Två veckor sen

Tiden går fort när man har roligt! Tydligen har jag jättekul, för det har ju gått flera veckor sen sist jag skrev här;)
Nu har vi helg igen, den sista september är det nu och vår lilla kisse Molly fyller ett år idag, hurra för henne!
För två veckor sedan var vi på Wenngarns slott för skördemarknad. Hur mysigt som helst! Vädret var fint, roliga grejer att se på och det bästa med dagen - Maria Österåkers föredrag om självhushållning!
Wenngarns slott
Baksidan av slottet
Jag har följt Maria Österåkers blogg under lång tid, självhushållning i praktiken. Massor med spännande att läsa där! Så roligt att se henne live och härligt att höra hennes fina finlandssvenska dialekt.
 
Vi hade husbilen med oss och tillbringade natten vid badet i Länna där vi brukar vara ibland. Så fint och lugnt.
Sen kväll i Länna;)
Gick en liten sväng längs Upplandsleden som passerar Lännabadet. Jättefint nere vid sjön!
 
Vi har också sagt hej då på ett tag till äldsta dottern med familj som numera tillbringar dagarna i Australien! Om sju månader syns vi live igen...
Den här lilla spjuvern pussades det mycket på innan avfärden<3
Nu pussas vi genom telefonen istället;)
 
Nu fixar maken en enkel middag åt oss och sen blir det hundprommis. Skönt att ha dem hemma igen över helgen, veckorna tillbringar de i husbil på jobb.
 
Ha det superbra! Kan hända att jag hör av mig snart igen;)
Kram Annica

Skattkammare

Idag blev det en sväng upp till min skattkammare skogen. Det är ju otroligt att man bara genom att ta sig en kort bit hemifrån kan plocka de mest goda läckerheter som naturen kan erbjuda! Alldeles gratis, alldeles nyttigt och gott. En riktig skattkammare!
Massor av mogna lingon men även en hel del fortfarande goda blåbär blev det.
En dryg halvtimme strosandes i naturen gav mig det här plus att det är så skönt att bara vara i skogen. Bara jag och fåglarna;)
Blåbären i min skog är ofta superstora, större än de smaklösa amerikanska blåbären man kan köpa. Lingonen på bilden är normalstora, så jämför storleken på blåbären! Dessutom söta och goda.
 
Bären mixade jag ihop med en banan och några dadlar till en smet som nu står i ugnen på en plåt och torkar. Förhoppningsvis kan den utbredda massan torka och det kan skäras till remmar som då blir godis. Enkelt eller hur!
 
Kram Annica
 

Rosa sockor

Jag har äntligen stickat färdigt stora barnbarnets sockor. Hon fick prova om storleken stämde och då uttryckte hon att jag valt precis rätt färg, det var precis den hon önskade. Så bra då, då blir hon glad nu när de är färdiga och hösten är på väg!
Jag har redan kastat mig över nästa projekt som är att lära mig sticka sockor från tån och uppåt. Fördelen är att jag vet exakt hur långa sockorna blir och hur mycket garn som går åt:) Att använda restgarner funkar alltså utmärkt. Jag håller dessutom på att greppa det där med att sticka två på en gång, på samma rundsticka. Fördelen med det är att det blir inget SSS, alltså second sock syndrome, vilket är ganska lätt annars...
 
Annars? Ja, bonden har öst ut gödsel på åkern så att just idag är det ingen höjdare att bo på landet kan man säga. Men jag luktar alla gånger mycket hellre på gödsel än avgaser, så det är inte så farligt. Imorgon kommer det inte att kännas längre.
Jag har ju också skördat lite mer björnbär. Jag trodde att de inte skulle hinna mogna, att det var för kallt och för lite sol, men ack nej. Vi har massor! Ungefär varannan dag plockar jag in en dryg halvliter. Det blir lite det och än finns det mycket omoget kvar.
Frysen är full av bär, jag har verkligen sparat till vinterns alla önskningar. Jag kommer inte att köpa bär på länge, det är en sak som är säker!
Funderar på om jag ska prova att torka björnbär i ugnen. Det funkar ju med blåbär, men de vill jag spara och njuta av som de är. Kanske jag ska försöka med den här skörden. Eller om jag ska vänta till helgen och ta det som mognar nu i veckan. De här kan jag ta med till skolan och bjuda mina elever på under morgonens högläsning, det kan ju vara gott=)
 
Nu väntar en stunds jobb som jag inte gjorde färdigt idag. Man kan aldrig bli färdig med jobbet som lärare! Det finns alltid något som ska skrivas eller dokumenteras eller föras in någonstans. Eller förberedas eller läsas igenom eller bedömas. Så mycket jobb och så lite tid!
 
Jaja, bäst att ta tag i det nu så jag kan slappa lite med den nya stickningen innan ögonen går i kors av trötthet...
 
Kram

Septemberfint

Helgen som var tillbringade jag ju mest i soffan med en förkylning, men fram på söndagseftermiddan kvicknade jag till. Fönstren, som väntat på putsning sen typ en evighet tillbaka, fick sig en omgång! Ja, inte alla fönster i huset förstås, det hade jag inte klarat av mellan snytningarna. Tvättstugan och alla tre fönster i vardagsrummet är fina nu och faktiskt ser omvärlden lite ljusare ut. Passade också på att byta ut de kattklättrade gardinerna till hela, fina som torkat utomhus efter tvätten. Nu kan september få komma, jag har det lite mysigt här inne!
Kram Annica

RSS 2.0