädda tunikan

En omtyckt, vid och fin och vit tunika fick fula fläckar bak när jag cyklade i höstas. Naturligtvis gick de inte bort i tvätten, trots alla möjliga försök med diverse vätskor.
Nu har jag istället täckt de små bruna fläckarna med fint broderi och vips så är tunikan som ny!

love, love

här syns en mörkare liten fläck om man tittar noga

Nu ska jag försöka vara lite mer rädd om den, för den är nog lite snyggare nu än innan fläckarna!

Dags för tandborsten och kudden, det är bara en vecka kvar till lov och sovmorgnar!

Kram
Annica

Städar

Äntligen tid och dagsljus för storstädning av köket. Har krupit på golvet och torkat av alla lister, golvsocklar och elementet. Har klättrat på stolar för att nå ovanpå skåpluckor, mystiska fläckar på taklister och - blä - ovanpå kylen. Putsat fönster, gjort rent i micron och gnuggat öppna hyllor fria från fett o damm. Känner mig rätt nöjd nu.
Inser att jag har kvar två badrum som jag också "sparat" till bättre dagar.... dammtorkning av ja, hela huset faktiskt finns också kvar. Och de där fettiga fläckarna som dörrar får när man inte tar i handtagen. Hur ser då handtagen ut? Vill nog inte veta det.
Kanske ska ta en lååång sväng med hunden istället. Eller ta tag i eländet. Hmm...
Ciao!
Annica

Tjockis

Här ligger hon och jäser, vår lilla Skorpa. Det är dags för tillökning igen i kattfamiljen. Förra gången gick det ju inte så bra för Kexet, men Skorpan har klarat av flera födslar så det går säkert bra den här gången också:)
Det är ju svårt att veta när det blir exakt, men någon eller några veckor är det väl kvar innan familjen får söta små gullisar!
Nu är det dags att möta kudden för en kvällsdejt!
Sov gott söta människor!
Annica

Semmelmellis

Mmmm, hade en stund över i centrum innan bussen hem skulle gå så jag gick in på konsum och införskaffade det här:
Nu är magen stärkt inför eftermiddagens jobb med att rätta ett gäng uppsatser som sexorna skrivit i nationella proven. Egentligen skulle arbetsstyrkan varit i Norrtan på föreläsning i tre timmar ikväll, men den blev inställd så jippiiii nu kan jag sitta med arbete hemma istället;)
Eftermiddagen har tillbringats på teater med fyr-sexorna. Vi har sett Riksteaterns föreställning Katitzi och den var riktigt bra - full fart och mycket sprittande glad musik. Imorgon blir det efterarbeten om elevernas upplevelse av det hela.
En kväll med arbete väntar mig, hoppas ni där ute har det liiiite roligare än så:)
Kramar
Annica

Solisol

En fantastiskt fin och solig dag har vi haft idag. Mira och jag har tagit en härlig promenad längs banvallen. Hon får springa fritt där och det märks att hon njuter lika mycket som jag av vädret;)
Solen strålade och hästarna var ute i hagen
I den tomma hagen bredvid passade Mira på att äta det som hästarna lämnat efter sig...
Tydliga spår där de vilda djuren har övergångsställe:
från ena sidan av vägen...
... till den andra - som leder ut på de öppna vidderna.
Efter en så härlig sväng ute blir det nu gott med lite eftermiddagskaffe!
På återhörande,
kram Annica

Vinterdag

Äntligen, äntligen en dag i dagsljus! Dessutom är det inte så kallt heller, så idag blev det en lång sväng i skogen med söta vovven.

Snötyngt

Godissök i snön

Godissök i träd


Tog en sväng till samhället på förmiddan, lånade lite på biblan (mitt favorithäng!) och tog en runda på en av second handaffärerna. Där träffade jag en gammal pluggkompis som jag inte sett på år och dag, jätteroligt att prata lite om allt som händer i livet. Det är ju märkligt det där att med vissa människor är det som att man nyss setts, man bara fortsätter prata liksom, fast det har gått flera år.
  Det här är en rolig tjej som livade upp skoldagarna ordentligt på den tiden och hon är fortfarande lika skoj. Hon frågade efter "Gackanonen", haha, att hon kom ihåg det. Det var nämligen sonens (o familjens) smeknamn på honom själv när han var i 1 1/2 årsåldern, eller Gackan som han sa i början. När min kompis fick veta att han fyller 16 i vår så insåg vi att tiden verkligen traskat på;) När vi skildes i butiken var det med en stor kram, väldigt uppiggande för humöret.

Ikväll blir det väl lite melodifestival, åtminstone i bakgrunden för det känns som stickningen ropar på mig och kanske lite läsning också. Och eventuellt blir det ett skönt bad med den härliga baddoften som sonen gav sin mamma i julklapp!

Hoppas att ni alla får en bra lördagskväll vad ni än gör!

Jag säger som min gamla pluggkompis alltid sa:

Tjingeling!!

Kram Annica

Morgonljus

I söndags morse när Mira och jag tog en snabb promenad i kylan:


Vackert, eller hur?


Kaffe och dagens tidning väntar innan det blir Äntligen hemma. Ha en skön kväll folket!

Annica

Ute ur idet!

Ja, man kan ju tro att jag gått i ide och bara väntat på att vintern ska ta slut. Ingen dum idé egentligen.... Veeem tyckte att det var en bra tanke att börja befolka det här avlägsna kalla landet i norr? Den måste ha kommit på sommaren och sen frusit fast när kylan kom.
Här hos oss har termometern stadigt visat runt -20 hela förra veckan, brrrr. På dagarna har det varit något varmare, men flera dagar har vi haft eleverna inomhus på raster för det har varit för kallt ute.

Förra helgen hade vi i alla fall sötaste barnbarnet här med sin mamma och värmde våra själar lite. De sov kvar så vi fick rå om dem ordentligt med mat och prat och lek.



Här fikar vi sockerkaka som morfar bakat, mums!

Veckan kom och gick, sen hade vi turen att få ha lilltrollet här själva! Maaassor av bus och lek har vi hunnit med i helgen. Från vinden har vi hämtat ner våra barns gamla lektält med tunnel och jisses så kul man kan ha med en så enkel grej!






Det var såå himla roligt att hunden, katterna, morfar, busiga bollar och mormor kunde krypa in och ut tillsammans med busungen.

När man tröttnar på tältlek kan man ta sig ett torrbad i tvättkorgen:

Med fantasins hjälp har lillan själv fyllt på vattnet och klätt av sig till nakenfis!

På söndagen var temperaturen lite bättre, så då klädde vi på oss och gick ut lite.

Spring, morfar, spring!

Mira var med såklart

Sen åkte vi hem med gullet till hennes föräldrar där vi blev bjudna på god middag och fick mera bus. Nu klarar vi oss nog en vecka till!

Nuuu har programmet redan börjat, så nu avslutar jag med ett

Tjingeling, tingeling!
Annica

RSS 2.0