I fablernas värld

Ja, temat för arbetsveckan i skolan är ju vilda djur och vi har varit till Skansen och sett dem in real life (men absolut inte som de lever fritt!). Dagen idag har jag ägnat åt fabler, som ju är sagor där djur har karaktärer och röster. Bland annat har jag visat detta klipp för barnen och det blev bejublat av högstadiebarnen:
http://www.youtube.com/watch?v=UfrkKqu7OVs

Många skratt och barndomsminnen för mig! Sen gick barnen omkring och trallade " i fablernas värld, i fablernas värld". Kul, kul på jobbet igen!

Ha en trevlig onsdagskväll!
Annica

Älgar, vargar, björnar och annat skoj

Idag bar det av till friluftsmuséet Skansen med skolbarnen. Den här veckan arbetar vi i ett tema om vilda djur i Sverige, så det passade ju bra. Visserligen bor vi ungefär mitt i skogen, men djuren verkar inte bo där ;)

Mer tam än vild? Kunde sträcka in handen och klappa den!


Två av tre vargar som inte verkade ha det så kul:(

Hörde förresten idag att det nu är bekräftat att den varg som setts i området HÄR HOS MIG faktiskt har registrerats och spårats! Gulp! Senast i söndags gick jag med Mira lös JUST där!!


Söta på avstånd, men jösses såna klor de hade!

Efter flera timmars bussresor fram o tillbaka, mycket frisk luft och stojiga barn är huvudet liksom tomt nu och kroppen helt slut. Nollgradigt, snöblask och lite blåsigt har gjort mig frusen ända in i själen och det är dags för en stor kopp te.
Snart blir det DH och sen nattinatti!

Må så gott, kramar
Annica


Project runway

Ett av mina favoritprogram har haft säsongspremiär, Project runway. Den som bara hade en hel symaskin och pyttelite extratid på dygnet, ojojoj =)

Det blev alltså ännu en måndag i soffan, efter sydrömmarna kom ju förlossningar - också så roligt att se, trots skrik och värkar. Varje avsnitt sitter jag och torkar tårar, det är ju så otroligt att se ett nytt liv komma till världen.

Ja, det är några av mina drömyrken som jag kanske ska satsa på att bli när jag blir stor - designer eller barnmorska.

Nu är det dags att börja förbereda sig för morgondagens utflykt till Skansen med skolbarnen, vad blir det för väder och vad tar man på sig då?

Kram alla!
Annica

Värre än vanligt!

Ja, den här helgen har verkligen varit innehållsrik. Jag har hunnit göra så mycket att jag inte riktigt tror att det bara är två dagar som gått åt.
Igår på lördagen startade vi med sovmorgon, jättehärligt att inte gå upp klockan sex. Vi tog en lång frukost med massa gott och läste tidningar. Sen klädde vi oss i oömma kläder och begav oss till stallet som ligger en bit bort. Där har sonens flickvän o hennes mamma sina hästar och igår skulle sonen provrida för första gången:

Här sitter han högt uppe på Tarzan! Flickvännen rider barbacka i bakgrunden;

Jag och maken hade tur och fick också provrida varsin sväng, det måste vara minst sju år sen sist.

Efter ridningen åkte vi hemåt och rastade hunden, sen bar det iväg till Norrtan. Dotter T trodde hon hade halsfluss igen och hade en tid hos läkaren på förmiddagen. Oj, sa doktorn när hon tittade i halsen. Det blev en remiss till akuten på Karolinska Sjukhuset i Stockholm för att eventuellt ta hål på bölden som varit en halsmandel nyss. Maken tog henne med sig till staden och jag stannade med barnbarnet. Nu fick vi en massa tid tillsammans!
Vi gjorde en massa saker som ett o etthalvtåringar gillar: läste böcker, ritade, plockade ur diskmaskinen, gosade, tittade på youtube-klipp av teletubbies (nya favoriter!), gick på promenad, hälsade på pappan i nya lägenheten och kollade hur långt renoveringen kommit. Gick hem och lagade middag tillsammans, dvs. hon åt frysta ärter och majs medan jag skötte spisen.
Tog en ny promenad efter middan och köpte glass. Nam nam tänkte mormor att det skulle bli, men hon tog bara några tuggor och gick därifrån. Jaja, nu finns det ju till den onda halsen istället.
Sent hemma, ingen middag alls till pojkarna. Sonen hade lagat makaroner innan han gick till flickvännen, alltid nåt.

Söndag med ännu längre sovmorgon! Sen har jag sått massor av fröer, fyra eller fem sorter av penséer till exempel. Chilisarna har lämnat fönsterbrädorna för lilla växthuset, nu bor det nya fröer i solskenet!
Efter kaffet plockade jag fram stavarna och fyllde fickan med hundgodis, nu blev det intensiv stavgång i en timme. Mira är så snäll så, muta med godis och hon stannar snällt vid min sida när vi möter andra på banvallen. Annars springer hon fritt omkring. Trots att det blåste storm över åkrarna var jag rejält svettig när jag kom hem.

Tog en sväng i trädgården och kollade om det hänt nåt där snön smält. Jo, på några ställen börjar det komma upp saker:

Små, små blå krokus på frammarsch!

Ställde mig i köket och kokade ihop crèmer. Nu har jag ansiktscrème, rengöring och body butter så det räcker ett tag!

Ser gott ut, men det är till ansiktet!

Till nästan ingen kostnad har jag parabenfria, hudvänliga crèmer som bara är testade på mig! Pytsade i återvunna burkar, kan det bli mer miljövänligt?

Nu ropar maken att det är mat. Mums, jag är superhungrig nu!

Må så gott alla,
kram Annica

Don't forget to laugh today!

Jag är en sucker för quotes, alltså ord med mening. Rubrikens ord säger verkligen något, vi behöver ett (minst!) dagligt skratt för att må bra.

En annan sak man mår bra av är barnbarn! Jag vet att jag tjatar, men det är så roligt. Jag njöt massor av egna små och stora barn också, men den här lilla är så rolig o söt! Igår blev hon 1 1/2 år och idag har morfar varit hos den lilla sjuklingen. Då passade hon på att säga moofa för första gången, gissa om det gillades;)


Bild från i somras på gullbarnet och mommo!

Intensiva dagar på jobbet gör kvällarna korta, jag måste sova mer!! Har skött träningen men då kommer jag hem sent, sen blir det middag och kvällspromenad. Ett tv-program på det och kvällen är fullspikad.
Nu är det dags för kvällens program, Lyxfällan. Hur kan folk göra som de gör, leva som de lever? En sak om man trasslat till ekonomin av riktiga skäl, men bara för nöjes skull liksom. Obegripligt.

Dags att förflytta sig till maken i soffan=)

Kom ihåg rubriken!
Kram Annica


Rikedom!

Ja, rikedom kan mätas på olika sätt ;)
Just nu känner jag mig väldigt rik på garn, titta bara vad snälla svärmor hade med sig senast:


Kommer från en bekants förråd som blivit städat nu. Jag säger som vanligt - gammalt för någon kan vara nytt för mig! Nu blir det till att städa i mina förråd så allt får plats, slänga något av det blir det inte tal om....
Det snurrar i huvudet av tankar på vad detta ska förvandlas till - mössor, tröjor, sockar, halsdukar, you name it. Jag förtränger snabbt att det finns en del ufos i mina lådor... (ufos=unfinished objects).

För övrigt så borde jag inte sitta här, utan vid mitt arbetsbord och rätta, rätta, rätta. Det är diagnoser och nationella prov om vartannat i dessa tider och snart ska alla omdömen vara på plats inför vårens utvecklingssamtal. Så vad gör jag här???? Skynda genast och gör någon nytta nu innan Desperate Housewives drar igång!

Kramar till alla!
Annica

Tårtdag!

Idag har vi haft tårtkalas här hemma! Sonen, yngst i familjen, fyller 15 imorgon. Det firades ordentligt idag av syrrorna och farföräldrar. Sonen har själv dekorerat sin tårta:


Den var jättegod! Vi var många som ville fira dagen, så vi hade en tårta till:



Också smarrig! Trots att vi kämpade tappert gick inte allt åt, men det är imorgon den riktiga födelsedagen är så vi får äta mer då!
Det var både kläder, bok och pengar i dagens paket. Blommor blev det såklart också, de arrangerades av födelsedagsbarnet till den här tjusiga buketten:


Imorgon gratuleras vår stolthet och ende son med sång som väckningssignal på morgonkvisten. Han har fler paket att vänta då;)

Ha en trevlig fortsättning på söndagskvällen!
Annica

busy evening, I must say

Det är inte lite som ska hinnas med ikväll! Just nu sitter jag med toning i håret, ska sitta till tio i nio. Passar på att blogga lite under tiden;) Sedan ska jag också rätta ett gäng med en del (av fem) av femmornas nationella prov i svenska som de gjorde idag. Kastade ett snabbt öga när de lämnade in dem och det ser bra ut, heja er (och fröken!)

På fredag har vi fest på jobbet, kul kul kul!!! Den här gången ska killarna överraska tjejerna med en eftermiddag av aktivitet och sedan blir det gemensam middag på lokal - det är liksom en grej vi gör. Vi brukar turas om killar o tjejer en gång per termin att hitta på skoj tillsammans. Skojigheterna börjar redan under veckan. 
Inför den här festen har vi tjejer fått olika uppdrag från tv:s På minuten. Vi ska alltså utföra olika saker på en minut och har fått material så vi kan öva under veckan. Antagligen ska detta visas upp under raster på fredag eller på fredagskvällen, det är hemligt värre det här. 
Mitt uppdrag är att rulla kulor och välta en blyertspenna från ett avstånd av 4,5 meter. Jag har övat lite på kortare avstånd och det gick väl bra - några gånger i alla fall... Måste öva från längre håll också.

Dessutom - ikväll är det Desperate Housewives, kan inte missas! Sen borde jag sova, är galet trött men kommer inte i säng i tid om kvällarna. Efter en tisdag som den här, med hela klass fyra hela eftermiddagen, borde man få en helledig dag som kompensation!

Oj, nu närmar sig klockan dags att skölja ur färgen!

Ha det gott, kram Annica

Sköna söndag!

Idag kom jag iväg med bussen till vår lilla stad. Missade ju förmiddagsbussen igår och här på landet går inte bussarna så ofta sådär mitt på dagen. Men idag gick det bättre alltså!
Hemma hos T var det städning som gällde inför ännu en lägenhetsvisning. Lilla S vill såklart vara med och hjälpa till:


Hon kan också plocka ur diskmaskinen:

Kolla, tre på en gång!

Vi tog en promenad i det trista vädret för T behövde lämna igen hyrfilmer. I den butiken säljer man också alldeles färskt plockgodis som doftar oemotståndligt - tack för det T, godiset är slut nu och jag har gått upp flera kilo;)
Under tiden det var folk o kikade i lägenheten gick vi till systrarna som delar lägenhet i ett annat område av staden. Där väckte vi en sjusovare och fick träffa E's kärlek på besök från Gbg, trevligt. Vi (jag) bjöds på kaffe  och surrelisurr. Stackars A, nykomling i gänget, fick nog tinnitus av allt kackel=)

Gick sedan vidare till nya lägenheten och kollade hur långt M hade kommit med fixandet. Det blir jättebra hos dem, kul med mer utrymme. Maken hämtade där efter jobbet och en lycklig liten S ville bara bli buren och busad med!

Sen hem, laga middag och en snabb prommis med vovven innan Solsidan. Nu är det förberett för arbetsveckan och dags att knyta sig. Visst ja, jag skulle ju tona håret ikväll!! Åhh, typiskt mig. Nu är det försent, får bli en annan kväll.

En lagom trött Annica säger god natt, puss o kram!

Muffin tar en promenad

Lilla Muffin är vårt senaste tillskott till familjen. Hon föddes hemma i soffan av söta mamma Skorpan en eftermiddag i september. Det blev bara en kattunge den gången, så hon har varit mycket kelad med av oss människor. Hennes moster Smulan fick egna kattungar fem veckor senare, som blev Muffins kompisar när de började röra på sig.
Ungefär samtidigt som Smulans sötungar fick flytta till nya hem, tröttnade mamma Skorpan på sin bebis. Stackars Smulan som saknade sina bebisar tog över Muffin som sin, så hon har fått snutta och vara bebis länge. Nu är hon nästan ett halvår, har satt igång med löpning och är väl att betrakta som äldre tonåring ;)
Efter några små provstunder ute med koppel var det idag dags för första egna promenaden runt tomten. Det var både läskigt och spännande. Det konstiga vita försvann under fötterna och det var många underliga ljud överallt, men det var tillräckligt roligt för att matte skulle få locka en hel del innan det verkade vara kul att gå inomhus igen.


Vad är det här för något? Svårt att hålla tassarna stilla på det...


Jag smyger vidare och kollar runt hörnet!

Innan Muffin fick premiärgå på tomten, var Mira och jag på skön promenad längs den gamla banvallen. Det är så skönt att gå där, Mira kan springa omkring lös och det är plogat o sandat. Ja, nu är det ju ingen snö kvar längre, men under vintern är det nästan det enda ställe som vi kunnat knalla på förutom i villakvarteren. På bilden syns den fantastiskt fina landsbygd vi bor i :)

Åkrar och åkrar överallt!

Jag har lyckats gräva fram ett av växthusen som nu står och smälter bort ett islager i tvättstugan. Snart så, närsomhelst, ska jag leta fram plastöverdraget i förrådet också ;)

Ikväll blir det melodifestivalen och imorgon åker jag till Norrtälje o träffar kära barn o barnbarnet!

Trevlig lördagskväll önskar
Annica


Badrumsstäd

Solen skiner från en klarblå himmel och vad borde man göra? Självklart njuta av att våren äntligen ser ut att ha landat. Gör jag det? Näe.
Borstade tänderna och började samtidigt titta lite på den öppna hyllan i badrummet. Såg det inte lite dammigt ut på håll sådär? Tittade lite närmare och det såg väldigt dammigt ut!! När jag såg mig omkring märkte jag att hela badrummet faktiskt behövde en storrengöring.
Sagt och gjort. Bort med allt från alla hyllor - vad mycket saker jag inte visste att jag hade! Rensa, rensa i röran - rena feng shui-grejen. Hämta dammsugaren och fönsterputsen. Bort med gardiner, torka av allt.
Nu har jag ett rent och fint badrum igen. Det gör inget att solen skiner in genom fönstret, det finns inget damm att irritera sig på i strålarna. Tyckte genast att pelargonerna sträckte på sig lite till där de står och väntar på sommar;)


Åh så skönt att det är gjort! Nu kan jag ta resten av pajen från gårdagsmiddagen och sen ut och njuta av solen!

Härliga lördagshälsningar från
Annica

Doktorn säger...

...att jag har rosacea, en hudsjukdom i ansiktet. Jag hade misstänkt det ett tag, det röda liksom försvann inte utan har brett ut sig mer o mer. Efter att ha googlat på det och sett bilder blev jag ganska säker och beställde en tid hos husläkaren.

Så här ser jag ut när jag inte täckt över det röda! (ber om ursäkt för läskflaskan i förgrunden, har inte lärt mig ännu att ta bort sånt ur bilder!)

Nu har jag fått en salva som jag ska smörja in i ansiktet varje morgon och kväll i 3-4 månader, sen ska jag komma tillbaka och se om det behövs annan medicin. Tråkigt, men vad göra:( Tydligen så beror sjukdomen på en ständig inflammation i huden och man kommer antagligen att ha den hela livet, mer eller mindre. Den kan vara borta ett tag men sen komma tillbaka. Troligen kommer jag att vara bättre under sommaren, eftersom sol har en gynnsam effekt. Som tur är så känns det inte så mycket, det kan vara lite irriterat och svida när man kommer åt det värsta, men annars är det mest det synliga som irriterar...
Jaja, en bra concealer och foundation kan man komma långt med. Sen känner jag mig ganska fin på insidan och den sidan är viktigare!

Nu är det dags att tvätta av dagens täckning och smörja in mig innan jag kryper till kojs.

Ha det bra allesammans, kram Annica


en unge i minuten

Vilket program! Har torkat tårarna nu, men åh så fantastiskt det är att få se ett nytt litet liv komma ut i världen! Det väckte minnen av när jag fick vara med om ett mirakel, att närvara vid förlossningen när lilla S skulle komma  för nästan ett och ett halvt år sedan. Vilket förtroende, vilken upplevelse! Att ha fött fyra barn själv ger lite erfarenhet, men att få vara med från andra sidan var både helt annat men ändå en liknande upplevelse.
Det var helt otroligt att få hjälpa den blivande mamman med andningen och att få se den första skymten av ett underverk. När hon äntligen kom ut så skymdes sikten rejält kan jag säga, tårarna rann på en nybliven mormor.

En alldeles nyfödd liten flicka!

Ja, det var en otrolig upplevelse som jag kanske aldrig mer får vara med om - ett minne för livet att bevara i hjärtat. Tack T för att jag fick vara med! <3

Puss o kram
Annica

sista sportlovsdagen

Jaha, så var det lovet strax till ända. Men jag gråter inte för det, det har varit ett toppenlov med massor av sånt jag vill göra! Jullovet försvann ju i feber och magsjuka, så det här var en välförtjänt ledighet;)

Jag pysslar inomhus med lite av varje. Husets pojkar är och leker med andra pojkar i skogen, hihihi. De kör jeep på vägar som inte finns och är så nöjda med det; Mira och jag har tagit en lång sväng i naturen, lekt älsklingsleken kasta pinne, skrämt änderna och njutit av solskenet.


Kunde nog nästan känna smaken av en and, men den hann undan...


Det är mycket vatten i ån, ett vårtecken!



Efter all lek och promenad var jag hungrig och stekte dinkelpannkakor till bara mig;) Serverade med keso och jordgubbar är det en delikatess!

Hinner nog fortsätta med mitt pyssel ett tag till innan jag måste ta tag i att planera veckans arbete - imorgon börjar vi igen!

Tjolahopp allihopp!!
Kram Annica

dagen igår...

... var den dagen som min yngsta dotter föddes för nitton år sedan. En liten mörkhårig tös har nu vuxit upp till en ung kvinna, fortfarande en skönhet som den dag hon kom:

Här får födelsedagsbarnet lite gos av pojkvännen;)

Hon är inte bara dotter, hon är också mamma till underbara S, vårt ljuvliga barnbarn!

Mammas tårta är jättegod!!

Ja, så det var där vi tillbringade eftermiddagen igår. Blommor, presenter, tårta och tjocka släkten- härlig dag!


Stort grattis igen till dig älskade unge - var har tiden tagit vägen???

Kram Annica


sportlovsfredag

Här är det grått och trist idag. Jag hör genom fönstren hur det blåser kalla vindar, brrr. Idag vill man alltså inte vara ute. Istället har jag pysslat lite, wiiii. Det är en älsklingssysselsättning (långt ord!) som sällan utförs nuförtiden.
En älskad gammal klänning har fått en envis fläck, trist. Den har bara legat undanstuvad i en låda. Men, med lite nål och tråd har den fått nytt liv:

Fläcken döljs under hjärtat!

När jag ändå var i gasen med broderandet, blev det ett litet kärleksmärke på ryggen också, precis över midjelinningen:


Nu får klänningen vara med ett tag till, kul.

Kanske ska kika igenom garderoben efter fler plagg som vill bli stylade=)

Fast först en sen lunch och en promenad med vovven. Boken Lilla Stjärna är helkonstig, men på ett bra sätt. Det lilla hittebarnet som levt undangömt länge har hunnit bli tolv år nu...

Ha en trevlig fredagseftermiddag där ute!
Kram Annica

chilisarna

Nu växer det så det knakar i lådorna! Busiga kissen Muffin har ju rivit ner några smålådor, så det är tur att jag sådde många fröer. I de allra flesta ser det ut så här:


Det är ganska otroligt när man tänker efter - ur ett litet torkat frö från förra årets godsak ska det bli en stor planta med massor av nytt gott!

Idag skiner solen här hos oss och kanske jag tar tag i att skotta fram mina miniväxthus. Då kan jag nämligen ha dem inne till alla andra fröer och så är de lite kattsäkrade:)

Ha en soligt skön dag!
Kram Annica

Sportlovsonsdag

Måste bara börja med att visa det grönskimrande nagellacket, så himla snyggt!


Färgen gör sig inte riktigt på bild, den är mer åt det sjöjungfrugröna hållet;)


Ännu en fullspäckad dag. Från 10 till halv 5 har jag varit i Stockholm med söta, bästa J. Vi har shoppat, shoppat, kollat på kläder, shoppat lite till. Naturligtvis slog hungern till samtidigt som alla andras, men efter lite letande hittade vi platser på Taco Bar och åt mumsig lunch. Nöjda med våra inköp slog vi oss ner i solen vid Sergels torg och drack kaffe, vilken vårkänsla!
Vi tittade i lite fler affärer och jag fyndade på bokrean, pysselböcker kan man aldrig ha för många av! Skildes åt och tog varsin buss hemåt - där jag möttes av bageridoft. Maken har passat på att baka sitt goda mumsiga bröd på sin lediga dag, härligt.


Både J och jag gjorde en god insats idag när vi köpte armband på Kappahl. Hela summan går direkt till forskning om kvinnors hjärt- och lungsjukdomar, sånt vill vi stödja. Så var ju armbanden väldigt snygga också!


Har inga planer ännu för morgondagen, åker ev. ner till gymmet. Idag blev träningen Zumba. Trots grym träningsvärk från i förrgår när jag körde till den nya träningsskivan var det jättekul. Jag bara undrar när mina moves kommer att se ut som de på skivan???

Nej, nu blir det te och nybakat bröd!

Tjingeling på er,
Annica 

Sportlovstisdag

Imorse var klockan ställd minsann, trots att det är lov. Tog en ganska behaglig tid dock, halvnio är inte att klaga på. Bestämde mig igår för att ta halvelva-bussen ner till orten och gå på gymmet idag, ingen träningspaus under lovet här inte! Tänkte mig också till biblioteket för att hämta en beställd bok som kommit in. Jag trodde att jag beställde senaste om Damernas Detektivbyrå, men det visade sig att jag fått en annan bok av samme författare. Titlarna lät ganska lika, men jag har inte läst något annat av honom än de om Mma Ramotswe så det är den jag vill ha.

Efter biblan hade jag beställt hämtning av maken för vidare färd till Norrtälje. Vi lämnade tillbaka katten som varit här över helgen på semester:) och sedan skildes vi åt. Jag kollade i affärer och han handlade samt besökte söta barnbarnet. Min shopping gick ganska bra:

Nya underkläder och en grön concealer för att dölja det röda i ansiktet.

Mötte sedan dotter E vid Café Hörnan där vi smaskade wienersemlor och jag fick höra hur helgen i Göteborg varit. Hon var sprudlande glad och så kär, så kär. Synd att han bor så långt bort pojkvännen.... Gulliga E kom med en försenad present till mamsen, flera nagellack i roliga färger. Ska ta bort det gamla lila snart och måla det glittriga gröna istället:)

Roliga nagellack, en handcrème, nagelfil och liten väska till allt!

Det blev en lååång fikastund och jag var sent hemma. Bussresan med byte tar ca 50 min, så jag köpte en av mina favorittidningar att läsa på bussen. Country Living, engelska upplagan - räcker läääänge. När jag kom hem hade det kommit en tidning med posten också, jag prenumererar på Topphälsa.



Imorgon blir det ny bussresa, då till Stockholm där jag ska träffa äldsta sötnosen J och se stadens butiker med henne. Tar med mig tidning om Åhléns bokrea och kryssar i vad jag ska titta efter;)

Det är välfyllda dagar kan jag säga, inte mycket till vila - men å så roligt att få tid att se sina nära o kära! Klockan ringer tidigare imorgon så nu blir det att röja köket, städa några kattlådor och sedan fixa naglarna innan det är dags för kudden.

Kramar till alla!
Annica

RSS 2.0