Jag tävlar...

Doftljus kan vara ganska trevliga eller inget speciellt alls. Eller så är de som Yankee Candle, luktar alldeles fantastiskt gott! De har massor av härliga dofter och finns nog i varenda presentaffär, både som ljus och "kaka" (som man lägger på en aromalampa och när den smälter så luktar det gott!).
Jag är med och tävlar om ett valfritt stort ljus hos http://nordingarden.blogspot.com/ - nu hoppas jag bara att jag vinner!!
Onsdagskramar från
Annica

Nu har jag klantat mig igen!

Jomenvisst. Jag har gjort det förut och kommer säkert att göra det igen. Glömt dörrnyckeln hemma när jag knallat till jobbet. Tyckte ju att det var riktigt skönt att komma hem ganska tidigt för en gångs skull. Gå ut med hunden innan det är helt mörkt osv osv. Eller hur.
Som tur är så bor sonens flickvän inte så långt bort och där var han ju idag. Tur också att hans cykel stog här hemma. Trampade iväg längs den mörka banvallen. Hunden hemma, kissnödig. Jag på en för liten cykel, utan lysen och kissnödig. Gissa hur snabbt man cyklar när man är kissnödig och mörkret börjar falla??
Allt ordnade sig till slut, det gick ju snabbt;)
Sen har jag fått en massa tid att pyssla här hemma, det är jag inte bortskämd med så det har varit en skön eftermiddag. Nu blir det lite tv, datorn och lite jobbpyssel innan DH och senare kuddmys:)
Ha det fantastiskt alla!
Kram Annica

I väntans tider

Nu närmar vi oss december i full galopp. Dagarna springer fram trots sitt mörker och vi har en hel del att se fram emot. Vi ska få tillökning i familjen och det är den här lilla sötnosen som står på tur att bli mamma:

Vårt lilla Kex!


Här visar hon upp sin bulliga gosmage!

Vi tror att bebisarna kommer i början på december, det är ju inte så lätt att veta exakt med katter som springer ute. Fröken Kexet är den sista av våra tre kakflickor som får barn. Skorpan har fått två kullar, Smulan en och så blir det den här omgången då. Från dessa kullar har vi behållt Muffin och den enda killen, kungen i huset - Elvis.


Vi väntar ju också på den mysiga julen! Här är inspirationslistorna som dotter T och jag gjorde igår, snygga eller hur?

Maken jobbar kväll igen, så det blev kvällsfika på egen hand:

Mysigt!

Ikväll tänker jag se på de blingiga syrianska bröllopen igen. Kan man bli annat än uppåt av att se så glada människor?

Ha en riktigt trevlig måndagskväll folket!
Kram
Annica


Från sol till regn till snö

Ja, ny snöar det för fullt här hos oss. Hela dagen har det regnat och varit grått och trist, men nu ligger snön vit och fin på gräset.
Så här såg det ut igår förmiddag när vovven o jag tog en sväng på åkern:

Strålande sol och klarblå himmel


Lilla barnbarnet, hennes mamma och moster J kom på det årliga pepparkaksbaket. Det är alltid mycket roligt och pratigt och dagen går så fort. Julmusik och glögg och vi saknade E jättemycket - det var konstigt att baka utan dig!! Men - det kommer ett brev på posten endera dagen och det luktar gott=)




De stora flickorna åkte hem till sina bestyr på kvällen och kvar blev den lilla gosfröken som fick tillbringa natten hos mormor o morfar!! Åh så ljuvligt att vakna av en sömndrucken röst som vet precis var hon är trots mörker och nyvaket. Då vill hon komma upp och gosa i sängen en stund innan dagen tar vid.
Här har varit fullt ös hela dan. Mamman o pappan kom på eftermiddagen och pysslet med önskelistor har tagit sin tid. Här blingas det nämligen! Collage med alla möjliga julinspirationsbilder blandas med sånt som vi önskar oss, det är otroligt roligt att jobba med. Sen sitter det uppe som en finfin julprydnad hela december:)

Nu är kvällen tyst. Inget bubbel och skratt, inget hoppande i sängen eller gos i famnen. 
Maken jobbar kväll och jag ska se Love Actually ensam senare, en av mina favoritfilmer faktiskt. Ääälskar låten All I want for Christmas is you.

Nu är det dags att plocka iordning för ännu en arbetsvecka, stryka lite och just det ja, vattna blommor har jag glömt. 

Hoppas ni alla hade en jättefin första advent!!
Kram Annica  

Bortstädat

Sådärja, nu är alla gamla sommarblommor bortstädade. Utemöbler bortplockade, cykeln har fått ledigt och verandan vid entrén är ren och fin. Ovanligt sent att göra allt det här, men med en sån höst så har det inte blivit av. Bladen på blommorna var ju fortfarande gröna och fina!
Inomhus har det också städats och blivit fint. Rent i alla sängar, badrummen är skurade, nya överdrag på alla lösa soffkuddar+det vanliga dammsugandet o golvtorkningen.

Det nya svarta sängöverkastet passar riktigt bra i vårt lila rum!

Igår var vi en kort sväng till lilla barnbarnet och lekte lite. Hennes mamma o pappa hade städdag i sin förening, så vi tyckte det var skojigare för henne att leka med mormor o morfar =)

Sedan bjöds det på fika och lilla fialotta upptäckte att det inte går så bra att äta glass med händerna...

Kvällen igår bjöd på Så mycket bättre, kvällen ikväll är ett öppet kort ännu;)

Snart är makens middag klar, men jag hinner nog kolla lite på wordfeud innan....

Må så gott och ha en kalasbra söndagskväll!

Annica



Friday at last

Äntligen fredag! Som jag har längtat efter denna dag. Det har varit intensiva dagar, långa dagar och så detta mörker hela tiden. Nu blir det fredagsmys istället och avkoppling i massor!

Kvällsmysstart ;)

Idag har jag o kollegan varit med våra små adepter till vår stad och tittat på skolbio. Det har varit en toppendag med bra film och skötsamma barn. Vi åt matsäck inne i vänthallen på busstationen och sen kilade jag in på Pressbyrån vägg i vägg för en kopp kaffe.
För en tidningsälskare som mig är det svårt att motstå när man skyltar upp med prispress, då kliar det i fingrarna... Några chokladbitar kunde jag smyga till mig också när inte eleverna såg:)

Så - nu börjar fredagsmyset!! Soffan, here I come!

Ha en riktigt trevlig kväll alla godingar!
Kram
Annica

Återhämtning

Veckorna är intensiva nu, och helgerna likaså. Planerar för en lugn helg med pyssel hemma, lite promenader och kanske en date med barnbarnet.

Förra helgen hade vi personalfest på fredagen. Bra där. En krävande vecka i bagaget, en fixareftermiddag och sen på middagen bara. Japp. Kan säga att det blev en seeeen kväll, så har jag inte sagt för mycket.
Lördag förmiddag. Kämpa sig upp, en kopp kaffe och sen göra sig iordning för nästa fest. Makens chef med fru bjöd på trevlig Ålandsresa. Först bussar i omgångar i evigheter, sen båtturen i timmar och sedan lugnt eftersnack med goda ostar o glassar från Väddö gårdsmejeri, mumsigt. Sent hemma igen alltså.
Söndagen blev väldigt lugn av någon anledning :) Soffan var en bra kompis.


Söta vovven på promenad!

Elvis vill också vara med

Nu ska jag och en popcornskål kolla vem Berg flyttar in hos den här veckan.

Må så gott hörni!
Kram Annica

Lugn, bara lugn

Fröken Pensé har varit på resande fot igen. Den här gången blev det en biltur till Göteborg för att hälsa på mellandotter E som flyttade till sin kärlek för några månader sedan.
Ett mycket kärt återseende, så skönt att krama om henne igen och se hur bra hon har det. Det kändes bra i mammahjärtat ;)
Storasyster J flög ner för att vara med i träffen och det var också jättemysigt. Sen åkte hon med oss hem och vi två umgicks över varsin bok nästan hela hemresan, haha.


Turistbild, javisst!

Fröken Pensé på Avenyen

Uteplats med utsikt rätt ut mot en liten sjö, nice.

Kärleksparet har bosatt sig i en stuga en kvart utanför centrala Götet, ofattbart att man kan bo så härligt avskilt men ända så nära allt.
Det var en sååå mysig helg med mycket prat, nu har jag stillat min längtan lite.

Nu väntar en mysig kväll med maken som sällskap. Först kaffe, sen desperata hemmafruar.

Tjingeling på er!

Annica

RSS 2.0