Syskonkärlek

Här är storebror Morgan med sin lillasyster Molly, mamma Muffins "behållningar" av sina två kattungeomgångar. Morgan hade fyra syskon som flyttade vidare till andra hem och då hade han sin morbror att leka med när mamma tröttnade på sina åtaganden - som kattmammor gör när barnen är flyttfärdiga. 
Mollys två syskon flyttade till barnbarnets familj och då klev storebror in istället för att leka och samsova. Han är verkligen mån om lillasyster, tvättar och gosar med henne ofta. De sover tillsammans och leker bus;)
Det syns inte här, men en sak de har gemensamt är att vänster öga har en missbildning. Morgan saknar sitt helt och hållet, han har bara en tom ögonhåla som är stängd, och Mollys vänsteröga är mycket mindre än det högra. Märklig miss hos missarna!
En annan gemensam sak är att de är oerhört sällskapliga och keliga katter som gärna myser med oss tvåbenta också!
 
Sa någon crazy catlady? Näää, vi har bara sex katter ju;)
 
Nu Farmen, sen göra en powerpoint till morgondagens presentation av Grej of The Day. Och just det, skriva en debattartikel som exempel till svenskaarbetet i nian imorgon. Snaart nationella prov i svenska, olika texttyper måste övas....
 
Ciao!

Farmenfika!

Familjen följer Farmen. Förra året var första gången som vi faktiskt såg varje avsnitt och vi fastnade för programmet. Då började vi titta eftersom en av deltagarna var en tjej från vårt lilla samhälle och dessutom en före detta elev på min skola (och skolkompis till sonen). 
Nu tittar vi lika slaviskt igen, trots att vi inte känner någon av deltagarna. Vi funderar på vem som blir storbonde, vem ska möta vem i kampen, vem åker ut?
Till Farmen blir det kvällskaffe för min del och både kaffe och godsaker för de andra;)
Hemgjorda munkar som männen i familjen gjort! De säger att det är jättegott och jag tror dem;) men jag har ju ett helt sockerfritt liv numera och har inte ens sniffat på munkarna, heja mig!!
 
Nu blir det strax favoritFrank och stickning!
Ciao!
 

Som hund och katt

Här i huset bor det en hund och sex katter. Alla katter har fötts och vuxit upp här, så de har haft hunden Mira som sin kompis hela livet. Senaste tillskottet i familjen, lilla Molly, har även hon börjat upptäcka hur skoj det är att leka med en hund som är ungefär hundra gånger större än vad hon är.
 
Mira har världens tålamod med katterna och delar gärna både soffa och sängplats med dem. Så att vara som hund och katt betyder nog bästa kompisar!
 
Kram Annica

Rörliga bilder;)

Var till lilla staden igår och hälsade på hos dotter och barnbarn. Vill ju liksom hinna se all utveckling, det går så fort hos de små;)
Försökte fota det lilla energiknippet, men det var inte lätt. Så fort kameran kom fram sprang hon omkring eller så skulle hon ta mobilen...
De få bilder jag fick där det går att urskilja motivet någorlunda är de här:
 
Ja, ni ser ju... världens sötaste och gladaste lilla unge är hon ändå!
 
Söndagskväll. Har sett Farmen, har planerat för arbetsveckan. Då blir det sova nu då.
Kram Annica
 
 

Bagarstuga

Eftersom jag slutar tidigare på torsdagar och alltså är hemma lite tidigare än vanligt, passade jag på att baka lite idag. 
Har hittat ett nytt recept på glutenfria hamburgerbröd som passar in i mitt lchf-tänk, så det bakades idag och så åt vi hamburgare till middag. Det var mumsigt! 
Jag fyllde min burgare med färsk spenat, isbergssallat, tomat, gurka, ost, och min snabbt ihopsvängda coleslaw utan kål;) I den här varianten var det istället riven stam av färsk broccoli - helt nytt för mig, men oj så gott!
Hädanefter slängs inga broccolistammar i det här huset, nu ska de rivas och blandas i dagens gröna ätande!
 
Mer bakande - fröknäcke igen. Här går det åt som smör i solsken tror jag minsann.
 
Nu ska jag flytta på de två kissar som trängs på mina ben medan jag håller datorn i vänster hand och skriver med pekfingret på högern;) sen går jag upp och rullar ut yogamattan för dagens pass, nummer 13 i 30-dagarsutmaningen.
 
Imorgon är det fredag vänner!
Kram Annica
 

Kalv på besök

"Köp med dig mjölk hem, vi har en kalv som middagsgäst!" Ungefär så stod det i meddelandet jag såg när jag kollade mobilen efter eftermiddagens läslyftsutbildning. Visste ju då att yngsta dottern var på besök med de två prinsessorna och de skulle stanna tills jag kom hem, jippiii. 
Skyndade mig så mycket jag kunde med att klä på alla varma kläder, skrapa rutor, köa på ICA, köa med bilen ut från ICA:s parkering..... Kom i alla fall hem så småningom och möttes av strålande glad unge i dörren, härligt!
"Mormor, mormor, mormis" ropade hon högt och glatt innan vi kramades och pussades. Sen blev det mjölk;)
Efter maten hann vi busa och leka en kort stund innan det var dags att packa in barnen i bilen, i morgon är det ju skola för stora sexåringen.
"Mormor, jag sover och ramlar ner från soffan!" Härliga fantasifyllda unge<3
 
Sen har det varit det ena tv-programmet efter det andra. Först Farmen så klart, det följer vi alla tre. Efter det såg jag på det nya vegoprogrammet på svt play:
Vegorätt.
Sen såg vi favorit-Frank på sin danska gård:
Vi hade ju totalt missat att serien börjat igen, så vi såg avsnitt 1 nu och tar tvåan en annan dag.
 
Efter det gick jag upp och rullade ut yogamattan, tände mina ljus och startade kvällens pass med Adriene:
 
Och nu är klockan alldeles för mycket igen så nu postar jag det här och säger gonatt!
Kram Annica
 
 
 
 

Problem solved!

Tänk vilken tur att man har datagenier i sin närhet! Ojojoj så många gånger jag haft glädje av det. Nu visade det sig ju vara ett supersimpelt problem (om man är någotsånär tekniskt datakunnig) men absolut obegripligt för mig. Ja, inte sen då när jag fick det förklarat för mig, då var det ju självklart;)
Hur som haver, nu funkar det som jag vill och jag är nöjd med det. Och med genier i min närhet!
Kvällen har inte ägnats åt hemjobb utan åt stickning. Nu är jag på g igen med mina sockar, det här är den andra i paret. Dess andra halva (första?) blev färdig för länge sen. Typ förra vintern eller nåt. Däremellan har jag stickat ett par vantar i samma mönster plus en hel drös andra roliga grejer, men nu är det dags för dessa två att snart förenas.
 
Ha det myspys!
Annica

Dropbox

Använder ni dropbox? Jag gör det, eller har gjort i alla fall. Jag jobbar ju i en macdator men tar alla bilder med min samsungtelefon. Apple och Samsung pratar inte riktigt samma språk, så jag har haft problem att ladda upp bilder och därför har jag lagt dem i dropbox. Nu är telefonen uppdaterad och nu vill inte dropbox ta emot bilder längre... Grrr, man kan ju bli vansinning för mindre! Jag håller på att försöka lösa det här, men det verkar inte bli idag:(
Ni får se på lite vackra promenadbilder istället från fina vinterdagar. De här hade jag redan i datorn... men om det blir några nya bilder vete gudarna. Jag ska kolla med min lilla datahacker, hehe..
 
Är ganska trött nu efter ett yogapass och en kopp relaxte, så det blir sova en stund med John Blund ;)
Love and peace
A
 

Sen kväll med mig

Ja, herregud vad den här helgen rann iväg snabbt. Ändå har jag inte gjort något speciellt. Skönt att sova lite längre förstås, ta långa promenader i dagsljus och underbart väder. Lite stickat, lite läst och lite städat.
Ja, och så fick jag ju städa linneskåpet och klädkammaren bara sådär lite oplanerat;)
Hunden löper och eftersom hon sover i våra sängar - japp, så gör vi - så bäddar jag med "löplakanen" då. Ska hämta dem i linneskåpet i klädkammaren. Tråcklar mig fram genom alla högar av allt som inte borde vara där men ändå finns där av en underlig anledning (lathet tror jag). Gräver lite i lakanshögen, de jag vill ha är så klart någonstans i botten. Hoppsan, rasade hyllan precis? Oj då, alla lakan och annat ut på golvet och över allt annat som inte borde varit där? 
Det var ju bara att tag i att röja.... det blev en del slängt där, så himla skönt. Varför, varför spar jag på sånt som jag aldrig någonsin kommer att använda? En gammal dansmatta som knappt fungerade ens när barnen var små och ville ha den? Trasiga fönsterlampor som jag uppenbarligen inte har funderat på att laga? En datorkartong till den förra datorn? 
Nu är det nästan rymligt där inne och lakanen är prydligt travade på varandra. En tid....
Lilla Molly kattunge vill så klart också bädda!
 
Det vackra vintervädret måste ju bara förevigas:
Mira springer gärna i snön på åkern
 
Idag har jag yogat i lilla staden med dottern och en arbetskompis, skön värk i kroppen haha. Sen middag framför Farmen och sedan jobbelijobb för att förbereda veckan. Nuuu blir det sova!
 
Ha det underbart!
A
 
 

Fredagsfint

På fredagarnas morgonmöte avslutar alltid chefen med att säga "Det är fredag idag". Med det menas att vi är extra snälla, så ingen ska gå hem för helgen och känna att skolveckan slutade på ett tråkigt sätt. 
Når man åker till jobbet och det är 22 minusgrader är det lätt att inte vara så himla glad, men när det ser ut så här längs vägen blir det lite lättare:
 
Det är ljusare ute på morgnarna!
 
Sen när man åker hem igen efter en väldigt bra dag med glada barn omkring sig och det fortfarande är ljust ute, så är det en riktigt bra start på helgen!
 
Nu är det helgmys som väntar. Ha det riktigt skönt mina vänner, njut av dagarna trots kylan.
Kram alla

Torsdagstips!

Idag åt vi jättegod middag igen. Det gör vi för det mesta:) Torsdagen till ära eller nåt, men maken svängde enkelt ihop en lchf-middag som hette duga. Kanske inte bästa matbilden och dessutom hade jag redan börjat äta av det goda:
 
Sesamfröpanerad rödspätta stekt i mycket smör; till det mycket broccoli (med smör) och brysslar. En majonnäs smaksatt med dijonsenap passade bra till. Så himla gott!
 
Imorgon är det fredag!
Puussss

Busstrassel

Snövädret här i Roslagen ställer till det! Det har blivit en del under några dygns evigt snöande och mer ska det bli. I morse sopade jag bilen ren från 20 cm snö innan jag sakta körde till jobbet. Sedan var det samma visa när jag skulle hem....
Som tur är har vägarna hittills plogats bra här, men fortsätter snöandet kanske det behövs mer plogbilar på de större vägarna.
Vår lokalblaska Norrtälje Tidning rapporterar på nätet att alla bussar i Roslagen är inställda, utom de som kör till Stockholm. Alla skolbussar är också inställda tills vidare. Tunt med folk i skolan imorgon då;)
Om jag fegade skulle jag kunna ringa till jobbet och skylla på bussen, men chefen bor också här i mitt lilla samhälle så jag kan alltid åka med honom.... så, nää, jag kommer nog imorgon och roar den tappra skara som dyker upp. Hälften av barnen i min klass är bussbarn utifrån småbyarna:)
Bild från innan vi fick så otroligt mycket mer snö;)
 
 
Nu är det i alla fall dags att sova och så vakna upp i en mjuk och fluffig vintervärld!
Puss o kram
 

Bra mat!

Jag är intresserad av mat, jag gillar att äta och mat ska smaka gott! Sedan jag hoppade på lchf-tåget för tre år sedan, har jag utökat receptsamlingen rejält. Eller, de gamla recepten är ju skrotade så mängden är väl intakt;)
Nu är jag ju också intresserad av mer hälsosam mat, jag kombinerar lite clean eating med lchf. En naturlig följd av det är ju att jag äter glutenfritt och får prova på massor med olika spännande andra mjöler om jag ska baka något. Kul!
En bok som jag verkligen kan rekommendera är den här:
Oj, så mycket gott att laga! Jag läste den under lovet och har massor på min pröva-lista nu:D
 
Nu väntar vi på Farmen ikväll igen. Snart kommer det nog att kännas som någon blir en favorit, men vem?
 
Lev väl, kram!
 

Ny vecka, ny termin!

Dessa nystarter, de kommer igen hela tiden! Måndag med en hel vecka av roligheter och en ny termin att starta upp, yes!
Vi lärare började idag och det var ju roligt. Träffa kollegorna, höra om lovet, planera upp närmaste tiden med jobb. Kuliga saker:) Imorgon kommer eleverna tillbaka och det märks att lovet varit lite längre än vanligt, för nu längtar jag lite efter dem;) 
Klassrummet är tomt på de gamla julbilderna och nu sitter nya fräscha planeringar på plats blandat med färggranna planscher om verb och annat skoj;) ;)
 
Gårdagen som var en slö söndag, den försvann i ett nafs. Här snöade det rejält,men det var ändå inte så skönt ute. Framåt kvällningen var det dags att åka på yoga i vår lilla stad, tillsammans med kollegan som precis börjat och hennes dotter som skulle prova på för första gången. Då var yogan inställd!! Typiskt när man laddat....
Yogade hemma istället, följer ju Adrienes nya yogautmaning på nätet. 30 dagar Yoga Camp att göra när man har tid och lust, perfekt. Just igår blev det mage och det har känts idag kan jag säga, och ännu värre blir det väl imorgon...
 
Förresten, igår provade jag att göra grönkålschips i ugnen för första gången. Jag har ju varit nyfiken men inte riktigt vågat prova, fast när coop hade billig grönkål så slog jag till. Och det kommer jag göra fler gånger! Kan väl inte säga att det var som chips precis, men det var absolut gott och krispigt, och smakade både salt och lite citron. Bra grej!
 
 
Jag gjorde mina så här:
Ugnen 200 grader. I en bunke hällde jag några nävar grönkål som jag plockat av stammen från. I en liten skål blandade jag olivolja med citron, lagom så att det inte smakade olja för mycket. Jag hällde oljeblandningen över grönkålen och masserade den lite så att oljan mötte alla blad. Ut med grönkålen på en plåt klädd med bakplåtspapper och så spred jag havssalt över tillsammans med lite chiliflingor. Så, in i ugnen i 5 minuter. Tog ut och rörde om lite innan det blev ytterligare ca 5 minuter i ugnen. Mums!
Jag gjorde en omgång till sedan som jag blandade ner riven parmesan i, det blev också gott;)
 
Ikväll kör vi Farmen igen, tar en kopp kaffe och sedan jobbar jag med mer planering innan jag kör dagens yogapass med Adriene.
 
Simma lugnt hörni!!
 

Kloklipp

Hej på er! Tänk att klockan är tre och det är fortfarande ljust ute - härligt! Har precis ätit en sen lunch efter en skön promenad med vovven. Innan prommisen fick vi dock ta tag i kloklippningen. Det är inte populärt.... Mira har aldrig gjort sig illa när vi klippt, men hon är rädd för ljudet när klon klipps av så hon är lite nervös varje gång kloklipparen kommer fram. 
Jag mutar och belönar med katternas torrfoder, som är ajaj annars;)
Det blir väl inte lättare heller i stundens oro, när det kommer nyfikna katter mitt i och undrar vad som händer:
Nu slipper vi i alla fall klipparen på en vecka, skönt antar jag;)
 
Ha en superskön eftermiddag nu och en myskväll!
Annica
 
 

Freeedag!

Woop, woop, nu är det helg! Ingen större skillnad på dagarna för mig som varit hemma i tre veckor, men ändå. Symboliskt. 
De här två senaste dagarna har jag faktiskt jobbat halvdag nästan, med planering inför kommande termin. Idag har jag till exempel gjort tre planeringar med kopplade kunskapskrav och arbetsbeskrivningar för vad eleverna ska göra när vi startar nästa vecka. Ja, det är ju dags då. 
Idag har vi frostat av frysen, vilket var välbehövligt. Bäst att passa på medan det fortfarande är kallt;) Eller allt är ju relativt, men det är bara runt 10 grader kallt idag. 
När det nu har varit kallt har jag passat på att sticka varma grejor, både till mig och till barnbarnen. Jag har fått vantar som fotas en annan dag, när tillhörande mössa är klar, och de stora barnbarnsflickorna har fått varsin nallemössa:
Jag tycker att det här blev supergulligt på supergullig tjej!
 
"Stora barnbarnstjejerna", det låter nåt det. Men jämfört med en liten enmånaders så är ett år och sex år lite större;)
 
I ugnen står pulled pork och luktar gott och nu har nog frysen kallnat igen, så det är dags att sortera in lådor där.
Ha en skön kväll folks!
 

Hej då bebisar!

Idag sa vi hej då till två av kattungarna. Killarna har lämnats till sin nya familj, yngsta dotterns. Den lilla familjen har nyss blivit en större familj och idag blev de alltså två till;)
Äldsta barnbarnet har väntat och längtat länge, så det var ett glatt välkomnande av de små fyrfotingarna. Kvar här hemma har kattmamman en liten kisse, den lilla tjejen som blir kvar hos oss. Vi har ju också storebror kvar sen tidigare, så sällskap har hon nog den lilla. Och pojkarna har varandra;)
 
Sista familjebilden, en sista snuttning!
 
Hej då pojkar, vi ses en annan dag!
 

Vacker vinterdag!

Ruskigt kallt har det varit här idag, ner mot minus 17..... Korta promenader med vovven - eller kort i fråga om sträcka, men ganska långt i tid eftersom det ska nosas på allt i en evighet;) Vovven står stilla läääänge då, så det gäller att trampa runt själv för att inte frysa.
Det var i alla fall otroligt vackert idag med solen som höll på att gå ner och all den gnistrande snön på träden. 
Mellan promenaderna har jag och sonen ägnat hela dagen åt att röja i vår tvättstuga/skräprum. Allt har plockats ut, allt är renskurat och avtorkat och väldigt mycket mindre har plockats in igen. Så skönt! Ännu en sak avbockad från to-do-listan;)
 
Puss o kram
 
 

Måndag i Täby C

Medan mina fröknäcken går klara i ugnen passar jag på att skriva ner lite om gårdagen. Äldsta dottern och jag tog bilen till stora Täby Centrum och hängde där hela dagen med söta lilla barnbarnet Isabella i vagnen;)
Det blev så klart några mat/fikapauser under dagen, här matas gullungen med banan:
 
 
Såå stort i det utbyggda centrumet, vi var där i sju timmar och då var vi verkligen inte inne i alla butiker. Puh! Mest kikade vi på reorna hos de vanliga kedjorna, men lite drömde jag mig bort i Odd Molly-butiken också;)
Dagens fynd för mig blev en jeanskjol och så ett skönt set från härliga Rituals:
 
Idag har det städats lite och så en promenad trots kylan. Det är ju ändå fantastiskt vackert när snön kommit och solen skiner liite:)
 
Så, fröknäcket klart och nu är allt klart från dagens to-do-list. Då går jag över till want-to-do-list!
 
Kram
 
p.s Det var kallt med minus 8 på dagen - nu är det minus 13.... brrr. 
 
 
 

Bubbeltrubbel

Här har det bubblats en hel del det sista dygnet... och då menar jag inte såpbubblor eller badbubblor precis! Nä, vi har haft nåt knas med avloppet så det har bubblat och låtit i alla husets avlopp mer eller mindre. Mest i badrummet nere, men även i köket en hel del. Ibland har det kommit upp vatten som sedan inte sjunkit undan på ett bra tag. Som tur är helt luktfritt;)
Det var värre hos grannen.... där kom det upp smutsigt vatten både ur duschavlopp och toa, dessutom luktade det tydligen inte gott!
Idag kom det i alla fall en spolbil och röjde rent i avloppsrören, skönt! Vi har ju längtat efter att duscha, tvätta och diska som vanligt;)
Så, nu kan eftermiddagen fortsätta!
 
Puss o kram!
 
 

Dag 2 - nyårslöften?

Dag 2 på mitt alldeles nya år. Vad ska man fylla året med? Ska dagarna bara gå och vips så är det nästa år? Nää, så vill jag inte ha det. Nu blir det struktur och ordning och reda... Eller kanske inte såå strikt:)
Nyårslöften? Kan man hålla dem? Eller är det bättre att ha ambitioner och önskningar för året? Jag tror det.
Mina ambitioner för året kan vara att fokusera mer på hälsa, på bra kost och lagom med motion. 
 
Den här tidningen hjälper och uppmuntrar mig till att tänka på vad jag äter och hur jag tänker kring min hälsa. Både till kropp och själ.
 
Så, nu kör jag! Det blir hälsa som står i fokus under mitt 2016! Häng med vetja, följ med på resan! Recept, tips, tankar och idéer, massor ska jag inspirera och inspireras av - det är min ambition för det här året.
 
Puss o kram på er!
 
 
 
 
 
 
 
 

Första dagen

Ja, så kom den då - den första dagen på ett nytt år. Ett alldeles fräscht och oanvänt år, ett helt oskrivet blad. Hur använder man en sån dag?
Jag valde att ligga i soffan mest hela tiden, lite trött efter igår... Har slötittat på tv, läst lite, stickat lite och tagit en tupplur.
Jag har så klart varit ute med hunden. Det var iskallt ute! Trots att termometern visade nollgradigt så var det kalla vindar och det blev bara en kort sväng förbi änderna...
De simmar i dammen vid vattenverket och där är det varmt:)
 
Det mulna vädret till trots så gick vi mot ljuset
 
Ja, det var första dagen. Lugnt och skönt.
 
Nu ska vi se på Agnetas nyårskarameller. Ha det gott, puss o kram!
 
 

RSS 2.0