Vackraste

Underbaraste försommarblomman av alla måste vara liljekonvaljen! En stor bukett sprider fantastisk doft i mitt hem nu :)
Mmmm...
 
Kram Annica

Dagen efter kvällen före

En medalj till i min begynnande samling! Det var precis lika roligt att springa i år som det var förra året, men det allra bästa var att jag slog min tid från förra året - och inte så lite heller. 5 MINUTER! Wow, jag är fortfarande nästan hög av tanken. Trodde ju innan att jag knappt skulle orka springa hela vägen, men strategin att starta i en snabb grupp för att få draghjälp har nog vairt smart. Herregud, fem kilometer på trettioen minuter. Kan njuta av den tanken ett tag till :)
Se så glad man kan vara efter målgången!
 
Dagen idag har tillbringats i Stockholm tillsammans med kollegor och två klasser barn. Vi promenerade genom en solig stad och tog oss till Moderna muséet
 
 
Cyklade hemåt till vovven sen och träffade på en arbetskamrat på nöjestur till vår lilla by ;) trevligt med pratsällskap, det brukar jag inte ha längs vägen.
 
Gick ut i trädgården och såg på allt fint som tar sig nu. Hittade också små terrorister i mina rosor som har det kämpigt nog efter den hårda vintern:
Hu, imorgon ska resten av er släkt döden dö med hjälp av kemiska stridsmedel!
 
I söndags kom äldsta dottern med blommor till sin mamma
(gullunge!) och vi bestämde oss för att stå på bakluckeloppis tillsammans för att bli av med saker som förtjänar ett nytt liv... så nu har sonen och jag gjort ett ryck i garderober och lådor. Lite fick vi ihop och kanske blir det en liten peng för dem på söndag :)
 
Nu är det dags att påbörja avslutningen av dagen. Imorgon är sista dagen med vanliga lektioner, sen är det friluftsliv som gäller!
 
Godnatt med er godingar!
Kram Annica
 
 
 
 

Lördagsmys :)

Wow, en ledig dag som sammanföll med fint väder! Vi har tillbringat hela dagen utomhus och pysslat med lite av varje i trädgården, så härligt det är att den tiden äntligen är här!
Fint redan under morgonpromenaden
Mira tog årets första dopp när vi traskade runt i spåret
Maken byggde och målade en ny spaljé istället för den som blåst sönder/varit allför snötyngd i vinter
Dillpionen har slagit ut så nu gäller det att skynda sig att njuta, den blommar så kort tid
Och så grillade vi mozzarellafyllda biffar som serverades med sallad, avocado och hemgjord bea!
 
Ingen dålig dag alls. Imorgon kommer äldsta sötnosen på middag och lite allmänt snicksnack, det blir roligt.
 
Snart blir det soffan och filmtajm!
 
Trevlig kväll på er
Kram Annica

Samling

Ja, nu är familjen samlad igen sedan maken kommit hem från Tyskland :)
 
Med sig hade han en massa gott att dricka:
Bag-in-box är väldigt billigt i Tyskland! 
En hel kartong rosé till varma sommardagar!
En present från svärföräldrarna, man tackar!
 
Då är förrådet påfyllt med en massa godis ;)
 
Imorgon är det dags att kolla synen och linserna igen, sen passar vi på att storhandla när vi ändå rör oss i området. Tråkigt en fredagseftermiddag, men då kanske vi kan stanna hemma hela helgen istället.
Vi kanske tittar in och gosar med ett barnbarn också :)
 
Nu dags för en dusch eftersom jag tog en löprunda i spåret förut. Bättre tid än tidigare, men några fem kilometer var det inte.... Hur ska det gå på måndag när det är Vårruset???
 
Godnatt på er finingar
Kram Annica
 
 
 

Mina platser

Hojade hem tidigt idag, så eftermiddagen blev ovanligt lång. På måndagar brukar sonen komma hem till hunden, men han var på annat håll idag så jag trampade iväg strax efter att sista elev gått hem.
Ut på promenad och sedan en runda i trädgården, så härligt!
Alla tulpaner hade rådjuren inte hittat som tur är!
Söta dillpionen öppnar sig snart
Jätteramsen blommar vackert
Massor av pärlhyacinter har vi
Och ljuvligaste löjtnantshjärtat!
 
Igår hade jag lite städryck här hemma och putsade fönster, vilket var välbehövligt. Plockade bort gardinerna, för nu vill jag ha in massor av ljus!
Passade på att flytta om köksbord o stolar till ny plats, vi har ju haft det likadant i en väldig massa år. Det här känns bra, så kör vi (och de nya lamporna kommer snart upp så vi slipper äta i mörker)
 
Vardagsrummet ser också mycket större och ljusare ut nu utan gardiner
 
Nu ikväll blev promenaden en powerwalk i spåret som äntligen har torkat upp ordentligt. Såg minst tio träd som fallit över spåret och röjts undan. Såg också att liljekonvaljer kommer finnas i mängder snart
 
Jag traskade på i rask takt med hunden i kort koppel, hon fick nämligen vädring på sjön mellan träden och hon älskar ju att bada ;)
 
Tänk vilken glädje det är att bo så nära naturen som vi gör! Jag skulle aldrig kunna bo utan den runt hörnet, jag måste andas detta.
 
Nu tittar jag på Biggest Loser, de fantastiska människorna som gör stora förändringar i sitt liv och lyckas gå ner i vikt med hjälp av träning och kost. Heja er!
 
Kram Annica

Övernattningar

Maken är bortrest. Han åker omkring och ser Tyskland tillsammans med sina föräldrar. Sen ska de handla godsaker innan hemresan, tackar.
Sonen har tillbringat fredagsnatten vid en eld och i ett vindskydd utomhus, tillsammans med kompisar från hans gamla skola (alltså min skola). Survival Camp, väldigt uppskattat av eleverna. Till och med så att de som slutat kommer tillbaka och deltar!
Jag och vovven skulle vara ensamma hemma om vi inte blivit inbjudna att få sova hos lilla barnbarnet och hennes mamma, som också var home alone.
Efter att ha kört sonen och en kompis ut i bushen, packade jag för natten och tog med mig hunden till lilla staden.  Vi hade en skönt avslappnand kväll  och sedan sov jag o barnbarnet tillsammans i gästsängen, så mysigt :)
I morse tog vi en lång sväng med vovven och det blev lite blomplockning också:
Sötnosen!
 
Efter lunch gick vi ner på stan och jag fyndade ett par nya springskor:
Nu är det bara att ge sig ut!
 
Det blev en springrunda och sedan lagade jag till hemgjord pizza lchf-style:
Gottigott!
 
Nu laddar jag för schlagern med godsaker nära:
 
Heja Sverige!!
 
Kram Annica

Våren och fåren

Det här måste vara det ultimata försommartecknet - fåren går ute med sina små lamm!
Blev så lycklig av synen att jag fick hoppa av cykeln på väg hem igår;)
 
Annat som ger riktiga lyckokänslor är att häggen blommar:
 
och att info och nummerlapp kommit från Vårruset! Cheesus, nu måste här springas - fast idag orkade jag liksom inte trots föresatsen att ta fem km... Jag tar det imorrn istället;)
 
Nu är det dags för en liten kvällssväng med vovven. Det brukar vara maken som sköter den biten, men han är bortrest så nu traskar Mira med mig....
 
Imorgon fredag, tjoho.... efter den dagens arbete är det bara nio(!) skoldagar kvar att planera för. Vi har elevens val sista veckan, så den räknas liksom inte eftersom det bara är roligt....
 
Nää, gäsp, godnatt på er o sov gott! Kudden (och lilla Kexet) ropar på mig nu.
 
Kramar Annica

Här går det undan!

Lämnade hemmet för några dagar och reste norrut. Träffade mamma o syrran, bara hängde och kopplade av. Mest. 
I lördagskväll bjöds jag på en liten båttur runt den större ön utanför staden som jag kommer ifrån. Trevligt. Med på turen var förutom mamma o syrran (och jag!) min morbror som flyttat hem till Sverige efter många år utomlands. Kul att träffa honom och hans fru igen! 
Morbror har så mycket intressant att berätta och hans fru var så himla rar och gullig. Fick jag ju öva på att prata engelska också!
4 kilometer på promenadslinga längs havet, precis hemkommen...
Efter en springtur på dagen igår vilade jag en stund på mammas massagemadrass, urskönt! Har dock några ömma punkter idag som kanske fick lite för mycket av det goda...
 
Vädret var inte det bästa och det var betydligt kallare än här hemma hos mig, så i eftermiddags när jag kom hem till mina egna trakter kändes det som om det hänt jättemycket ute! Sommaren har nog kommit! 
Vår häck är alldeles grön och jag såg att häggen har stora knoppar!
Första gullvivan!
Kabbelekan lyser som små solar!
 

Nu väntar en vecka med vanligt jobb, men det är inte så många kvar av dem. Veckorna alltså, innan sommarlov. Tiden rusar iväg på nåt sätt...
 
Nu avkoppling med maken en stund ;)
 
Må så gott kära vänner, vi hörs.
Kram Annica
 
 

Äntligen trädgård!

Sol, sol, sol!!! Vilken härlig dag vi haft! Rena sommaren, oj så efterlängtat!
Barfota och Bellis!
 
Det har blivit en hel del gjort i trädgården, massor som legat efter är nu fixat. Rabatterna på solsidan är rensade och trivsamma, rosorna är klippta - ack så mycket stryk de tagit av vintern!
Det växer så det knakar bland perennerna och det är sååå härligt att bästa säsongen äntligen startat!
Första brännan är också fixad...
 
Fröken Pensé åker till Norrland några dagar, men vi hörs snart igen!
 
Kram Annica
 
 

Ledigt!

Sådärja, efter en lååång arbetsdag med vernissage och efterföljande städning är det äntligen en skön långhelg som väntar!
När jag kom hem strax före åtta väntade detta på mig:
En flaska vitt!
Smakar riktigt gott här i soffan ;)
 
Nu är det bara avkoppling i flera dagar, härligt! Hoppas på finväder imorgon så trädgården kan röjas och fönstren putsas. På fredag bär det av mot mamsen för några dagar av ännu mer avkoppling!
 
Tjingalong på er!
Annica

Nu är det klippt!

Så har då mitt hår fått träffa en frisör och det var minsann inte igår det hände senast... Före jul tröttnade jag ju på det slitna och tog fram kökssaxen. Det blev ju ganska bra ändå, men nu när håret vuxit ut långt igen så var det en så rak kant liksom. Dessutom rejält slitet, så jag cyklade förbi frissan igår och hade tur nog att få en tid idag! 
Haha, suddigt ofokuserad bild, men den nya hårlängden syns lite i sovrumsspegeln...
 
Cyklade hemåt i skön sommarvärme
Najs! Klockan var ändå halv fem när jag kom hem.
 
Bakade kesobröd, ska bli spännande att prova!
Low carb!
 
Käkade middag på egen hand då maken o sonen handlade i lilla staden och tog en pizza tillsammans sen.
Här är zucchini, lax, broccoli, röd lök tillsammans med creme fraiche, philadelphiaost och riven ost. Det blev riktigt gott!
 
Tog en promenad för att samla steg och hörde en katt ropa högt efter mig en bit hemifrån. Lilla Kexet kom rusande och följde med hela vägen :)
Hon var mycket nöjd när jag vände och gick hemåt igen!
 
På hemvägen såg jag denna lilla tillfälliga sjö i skogskanten
 
I dagens värme har träden fullkomligt exploderat och bladen har sprängts fram
Underbart!
 
Nu kvällsdags för mig. Imorgon väntar en lång arbetsdag och efter den har våra elever en liten vernissage med tavlor de målat under bildlektionerna. Vi hoppas på många föräldrar som vill låta barnen bjuda på bubbel och salta pinnar!
 
Godnatt folket, sov gott!
Kram Annica

Superaktiv!

Ja, det känns så när jag ser tillbaka på kvällen.
Cyklat till och från jobbet, det blir 16 km. Före middagen ute och sprang i 30 minuter, nästan 4 km. Åt middag och sen blev det en hyfsat lång sväng med hunden innan jag kom hem och planterade de gula penséerna maken inhandlat. 
Lagat sonens jeans (fast ett relativt nytt par, inte samma som förra gången) och sedan sytt upp hans nya arbetsbyxor. 
Tvättat och sedan sorterat en tumlad maskin. Sett på danske bonnaröven och sedan biggest loser. 
Puh, hur mycket kan man hinna på en kväll egentligen?
 
Tror det beror på att vi äntligen har haft riktigt varmt, ca 19 grader, springa i linne utan tröja över wiihooo :)
 
Nu är jag dock trött och däckar lite...
Kram Annica

Shoppingdag igen ;)

Ännu en dag i Uppsala, mer shopping inför student och skolavslutning. Yngsta dottern och jag åkte till Uppsala och hade en mysig dag tillsammans i det fina vädret:
 
En kaffepaus i värmen. Det var så skönt ute att man till och med kunde sitta utan jacka, jippii!
 
En kvällspromenad med vovven, skönt med sol och vilka långa skuggor det blev! Ser ut som jag är ute med en varg...
 
Hittade en klänning som kommer funka till både skolavslutning och student:
Till den blir det små vita ballerinaskor:
Om det blir lite svalare har jag en vit spetskofta att ta till. Det blir nog bra det här!
 
Kom hem till en glad unge som haft en superdag med morfar och morbror!
 
Nu ska jag se över morgondagens jobb, tänk vad skönt att det bara är tre arbetsdagar den här veckan :)
 
Tjolahoppsan på er!
Kram Annica

Curling!

Vårens personalfest gick av stapeln igår. Vi har en tradition att killar och tjejer turas om med en överraskningsaktivitet under eftermiddagen, medan resterarande tar hand om jobbet.
Nu var det killarnas tur och de har kommit med några ledtrådar: först en kylväska med is, sedan en väska full med stora stenar och sist skolans dammsugare....
Vi listade snabbt ut att det måste handla om curling! 
 
Matsäck och dricka till det lastades in i en hyrd minibuss som hämtade upp oss och vår packning vid skolan. Vi fick också ett uppdrag att hitta på en liten pjäs om curlingföräldrar - där har vi ju lite att ta från verkligheten!
 
Hit gick resan
Snygga skor fick man ta på sig, den ena sulan var normal och den andra glashal...
Efter instruktioner fick vi känna lite på isen
Kan ju säga att man har lite träningsvärk på nya ställen idag
 Sen blev det match!
Det var jätteroligt! Mycket svårare än det ser ut, men efter några timmar i hallen började man få lite kläm på det. 
 
Sen åkte vi hemåt och fick fräscha upp oss i Norrtälje badhus innan vi mötte killarna på restaurang där vi hade eget rum. Vår lilla pjäs blev uppskattad och väl igenkända repliker hördes....
En rolig kväll med trevligt sällskap slutade liiiite för sent...
Idag har det varit mycket vila och inte så många steg till stegräknartävlingen ;)
 
Imorgon kommer lilla solstrålen hit för att vara med morfar och morbror medan hennes mamma o mormor shoppar loss! 
Efter all vila idag borde jag vara superpigg och kan skrapa ihop många steg när vi rejsar bland affärerna ;)
 
Nu väntar en väldigt lugn kväll i soffan, ha det så gott alla finingar!
Kram Annica
 
 
 

RSS 2.0