Sportlovsmåndag!

Sportlov, vilket skönt ord för en hårt arbetande lärare! Nejdå, så farligt är det inte. Men visst är det skönt att få vila öronen från gälla barnröster och att inte ha några måsten under några dagar.
Dagen idag inleddes med sovmorgon. Det var längesen och det kändes så skönt att inte ha någon klocka ställd. Efter lååång frukost tillsammans med lediga maken tog han en promenad med vovven och jag satte igång tvättmaskinen som inte har lov;) Efter lite undanplockning här hemma satte jag igång att träna till nya skivan jag fick i present. Den var helt klart mer än godkänd! Styrketräning hemma med den egna kroppen som redskap, ja hantlar också då. Jag valde nivå 1 med den längre tiden och var rejält svettig efteråt, så det tog nog. 
Dusch och lunch innan långpromenad med vovven, härligt! 

Började lyssna till en ny bok under prommisen, Lilla Stjärna, av Johan Ajvide Lindkvist. Jag har hört flera av hans böcker tidigare och vet att de börjar underligt och fortsätter ännu underligare, men bra. Han är ju roslagsbo, det är roligt.

Tror att jag ska sätta mig framför tv:n och plocka fram stickningen, det känns som jag har eoner av tid att använda på roliga saker!

Imorgon blir det Norrtan för shopping och fika med söta E!

Killevippen på er!

Annica

Maxad helg

Ja, här har det varit full rulle sen i fredags. Rushade hem till dammsugaren efter jobbet, fixade med badrum och annat. Vid åtta kom maken hem med en katt som får bo i vårt pensionat över helgen  - och med underbara barnbarnet och hennes mamma! Den lilla familjen hade ju visning av sin lägenhet i helgen, pappan var på jobb i Tyskland och dottern ville inte själv städa om allt igen när orkanen S dragit fram. Så välkommet och kärt besök!

Nöjd busunge äter mormors pannkakor till lunch!

Lördagen var det kalas med släkt från höger och vänster. Barnens kusiner busade glatt med hunden, bollar och S.

Barnens yngsta kusin hade kul med gymbollen!

Dotter J och hennes pojkvän kom på snabbt fikabesök innan jobb kallade. De tyckte tårtan var god, mmm


Chokladtårta efter eget recept;)

Idag har vi tagit det lite lugnare - så lugnt det nu är med en snart ett -och- etthalvt-åring i huset... Läst böcker, busat, kollat på favoritvideon Waka waka, slamrat med bunkar, jagat katter, rymt till trappan ett antal gånger, matat vovven från matstolen, varit med och lagat mat, ja helt enkelt en massa roligt har hunnits med.

Maken körde hem dotter o dotterdotter till Norrtan och jag städade igen... Sen blev det promenad med hunden och ett pass Zumba. 
Lagom till Solsidan kom han hem med en påse plockgodis till mig, precis vad jag hade önskat mig! Helt rätt sorter, mums, men nu är den slut och jag med!!

Nu blir det en god natts sömn och sen är det SPORTLOV!!!

Puss o kram Annica

Happy birthday!

Så var det dags för födelsedag:) Vaknade av makens prasslande med paket tidigt i morse, blommor o pussar utdelades och sen var det paketöppning!


Den påhittige maken - puss! - vet ju att jag gillar nyttigare snacks och träning, så han hade gjort många paket av roliga saker:


Jättebra idé tycker jag. Sonen, morgontrött snart 15-åring, sov. Tänk, för bara några år sen var det ett långt tåg som gick varje födelsedag och viskade innan sången tog vid - nu var det bara en som kom... Sonen överraskade sin mamma med paket efter jobbet istället:

Ny, spännande smak!

Under dagen har det trillat in gratulationer via sms från underbara döttrar och rara svärföräldrar, på facebook och mail. Mina söta små skolelever hade nosat reda på vad det var för dag och gratulerade rikligt, gullungar.

Själva tårtätandet tar vi på lördag. Då får vi tid att umgås allihopa, för många blir vi=) Funderar på en chokladtårta, det är ju så gott!

Nu ska jag prova mitt nya te och umgås lite med maken innan kudden ropar.

Ciao, ciao
Annica



paketdag!

Idag blev det fiskpaket till middag. Fisk med vad man nu väljer att ha på, vik ihop ett foliepaket, in i ugnen och blir färdigt när riset kokar - perfekt.

I mitt paket valde jag pesto, räkor, tomat, citron, lök, smör och majs - jättegott!


Så blev resultatet, smöret har smält och blandat sig med alla goda smaker!

Idag fick jag också ett paket med posten. Min snälla mamma har skickat det från Sundsvall eftersom jag fyller år imorgon - men inte går det att hålla sig från att öppna=b! I paketet låg en träningsskiva och ett grattiskort där det stod att pengar är insatta på mitt konto. Tack snälla mamsen!

Nu ska det bli mer träning, trots vädret är det kort tid kvar till stranden...

Födelsedagspengen kommer troligen att omvandlas till ett Odd Molly-plagg... eller förresten det är ju bokrea... eller nya skor o kanske en väska.... eller... jag vet inte riktigt ännu, men glad blev jag!
(Ska kika lite på tradera vad det finns för odd mollysar där just nu;)

Ikväll blir det nog en tidig nattning. Vaknar kanske till skönsång tidigt imorgon hrm hrm...


Ha det bra därute, kramis

Annica

frösådd

Förra året fick jag chiliplantor av en arbetskamrat. De växte över förväntan och var jättegoda! Maken gjorde egen sambal av de torkade, malda frukterna - gott! Vi sparade kärnorna och idag var det dags för plantering. Nu är fönstren fulla av chilifrön, blommorna står på golvet....

Såhär ser det ut i tvättstugans fönster!

Det gick inte så bra att komma åt planteringslådorna dock. I förrådet var det fullt av stora jeep-däck så där kunde jag inte leta. Möjligen kan lådorna ligga kvar utomhus (slarvmaja!), men de syns inte under snötäcket så det blev till att ta det som fanns. Tror det är dags för förrådsröjning så snart det är dräglig temperatur ute:)
Nu får vi bara hoppas att katterna låter sådden vara ifred. Tidigare år har det hänt att lådorna rivits ner...

Nehej, nu visar klockan att det är dags för lite orbitrek innan veckans fix med inpackning o ansiktsmask!

Tjingeling på er!

Annica


första semlan!

Nu gick det inte längre att stå emot, det var bara att kapitulera och ge efter för begäret! Årets första semla, mmm. Det är en absolut favorit hos mig, hur gott som helst, så det är svårt att inte se dem i affärerna.
Idag hade de färska, nybakta (nåja) blåbärssemlor i butiken så det lockade. Fort hem och brygga kaffe och sen så var det bara att sätta tänderna i härligheten!


Om jag hade gett mig tid att läsa lite på förpackningen skulle jag sett att den inte innehöll mandelmassa. Det är ju bland det viktigaste, mycket mandelmassa och grädde. Nu blev jag lite besviken, men det betyder antagligen att jag måste prova en vanlig också!!

Efter en mycket kall natt - ca 27 minus - var det lite tvekan i bilen innan den startade idag. Men den fick stå och gå ett tag (vi bor ju på landet så ingen störs av det) sen kunde vi ge oss iväg till vårt lilla samhälle och hämta mitt paket. Har återigen blivit kund hos Yves Rocher eftersom deras hudvårdsprodukter passar mig så bra. Jag har varit lite otrogen där ett tag och provat lite av varje, bland annat att tillverka eget, men nu är jag tillbaks.


Paktetet innehöll en dyyyr nattkräm som välskomstpresent, ett ekologiskt schampo, en duschcrème, en lotion, ett litet nagellack och en flytande tvål. Jag fick också en bonus, en ny träningsväska som jag var i behov av. För hela kalaset betalar jag 137 kronor om en månad, också en bonus att vänta med betalningen. Eftersom jag använt deras produkter under många år förut vet jag att jag kommer bli nöjd med mitt köp.

Ikväll blir det Melodifestival här hemma, kanske med ett glas vin och något tilltugg. Nu ska jag gå ner och hjälpa maken med att tillaga middag.

Trevlig lördagskväll önskar

Annica

Totalt taktlös!

Ja, nu har jag då provat på zumba. Började med basics, borde väl vara ganska lätt kan man tycka. Icke. Iallafall inte om man är så taktlös som mig. Jag har tittat och visst har jag två vänsterfötter:)
Det är väldigt fint och pedagogiskt upplagt med varje steg uppdelat i tre delar så man ska lära sig en del i taget och sedan sätta ihop dem till ett steg. Det låter ju enkelt... och visst var del ett lätt. Och del två också, åtminstone i några fall. När man sen kom till del tre var jag helt lost flera gånger.
Nu blir det till att öva många gånger innan det här sitter. Men roligt var det och svettigt blev det, så nu är det dags för en dusch!

Godnatt där ute i rymden, puss o kram!
Annica

Alla hjärtans dag

All min kärlek till mina nära! Vi gör inget speciellt hos oss, det brukar bli geléhjärtan och kanske något kort till alla. Sedan flickorna flyttat hemifrån har jag skickat kort till dem, bara så de ska veta att de alltid finns i mitt hjärta - alla dagar är hjärtansdagar<3

Som jag skrev igår så var lilla snuttisen här och livade upp oss i helgen. Här är några bilder på sånt vi gjorde:

Vi övade på att göra fiskmun;)


Vi gick på promenad och matade "ankorna"


Sen bakade vi lite också!

Det är så roligt att ha en liten människa i sitt liv igen, de är ju helt fantastiska de små! Och så roligt att livets efterrätt kom redan nu när man själv är pigg och orkar med!

Ha en härligt hjärtlig kväll alla!

puss o kram, Annica

myshelg!

Nu är det lugnt här hemma efter en helg med yrvädret, lilla barnbarnet har varit här och förgyllt vår lördagskväll och söndag. Maken var iväg till Norrtan igår och hjälpte T o M med lite pyssel i lägenheten inför mäklarfotograferingen, sen kom han hem med världens gulligaste barnbarn!
Vi hade en gosig kväll med lek och bus innan prinsessan somnade i famnen efter vällingen. Vaknade imorse till kvitter och full fart efter katter. Sen har vi varit på promenad och matat änderna vid reningsverket, åkt lite pulka och bakat god rulltårta med smörkräm, mums. Kort sagt en perfekt helg! Det känns tomt och tyst här nu, men å så glad jag är för de här tillfällena till gos med älskat barnbarn!
Underbarnets mammis o pappis kom o hämtade henne lagom till middagstid, då hade de också med sig en av mostrarna som vi inte sett på ett tag. Det är ju så mysigt att vara många kära vid middagsbordet, stor härlig familj!

Just nu är maken ifärd med att lägga in bilder från helgen, de kommer att visas här på bloggen imorgon!

Många kramar från en trött men glad
Annica

bara en vanlig dag på jobbet

Jag har ett så roligt jobb! Det skrivs så mycket om lärarna och skolan och hur svårt allt är, men jag märker inte det. I min skola arbetar vi i små arbetslag, det är ju en pytteskola iof, men vi är så nära varandra hela tiden. Alla mina kollegor är fantastiska människor som jag alltid har glädje av, vi pratar mycket och inte bara om jobbet. 
Sen är ju barnen så underbara också! Ja, inte alltid förstås, men oftast. Vi har roligt tillsammans och vi pratar och skojar mycket. Kanske är skolbarn som bäst när de är tio-elva år som mina elever? Jag känner verkligen att jag är priviligerad som kan gå till jobbet med glädje varje dag.
Jag jobbar också med en liten grupp äldre elever som inte är priviligerade. De har en långsam inlärningstakt och där gäller hela tiden att se varje framsteg, visa dem att de går framåt och berömma dem. De vet så väl att andra elever ligger före dem i arbetet, men vi har ändå roligt tillsammans och även timmarna med dem är jättebra.
Ja, jag är verkligen glad att jag valde den bana jag valde. Den var helt rätt för mig och har utvecklat mig och min syn på barn -ja, mitt liv med barn.

Crea diem,
Annica

strålande söndag!

Efter en alldeles underbart solig dag med promenad och lek på isen är jag lagom trött i kroppen. Ja, det har varit lite mer än promenad idag. Vi premiärfikade i solen på verandan, härligt. Sen blev det dags att klippa ner alla pelargoner och plantera om dem, så nu har de alla förutsättningar för att blomma vackert i sommar. Härligt med pelargoner, älsklingsblomma!


Efter middag och kvällsprommis med vovven var det dags för träning. Idag blev det orbitrek i tjugo minuter innan jag testade nya dvd:n med Blossom - Shape up. Det var rolig träning med boll och hantlar, kommer nog att kännas imorgon.

Ska bara dricka upp mitt te, sen blir det nattinatt, det är ju en ny dag imorgon att vara pigg och glad på!

Annica

vårkänslor!

Det är så härligt när snön smälter och man dag för dag kan se mer av naturen! Igår kom goa maken hem med tulpaner och choklad, det känns lite mysigt det


Idag skulle egentligen T komma med söta barnbarnet, men den lilla godingen har ju fått magsjuka igen, så vi bestämde oss för att åka till dem istället så de inte behövde ta bussen till oss. Vi har ju inte sett sötnosen på en vecka så längtan var svår;)
Som tur var hade S piggnat till när vi kom och vi kunde ta en promenad till änderna som hon gillar


Hemma igen så blev det hundpromenad och lyssnande på nya ljudboken. Samma författare, Peter Robinson, och samma polis i handlingen men lite annorlunda ändå. Tack och lov för möjligheten att lyssna på böcker, skulle vara svårt att hinna med så många som jag gör annars. Är man boknörd så är man!

Nu blir det matlagning här, tacopanerad kyckling står på menyn. Inte något som vi ätit tidigare, men det låter så gott i receptet så det måste provas.

Ha en trevlig kväll med melodifestivalen, det ska iallafall jag ha!

Kram Annica

tisdagströöött

Det är ju märkligt att man kan vara så trött fast det bara gått två dagar av arbetsveckan. Man borde ju känna att det blir ljusare ute och så poff blir man pigg och alert direkt. Nu är det ju ljust ute när jag går hemifrån på morgonen (nåja, inte strålande sol men ändå) och när jag går från jobbet. Hjälper det då? Nä, inte ett dugg. Har suttit i fåtöljen och läst dagens tidning men märkte gång på gång att tidningen liksom ryckte till... Då var det dags att göra något annat, kan ju inte lägga sig halv nio - eller?

Ska nog ställa mig och stryka lite kläder nu, så gör jag någon nytta medan jag väntar på att det ska bli rimlig läggdagstid=)

RSS 2.0