Regelbrott

Följde inte riktigt husets regler idag utan drog runt på dammsugaren en stund innan jag gjorde köksbänkarna fria från disk och allehanda jox.
Som vanligt en fredag så är det tidig nattning. En arbetsvecka i kroppen gör mig trött!

Mysigt värre

Är fortfarande särbo här hemma eftersom maken är utlokaliserad till lilla familjens husrenovering. Men imorgon kommer han och vovven hem på permission, det blir mysigt;-)
Igår tillbringade jag kvällen med äldsta dottern och lilla åttaveckorsbarnbarnet innan jag var på ett skönt yogapass, det var mysigt.
Nu ikväll har jag umgåtts med julklappsvirkningen i soffan framför tv:n. Tända ljus, en kopp te och så en katt i knät - det är också mysigt. 

Grammatikövande

Kvällens arbete blev att förbereda morgondagens lektion i svenska med åttorna. Vi håller på med grammatik, såna saker som är så lätta att glömma ni vet... Själv har jag läst på och repeterat om subjekt, predikat och objekt. Nu känner jag mig lite säkrare inför imorgon;-)

Kram

Istället för jobb. .

Tog som vanligt med lite jobb hem. Lite rättning av prov och läxor, föra in lite resultat och planera ett nytt arbetsområde. Men... fick sällskap i soffan och fastnade där med virkningen istället;)

Det här är ju lite roligare och jobbet försvinner inte. Tar nog en kopp te till och några fler varv med virknålen.
Njut lite också är mitt motto tydligen..

I kapellet

Idag var jag och maken på andra begravningen på ett halvår, i Silverdals kapell båda gångerna. 
Mycket fin borgerlig begravning, det är absolut så jag själv vill ha det när den dagen kommer. Fina ord och sånger, ljust och rofyllt.
Den här gången var det barn med och det var så otroligt gripande att se och höra deras sorg över en älskad mormor/farmor som gick bort alldeles för tidigt. Det var nog ingen som kunde hejda tårarna när barnen gråtande lade blommor och teckningar på kistan. Oj, så tårarna rann på den här mormorn då...
Efter en tung dag är det dags att vila lite nu.
Ta hand om er♡

Vikingar

Även denna dag har tillbringats i lilla familjens nya boende. Männen spacklar och slipar, jag sysselsätter barnbarnet och dottern arbetar...
Vår vovve bor med maken i husbilen, men har även en plats i huset. Idag tog sonen och jag en liten eftermiddagsprommis med Mira ner till sjön och badet som var jättefint. Där fanns en skylt till en stig i skogen - Vikingabyn. Där gick vi så klart och var strax framme vid en liten klunga hus. Under somrarna är här öppet för att få lära sig mer om vikingatiden. Dit kommer jag att gå!
Nu blir det nattvila;-)

Hustitt

Igår fick lilla familjen nycklarna till sitt nya boende och idag kom mormorn för husvisning. Morfarn är på plats med alla verktyg och husbilen sedan igår. När husets alla ytskikt är uppfräschade kommer det att bli superfint!
Äldsta dottern kom med nya lilla barnbarnet och gick housetour när kusinen och mormorn höll koll på det djupt sovande lilla underverket:
Efteråt följde det större barnbarnet med mormor hem för lördagsmys och övernattning, men först av allt stektes det pannkakor till middag!
Nu sover prinsessan och i nya huset får pappan och morfarn slipa spackel hur mycket de vill;-)
Snart ska också mormorn sova och ladda för morgondagen. Ha det gott!

Fredagsnöje

Är gräsänka en tid framåt. Första kvällen tillbringas så här:

inte illa alls faktiskt.
Imorgon hoppas jag få ge två varma vantar till en älskad liten flicka♡
Nu blir det Idol och fart på stickorna!

Hos brandkåren

Idag tog jag en promenad med femmorna till vår brandstation. Först lite prat om säkerhet och brandvarnare,  några påpekanden om larmnumret innan barnen fick sitta i brandbilen och kolla in all utrustning.
 Sedan fick de släcka eld på en docka, vilket de klarade galant. Efter en titt i gymet och på dräkterna gick vi tillbaka till skolan, nöjda barn och stolt fröken;-)

Hemväg

Nu är det mörkt när jag cyklar hem på eftermiddagen.  Tur att jag har en så bra pannlampa att den lyser upp gamla banvallen ordentligt-där finns ju ingen belysning. Däremot ser ju vägen riktigt spöklik ut märker jag....

Kram

Bebismys

Idag har vi varit och gosat med sötaste lilla yngsta barnbarnet. Nu är hon ju snart sex veckor, tiden går så fort. Det här besöket var hon vaken mycket och visade sina stora fina ögon. Tänk så mysigt det är med en till liten att gosa med!

Eftersom det är fars dag fick morfar en fin bukett som nu pryder vardagsrummet här hemma.
Som tur är har jag inget jobb att förbereda ikväll, utan kan ladda upp för arbetsveckan genom soffhäng med tillhörande stickning, inte dåligt alls:-)
Ha en skön kväll nu alla, kram på er. 

Fina fisken

När maken fixar middag kan man lita på  att det blir gott! Idag bjöd han på torskrygg täckt med bacon och lökröra, på en bädd av smörig tomatröra. Alltså hur god får mat vara?
Nu är vi mätta och chillar till Idol;-)
Skön fredag folket! 

Tröttkisse

Idag har vi fått känna på vintern lite. Mest hela dagen har små vita och väldigt blöta flingor yrt omkring. Nu på kvällen har bara det blöta varit kvar...
Mina fyror har haft sitt första engelskaprov idag och de rättade jag nu ikväll med många bra resultat. Duktiga elever gör fröken stolt!
Sedan blev det stickning i soffan med Blacklist att titta på.
I andra soffan låg maken med en väldigt gosig kisse:
Nu är det sovdags, godnatt:-)

Macaron

Idag har det varit en grå och seg dag. Jag har fortsatt i syrummet och maken har legat på soffan.  Han tog sig upp för att baka lite under eftermiddagen och det blev macarons, de söta franska små godingarna.
Jag äter ju inte socker, så jag har ingen aning om hur de smakar, men maken gav dem gott betyg!
Nu stickas det i soffan, men snart är det sovdags och laddning för ny arbetsvecka;-)
Ciao!

Regndag

Tänk så härligt med en regnig dag! Promenad i lite motvind, regn i ansiktet och alla vackra löv virvlar omkring. Lite magiskt är det allt.
Inomhus var det systuga:
Nu är det Så mycket bättre medan vi väntar på veckans Downton.
Annica

RSS 2.0