Linsfritt!

Jag har ju mest legat i soffan och slöat den här helgen eftersom jag tog med mig en förkylning hem från lägret med skolan. Nyst, snörvlat och hostat - ja, ni vet hur det är:)
Då har det faktiskt varit rätt skönt att vara linsfri och köra med glasögon istället, något jag nästan aldrig gör trots att jag trivs rätt bra med mina glajjor.
Kolla tejpen på halsen! När jag var på återbesök på KS sa läkaren att jag inte alls behövde ha den breda tejp som jag haft dittills, och inte så lång heller. Så nu kör jag med en hudfärgad smal variant istället. Nackdelen med den vita tejpen är att den kliar något så infernaliskt och ger mig röda utslag, nackdelen med den här mildare hudfärgade är att den inte håller lika bra utan släpper i kanterna så att jag får byta oftare. Jaja, det funkar väl det med.
kram på er!

Ljumma vindar

Lördagen bjöd på sol och värme, härligt. Några av sommarens varmaste dagar har vi faktiskt haft nu, med undantag för torsdagskvällen på lägerskolan då det regnade otroligt mycket. På fredagen när vi skickat hem alla skolbarn rev vi i personalen alla tält och allt vi byggt upp och det var svettigt, puh.
Från lördagens promenad med vovven. Varmt och skönt, men blåsigt. Tvätten torkade bra kan jag säga;)
 
Tyvärr tog jag med mig en förkylning hem från lägret, så jag har mest legat i soffan och slöat för jag orkar inte så mycket mer just nu... Men snart är allt som vanligt och dagarna tuffar på!
 
Kram

Skolstart!

Idag började eleverna så nu är terminen igång! Som vanligt startade terminen med att vi lärare showade för alla barn och föräldrar i gympasalen. Årets tema var "Street" och det kommer årets läger också handla om. 
Som garnälskare var jag så klart med i gruppen som gör garngraffiti och här har vi pysslat på:
Här stickas för fullt under uppstartsdagen i kollegans stuga;)
Vi har också pimpat grinden med korsstygn, mycket uppskattat av förbigående!
Fint hjärta för all kärlek, på alla sätt;)
 
I skolan har vi klätt dörrhandtag, ledstänger i trappan och några stolar med stickat och virkat. På lägret kommer vi att ha pysseltält med mycket stickning och garnrelaterat bland annat. Kul!
 
Kram Annica

Hjärtlig promenad

Under eftermiddagen tog jag en snabb promenad på sex kilometer, bra jobbat va!! Under tiden hann jag se två fina hjärtan i naturen, de var menade för mig helt säkert. Idag har jag nämligen varit på återbesök på Karolinska en månad efter operationen och allt såg fint ut, så nu är jag FRISK! Jag är inte längre sjuk utan utskriven från KS som en frisk människa, hurra!
 
Två mjuka fina hjärtan i den hårda asfalten, bara för mig!
 
Kram Annica

Hunden är kattens bästa vän!

Ibland hör jag att folks förvånas över att vi har både hund och katt. Katter. Som om det skulle vara någon sorts motsättning mellan dessa djur. Det är det inte. 
Här är Mira och Molly, vår yngsta katt. Alla våra katter har alltid tytt sig till Mira, lagt sig hos henne och hälsar ofta först på henne om vi möts utomhus. När våra utflyttade katter kommer tillbaka på besök gosar de alltid med hunden<3
Vi har haft Mira i tolv år och hon har alltid varit väldigt snäll och tålmodig med alla katter och kattungar vi haft under åren. Det är nog så att våra katter tror att hon är en större modell bara, en trygghet att lägga sig hos, och de sover ofta med henne på natten. 
Så hunden är kattens bästa vän, i alla fall i vårt hus!
 
Kram 

I skogens skafferi

Det har tillbringats mycket tid i skogen på det senaste. Vi bor ju nära så det är inte precis nån startsträcka att ta sig dit;)
Ännu mer blåbär!
Lingon på gång
Många vildäppelträd med massor av frukt
Fina gamla träd med skägglav (?) som tydligen betyder att det är en orörd gammelskog har jag för mig.
Kantareller till middag!
 
Jag älskar att vara i skogen, jag skulle inte klara av att inte få gå dit ofta. Luften, dofterna och känslan att strosa runt bara. Min skog är så fin att gå i och jag känner den så väl, en jättefin plats att vara på. Och hämta mat i;)
 
Kram Annica

Husbil vid vatten

Vi har varit ute igen med husbilen, maken och jag. Vi väntade inte något finväder, så vi laddade upp med böcker, sudokus och stickning. Ja, jag gjorde det i alla fall. Jo, maken läste en hel del också, men han höll sig ifrån stickning och siffror;)
Som vanligt när vi bara åker utan mål vill vi gärna stanna för natten vid vatten. Det är så rofyllt att titta på och lyssna till. Det som är så bra med husbil är att man kan stanna lite varsomhelst och sova, badplatser och gästhamnar är utmärkta ställen som ofta har toaletter dessutom.
Den här lilla trippen åkte vi norrut längs kustsamhällena och så tog vi av mot Ängskär. Där var det så vackert och lantiligt. Vi stannade för natten vid Ängskärs brygga som både har restaurang och gästhamn. När vi kom var det så soligt och fint att det bara glittrade i havet, men senare blåste det upp ordentliga vindar. 
Jag hann ta med vovven på promenad längst ut till udden innan det blev för mörkt att gå genom skogen. Därute var det öppet hav, något av det finaste jag vet. Bara hav och horisont!
Dagen därpå åkte vi vidare lite planlöst. Vi fyllde på gasol i Gävle, vi åkte till Högbo bruk och tittade om det var en bra ställplats men det var det inte.... Så vi åkte helt enkelt vidare norrut. Vi ser en massa små orter när vi åker, platser där folk bor och lever sina liv. Så fina små samhällen och gårdar. 
 
Andra natten tillbringades vid Hålldammen strax norr om Järbo, det var också fint.
Även där blev det dock blåsigt och regnigt, vi har mest tillbringat tid inomhus den här resan. Fast det gör inget, vi har det så fint och mysigt där;)
Tredje natten låg vi vid Tenabadet utanför Vittinge, glömde dock ladda upp en bild.... Som så ofta stod vi vid vatten och tittade på solglittret. På kvällen kom först flera hundar med sina människor och vi tittade när hundarna lekte på gräsplanen och badade så glatt. Senare kom tre hästar som också ville bada med sina människor. På en skylt vid badet stod att hundar och hästar inte skulle bada där..... Jaja, mig gör det inget och det var ju inga andra där.
Ja, sen åkte vi hemåt igen då. Fredagen ägnades åt provtagning för mig och sen lite inköp från torgets handel, yeeey. Och så blev det såklart lite skogsprommis för att ta hand om lite av blåbären och kantarellerna!
 
Nu har jag snart druckit ur mitt te och då blir det en cykeltur med blåbärsplockning involverad:)
 
Kram Annica
 
 

Augustivärme

Vilken varm månad det varit hittills! Idag känns det nästan som rekord, men vi har en del mörka moln runtom oss, så det kanske är åska på gång...
Det har så klart hänt en del även om vi som vanligt tar det lugnt;) Dottern från Göteborg var här några dagar med sambo och katt. Katten är så lustig, han vet precis var han ska gå när han släpps ut från transportburen - direkt till tumlaren!
Söta lilla Mancha<3 Han bor därinne tills det är dags att åka hem, med lite matpauser och lite gå ut ibland. Den här gången gick han dock iväg och kom inte hem förrän efter två dygn, då hann vi bli oroliga...
 
När vi skjutsat iväg dottern med sällskap till buss o tåg, åkte vi till yngsta dottern för en båttur i det fina vädret
Kort men intensivt;)
Sen ville lilla barnbarnet åka med hem och sova hos oss, vilket hon fick så klart. Vi bestämde oss för en tur med husbilen, för som hon sa: "Jag är ju så bra på att campa". 
Vi sov hemma hos oss en kväll och dagen efter åkte vi till Fjällnora som inte ligger så långt bort. Där sov vi i två nätter med lilla tjejen
 
Morfar och Savannah badade i kvällssolen! Själv får jag inte bada efter operationen, men det går bra ändå. Jag är ju lite badkruka annars...
 
Ja, sen åkte vi hem och skördade lite rödbetor från trädgårdslandet, superkul och jättegoda såklart!
Vi grillade dem i folieknyte med olja och salt, sedan åts de med röra på creme fraiche och mosad fetaost. Ljuvligt!
Dagarna går och nu vill jag verkligen suga ur det gottaste av den tid som är kvar innan jobbet börjar. Mera husbil, mera läsning, mera stickning.... Idag blev det en lång cykeltur och det var skönt att komma igång igen. Jag tar det lugnt med träningen, men lite kan jag ju göra:)
 
Nu väntar hundprommis och sedan stickning. Eller läsning? Eller symaskinen!
 
Ha det gott! Kram Annica

RSS 2.0