Kylslaget

Brr, just nu visar termometern -6,8 här hos oss. Inte så skönt. Bilarna här ute är alldeles täckta av frost. Vi hade en liten föraning om snön här i veckan, men klarade oss. Ett litet tag till kan det väl få vara snöfritt?
 
Den här helgen har som vanligt svischat iväg. Igår var maken och jag till Uppsala för att handla lite grejor. Maken ville till Biltema och jag ville titta i affärer. Bra uppdelning tycker jag, så maken släppte av mig vid Gränby och kom tillbaka när han var klar med sitt. 
Jag var glad, för på Cubus hade de 30% på allt, så där fyllde jag på av linnen, leggings och koftor:
 
Traskade vidare till H&M där jag hade en kupong på 20%, så där blev det mer garderobspåfyllning:
Skönt med lite nytt, nu kan det rensas lite....
 
Sen åkte vi till IKEA och köpte smått o gott. Bland annat en ny stekpanna, lite ljuslyktor, lakan, nya dricksglas, ljus, kryddkvarn och så lite glögg som vi provade idag!
 
På dagen idag var det så himla skönt på vår veranda, så kaffet drack vi där ute! Solen sken och det blev riktigt varmt ett tag.
 
Idag har vi haft äldsta dottern här för hon behövde byta till vinterdäck. Medan maken o hon fixade det grejade jag till en potatisgratäng som blev mumsig. Till den serverade vi kyckling som maken tillagade i nya pannan.
 
 
 En lövbukett är ju också ganska fin, eller hur?
 
Nej, nu är det dags att göra sig redo för natten. Trots att det är lov för eleverna den här veckan så har vi lärare inte ledigt förrän på torsdag. Imorgon är det planering som gäller!
 
Hej hopp, nu säger jag godnatt!
Annica

Stegjakten fortsätter

Ja, den där stegräknaren har jag vant mig vid att ha hängande runt halsen hela tiden. Ikväll såg det ut så här på den:
Då var klockan kvart i nio, nu har det kanske blivit några steg till att rapportera :)
 
Just idag har det ju varit lite lättare att samla ihop steg, eftersom klassen varit på museibesök i Stockholm. Det blev några steg därinne och promenaden ut på Djurgården ökade ju också på stegsumman.
Snart framme, mitt emot Kaknästornet ligger Etnografiska där vi hade två guidade turer för att få veta allt om ursprungsbefolkningar som är vårt tema denna vecka.
 
Höstigt i Stockholm!
 
Vi hade sån tur att vi fick egen buss med alla elever (det har man ju inte alltid) så hemresan gick lite snabbare utan alla på- och avstigningar. 
Det innebar att när vi var framme i vårt samhälle hade jag mer tid än beräknat innan bussen skulle avgå mot min lilla by. Biblan, som annars är mitt favvohängställe, har stängt på onsdagar så det fick bli Konsums tidningsavdelning istället. Naturligvis köpte jag en tidning!
Gissa om det kliar i fingrarna att sätta igång med allt pyssel nu!
 
Nu är det dags att krypa i säng för att pigg o utvilad möta alla elever imorgon! 
 
God natt alla!
Annica
 

Sunday utan sol

Söndag. Veckans sista dag och imorgon är det nystart.
Idag blev det lite sovmorgon och sen en lång frukost. Efter hundpromenaden tog arbetet över och jag fortsatte på gårdagens tema. Lite mailkontakt med kollegan som jag ska arbeta med och sonens hjälp att göra en snygg powerpoint, tack. 
Sen blev det stegjakt igen och en härlig promenad i vårt höstlandskap!
Tyvärr blev bilden lite suddig, men så här fint är det vid vår å.
Lönnarna är så fina, som guld i olika nyanser.
 
Väl hemma igen hade maken dammsugit så jag fick ta badrummen. Fönstret i badrummet uppe har sett så tomt ut sedan orkidéerna flyttat in i sovrummet:
så nu har några av pellisarna fått flytta in. Det blev ju fint:
 
Resten av pellisarna kommer väl flytta in från verandan den här veckan eftersom det utlovas kyliga dagar i slutet av veckan...
 
Dessutom har dagen inneburit ett nysytt fodral till min nya (igen!) arbetsdator. Har glömt att fota... jag har kollat runt på bloggar, läst sonens svenskaarbete, kort sagt haft en bra ledig dag!
 
Nu ska vi snart se Partaj och hoppas på lite skratt innan läggdags!
 
Ha det så bra resten av kvällen everyhopa!
Kram Annica

Guldpromenad och jobb

Ja, så har min dag sett ut. Hade massor av jobb med mig hem igår, så idag har det mest varit stillasittande. Men jag måste ju jaga mina steg, så vovven och jag gick iväg söderut längs banvallen. Bland guldiga löv traskade vi:
 
 
 
Ja, det är vackert ute nu!
 
Fint är också alla dessa vildäppelträd jag stöter på:
Tyvärr hänger de finaste äpplena för högt upp!
Men jag har ju å andra sidan en hel kasse med äpplen som jag fått av en snäll arbetskamrat:)
 
Väl hemma fortsatte jag läsa en stund i boken Holes, eller Ett hål om dagen, som den heter på svenska. Handlar om ingenting och allting, en hel massa reflektioner om oss människor!
 
Efter att ha jobbat nästan hela dagen med planering inför nästa veckas tema samt att skriva omdömen om alla mina elever, då har jag förtjänat det här:
En elev har en pappa som är vinmakare och när han besökte skolan igår bjöd han oss lärare på varsin flaska. Snällt, eller hur? Eller var det en muta? Hmmm...
 
Sitter i soffan efter att ha släppt jobbet och funderar på min ensamma middag. Maken o sonen är hos svärisarna och lagar en kraschad dator, så det blir ensamätande. Kanske lite pasta och parmesan? Jo, det blir det nog. Dags att sätta igång, so long!
 
Ha en mysig kväll önskar 
Annica

Ur ett stort paket

Hämtade ut ett stort paket igår. Det här är vad det innehöll:
 
 Handväska, scarf, necessär, schampoo, rengöringsmjölk, ansiktsvatten, dagcreme, puder o borste, ansiktsmask och ett nagellack. En hel del!
Alltihopa kom från Yves Rocher där jag varit kund i många år. Här hemma har det lite billighetsstämpel eller vad jag ska säga, men när vi var i Paris fanns det butiker överallt. Både på smågator och Champs Elysees bland dyrbutikerna.
Förresten har även HM en butik på fina Parisgatan. Där får man inte sina kläder i en vanlig plastkasse utan i en fin liten papperspåse med adressen tryckt...
 
Gårdagens paketöppning skedde tillsammans med lilla barnbarnet hemma hos lilla familjen.Sen blev det en stunds rolig lek tillsammans när mamman o pappan var på förskolans föräldramöte. 
Lilla stumpan hade fått en eget färgat lypsyl o nagellack av sin ena moster. Klart det måste invigas!
Stor koncentration!
 
Den här veckan har det blivit buss till jobbet varje dag på grund av vädret. Inte så bra för mina steg i tävlingen! idag slutade jag i tid för att ha dagsljus några timmar när jag kom hem, så vovven o jag har varit i skogen o sen tagit en lång promenad efter maten. Det har gett bra resultat och jag kommer att registrera över 17 000 steg när jag går till sängs! Imorgon kan jag förhoppningsvis cykla och det ger ju en rejäl dos steg när det omvandlas:)
 
Nu är det dags för mig att knyta ihop säcken för idag. Jag håller tummarna för att vädret blir som prognosen lovat för morgondagen...
 
Godnattkramar
Annica
 
 

Soppsöndag

Här har det varit full rulle på dagen idag. Trädgården har städats och trämöblerna har fått flytta in på verandan efter att den städats. 
Tulpanlökar har grävts ner och jordärtsskockor har grävts upp:
vilka sedan förvandlades till en underbar soppa serverad med parmaskinka-chips - allthopa tillagat av maken så klart;)
 
Blommorna från jordätsskockorna samsas nu med kärleksört i betongkrukan på förstukvisten:
Förstukvisten har också fått en städning idag. Allt det vita målade behövde verkligen tvättas av och är nu bra mycket vitare än förut!
 
Vovven fick sig en promenad under eftermiddagen så jag kunde jaga lite steg till tävlingen;) Tyvärr var inte solen framme speciellt mycket den här dagen, så de guldfärgade bladen gjorde sig inte så bra på bild och jag la inte hit dem. Men gå ut imorgon och njut vetja! Naturen är fantastisk nu med alla lövhögar;)
 
Igår tog jag bilen till Arninge och strosade runt i affärer. Jag var ute efter en vinterjacka och ett par braiga varma skor. Passade på att se mig omkring i butikerna och provade ungefär 100 par skor på skopunkten, men inga var bra för mina fötter. Traskade in på stadium outlet och där fyndade jag jacka:
 
och skor
Så nu är jag laddad för kylan!
Jackan, skorna och ett par vantar för 600 kronor - jag kommer definitivt att besöka den outleten igen!
 
Eftermiddagen har ägnats åt städning inomhus. Dammsugning, golvtorkning och sängklädsbytning. Fönstren är putsade, gardiner har tvättats och hängts upp igen, orkidéerna har duschats och bytt fönster. Det är ju snart dags för pellisarna att flytta in igen, och de tar mycket plats;)
 
Nähäpp, planera för veckan-dags! Ser ut som att det blir buss imorgon, verkar bli en regnig dag....
 
Ha en toppenavslutning på helgen och se till att den kommande veckan blir så bra den bara kan!
Kram Annica
 
 

Fredagsfix

Fredag igen! Känns ju som alldeles nyss men ändå längesen. Är precis nyduschad efter en liten löpsväng med vovven. Stackaren börjar bli lite trött nu som medelålders och orkar inte med som förut. När jag tar längre svängar med löpskorna får hon stanna hemma;)
 
Samtidigt som jag knattrar på tangenterna håller nagellacket på tårna att torka. Såg ju i duschen att det gamla lacket var avskavt och så kan man ju inte ha det! Snart dags för andra lagret för det börjar bli kallt om fossingarna...
 
Käkar lite choklad (innan maten!) som jag köpte när jag väntade på bussen. Hade tänkt mig en liten kaka, typ 100 grams, men när jag såg att 200 grams bara kostade 2 kronor mer så blev det en sån istället:
Märklig prissättning tycker jag. Men en motivering till löprundan blev det!
 
Har fått hem ännu en klänning som jag traderat till mig för ett fyndpris:
Lite mer vardag än den förra, kommer passa bra på jobbet:)
 
Har ju lite mer Parisbilder också:
Place Pigalle låg på gatan nedanför oss.
 
Väldigt god espresso på ett café när det regnade lite och vi behövde vila fötterna.
 
Place des Vosges med likadana hus i en perfekt fyrkant.
 
Utsikten mot Triumfbågen från Eiffeltornet.
 
Nu är det dags för andra lagret av nagellack och en ordentlig funderare på vad sonen och jag ska äta till middag när vi är ensamma hemma ikväll. Har noll ideér så det kanske dröjer med mat...
 
 
Ha nu en fabulous fredagskväll i stugorna, vi hörs en annan dag!
Kram Annica
 
 

Skrapa rutor-dags!

Jahapp, då är den tiden här då. Den tiden då man måste gå ut lite tidigare på morgonen för att hinna skrapa rutorna på bilen så att man ser något av vägen ;) Hade egentligen tänkt cykla, men kände mig lite risig så det blev bilen i morse - och fönsterskrapan....
Mår bättre nu så imorgon tror jag nog att det blir stålhästen minsann. Jobbets stegräknar/motionstävling är ju sporrande och vi pratar mycket om det på raster. Jämför med varandra, kollar vad de andra utövat. Det är riktigt kul. Roligt är också att vi som lag ligger i toppskiktet av alla anmälda, kul kul. 
Det har ju blivit så att vi knappt står stilla när vi pratar med varandra eller väntar på att kaffet ska bryggas klart. Då går vi. 
Rastvakterna traskar varv efter varv runt skolgården och det "glöms" saker som man måste gå och hämta. Nästan så att det blir lite tävling om vem av oss vuxna som ska gå och kopiera ett extra papper, haha.
 
Fröken Pensé har tradilerat igen! Nu har jag fyndat en svart liten klänning för BARA 1 KRONA!!! Med frakt blev det 37 spänn och det var den klart värd. Ser knappt använd ut faktiskt, liten och nätt:
Kom med posten idag, så det var snabb leverans på den. Aj lööv tradera, hihi.
 
Nu blir det Dallas för oss i vår tv-soffa!
Trevlig kväll på er!
Kram Annica

En vecka i racerfart!

Tänk, för en vecka sen hade vi precis kommit hem från Paris. Efter det har allt bara rusat fram i hög hastighet. En jobbvecka springer snabbt förbi!
 
Här kommer några bilder från veckan som varit:
Lilla barnbarnet kom för att fira morfar och hade själv skrivit grattis-kortet, hur gulligt som helst.
 
Den årliga marknaden i samhället där ett nytt mobilskal inköptes;)
 
Underbart solig höstdag i trädgården igår.
 
Maken lagade fransk middag igår, mycket gott.
 
Mira och jag tog en lång promenad idag längs gamla banvallen norrut. 
 
Förutom detta har det så klart hänt en massa annat. Till exempel i fredags när jag kom hemcyklande från jobbet och hittade en stor blomförsändelse utanför dörren. Trodde ju automatiskt att det var någon som uppmärksammat makens födelsedag och lät det stå till vovven hade fått vara ute. Döm om min förvåning när jag sedan såg att det stod mitt namn och adress på leveranskvittot!
Fort in och öppna - en jättebukett mycket fina blommor och ett kort. Här kom förväxlingen. Det finns en annan kvinna med samma namn som mig och hon har råkat ut för sorgligheter. Det var till henne buketten var ämnad, med sorghälsning och allt. Huu. Lite makabert på något sätt.
Jag ringde blomsteraffären som förmedlat det hela och de blev glada att jag ringde, men ledsna över förväxlingen. Jag fick behålla blommorna och den andra kvinnan skulle få en ny bukett skickad.
 
Ja, nån Parisbild kan jag ju bjuda på också - eller några:
Eiffeltornet från Trocaderoplatsen.
Notre Dame i regn.
Svärmor och jag på väg upp till Sacre Coeur...
 ...och utsikt över staden därifrån.
 
Louvren.
 
OM jag skulle få komma tillbaka till Paris så skulle jag göra det med glädje! En jättefin stad, massor att se och uppleva. 
 
Ha det så himla mysigt allihopa, hoppas ni har haft en fin helg!
Kram Annica
 

RSS 2.0