De bara ploppar upp...

Sista sommarmånadens sista dag. Imorgon är det september och svamparna har förberett sig för höstmånaden:


De här små sötnosarna stötte jag på under kvällsprommisen. Jag gick samma sväng imorse och då var de inte där, så snabbt går det.


Storkusinen gömde sig lite längre in bland snåren och dök upp lite tidigare. Någon har redan hunnit ta en tugga...


Något blekare släktingar hade flyttat in i närheten. Jösses så fort det går, de bara ploppar upp....


By the way liksom, idag har det regnat oplanerat och skurvis. Vägen hem var blöt. Stänkskärmen på min cykel var visst borta. Figure that out..... Kan ju meddela att det regnade inte på hemvägen men hela min baksida såg ut som om det gjort det... Synd på den vita långskjortan.

Imorgon blir det bil till jobbet. Utan stänkskärm - inga risker. Dessutom måste jag lämna igen symaskinen till skolan, nu har ju slöjden dragit igång igen. Inget mer sypyssel förrän jullovet alltså.

Ha det bäst gott folk, nu blir det teatime!

Kram Annica

 

Date med doktorn

Ont, ont i höger armbåge. Armen är tung som en timmerstock och det är jobbigt att växla bilen eller leka med datormusen. Nu har jag dragit länge på den här värken, dags för farbror doktorn.
Vi har det så fiffigt hos oss att det bara är att gå in till vårdcentralen på kvällen, för de har jour utan tidsbokning. Skönt. Så in och betala, väntade max tio minuter, in till doktorn och förklarade. Han insåg direkt att det är en inflammation i armen som jag har gått med sen jag slog i ordentligt i somras. Skrev ut receptet och sen var det bara lycka till och hej då. Jag hade inte ens varit där i en kvart! Det måste ju vara ett rekord. Maken trodde att jag var hemma så snabbt för att jag inte orkade med att vänta, svamlade nåt om mitt tålamod eller vad det nu var han sa...
Imorgon ska jag hämta ut mina undergörande mediciner och bara vänta på att värken ska försvinna långt, långt härifrån.
Nu känns det ganska ok att ha ont, det blir ju snart bra.
Tjolahopp på er!
Kram Annica

Vad har hänt?

Nu är det verkligen på tiden att uppdatera bloggen lite! Tiden liksom flyter iväg bara, kvällarna går och vips så är det bedtime.

Det är ju absolut inte så att inget hänt under veckan som bloggen vilat. Tvärtom. Jobbet har dragit igång på allvar och som vanligt är det inte åtta timmars arbetsdag som gäller i början.
Redan första veckan åkte hela skolan iväg på läger med övernattning, jättemysigt. Det är en tradition som är så rolig att hålla vid liv. Tänk att vara tio år och få sova i sovsäck med alla kompisar, äta godis och vara uppe sent. När det är släckt läser fröken en rolig bok i skenet av ficklampan. Sen sover alla gott och drömmer förmodligen om badet och kanotpaddlingen och grillningen på kvällen tillsammans med alla föräldrar. Jaa, det är så härligt på lägret! I år hade vi dessutom vädret med oss ordentligt, kanonvarmt.

Som kompensation för övernattningen hade både elever och lärare ledigt hela fredagen. Då passade mormor på att ta med sig morfar till barnbarnets dagis och hämta tidigare. Vi hade en jättemysig eftermiddag och gick bland annat på skördemarknad i parken:


Det fanns lite smått o gott att provsmaka, men det vi köpte var det här:

Vaxbönor och purpurbönor, supergott!


Lilla S plockade lite stenar...


tittade på båtar med motta...


lekte i klätterställningen med mommo...


och åkte i stora kanan.



Sedan sov en nöjd tjej middag i vagnen och morföräldrarna åt en supergod skagenbaguette på café!
 

Det var väl det bästa av allt som hänt. Helgen var lugn och lördagen ställde till med stor sol och bikiniväder, härlig överraskning. Trädgården fick en liten ommöblering och jag har börjat samla fröer till nästa års sådd.
Vi har varit ut på svampletning, men tji fick vi.

Ja, så har min vecka sett ut. Nu ska jag placera mig i soffan istället och repa upp stickningen eftersom jag sett att jag räknat fel på varven, så kul - not. Sen blir det hollywoodfruar så livet får lite blingbling;)

Ha en skön kväll folket!
Kram Annica

Sköna söndag

Åh, så skönt med en solig söndag! Det har varit en hel del regn på sistone


så det är härligt att få njuta av en sensommardag utomhus. Frukost utomhus är ju bara så härligt och att få hänga tvätten så att den fladdrar torr i skön bris är lyx.
Maken har gjutit fler betongblad av rabarber och ett har blivit till ett fint fågelbad


Inte för att det lär komma många fåglar dit eftersom vi har ett gäng katter, men ändå. Det är vackert.


Fjärilsbusken har äntligen slagit ut och är fantastiskt fin, sent på säsongen men kanske till större glädje då för fjärilarna:)


I en av pelargonkrukorna dök det en dag upp en inkräktare ;) Fröet från en spikklubba har kommit som en surprise, kanske låg det kvar sedan tidigare fast det är flera år sedan vi hade såna. Den blommar bara en dag med en stor blomma som liknar änglatrumpet, sedan kommer den stora "fröbehållaren" med en massa vassa taggar.

Under eftermiddagen har jag stått på huk alternativt böjt mig långt ner och plockat ihop en stor hink blåbär. Efter allt regnande har skogen återhämtat sig, så jag fick nog ihop fyra liter när jag strosade omkring och lyssnade på Paganinikontraktet i lurarna. Tiden går fort när man är mitt inne i en spännande berättelse!


Bland blåbärsriset gömde sig också några kantareller som maken nu håller på att förvandla till en smarrig pastasås, mmmm vad gott det ska bli!

Ha en riktigt skön söndagskväll alla söta människor!
Kram Annica

Sommarstängt, höstöppet

Hej på er! Här hos mig har det varit lite stiltje på bloggfronten, jag har ägnat mina kvällar åt att krama ur det sista ur sommaren. Igår kväll till exempel blev det ännu en mysig kväll på verandan med massor av tända ljus och så yatzy förstås.
Den här kvällen tog jag med hunden på en powerwalk i en timme. Härligt att bara traska på och samtidigt lyssna på en spännande bok!
Jag gick en halvtimme till det här torpet:

Stängt och igenbommat hos sommargästerna!

Knallade sedan hemåt med trött hund =) som nu sover gott i soffan. Såg också att nyponen har fantastiska färger nu:

Hösten är vacker, eller hur?

Jag har insett att min garderob är full av kläder som jag inte använder av olika anledningar, så nu behövs nytt. Sitter med kataloger framför mig och funderar. Handla och prova i butik är jättejobbigt, så det blir nog nätet. Märkligt det där med kläder, antagligen tyckte jag att det var snyggt när jag köpte dem - varför inte nu? Och varför har jag så svårt att hitta något nu som jag vill ha? Jaa, får nog tänka ett varv till där.

Dags för lite kvällsjobb och ännu en kopp te. Imorgon blir det förhoppningsvis cykel till jobbet om regnet kan hålla sig borta;)

Kram på er!
Annica

Betongfabriken

Spännande, spännande!! Vi har kollat på en del av det vi gjorde med betong igår.


Suuupersnyggt tycker vi att det här rabarberbladet blev! För att vara nybörjare är vi helnöjda med resultatet. Tyvärr har ett blad redan gått sönder, det var lite tunt med betong ovanpå den tjocka bladnerven så det höll inte ihop. Men, vi har flera som ligger o väntar! De har inte riktigt brunnit färdigt ännu, det syns att de fortfarande är lite fuktiga.


Några av krukorna och en ljusstake.

Vi ska putsa dem lite så de får en finare kant upptill, men oj så snyggt det kommer bli med några små penséer i dessa krukor! De större krukorna får vänta tills imorgon innan vi tar upp dem. Nu är vi sugna på att göra mycket mer i betong, det var lätt och det blir snyggt. Kul!!

Nu borde jag ta tag i att förbereda morgondagens jobb, men så blir det nog inte. (Jag känner mig själv...) Det är roligare att hålla på med pyssel. Till exempel att fodra det nya mobilfodralet i ett roligt tyg. Eller sy färdigt nya nyckelhållaren med ett gulligt kattmönstrat tyg. Ja, och så stickningen förstås.

Fast först ska jag duka bordet ute, för det vankas middag och luktar gudomligt gott i huset.

Ha en skön söndagskväll!
Kram Annica

Äntligen lördag!

Woho, efter en inte särskilt ansträngande första arbetsvecka blev det äntligen lite sovmorgon och ledigt! Idag har vi efter en härlig frukost på verandan gjutit betong!

Rabarberblad som ska täckas med betong i vårt gamla trädgårdsland


Krukor och ljuslyktor som brinner, dvs torkar

Imorgon kväll blir det jättespännande att se hur det har blivit!!

Eftermiddagen tillbringade jag i skogen på jakt efter de alltmer torra blåbären. Bristen på regn i sommar märks verkligen, annars brukar jag plocka blåbär in i september men så blir det inte i år.


I den kvardröjande kvällssolens värme delade vi på en flaska bubblande rosé, inte dumt alls

Nu är det kväll och dags att tända alla ljuslyktor på verandan för en yatzykväll, kanske en av årets sista?

Tjingeling på er alla!

Kram Annica

Solsken i regnet

Idag fick jag en trevlig överraskning på jobbet! Dotter T och sötaste barnbarnet kom på besök och stolt mormor fick visa runt överallt. Lilla barnbarnet var ju på "mommo jobb" och tittade i alla "mommo lum (rum)" och på alla "mommo saker". Lite blyg förstås för alla ville ju beundra skönheten och prata med henne. Dotter T var ju själv elev på skolan för inte så många år sen, så hennes gamla lärare är kvar och ville byta några ord.
Tog sedan en sväng till second hand butiken och köpte några tröjor till barnet innan vi åt glass och ringde efter maken, för nu vräkte regnet ner och jag hade cyklat i morse....
Sååå, gullhjärtat och hennes mamma följde med hem och åt middag. Mamman fick koppla av lite och morfar busade=)

Mormor och lilla hjärtat läser bok

Idag på jobbet bad jag vår tyskalärare om att kanske få låna hem några böcker och försöka lära mig språket lite. Jag kände mig lite handikappad när jag var i Tyskland och inte förstod ett ord av skyltar eller menyer. Och vi har ju tänkt att vi ska resa dit fler gånger!

Snälla lärarkollegan plockade fram några gamla böcker som jag fick, för de användes inte längre. Det var till och med skrivet lite i övningsboken, sa han. När jag tittade visade det sig vara min dotter som haft boken! Lite lustigt.

De kära flickorna är sedan länge ivägskjutsade till bussen nere i samhället och det är dags för mig att förbereda morgondagen. Blir det cykel kanske?

Iväg med mig nu till de tyska glosorna!

Godnatt med er,
kram Annica

Ordning och reda

Japp, då var man igång igen då! Nu är det minsann slut på långfrukostar på verandan med baljor av kaffe och ett korsord. Imorse ringde klockan 05.50 och den hade ringt i tre minuter när jag äntligen vaknade...
Det här är vad som gäller dagarna framöver:

Lärarkalendern för i år är lysorange, mycket snygg tycker jag. Stora tjocka lärarbibeln har jag haft hemma hela sommaren - men inte ens öppnat. Nycklarna till jobbets alla lås, efter alla år med den knippan kan jag känna vilken nyckel som går vart utan att titta.

Det var roligt att träffa alla arbetskamrater idag. Kul att småprata och höra de andras sommarupplevelser. Vi är ett sammansvetsat gäng som har roligt tillsammans, det gör det faktiskt skoj att gå till jobbet trots motståndet mot tidiga morgnar och slut på navelpillande tid ;)

Det börjar bli dags för mig att ta tag i strykningen. Nu duger det inte längre med bara mjukisshorts och sladdriga linnen. En garderobsinventering är att vänta framöver!

Ha det gott alla vänner!
Kram
Annica

Sommar summarium

Jaha, då var det kväll den här allra sista lediga dagen på sommarlovet. I huset doftar det nybakat, smarriga ciabattabröd har jag bakat. Så här ser de ut innan de ska in i ugnen


Här har det regnat mest hela dagen. Antingen har det öst ner så man inte hör vad man tänker, eller så har det strilat fint - men blött har det varit hela tiden.
Det har med andra ord varit en perfekt dag för att sitta framför tv:n och sticka

Jag har kommit ganska långt på bakstycket till pippitröjan som en liten tvååring ska få nästa månad.

Den här evighetslånga sommaren som plötsligt har varit alldeles för kort, har jag ändå hunnit med en massa saker som jag tänkt mig:

1.  Jag har läst/lyssnat till massor av böcker!
2. Jag har slappat mycket
3. Jag har tillbringat en hel del tid med symaskinen
4. Jag har plockat en massa bär - smultron, hallon, blåbär - och gjort en del gott med dem
5. Jag har sovit tills jag vaknat av mig själv, iaf så här på slutet
6. Jag har husvagnat
7. Jag har tillbringat många kvällar på verandan med många tända ljus
8. Jag har badat i havet
9. Jag har kramat om mina barn o mitt barnbarn
10. Jag har ätit mycket gott (stog det verkligen på bra-listan?)

Såklart är det några saker som jag inte hunnit med. Jag hade till exempel en tanke om att träna mycket, vad hände med det?

Jaja, imorgon börjar en ny termin. Nya tag. Med nyladdade batterier.

Eftersom jag ska ställa klockan och gå upp tiiidigt imorgon säger jag godnatt nu.

Kram
Annica

Bloggvila

Det har varit lite ledigt från bloggen några dagar. Haft lite annat att göra;)
Igår var vi till exempel hemma hos yngsta dottern och lekte med barnbarnet hela dagen medan mamman o pappan roade sig i huvudstaden. Det gick ingen nöd på oss inte, jättemysigt var det.


"låna den, mommo flån" Min telefon är äntligen tillbaka från lagning, nu funkar den igen!


På promenad i vår lilla stad

Idag har maken o jag tagit en tur till Uppsala där det finns Biltema o Ikea. Det har bland annat handlats nya hjulsidor till min lilla bil som maken pysslat med och gjort fin, så nu glänser hela bilen. Tack!
Det har också shoppats ett armband till min mobil så jag slipper ha den i bh:n när jag springer eller knallar runt:

Sitter som en smäck och kostade bara 40 spänn, vilket fynd! Biltema har allt...

I trädgården växer det så det knakar. Chilisarna har tagit ordentlig fart och de verkar bli många!



Pellisarna frodas...


och ute i markerna är rönnarna tunga av bär.

Idag var vi också in på Plantagen en sväng. Där köpte vi en efterlängtad schersmin, vi har pratat i flera år om att vi vill ha en sån. Nu står den nergrävd i gamla trädgårdslandet och kommer helt säkert att dofta ljuvligt nästa år!

Jag hör att maken hackar lök, då är middagen på g alltså. Kanske ska ta mig till köket och hjälpa till?

Ha en riktigt trevlig lördagskväll alla goa människor!
Kram
Annica

Blåbärsmums!

Idag har vi gjort lite gottigt här hemma. Väääldigt lättgjord blåbärslikör - blanda bär, sprit och socker i en stor burk och låt stå. Hoppas bara det blir gott :)


Bredvid likörburken står två burkar med blåbärsrabarbermarmelad. Den blev superdupergod!!

Idag har jag också plockat av det allra sista från hallonbuskarna vid åkern och en liten bit bort på en allmänning som är igenvuxen. Nu börjar hallonen torka bort helt, men några guldkorn fann jag. Stötte också på en svartvinbärsbuske som jag rensade helt, tihi.

Imorgon kommer svärföräldrarna hit och ska plocka blåbär. Hemma hos dem finns knappt några och här är skogen översvämmad av dem, så olika det kan vara. Jag var ju ut igår kväll en stund, och det är så torrt i marken att blåbären håller på att torka bort. Vi behöver sannerligen lite regn nu.

By the way, ljuslyktorna i äppelträdet var en hit! De lyste jättefint och gjorde trädgården lite större i mörkret.
Ikväll tänds de igen!

Nu ska vi nog se på Ernst på tv4play. Vi har missat alla program men sett dem i datorn istället. Han är bra den mannen!

Tjingeling på er!
Annica

Aktivt slappande

Jaa, idag har det varit varmt igen... Slappade en hel del med andra ord. Jag orkar inte vara aktiv när det är sånt här väder, jag vilar mig iform istället =)
Dock har jag varit kreativ och skapat lite... På kvällarna när vi sitter på verandan och myser med ljus överallt, då ser vi att det är hopplöst mörkt i trädgården. Meeen idag har jag knåpat ihop några ljuslyktor som nu hänger i äppelträdet och ska lysa upp tillvaron för oss:




Jag har också provsmakat de första

björnbären som nu börjar mogna, liksom äpplena



Nu gäller det att äta dem snabbt, de håller nämligen inte länge och det är ingen sort man kan spara. Tyvärr är det inte tillräckligt många för att göra mos av heller. Bara till direkt njutning alltså!

Pyssel har det blivit också. Jag älskar ju mormorsrutor och virkar på när helst tid och lust finns. Nu fanns det lust att göra ett nytt fodral till min mobil. Just nu är den på service till vem vet när, men när den kommer hem igen ska den få bo fint;)

Det är den nedre raden som ska bli ett fodral, det andra ska nog kanske eventuellt bli en filt. Eller en väska. Tror jag.

Avslutade dagens ljusa del med en sväng i skogen med hunden. Det här kom vi hem med:


Massor av goda blåbär! Imorgon ska jag göra iordning en blåbärslikör, kanske. Det verkar ju rätt lätt att göra.

Nuu ska jag gå ner till maken och se om han börjat tända alla ljuslyktor ännu.

Mys på nu alla glada!
Kram
Annica


Fikautflykt

Idag var det en varm dag igen, vilken tur vi har haft med vädret den här sommaren! Lite mulet var det, men varmt.
Maken och jag bestämde att vi skulle ta en utflykt några mil bort till Växplats Nybyn, en föredetta gård där det odlas ekologiska örter o plantor:

I trädgården står olika sittgrupper utställda, så när man köpt sitt fika sitter man mitt i smeten och fikar, urmysigt!


Här satt vi och fikade i skuggan efter en rundvandring. Kaffet i en termos, bra idé. Udda koppar, lite loppiskänsla.


Jag åt en supergod päronpaj med täcke av pecannötter, mumma.

I butiken såldes olika ekologiska och/eller rättvisemärkta grejor som tvålar, såpa, grönsaker, kläder och sånt. Fikat var så klart ekologiskt och hembakt.

Jättetrevligt ställe, mysig uppvuxen gammal trädgård med massa örter som kan användas till mycket. Dessutom fanns en stor pelargonutställning med fantastiska pellisar, jättekul att se för mig som gillar såna =)

En trevlig dag som avslutades med goood middag, najs.

Ha en mysig kväll nu alla!
Kramar
Annica

RSS 2.0