Oväntat besök

Det är ju alltid roligt med besök, men idag var det lite extra roligt när lilla barnbarnet och hennes pappa kom över till oss en sväng.
Så klart blev det lite gos med kattungen:
Gulligt gos:)

"Är du hemma i ditt hus morfar? Är kattungen hemma?" frågade lilla sötnosen när hon ringde innan besöket, hur snuttigt som helst...
Kattungen, som nog ska heta Mållgan, växer och utvecklas så det knakar. Han är inne på sin femte vecka och kan gå på lådan, klättra uppför byxben samt har börjat leka lite:
Oväntat rolig dag blev det. Vi har (jag har) hunnit med en lååång prommis i kylig halvstorm, fast ganska skönt ändå. Lite av det vanliga städandet så klart och sen ringde stumpan.
Kvällen blir lugn med tv-tittande och soffmys. Imorgon blir det kanske det stora möbelvaruhuset med äldsta dottern som vill ha lite inspiration till nya boendet.
Myspys på er!
Annica

Snabba ryck!

Idag jobbar maken sent så det blev min tur att ordna middag. Det gör jag inte så ofta. Lyckades ändå trolla ihop en riktigt god potatis- och purjolökssoppa som sonen och jag avnjöt med knäckemackor till.
Under tiden vi åt och jag sedan promenerade vovven, så jäste degen till (förhoppningsvis) goda småfrallor. Nu har de jäst en gång till och ska snart in i ugnen, sen luktar det så gott i huset!
Snart är det helg och då ska jag nog så alla frön som fortfarande ligger kvar i sina påsar. Hm, inte bra det där att skjuta upp saker hela tiden.
Här hos oss väntas snö!!! under fredag och lördag, riktigt aprilväder redan. Gillar inte :(
Gillar inte heller när folk gör saker bakom ryggen på en och sedan smilar upp sig och hoppas att man inte ska märka nåt, usch och fy för sånt.
Oj, så gnälligt det blev, men jag har precis upptäckt en grej som inte gjorde mig glad. Det känns bättre om en stund. Nu blir det lite kvällsjobb igen då....
Kramen på er som förtjänar det ;
Annica

Kvällssol

Det var underbart vacker kvällssol när vovven och jag tog vår sväng efter middagen:
Hela eftermiddagen har det varit grått och regnigt, så det här kändes ju mycket bättre;)
Mira satt så snällt och tittade på samma fina solnedgång som jag såg...
Kvällens hemjobb har bestått av att planera hur många lektioner jag kan lägga på nästa arbetsområde för fyrorna i so, samt läsa in mig lite på det. Terminen närmar sig sitt slut i hög hastighet, det går alltid fortare än man tror.
Snart ska jag se när Kjelle smakar konstiga saker i Asien och efter det blir det kudden!
Må så gott!
Annica

Tittut!

Nyfiken liten kattunge beskådar världen (köket) från trygg plats:

I klätterträdet finns en liten koja där man gömma sig med mamma ;)
(observera den vita, runda lilla magen!)


Snart fyra veckor och upptäcker mer o mer spännande saker!

Note to self: Idag var första dagen på cykel till o från jobbet. 16 km kanske känns i rumpan imorgon....

Nu väntar rättning av engelska diagnoser, sen blir det stickning o DH. Eller är det fel dag? Hm, måste kolla det där...

Kram på er alla godingar!
Annica


Många premiärer!

En så här skön och härligt ledig dag händer det mycket!
Tredje maskinen tvätt hänger ute - finns det nån skönare doft än nytvättat som torkat i vinden?

Vi har premiärfikat ute på verandan med kaffe och en tårtbit som blev över från igår. Fågelkvitter och värmande sol, helt ljuvligt.

Jag har egenhändigt byggt ihop en bokhylla som blivit kvar i sin förpackning sen vi köpte den för länge sen. De andra fem vi köpte är hopbyggda och används i vårt kontor, men den här stackaren har fått vänta. Nu behövs mer plats till allt möjligt, så bra kvinna reder sig själv och skruvar ihop. "Kan fälv" skulle lilla barnbarnet sagt.

Vårens första blåsippa har skådats under prommisen:


Prommisen som också blev premiär för årets första joggingtur, ända tills skavsåret infann sig:

Det här kommer inte att kännas skönt imorgon!

Årets första cykeltur har det också blivit idag. Kanske det är dags att börja cykla till jobbet nu?

Ja, mycket hinner man med när man bara bestämmer sig.... Kom ni förresten ihåg att ställa om klockan inatt?
Vi pratade om det igår, men glömde det ändå. Tur att man inte skulle upp tidigt till något!

Loppissäsongen har också haft premiär. Dotter T och jag tog med oss barnbarnet och kollade in en igår. Barnbarnet ville ha leksaker och vi tittade på kläder. Den här klänningen betalade jag 30 kronor för:

Mjuk o skön tunn bomull, det blir skönt till sommaren!

Nu står maken och rullar köttbullar så jag tror jag går och hjälper till lite. Sen äter vi dem med potatis, gräddsås och rårörda lingon. Underbart gott!

Må så gott wherever you are!
Kram
Annica



Läsning

Idag har vi haft våra barns farmor och farfar här. Lilla barnbarnet med sin mamma har sovit över så vi var ett gäng till tårtan:)
Lilla söta S satte sig med sin gammelfarfar och en bok i bästa läsfåtöljen:

Boken om en krokodilbebis som söker sin mamma, jättesöt.

Efter all tårta och andra godsaker har vi inte varit sugna på middag tidigare, men nu har det slagit till en liten hunger. Det blir en förenklad räksmörgås med ägg så här på kvällskvisten!

Tjolahopp!
Annica

Lekfredag

Idag har vi lilla barnbarnet här. Hon har gosat mycket med lilla kattungen, den som ska flytta hem till henne sedan:
Vi har också lekt hennes variant av kurragömma - hon talar om vart man ska gömma sig och sen "letar" hon =) Det går bra att hon säger var hon gömmer sig också, för då ska man låtsas leta och bli överraskad sen... Till exempel i duschen:
Det är jättegosigt att ha henne här!
En lugn o skön kväll efter en vecka med mycket arbete. Det kommer inte att bli en sen kväll ikväll kan jag säga;)
Kram på er
Annica

Mittiveckan

Så har då onsdagen både kommit och gått, ja snart i alla fall.
Det här var dagen när vi firade sonens 16-årsdag, hipp hipp hurra! Helt obegripligt, var har tiden tagit vägen osv. Det lilla mörkhåriga knytet i min famn har nu blivit en lång och gänglig blond ung man. Lika älskad då och nu.
Eftersom det är mitt i veckan har vi firat lugnt idag. Äldsta syster har varit här på middag och lite rulltårtsbakelse, så firar vi mer till helgen.
Det här var också dagen när våren kom på allvar! 13 varma sköna plusgrader har vi haft i skuggan. Krokusar i glada färger lyser upp trädgårdar och snödroppar syns lite här och var. Det har känts lite tråkigt att tillbringa en sån dag inomhus, men som tur var blev det en liten promenad med eleverna så vi fick glädjas åt alla vårtecken - till exempel att gatorna sopas!
Nu ska jag bara borsta tänderna och sen ska jag säga hej till kudden;)
Sov gott foket!
Kram
Annica

Gårdagens fynd och dagens sötnos

Igår var vi ju till lilla staden och shoppade lite. Bland annat detta fynd, I love... body butter med underbar smultrondoft för ynka 25 kronor på Rusta!

Helt oumbärlig för en torris som mig;)

Dagens sötnos är ju lilla kissepojken. Titta bara:

Vilar lite hos mamma

Traskat lite i sängen

Som en snäll tiger i miniatyr...

Idag kommer lilla barnbarnet hit. Hon kommer bli jättekär i kattungen och det är ju bra, för det är tänkt att han ska flytta till dem när han vuxit till sig. Hoppas de har funderat ut nåt bra namn till honom... han är ju två veckor och tre dagar nu, så han är en liten personlighet. Nyfiken och gosig och vill gärna vara med oss där vi är.

Här är grått och trist idag. Sån tur att det kommer en liten solstråle snart!

Ha en bra dag idag!
Kram
Annica

På bättringsvägen

Äntligen känns det lite bättre med förkylningen! Faktiskt så pass att vi tog en sväng till lilla staden idag för att handla lite - vi har ju en i huset som fyller år snart....
Jag köpte mönsterpapper så att jag kan komma igång med att sy på min lilla maskin, har ju massor av idéer att förverkliga. Utanför tygaffären stötte vi ihop med äldsta dotter J och hennes kärlek, de kom från mäklaren och har skrivit på papper om köp av lägenhet!! Efter mycket letande har de äntligen hittat ett gemensamt boende, härligt.
Nu blir det middag och sen lite avkoppling. Imorgon får vi besök av söta lilltrollet!
Tjing på er!
Kram
Annica

Fredagsförkylt

Nepp, förkylningen är inte bättre. Dagen har tillbringats omväxlande i sängen, vid köksbordet eller i läsfåtöljen. Hela tiden trött. Men jag hinner ju läsa många bloggar och jag hinner ta en tupplur mitt på dan, så jag samlar kraft nu :)
Maken har som vanligt lagat kanongod middag. Så här på fredagskvällen blev det köttfärsbiffar fyllda med en röra av fetaost och soltorkade tomater. Till det bulgur, broccoli och en ljuvlig tomatsås. Det är väldigt lätt att äta sig mätt i det här huset kan jag säga!
Ikväll blir det soffhäng framför tv:n, nåt annat är inte att tänka på för min del. Imorgon måste jag må bättre, jag är trött på att vara trött!
Trevlig fredagskväll till er alla!
Kramar

Långsamma dagar

Ja, så har då förkylningen hittat också till mig. Jag som trodde mig nästan skonad efter att inte haft en sjukdag på hela läsåret, trots stort manfall bland personalen emellanåt. Men, men.
Jag har ju mycket tid till att bläddra genom alla gamla tidningar jag plockade med hem från besöket hos mamma. Dessutom läser jag en del. Halstabletterna och tekoppen är ständigt med mig... Det finns inte så mycket ork till att göra något annat.
Lite gos med kisseponken blir det också tid till. Nu äter han och växer så det nästan syns! Just ny sitter jag vid min lilla bärbara och senaste bilderna ligger i vår stationära dator, så det blir uppdatering vid ett annat tillfälle.
Nu har jag varit ifrån tekoppen och fåtöljen en stund, så kroppen ropar på återhämtning ;)
Kramar från hesa Annica

Dagens pyssel

Idag har jag äntligen fått tid med min symaskin! Det blev en ny gardin till vårt lilla badrum. Tyget var en stuvbit jag köpte på Ohlssons tyger i Sundsvall.

Känns skönt med lite färg därinne och jag blev själv väldigt nöjd ;)

Nu ska vi hålla att tummar för vår kissebebis. Kanske mamman har dåligt med mjölk, för nu har även den här sötnosen tappat i vikt. Fram med mjölkersättning och pyttig nappflaska!

Ha en skön söndagskväll därute, hjälp oss hålla tummarna!
kram Annica

Morgonstund har guld i mun

Det gamla ordspråket passar väl in på min dag. Maken startade tidigt för att åka jeep i skogen, så jag steg också upp med tuppen (njäe, inte riktigt så tidigt). Vilken lång dag det blir om man väljer att inte sova bort förmiddagen!
Här har tvättats flera maskiner - och en har faktiskt hängt ute och torkat!

Vilket vårtecken!

Huset är dammsuget, golven torkade, alla orkidéer har fått sitt veckobad och övriga blommor har jag pratat snällt med när jag vattnat dem.
Sängen är renbäddad och köket skurat - och klockan är bara strax efter 12! Fantastiskt!

Resten av dagen kan jag ägna åt att sy och sticka om jag vill, inget dåligt samvete för att jag inte gör det jag borde. Härligt.

Här kommer några vårtecken till:

Det spirar i studentnejlikan!

Knopparna sväller i syrenen

Nu blir det ett efterlängtat yogapass innan hunden och jag ska ta en skön sväng i naturen:)

Må så gott alla godingar!
Kram Annica

Mellokväll

Sen middag framför kvällens höjdpunkt
Det blev kycklingfilé med en supergod sås med soltorkade tomater o parmesan. Det luktade verkligen gott i köket! Till det bulgur, sallad och ett glas rött.
Sen har vi lyssat och hejat. Det absolut bästa bidraget gick vidare - Euphoria med Loreen!
I soffan ligger en vovve, en kattmamma o hennes bebis och så vi ;)
Nu slappar vi lite till.
Ha det gott folket!
Kram Annica

:(

Nu är det bara en kattunge kvar....
Den lille stackaren somnade in i värmen under makens morgonrock i förmiddags. En vecka hade vi honom. Vi har lite sorg här nu och är lite ledsna nu...
Annica

Mathjälpen

Våra små bebisar blir en vecka gamla idag. Vi är säkra på att det är två små söta pojkar som ligger i en låda med sin mamma
Den ena av killarna snuttar mest hela tiden och går upp i vikt som han ska, men en har stannat i vikt och behöver extra mat. Maken pysslar om bebisarna och har köksvågen framme för vägning hela tiden
Lillen, som egentligen är storebror, får mat med en liiiten spruta som innehåller en speciell mjölk för stödmatning av kattungar
Det är inte helt lätt att få allt in i munnen, en del hamnar utanför ;)
Nu hoppas vi att matningen ska få honom på rätt väg igen, att gå upp minst 10 gram om dagen. Just nu ser det tyvärr lite mörkt ut, men maken tänker mata varje timme hela natten (tur att han är ledig!).
Själv har jag ägnat kvällen åt omdömen varvat med tv, bra där. Nu väntar en kort sovstund innan klockan ringer för sista arbetsdagen den här veckan.
God natt alla - håll tummarna för vår lille plutt!
Kram Annica

Dagens start

Frukosten idag består av smoothie gjord på mango, apelsin och banan. I det har jag min magiska fröblandning;)
Till det en kopp te och några kokta ägg. Redo att kasta sig över en ny dag!
Hoppas ni får det bra därute!
Kram Annica

Godaste chokladen

Tur att man har godsaker att trösta sig med när man ska jobba även på kvällstid:
Här ska skrivas omdömen om alla elever - sen blir det till att kolla in Kjelles resa i Asien tror jag.
Ajö, ajö, korv med brö som Bert skulle säga :)
Kram Annica

Frukost

Havregrynsgröt, rivet äpple o massor av kanel. Till det en kopp chai-te och dagen kan starta!
Annica

Födelsedagar

Oj, så fort en ledig vecka springer iväg! Imorgon börjar allvaret igen och jag är inte alls beredd....

Idag har vi firat en 20-åring som fyller imorgon, men då är ju alla upptagna av annat så det blev tårta idag. Det är helt omöjligt att förstå var tiden tagit vägen - alldeles nyss var yngsta dottern T en liten blond tulta, nu är hon själv mamma och kommer in i får-gå-på-bolaget-själv åldern. STORT GRATTIS ÄLSKADE UNGE!!
Lilla barnbarnet fick så klart också paket idag:

"Pussle med smurfar!"

Tidigare i veckan åkte jag buss till Norrland och bodde hos mamma några nätter. Vi har pratat och umgåtts på tu man hand, gått på stan och gått ut med lilla Agnes:

Fint väder bjöd Sundsvall på också!

Mamma och syrran följde med tillbaka till oss och är nu på kusinträff innan de sover över här och åker hemåt imorgon.

I torsdags precis innan jag skulle åka iväg fick vi tillökning i familjen. Skorpan fick en liten bebis och under förmiddagen kom en till, så två små katter ligger och snuttar på sin mamma nu:

Så jättesöta!

Eftersom jag fyllde år förra veckan men maken var sjuk, fick jag en present idag istället av dotter T. Ljuvligt doftande white musk från Body Shop - tack tack tack!


Nu är det dags för vägning av småbebisarna, sen blir det Äkta människor och kanske lite popcorn...

Ha nu en skön söndagskväll,
kram Annica

RSS 2.0