Gillar/gillar inte

Just nu är ju naturen helt underbar och jag mer än gillar det jag ser varje dag. För att inte tala om alla dofter! Vägen hem på cykel är fylld av blomdoft - rapsfälten, syrener, äppelträd, liljekonvaljer och så denna:
En varm och lite kryddig doft på rönnen innan den slagit ut helt.
Hemma i trädgården gillar jag just nu i kvällningen det här:
Kaprifolen har slagit ut! En helt fantastisk doft som mest känns på kvällen.
Mer godsaker väntas slå ut den närmsta tiden, så kvällsrundorna är mysiga;) Igår kväll slog dock kylan till och vi fick en kall natt med frost. Tur att man varit lite förutseende och bäddat om pellisarna med en filt!
Något jag inte gillar i trädgården är dessa små elakingar:
De äter upp mina rosor! Det här är andra plockningen för kvällen och de var lika många i den första. Brrr... Helst äter de tydligen gammeldags rosor, för där är bladen redan ganska hårt åtgångna. De vanliga rosorna har klarat sig bättre, även om jag plockat där också. Vad kan man göra förutom att handplocka och slänga dem i ån?
Gröningarna sätter sig gärna på undersidan av bladen, så det är bara att åla in och spana uppåt - ser säkert ganska roligt ut =)
Ikväll blir det inget kvällsjobb alls, jag gjorde ifrån mig allt innan jag cyklade hem. Det känns ganska skönt....
En tidig kväll kanske?
Sköt om er därute och passa på att njuta ordentligt av alla dofter vi bjuds på!
Kram Annica

Så himla nöjd!

Jag har sprungit mitt första lopp ever och är så meganöjd så det är inte sant! Jag, som tog mina första frivilliga löpsteg förra sommaren, har genomfört Vårruset och är alldeles rusig av glädje! Det hade jag aldrig kunnat tro om mig själv förut, men nu är det sant och jag längtar redan till nästa lopp:)
Jag sprang med ett lag från äldsta dotterns jobb och det var ju också trevligt:)
Efter loppet fick vi picknick-påse med god mat o choklad, toppen.
Min fantastiska förstagångstid på 5 km var 36 minuter och jag var inte ens trött. Jag hade fått en mycket bättre tid om alla de som bestämmer sig för att gå runt håller sig till regeln att gå till höger och springa till vänster. Nu gick ju folk i bredd och pratade om ditten o datten så man fick leta efter en öppning för att springa om. Dessutom gick det inte att börja springa från start eftersom det var så tjockt med folk, idag var det över 18 000 startande i sju olika grupper. Otroligt.
Uppvärmning i ett folkhav!
Ja, det här var en jättekul kväll och jag kommer definitivt fortsätta springa. Kanske blir det Tjejmilen nästa?
Nu är det dags att ta itu med andra uppgifter, det blir nattjobb med rättning ikväll. Men det är det värt ;)
Sov gott där ute, det kommer jag att göra när jag väl får hoppa i säng!
Kram Annica

På hemväg

När jag cyklar den gamla banvallen till och från samhället ser jag alltid så mycket vackert. I hagarna går hästar och kor, nu har även fåren med sina söta små lamm börjat beta ute.
Framför mig skuttar ibland en skrämd hare och en morgon stod en räv bara en liten bit från mig. Rådjur blir rädda när det susar förbi en cykel någon meter från dem.
På vägen hem idag blommade rapsfälten så vackert i eftermiddagssolen:
En stor stolt ek väntar på att fyllas med vackra löv:
Längs vägen (och överallt annars!) blommar häggen och doftar så gott!
Ja, det är en njutning att cykla den här vackra vägen! Imorgon är det dags igen:)
Nu blir det husfruarna, det är ju bara några avsnitt kvar...
Sov gott i sommarnatten everyhopa!
Annica

Ljuvliga lediga dagar!

Hur härligt har inte det här varit då?! Fyradagars-helg borde införas jämt, inte bara när det är Krille Ballong. Tur med vädret har vi haft också. Verandan är vårt rum under sommaren och den har vi använt mycket de här dagarna. En sammanfattning ser ut så här:
Maken och jag har tvättat av husvagnen, vilket var väldigt välbehövligt. Nu glänser den!
Innan vi tog tag i tvätten hade vi städdag i området, jätteroligt att alla krypit ut ur idet och visar upp sig. Städningen avslutades som vanligt med korvgrillning och kaffe på lekplatsen.
Sen tog jag mig iväg på en löprunda. Invigning av spåret för den här säsongen. Lite för varmt för Mira som ville ge sig efter ett varv - kanske lite sur också för att matte sa nej vid hundbadet? Längs spåret kunde jag se att liljekonvaljerna är på gång, underbara blommor!
Vi har sått våra fröer i nya landet och hoppas verkligen att sniglarna låter dem vara nu. Lite spännande nya grejer har vi provat, bland annat blomkål och purjolök. Röd sallad och romansallad provar vi också, liksom vaxbönor. Vi har täckt över med duk för att optimera chanserna i landet, vi har ju katter...
Dagens promenad gick längs skogsvägen och tillbaka genom spåret. Varmt och skönt. Såg att blåbären kommer i massor, härligt. Granarnas toppskott är också jättefint gröna:
Ätit middag ute på verandan, precis som frukost. Ljuvligt! Den här varma tiden är alldeles för kort, så det gäller att njuta alla dagar som går.
Till sist bilder på klänningen jag sydde. Den är svart och svårt att återge exakt i bild, men jag är hur nöjd som helst med den och kommer sy samma modell i ett ljust tyg jag köpte när jag var i Sundsvall hos mamma:
På ryggen två långa band att knyta till en rosett
Framsida. Tyget är klippt lite på skrådden, så det böljar fint:)
Kanske dags att ta fram det ljusa tyget? Hmm. Nåla upp mönstret kanske? Tror jag fick att göra nu, so long på ett tag folket...
Ha en skön söndagskväll, ut och njut om ni kan - här är just nu 15 grader, lovely.
Kram
Annica

Äntligen trädgård!

Ett snabbt inlägg i pausen till Let´s dance. Vi har haft bra väder idag och det har passat bra till trädgårdsjobb - äntligen!
Rensat rabatter, bland annat hos ramsen
Njutit av vackra tulipaner
Planterat två nya clematis jackmanni vid bågen till verandan längst ner på tomten
Sett att äppelträdet snart ska blomma
Hittat pärlhyacinter bland aklejorna
Druckit rosé på verandan
En alldeles jättebra dag alltså!
Nu är det slutet på dagen och jag hoppas ni alla haft det minst lika bra som jag idag!
Kram
Annica

Fullt upp

Ja, det är inte bara hos mig det är fullt upp. Ån bredvid oss svämmar nästan över - trädet står ju i ån istället för vid kanten. Fast det är lite magiskt vackert över det, tycker jag.
I helgen hade vi knökfullt i kalendern. Ja, efter lördagens sovmorgon i alla fall:) Medan jag var ute och sprang lastade maken bilen full med skräp som samlats, sen åkte vi till återvinningen med det. Väl hemma rev han ner bakaxeln på jeepen medan jag sågade tjocka plankor till vårt nya trädgårdsland. Sen spikade jag ihop dem också, mäkta stolt över mitt arbete! Avslutade med mumsmiddag och tidig nattning.
Söndagen var vi hos äldsta dotter J och tapetserade. Snygga tapeter, men lite trixiga att sätta upp. Halva rummet hann vi innan vi åkte vidare till yngsta dotter T där maken skulle designa dekaler tillsammans med lilla barnbarnets pappa - som är superduktig på sånt och har det som yrke. Dekalerna till offroadkörarna blev mycket bra och vi stannade på middag där. Sen var det bara hem och förbereda sin arbetsvecka....
En arbetsvecka som är ovanligt kort, men desto intensivare. Jag har ändå lyckats få tid att fylla jord i det nya trädgårdslandet och i helgen ska vi inhandla lite fröer som ska sås. Vi har också tänkt oss en sparris, men det är väl en planta som vi får köpa lite senare (tror jag).
Nu har jag precis kollat väderprognosen för imorgon och det ser ut att bli cykel igen, jippi. Då har jag gjort min motion för dagen, tack för det. Dessutom är det ju härligt!!
Nu säger jag bara over änd out, god natt!
Annica

Fredagsmys?

Inte har vi haft fredagsmys med olw i soffan här inte, no no. Däremot har jag myst till filmen Julie och Julia alldeles själv, bara lite accompanjerad av snarkningar från soffhörnet.... filmen var visst inte lika uppskattad av maken;) jag däremot tyckte den var riktigt bra och sevärd. Ibland har vi olika smak, så är det.
Men vi tyckte alldeles lika om att sitta ute på verandan i eftermiddagsvärmen och prata om dagen över ett glas rött. Äntligen är den varmare årstiden på väg!
Dagen har bjudit på omväxlande väder och alldeles lagom till vår kvällspromenad började det åska ordentligt. Mira och jag traskade iväg ändå och hittade massor av fint att titta på.
Meeen nu har min dator och min mobilkamera bestämt sig för att inte kommunicera med varandra, så bilder på smultronblom och regnbågar kommer en annan dag!!! Inte nöjd just nu :(
Sätter mig i soffan och slösurfar lite istället, annars vet jag inte vad som händer med teknikprylarna. Och ingen att fråga har jag heller, han drömmer sött redan.
Bättre datordag imorgon!
Godnatt på er, kram Annica

På promenad

Dagens regn har lockat fram de som gillar blötväder:
Kvällspromenaden blev närapå ett enda kryssande mellan sällskapliga sniglar i mängder. Inte för att jag på något sätt är väldigt förtjust i sniglar, tvärtom, men huuuu så hemsk jag känner mig när jag råkar trampa på en liten stackare som helt oskyldigt är ute för att få en nypa luft - eller vad de nu gör allihopa...
Tjolahopp på er, kvällsjobb väntar!
Kram Annica

Våren är gul =)

Det är så mycket vår över gula nyanser tycker jag. Tussilago först, hur vårigt är inte det?
Sen kommer:
blyga lilla gullvivan.
I alla små bäckar blommar det för fullt av den strålande kabbelekan:
Även i trädgården är våren gul:
De gula knopparna i tulpanerna kommer att spricka upp vilken dag som helst = ännu mer sol i mitt lilla paradis!
Jag fotar med min ganska usla mobilkamera, men utomhus funkar det ju rätt så bra. Vilken dag som helst kommer kameran åter till mig, skönt det för den är lite saknad.
Några kvällar den här veckan har jag ägnat åt min kära symaskin, bild på skapelsen kommer så klart (just det ja, kameran...)
Nej, nu blir det lite face wash och sedan natti natti. Imorgon blir det tydligen regn, så då får stålhästen vila.
Godnatt raringar!
Annica

Jag har inte glömt...

...bort att blogga, jag har bara gjort en massa annat. Idag till exempel glömde jag kameran hemma hos yngsta dottern. Inte så bra, med tanke på att i den finns det bilder jag vill visa här...
En dag så hittar kameran hem igen, då kommer det bilder hoppas jag.
Vi var hos yngsta dottern på middag idag, för mellandottern tog en tripp från Göteborg upp hit så vi samlades hos lilla familjen allihopa. Såå himla kul att ses igen, har ju inte haft barnaskaran samlad sen jul.
Vi har haft en del födelsedagar i familjen sen dess, så dotter E överraskade med paket! Ja, bilder kommer en annan dag.....
Nu är det dags att förbereda morgondagen. Vädret ser ut att sköta sig så det blir nog cykling. Då blir det till att packa ombyte och duschgrejor, för det blir lite varmt den där halvtimmen på stålhästen.
Godnatt på er därute!
Kram Annica

RSS 2.0