Guldkronor

När vi ska åka ner till samhället så passerar vi inte mindre än två slott. Ett av dem ligger på promenadavstånd nere vid den ena sjön (ja, vi bor mellan två sjöar), det andra ligger vid samma sjö fast längre bort.
Vid det här andra slottet har man för länge, länge sedan planterat en dubbelallé av ekar. Så här på hösten är den fantastiskt vacker:




I solen lyser bladen som guld, guldkronor!

Idag har vi en gråmulen dag. Jag kom ihåg att ställa om klockan igår och vaknade alldeles för tidigt... Eftersom jag blivit smittad av makens halsonda, har jag vilat hela dagen så nu är jag lite trött;)
Soffan har fått se alldeles för mycket av mig, men å andra sidan har jag stickat mycket på pippisockorna som en tjej ska få i julklapp=)

Det är nu dags att ta mig i kragen och traska iväg på en lång prommis med vovven. Vädret blir inte bättre än så här och jag blir definitivt inte piggare av att ligga i soffan!

Bye, bye applepie!
Annica

Ensamlördag

En ensam dag är inte så tokigt ibland. Maken och sonen har åkt till Åland för att leka med jeepen i skogarna, så det är jag och hunden nu. Vilket har varit helt okey faktiskt ;)
Började dagen med sovmorgon, välbehövligt efter fullspäckad vecka. Efter morgonprommis på blöt åker med vovven blev det duschen och lång frukost där jag smidde planer för dagen: second hand-butiken för att lämna kläder och allmän spaning, sen biblan, kanske lite träning. Så tänkte jag.
Meen, så ringde söta E som flyttat långt bort och som jag saknar här hemma. Vi hade mycket att dryfta och samtalet blev lååångt, härligt.
Nya planer.
Underbara barnbarnets mamma hörde av sig och lockade med nybakta bullar! Strunt i sockerförbudet, det kan börja imorgon!
Fyllde på vatten i bilen - ja, självklart läcker kylaren eller nåt sånt eftersom min privata mekaniker inte är hemma. Rattade iväg till Norrtan och möttes av superglad unge och den här:

Gulligaste T hade köpt den till sin mamma, bara för att hon vet att mamman gillar den! Tack, tack!

Sen blev det lek och bullbak:

Stora tjejen kan själv!

Efter mumsigt bullfika plockade mormor ihop och gav sig iväg hemåt. Gjorde ett stopp för att kolla tidningar i vad som tydligen blivit utnämnt som Sverigen bästa tidningsställe eller nåt sånt, vår storstora Icabutik. För att fira utnämningen hade man idag halva priset på alla tidningar. Wow, jag älskar tidningar! Fyllde på i korgen och kom hem med dessa:

Fem tidningar för en hundring, inte illa!

Nu väntar snart tv och stickning. Så mycket bättre börjar ju igen, hoppas det är lika bra den här omgången.





En riktigt mysig lördagskväll önskar jag er!

Kram
Annica

Landetlukt

Ja, landetlukt det är alltså det som luktar här nu. Vi bor ju omgivna av åkrar och just nu verkar det vara tid för gödsling.
Kan ju säga att de första fem minuterna av kvällspromenaden kände jag lite kväljningar... Men det är ändå bättre än när bönderna kör ut flytgödsel, fy farao vilken stank det blir då. Dessutom får man liksom in smaken i munnen, blää. Mira o jag träffade en av hennes kompisar också, Eros, där matte berättade att igår kväll när hon kom in efter kvällsrundan hade maken sagt åt henne att inte ta den mössan till jobbet idag....
Fast - jag är mycket hellre en landetbrutta än en asfaltsbrud, trots allt är den här lukten övergående (vilket inte avgaslukter är!).
Nu väntar kaffe och ..... just det - omdömen!
Mys på med kvällen nu alla godingar!
Kram
Annica

Rena nöjet att vara barnvakt!

Igår kväll skulle lilla barnbarnets föräldrar gå på föräldramöte på förskolan. Morfar, som jobbar i den lilla staden där de bor, skulle titta in efter jobbet och leka lite under tiden. Meen - morfar blev sjuk så mormor åkte iväg i lillbilen och hade en toppenkväll!
Stora tjejen blev jätteglad när mormor kom, sen var det bara in i rummet och leka:

Måste ju värma på en kopp kaffe till mormor!



Vi byggde pussel, gungade på pyttesmå gungshästar, läste en massa böcker, provade tre olika tandkrämer till tandborstningen och busade i sängen. Sen skulle fröken själv ta på sig pyjamasen:



Inte helt lätt, blev lite irriterat där ett tag, men sen så:

Lyckan är stor när man kan själv!

Sen kom moster J, det var ju också roligt. Mamman o pappan dök upp strax därefter och sen slocknade bananisen.
Jag blev kvar på en kopp te och mycket surr, så blir det ju när man ses :)

Eftersom dimman låg tät och såg ut som mjölk i helljuset, blev det långsam körning hemåt så jag var inte hemma förrän halv elva....
Därför blir det kvällsjobb nu istället, omdömen om alla elever jag har i alla ämnen jag undervisar ska vara färdigt till på fredag, pust pust.

Sliter nu tag i mig själv och förflyttar mig till den andra datorn.
Ha en bra kväll alla och en underbar höstdag imorgon!

Kram
Annica

Ready to go!

Japp, nu är jag tillbaka igen! Det är mycket nu, veckorna snurrar på i ruskig fart och helgerna bara svischar fram. Mycket jobba, jobba, jobba, men så är livet som lärare. Inför höstlovet är det massor som ska hinnas med förutom rena undervisningen. Allt administrativt tar otroligt mycket tid.
Förra helgen tillbringade vi med underbara barnbarnet. Vi hade dessutom förmånen att få ha henne några dagar till eftersom pappan blev sjuk när mamman var bortrest, vilken tur vi hade där!!

Lilla fröken fick styra dagarna som hon ville, är inte det vårt jobb som morföräldrar??? Här äter hon av morfars pannkakor med hela ansiktet:

Gullungen!

Den här helgen har varit lite lugnare. Gårdagen tillbringades i sällskap med dammsugare, fönsterputs och badrumstvätt ;)
Ett varv i trädgården blev det förstås, vi hade kanonväder igår och satt ute under eftermiddagsfikat. I slutet av oktober! Förra året den här tiden hade snön kommit, bara så att ni förstår det underbara med utefika nu....

Rosorna har inte gett upp...

några blommar fortfarande!

En del penséer glädjer oss in i det sista.

Kärleksörten är som vackrast nu och får pryda vaser både inne o ute.


Ett litet höstarrangemang på köksbordet. Visst är nypon vackra?!

Pelargonerna tog jag ju in redan för någon vecka sedan, och jisses vad de uppskattat värmen! De växer så det knakar. Kolla in bladen på den här:

Just den här pellisen mådde inte bra i början på sommaren och jag klippte ned den helt. Från en liten brun pinne har den vuxit till en omkrets av säkert en meter, men inte blommat på hela sommaren. Nu kommer knopparna, och jag hoppas innerligt att det är min lilla apple blossom som kommer! Annars vet jag inte var den tagit vägen. Men visst är det lite rosa i den här?


Jaha, nu är vi tydligen redo allihopa. Vi ska åka till Marholmen där äldsta dotter J arbetar. Hon har bjudit oss på middag där, tack så mycket :) Det ska bli så kul att se var hon jobbar nu, för hon har nyligen bytt jobb. Från krogen tillbaka till konferensanläggning. Bättre tider, kanske också bättre lön som sparas till vinterns Thailandsresa:)

Så, nu åker vi!

Ha det bra alla,
kram Annica 

Sommar igen?

Efter den här kyliga veckan har vi nu haft en helg med riktigt soligt och varmt väder. Under gårdagens promenad hittade jag flera sommartecken:
Smultronblomma!
Smörblommor!
Den här helgen har vi haft lilla barnbarnet här. Dotter T befinner sig nämligen på studieresa i England med sin skola och pappan hade extrajobb hela helgen. Sånt har vi inget emot, tvärtom! Vi har henne kvar även den här natten, eftersom pappan blev ordentligt förkyld. Då är det bättre att hon är här hemma med morfar imorgon.
Vi utnyttjade eftermiddagens sol till en härlig skogspromenad med blåbärsätande =)
Full fart framåt!
Nu sover lilla gullhjärtat, men hon hostar ganska mycket så det är nog skönt att vila från dagis imorgon.
Lite undanplockning efter stormvinden som dragit fram i huset nu då, sen en tidig kväll hoppas jag.
Ha det så gott alla vänner!
Kram Annica

Inflyttning

Nu är sommaren bevisligen över, för nu har pellisarna flyttat in. Imorse hade vi minus 2,4 på termometern, så det känns inte snällt att låta mina fina blommor stå där ute och förfrysa.

Så här ser det just nu ut i vardagsrummet:




Nu ska jag bara fundera ut var de ska få stå över vintern, jag har ju inget frostfritt förråd så de brukar trängas i fönster och på golven. Problemet är ju att flera av pellisarna har så stora krukor så de ryms inte i fönstren. Några kan jag ta till jobbet och ha i klassrumsfönstret, det brukar bli så fint.
Jaja, just nu står de bra där de står. Det blir värre när chilisarna flyttar in också, då blir det trångt om saligheten. För tillfället står de kvar på verandan med täcke över sig, men snart blir det för kallt tror jag.


Dagens chiliskörd!

Maken håller på och fixar middag (ja jag vet att jag har tur, det är sällan jag står vid spisen). Sen tänker jag ta en tur bort till mina snälla arbetskamrater för att hämta upp lite kläder som deras barn vuxit ur och som lilla barnbarnet ska ärva. Kan ju hända att det blir en stunds snack också;)

Tjillevippen på er, ha en trevlig kväll!

Kram Annica

Piggelin

Undrar om det är det fantastiska höstvädret vi haft idag som gjort mig så pigg? Var ju faktiskt rastvakt två gånger idag och barnen lekte snällt, så det var bara mysigt att stå där i höstsolen med kaffet :)
Eller var det att det gick så himla bra på gymmet igen? Nu börjar det märkas att jag återhämtat mig lite från inflammationen och det känns skööönt!


Hösten kan vara så vacker! Här är Mira och jag ute vid ån och traskar.


Visst ser det härligt ut med alla löv?

Full av energi efter dagen laddade jag snabbt en maskin tvätt, sorterade en annan och gick sju vändor upp på vinden med sånt som blivit liggande i skräpkammaren/klädkammaren när jag kom hem. Tömde diskmaskinen, fyllde på den med det som samlats på bänken, matade katter och nu sitter jag här. Full fart har det varit tills nu, bäst att passa på innan lusten försvinner ;)

Nu är maken hemma så vi ska sätta igång med middan, idag blir det fiskburgare nomminom. Sen är det vila och lugn efter kvällsprommisen, skönt det också.

Ha en trevlig kväll alla vänner!
Kram
Annica

Kylslaget

... men ack så vacker förmiddag! När vi sent omsider pallrade oss ner i köket för frukost idag, stod det 2 grader på termometern. 2 grader! Svårt att förstå, för solen sken från klarblå himmel och inomhus kändes det som en strålande härlig höstdag. Bilarna står i norrläge och rutorna var täckta med is, brrr.

Mira var glad för en fri springtur på åkern trots kylan. Jag klädde mig i vinterjacka och mössa, vilket var helt rätt men kändes konstigt i solen.

Passade på att fota lite med nya mobilen, men det tar nog ett tag innan jag känner mig hemma med den;)







Dagen idag blir nog en tur i spåret om ett tag, sen väntar städning av klädkammaren/inneförrådet/skräprummet. Ett helt oumbärligt utrymme som nu är för fullt, det kan ju vara bra att komma åt grejer längst in också :)

Jag måste också ut till förrådet och leta efter sån där täckgrej till växterna. Även fast blommor o chili står under tak på verandan så närmar vi oss frost även där. Kan jag bara komma ihåg att täcka dem så kan de stå ute lite till.

Hoppas att ni alla får en alldeles underbar höstdag idag! Själv ska jag nu gå och rensa alla gula kantareller jag stötte på i skogen igår, trots att jag inte tänkt plocka fler i år. Men står de många tillsammans så får de skylla sig själva!

Tjingeling!
Kram Annica

Helgdag

Idag har det varit rena julafton i samhället. Den årliga marknaden har gått av stapeln och den är faktiskt lite speciell. Sveriges största endagarsmarknad, jag hörde till och med en som sa att det är Europas största endagars. Det är ganska stort alltså. För en enda dag slår knallarna upp sina stånd och karuseller mitt ibland husen i samhället.
Gatorna stängs av och det är karameller, ballonger, brända mandlar, leksaker, strumpor, korvar, langos, kläder, bröd och allt mellan himmel och jord som säljs under denna enda dag.

Ett myller av människor i alla åldrar trängs i långsam takt. Det här återkommer första torsdagen i oktober varje år och barnen i skolan är mer uppspelta än inför jul ;)
De äldre eleverna har tjänat pengar till klasskassan genom att ta betalt för parkering på skolgården (och småbarnen har haft innerast idag) och det var mer bilar än det någonsin varit under min tid där. De yngre barnen har haft café som de har bakat till och nu tjänat ihop till sina klasskassor. Skolan ligger ju väldigt bra till för marknadsbesökare, så det blev några koppar kaffe som serverades.

Jag gick iväg med dotter J och vi gjorde det årliga strumpinköpet ;) 14 par roligt mönstrade strumpor för 100 kronor, toppen. Efter en stund dök maken upp och lite senare lilla familjen med världens gladaste lilla barnbarn i vagnen =)
Som vanligt så började det regna, så det blev inget av med langosen tyvärr. Istället åkte hela gänget till pizzerian och la beslag på ett långbord där vi blev sittande länge.

Nu är man lite lagom marknadstrött och det återstår bara lite slappande i soffan innan kvällen är slut. Sååå -

God natt alla!
Kram Annica

Blåbärslikör

Nu är blåbärslikören färdig och jag kan lova att den var värd att vänta på! Mummelimumma i mitt glas, mmm.

Vilken färg! Vilken blåbärssmak! Wow, jag känner mig lite lyrisk över den :)



Vi gjorde den ju i augusti och då kändes det väldigt långt till oktober, men tiden har ju gått jättesnabbt.

Nu väntar ( ja, alltså inte just nu) trevliga små drinkar med blåbär som bas, inte dåligt. Just nu väntar det vanliga måndagskvällsjobbet - förbereda för veckan samt rätta lite arbeten som små busarna har gjort i skolan. Seen blir det svensk hollywoodglans innan sömnen attackerar mig.

See you later alligator,
kram Annica


Höstigt mys

Åh, en sån härlig helg vi haft! Lilla barnbarnet har tillbringat en natt hos mormor o morfar och det är alltid mysigt. Idag har det varit en febrig dag med soffhäng, men igår åkte vi och matade hönor:


Vi tittade också till fåren:


och kollade på små, små pumpor:


Lilla fröken satte sig mitt i spenaten och skulle blåsa maskrosfrön:


Det var jättemysigt i kvällssolen!


Vårt "nya" sovrum är jättefint och vi är sååå nöjda! Vi ska på jakt efter det rätta sängöverkastet bara, och kanske några sängbordslampor. Men för övrigt känner vi oss helt nöjda och färgen blev precis som vi tänkt. Tyvärr visar inte bilderna helt rätt nyans för jag har haft blixten på, i verkligheten är färgen mörkare:



Mira är en riktig linslus!!

Våra blommor på verandan är som finast just nu känns det som. När som helst är det dags att ta in dem, trots de underbara sommarvarma dagarna vi haft den senaste tiden. Här kommer en radda bilder - kolla in de röda chilisarna!





Som avslutning en bild på en av makens födelsedagspresenter i veckan som gått:

Ja, han luktar väldigt gott!

Nu blir det lite nagelmålning tror jag, sen blir det nattinatti för mig. Ny spännande vecka börjar imorgon!

Sov gott vänner!
Annica

RSS 2.0