Silverbröllopsfirande

Ja, tiden går fort. Maken och jag har firat silverbröllop i veckan. Tjugofem år som gifta! Vart tar tiden vägen egentligen? Ser man på barn och barnbarn så förstår man ju att tiden gått, men vi är ju lika unga ännu...
En riktigt god skumpa skålade vi i och åt chokladdoppade jordgubbar till inne i husbilen. Vi var ju på camping den här dagen och på eftermiddagen började det regna rejält. Men på kvällen sken det upp igen och vi åt vår supergoda middag utomhus
Grillad ryggbiff, tomat och halloumi med sallad och bea. Gött!
 
På kvällen var himlen så vacker efter allt regnande
 
Den här helgen är vi hemma och har huset fullt emellanåt. Vi firade mellandotterns födelsedag här hos oss i torsdags och igår åkte alla ungdomar iväg på andra äventyr så då var det bara vi helt plötsligt...
Vi väntar hem dem framåt kvällen idag och då blir det nog verandahäng igen innan E och A åker hemåt mot Göteborg. 
Nu har vi fått ett oväntat väderomslag här, jag som svettats i bikini med ogräsrensning tar nog en tröja på mig för hundprommisen nu.
 
Ha en trevlig lördagskväll nu!
Kram Annica

Kålrabbi

Vem använder kålrabbi? Det verkar ju inte vara en storsäljare precis, ligger lite undanskymt i grönsakshyllan. Ser ganska oansenlig ut, rund och ljusgrön. Men oj så god den var att ha i en sallad!
Här tunt skivad på en mandolin tillsammans med grönt krispigt äpple, färsk spenat och lite grönsallad. Detta låg i en vinägrette av olivolja, äppelcidervinäger, honung, salt och peppar. Vid servering piffade jag med fetaost, solroskärnor och torkade tranbär. Mums tillsammans med en kräm av resterande fetaost mosad i turkisk yoghurt, salt och peppar. 
Min nya favoritsallad tror jag!
 
Kram Annica

Nytändning

Efter många grillningar och många flaskor tändvätska, har vi äntligen köpt en grilltändare. Jag vet, sent på bollen där, andra har haft det jättelänge. Men nu slog vi till och vi är helnöjda med den! Det är ju inte "rätt" grilldoft när man tänder, men en annan som också är bra. 
Funkar faktiskt jättebra och är mer miljövänlig än tändvätskan;)
 
Kram Annica

I'm back!

För en vecka sedan låg jag på operationsbordet den här tiden, oj vad det känns länge sen! Jag tog bort hela min sköldkörtel som vuxit sig stor och störde massor. Nu äter jag levaxin och får göra resten av livet, men det tar jag gärna istället för mina besvär. 
Operationen var tydligen rätt besvärlig och sköldkörteln hade trasslat in sig i stämbandsnerverna, så det tog tid att frilägga och inte förstöra... även bisköldkörtlarna var påverkade och en (av fyra) hade bäddat in sig ordentligt i sköldkörtelns grepp. Dessa små rackare i storlek av ett riskorn är tydligen megaviktiga för kroppen, de balanserar kalkhalt och salt i blodet. Jag har lärt mig massor om kroppen under den här resan ska jag säga:)
Så jag äter dessutom kalciumtabletter varje dag med tillskott av d-vitamin för att hjälpa kroppen med kalktillförsörseln, jag äter också minst 2 ägg varje dag eftersom de ger vitamin B12 som också är jätteviktigt för kroppen. Mycket nytt att lära! När man ska ta medicin och tillsammans med vad eller inte tillsammans med något...
Så här såg halsen ut dagen efter operationen. Lite svullen och blå. Det har lagt sig nu och ser betydligt bättre ut. Det som varit ett problem har varit rösten. Eftersom stämbandsnerverna blev lite åtgångna under operationen har jag haft svårt att prata. Rösten har varit svag, i fel tonläge och vissa ljud har nästan varit omöjliga att uttala... bokstaven o i början av ord var jättesvår första dagarna, men nu kan jag säga "ost" utan besvär;) Jag har varit hes och trött i rösten, fast det börjar bli bättre. Jag låter mer lik mig själv nu, även om det är en bit kvar till full röststyrka. Jag försöker att vara tyst, men en sån pratkvarn som jag är kan det vara lite svårt....
Jag har inte varit så jättetrött under veckan, men märker direkt om jag har tagit ut mig så det har blivit mer vila än vanligt. Jag är ju också sjukskriven denna vecka ut. 
Förberedd för dusch! Såret ska vara täckt med tejp en lång tid framåt och den första tejpen ska bytas tio dagar efter operation. Jag får inte bada (tur det är en sval sommar) men duscha. Så jag tejpar plast över såret och tar det lugnt med duschstrålen.
Jag sov en natt på sjukhuset och fick jättegod middag på kvällen. Man fick välja från en lång lista med rätter och det var så gott efter en dag på fastande mage!
Till frukost var det bara att säga till om allt man ville ha och det plockades ihop på en bricka. Inte orkade jag äta allt det här, men det smakade väldigt bra:)
 
Jag opererade på Karolinska sjukhuset och jag är supernöjd med hur min vistelse där har varit. Alla jag pratat med - narkospersonal, avdelningspersonal, kirurger och alla andra - har varit så himla trevliga. Lugna och tagit sig tid. Jag har bara plus att sätta på den vården. 
Fick räkningen idag och det här priset är ju helt otroligt för det jag har fått!
Så tacksam att bo i ett land där vi delar bördor...
 
Annars då.... sol och fina dagar, härligt med sommar äntligen. Hallonen mognar i massor nu
Katten Morgan följer med på promenad och klättrar i träd
Vi är kattpensionat åt dotterns två kattpojkar som kommer härifrån. De var ju bebisar när de flyttade, nu är de 
stora pojkar!
Pipen, som är en kopia av sin mor Muffin, är jättestor! Men så snäll och vill bara gosa och sova;)
Vi har ju "bara" sex katter annars, men två till märks inte. Våra andra katter bryr sig inte så mycket, de är väl vana vid att det alltid är fullt i huset;)
 
Igår kväll satt vi ute som vanligt, men det var en ovanligt vacker kväll.
Fantastiskt! Fullmånen på väg upp över träden och molnen i så fina färger. Vi gick in vid tio, då kom myggen och kylan....
Till helgen kommer Isabella igen, så den lilla poolen ska förberedas för det var ju så roligt med bad. Sen kommer vi att fira en högtidsdag skulle man kunna säga och efter det kommer mellandottern och sambo upp från Götet, så vi har att roa oss med!
 
Nu ska jag börja läsa en ny bok, det går undan här.
Alla dessa har jag önskat mig länge och nu var det bra pris på adlibris så jag slog till. Jag beställde förresten ännu fler böcker igår från rean....
 
Så en kopp kaffe nu och lite bok kommer att kännas bra, vi hörs en annan dag!
Kram

Hänt massor!

Oj, här har det hänt grejer och ingen berättar nåt... Fröken Pensé är snål med uppdateringar... I alla fall, i helgen hade vi lilla Isabella här. Så himla mysigt med en liten! Jag känner verkligen att jag trivs med en liten i famnen och med små knubbarmar lindade runt min hals, det är ju så mysigt.
Vi hade fint väder och en nyinköpt pool, kunde inte ha gjort en bättre investering;)
Här har det tillbringats många timmar med plask och stänk, så enkel lycka!
 
Vi har också gått upp till skogen för att plocka smultron och blåbär, också en lyckad grej
 
Så spännande för en så liten - och så gott!
 
Ja, vi åt ju mat också förstås. Lilla fröken tyckte uppenbart att det var både gott och roligt!
Ha ha, vilken min! Hon är lite specialist på miner för övrigt. Inte jättemycket prat, men oj så roliga miner hon kan göra!
På söndagseftermiddagen kom äldsta dottern och hämtade hem sin godbit, så tomt det blev här! Så gosigt det är med en liten, så himla tacksam att jag får låna dem lite<3
 
Igår tog vi bilen en bit bort till ett ställe vi vet att det växer hjortron. Vi har försökt komma i rätt tid förr men inte riktigt lyckats. Nu fanns de där, små guldbär i grönskan
 
Det fanns inte jättemycket och det började regna rätt rejält, så vi åkte hem igen med vår lilla skatt. Det blev ju inte riktigt så mycket att vi kunde göra sylt precis...
Men goda var de!
 
Ikväll har jag gjort mig redo för att åka till Karolinska imorgon bitti. Klockan 9 ska jag vara där, nyduschad och fastande sedan kl 24. Jag är liiite nervös för operationen, sånt gör man ju inte till vardags precis. Hoppas det går bra att somna i tid nu bara....
 
Kram Annica

Jobbig natt

Huva, vilken natt vi hade! Klockan 4 vaknade vi tvärt av att brandvarnarna tjöt ikapp. Våra varnare är seriekopplade så börjar en tjuta fortsätter den andra, de pratar med varandra liksom. Man är ju inte helt klar i huvudet när man vaknar så där på stört, det tjuter högt i hela huset och man fattar liksom inte vad som händer. Vi tre möttes i hallen alldeles skärrade och började springa omkring för att se varför det tjöt så, vi kände ju ingen lukt. På övervåningen var det lugnt så vi tumlade nerför trappan och snurrade omkring. Inget där heller. Vi plockade snabbt ner varnarna från taket och tog ut batterierna, kollade allt vi kunde komma på men hittade inget skäl till att de startat varna.
Så upp med brandvarnarna i taket igen och så gick vi och la oss. Precis när vi börjat slumra till började det om! 
Upp igen och börja leta, ingenting. Sonen och jag gick till sängs igen, men maken stannade uppe för att vänta och se. Han tog en runda utomhus också, man vet ju inte. Kollade hos grannen. Kände bakom kyl och frys, kollade pannan, spisen, tv, laddare. En timme senare hade inget hänt så då kom han också och la sig igen. Märkligt.
Imorse var vi lite trötta och inatt kommer vi sova gott tror jag.
 
Dagen har varit bra annars. En tur till svärföräldrarna en timme bort, lite kaffe och snack. Sen en tur till mataffären Matvärlden som hade så mycket roligt att se, massor med mat från andra kulturer. Vi blev supersugna på att handla men man vet ju inte vad man ska göra med allt;)
Så passade vi på att handla för helgen också när vi ändå var ute och åkte. Sugna på hamburgare som vi var ringde vi sonen hemma att starta grillen när vi närmade oss så det var bara att sätta igång med grillandet. 
Jag åt ju självklart med salladsblad som "bröd", jättegott.
 
Till detta en godsak som maken hade med sig hem från Tysklandsresan:
Röd rabarbercider, yummie.
 
Nu lite tv i soffan. Imorgon städning och sedan kommer lilla Isabella för att stanna över helgen och leka!
 
Kram

Lata läsdagar!

Med en sån här sommar som det nu är, när vi inte åker husbil ännu på grund av väder som inte kan bestämma sig men framförallt ett väntande sjukhusbesök, så använder jag dagarna till mycket läsning. Maken var ju bortrest i tio dagar med sina föräldrar och jag bara glassade här hemma;) Bok efter bok om jag inte satt vid symanskinen förstås...
Lite blandad kompott. Sen bilden togs har jag läst lite till...
 
Men jag varvar med att läsa saker som rör jobbet också
Här gör jag en annan läsning, mycket anteckningar som jag läser igenom flera gånger.
 
Dagens plus: strålande sol på förmiddagen så jag satt ute och slipade våra fönsterspröjs som jag ska passa på att måla nu när jag ändå är hemma. Ett plus också för yogapasset jag gick på tillsammans med arbetskompisen ikväll. Kundaliniyoga var väl inte riktigt min grej, men oj så kul att träffa min jobbarbästis!
 
Imorgon väntar provtagningar på sköldkörteln inför operationen nästa vecka. Men först hoppas jag på sol och målarväder!
 
puss
 

Till vovven

Vår Mira börjar bli en gammal hund. Hon sover mycket, ser dåligt i mörker och hör dåligt (ibland!). Nuförtiden tycker hon det är svårt att hoppa upp i bilen och speciellt i husbilen som har ett ganska högt steg in. Därför har maken byggt en ramp så att hon lättare kan ta sig in. Kolla här:
 Rampen är fällbar och går lätt att stuva undan när vi kör. Vi testade igår och först var Mira lite fundersam, men sen gick det bättre och bättre. Nu kan vi snart åka iväg!
 
Dagens plus - största barnbarnet här under eftermiddagen, hennes mamma och lillasyster lite senare och jag har sprungit tre kilometer!! Nu nyduschad med nya flytande hemgjorda tvålen jag fick av min kollega som kom häromkvällen. Luktar gott!
 
Imorgon väntar läkarbesök och provtagning. Äntligen händer det något.
 
Kram på er

Den lilla stugan

Längs min cykelväg till jobbet, den gamla banvallen, finns en liten stuga som känns övergiven. Den har fönsterluckorna stängda och har haft så de senaste åren. En så gullig liten stuga, med små bodar runt omkring.
Undrar hur det kommer sig att ingen tar hand om stugan? Den verkar ha väldigt enkel standard, det ser ut som diskbänk ute och en pump på gården. När jag gick där igår var gräset slaget i alla fall, men annars växer det lite vackert okontrollerat i trädgården. 
Igår tog jag en powerwalk till stugan, käkade ohemult många smultron och så gick jag hem igen. 6 kilometer, bra där!
 
Puss på er

RSS 2.0