Mellis

Så var då arbetsveckan över för den här gången och den efterlängtade helgen äntligen här!! Efter bussresan hem väntade en överglad hund innanför dörren, så det var bara att snabbt byta utstyrsel och knalla ut på den snöiga åkern. Väl där roade hunden sig själv med diverse pinnar och hoppanden ;)
Sen - mellis. Det är ju alltid så otroligt gott att äta lite på eftermiddagen. Idag blev det:

En stor kopp te och en ostmacka sitter aldrig fel! Hann även igenom mer än hälften av DN innan jag stoppade mig själv från alltför mycket nöjen så där på mörka eftermiddagen. Har ju tänkt mig att städa huset så man kan koppla av ordentligt ikväll och inte störa sig på allt löst hundhår. Stora snabeldraken är redan framtagen och katterna smyger runt i rädsla för dess muller....

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig fredagskväll! Här hemma tänker vi upprepa förra fredagens mysmiddag: räkmacka, så det har jag att se fram emot (märks det att jag gillar att äta?).

Kramar till er,
Annica

Sing along

I måndags var maken o jag på tv-inspelning. Vi har varit på ganska många, så vi vet lite om hur det går till. Det gäller att ladda med tid;)
Vi var på inspelning av Sing along som kommer att sändas nån gång under våren, tror vi i alla fall. Lördagkvällar 21.30 blir det. (Fast det sägs att det är direktsänt!)
Programledaren Linda Bengtzing var ännu sötare o snyggare o gulligare i verkligheten än jag sett henne i tv tidigare. Shirley Clamp var lagledare o hade med sig Nordman o Linda Pritchard i sitt lag. Linda sjöng riktigt bra, men Nordman hade lite svårt att hänga med kan jag säga...
I det andra laget var Markoolio lagledare och hade med sig Christer Sandelin o Wille Crafoord. Alla dessa såg lite annorlunda ut i verkligheten än jag föreställt mig - Markoolio lite kortare, Wille myckte längre och Christer var ju som en glad studsboll på scenen!
Vi hade superbra platser för att se alla uppträdanden på nära håll och även höra allt roligt mellansnack som inte går ut i tv. Två och en halv timmes inspelning klipps ju ner till ca en timme, så det är mycket som sägs och skrattas åt.
Ny inspelning är bokad för mera skratt!
Ciao!
Annica

Fällning

Det snöar för fullt här hos oss, första riktiga snön den här vintern. Det märkliga är att då fäller hunden sin vinterpäls! Man kan ju tycka att den borde sitta ett tag till...

Så här ser köksgolvet ut efter en borstning - dammsugning behövs!

Tjingeling på er!

Annica

Uteliv

Det är många år sedan ordet uteliv betydde något annat än utomhusaktivitet ;) Så här har jag tillbringat en del av min dag idag, på promenad väl påbyltad mot den isande kalla vinden. Vovven sprang så glatt omkring, hon bryr sig inte om kyla hon inte.














"Vadå gå hem? Det är ju så mysigt att ligga här på den kalla marken och gnaga på en pinne!"

Nu är vi iaf hemma och jag har en värmande katt i knät. Strax börjar ett program om slottsliv på tv, det ska vi se. Senare blir det Stjärnorna på slottet, det ska vi också se.

Maken förbereder en kycklingwok till middag, står i kylen och marinerar sig gott nu. Det är inte så dumt med en matlagningsintresserad man i huset!

Trevlig lördagskväll i stugorna!

Kram,
Annica

Fönsterfint

Just nu blommar två orkidéer i mitt sovrumsfönster, men fler är på g!


Dagen idag är ännu ett oskrivet blad, trots att klockan redan är halvtvå. Sovmorgon, lång frukost och långt telefonsamtal med kära dottern i Gbg har bidragit till att morgonrocken just bytts ut mot kläder =)

Ha en skön eftermiddag, det tänker jag ha!

Kram
Annica

Middag

Mätt i magen är vad jag är just nu, efter dessa maffiga räkmackor:

Mums!

Kvällen väntar. Det blir en film och nåt att smaska på, tror jag. En hel härligt ledig helg väntar!

Ha det gött vänner!

Kram, Annica

En vanlig tisdag...

Vanlig, enkel tisdag idag. Startade med havregrynsgröt o rivet äpple. Enkelt o bra.
Vanlig jobbdag. Svenska, engelska och no med bästa eleverna ;)
Vanligt gymbesök med cykling, knäböj och korsdrag (!)

Tänkte att nu blir det en vanlig promenad till bussen. Klev ut från gymmet lite småstressad.
Då stod maken där och väntade med bilen, inte det vanliga. Dessutom hade han redan handlat så jag slapp springa genom konsum innan bussen, skönt.
Kom hem och hittade tulpaner till mig i påsen:

Najs, eller hur?

Vidare i påsen: två stora biffar som maken förvandlade till rena restaurangmaten. Bulgur med soltorkade tomater och en gudomlig sås med bl.a. lime o ingefära:


Inte längre bara en vanlig tisdag, utan en tisdag med guldkant som förgyller en grå januaridag!

Sov gott nu folket!

Kram,
Annica


Kvällsläsning

Ja, det är det här jag pysslar med på kvällarna framöver :)

Ny läroplan, nya prov. Tidigare låg ju nationella i femman, nu ligger de i sexan och ser helt annorlunda ut. Det är bara att läsa på!

Och ja - badrummet är lika fantastiskt idag!! Fick lite förvirringskänsla imorse bara, men vaknade snart upp och var glad. Vi har bott här i snart tolv år och varit nöjda med det lilla skåpet över handfatet, med pyttespeglar och inbyggd belysning. Träbrunt med jalusidörrar vid sidan om mittspegeln, ja ni vet hur såna skåp ser ut.
Varför byta nåt som fungerar liksom. Nu ser jag ju att det var inte en sekund för tidigt att lägga ut hela 21 kronor plus lite färg och förändra hela min morgon ;)

Imorgon tänker jag vakna upp och bli lika glad igen!

Sov gott alla myspysar!

Kram
Annica

Badrummet!

Så har vi då äntligen haft tid att fixa badrummet med de nya skåpen. Så här fint blev det:



I skåpen ryms massor av grejor, som inte längre behöver stå på en öppen lagerhylla och damma igen.
Vid nästa IKEA-besök ska vi köpa en lampa att ha ovanför spegeln, taklampan får duga så länge.

Jag är supermeganöjd med badrummet!

Trevlig kväll till er alla!
Kram
Annica

Goda grannar

Våra grannar mittemot oss var bortresta några dagar förra veckan. Vi tog så klart hand om posten och fick läsa deras morgontidning på köpet, det är väl bra när man kan ställa upp för varandra så enkelt?
Nu ikväll efter middagen knackade grannen på dörren med en jättefin orkidé i handen, den fick vi som tack för hjälpen!

Alltid roligt med ett blomstrande tack!

Ikväll väntar del 2 av Hinsehäxan, del 1 igår var ju jättebra. Vi visste redan om flera av scenerna i filmen eftersom vi fått inside information ;)

Arbetsdagen idag gick sååå snabbt och det var skoj att träffa alla mina barn igen - men har jag verkligen varit därifrån, det kändes inte så :)

Hinner läsa lite i friskispressen innan det blir tv ser jag. Besökte ju gymmet idag efter låååång vila, kul förstås, men så mycket folk det var så här i början på året!

Nä hörni, te och tidning nu!

Kram, Annica




En slaktad tröja...

och ett par gamla pyjamasbyxor, det kan bli till fina grejor det!

En stickad tröja som jag aldrig använde har fått lämna ifrån sig sitt vackra mönster till ett par vantar. Superenkla att sy även fast beskrivningen är på danska i pysselboken Tildas julehus. Jag fodrade med ett par gamla pyjamasbyxor i flanell, så nu blir nog vantarna varma o goa.

Det var ju sista kvällen med den lånade symaskinen, imorgon ska den lämnas tillbaka till skolans syslöjd :(

När vantarna var färdiga tittade vi på Hinsehäxan på svt. Vi tyckte den var jättebra och kommer se del två imorgon. Kanske var den lite speciell eftersom vi har kontakter som jobbat med den??

Såå, nu är det snart dags för sängen. Imorgon börjar det riktiga jobbet för då kommer barnen till skolan också, idag var en liten tjuvstart för oss andra. Kul att ses igen och småprata om hur lovet varit.

Må så gott alla!
Kram
Annica

Pyssleridag

Sista lovdagen, då passar det bra att göra en massa som inte prioriterats - konstigt nog, eftersom jag bara längtat efter ledigt för att göra just dessa saker...
Jag plockade fram symaskinen och började på ett nytt fodral till datorn. Skolan och arbetet börjar ju imorgon, så då kan det vara roligt med något nytt:

Hittade ett mörkbrunt manchestertyg och ett mjukt lila fleecetyg till foder i mina gömmor. Sydde också en liten ficka till laddaren så vet man var den är. Så här blev resultatet:

Jag blev jättenöjd!

När jag ändå var i farten klippte jag av en rutig klänning till skjorta. Fickan till datorfodralet kommer från den stuven. Jag sydde på en vit spetskant på skjortan, så nu känns den ny och fräsch och kan hänga med ett tag till:


Maken ägnade dagen åt våra nya badrumsskåp. Nu blir de fina!


Sist, men inte minst med jobb, så har jag sytt en liten pyjamas till trollungen. Från början en pyjamasjacka som hennes moster haft för länge sen:


och mormor som sparar på det mesta i bra-att-ha-väg har förvandlat den så den passar på en mindre prinsessa:

Lite skarvningar och lite pyssel så är den så här fin! Ska trä i resår i midjan bara, sen är den färdig att användas!

Är ganska nöjd med dagen måste jag säga. Maken målar en omgång till imorgon, sen har vi en gammal spegel som kan passa till med lite ny färg på och vips - ett nytt badrum!

På det hela taget är jag nöjd med lovet också. Förra jullovet var jag sjuk i princip hela tiden, så det här har ju varit klart bättre. Det gäller att tänka positivt och se allt roligt jag hunnit med, istället för att gräma sig över det jag inte gjort under ledigheten. Jag har haft det bra, så är det!

Imorgon är en ny dag!

Sov gott folket!
Kram
Annica

Bageriverksamhet

Vi har haft lilltjejen här från igår och som vanligt var det full fart som gällde. "Mommo, gå dit. Gör det. Stå där. Kom hit. Stanna där. Nu är det min tur." Hon vet vad hon vill den tjejen...;)
En lugnare stund var det när hon och morfar bakade med lera:


Själv ägnade jag mig åt surdegsbrödet. Här ska det jäsa innan ugnen:

För att vara första gången så tror jag att det blev ganska bra. Inte så stort och fint som bageribröd, men jag ska absolut prova fler gånger.

Idag har vi lämnat tillbaka skruttan till föräldrarna efter en förmiddag med bad och Smurfar. Sen åkte vi till äldsta dotter J för att hinna träffa henne lite innan den långa Thailandsresan. På måndag lyfter hon o kärleken mot varmare land för en månads strandliv och jag är inte det minsta avundsjuk alls.....
Skämt åsido, de har jobbat häcken av sig för att göra den här resan, så det är dem väl unt. Och vem vill inte lämna det här landets kyliga och gråtrista väder?

Nu ska jag gå och se om jag kan hjälpa maken med lasagnen eller om han som vanligt gör det bäst själv. Jag kan ju vara sällskap i alla fall.

En skön kväll önskar jag er alla godbitar där ute!
Kram Annica

Lovlyx

Det är bara på lovdagar man hinner lyxa till frukost, eller hur? Min lyx är att hinna läsa morgontidningens alla delar till några koppar kaffe!


Nu ska jag ta tag i dagens övriga aktiviteter - städa, träna, promenera och allt annat som dyker upp.

Skön torsdag på er!
A

Projekt

Nu har vi traderat igen! Badrummet på övervåningen ska äntligen få en makeover med hjälp att dessa skåp:




De båda skåpen bjöd vi 21 kronor för - och vann! Färg är inköpt och förhoppningsvis börjar förvandlingen av dem redan ikväll. Åh, det kommer att bli så fint!

Ett annat projekt som pågår är att klä av granen. Det var mycket roligare att klä på den kan jag säga. Nu står den mörk och sorglig och väntar på att plockas ner i en låda till nästa jul:


Jag har också passat på att göra jordnötssmör innan jag har ätit upp hela påsen med nötter;)
Deesutom en grundsats surdeg som står ovanpå kylen och jäser, förhoppningsvis fördig för bak på fredag.

På fredag kommer också lilla busungen hem till mormor o morfar för en övernattning, det är något att se fram emot som avslutning på jullovet!

Hoppas ni alla får en mysig avslutning på dagen!

Kram
Annica




Skatten i lådan

Jag höll på att leta efter grejer i en byrålåda jag nästan aldrig tittar i. Kolla vad som gömt sig där:

En bunt med riktiga kökshanddukar! Vilken lycka! Jag gillar verkligen inte handdukar av sladdrig bomull som inte torkar upp nånting och inte heller går att få rena. Det här var ett fynd som jag hade glömt helt och hållet, men nu är jag glad som en lärka. De kommer från makens mamma och just när vi fick dem hade vi antagligen gott om handdukar, så de hamnade i en låda i väntan på andra tider.
Nu har dessa andra tider kommit. Titta bara, både broderade och manglade!
Dags att sortera bort en hög med gamla handdukar med andra ord, yes.

Tjingeling på er!
Annica

1/1 2012

Sådärja, nu har jag provskrivit året ;)

Nyårsdagen är till för att slappa, så måste det vara. Här har inte många knop gjorts i alla fall. En timmes promenad med vovven har det blivit, man måste ju upp ur soffan nån gång.

Gårdagens middag blev kanongod, titta på bilderna så ser ni vilken kock jag har till man!



Wow, så gott allt var!
Idag har vi ätit rester till middag, det gick bra det med ;)

När vi vilat våra magar lite orkade vi med kvällens ostbricka, med ostar från Väddö gårdsmejeri som maken fått i julklapp. Mumsigt värre!


En del av eftermiddagen/kvällen kommer att ägnas åt frågesport. Familjen fick den här roliga boken i julklapp och det är ju en utmaning att klara frågorna, helst utan livlina. Skoj, skoj.


Nu är det dags för en kopp kaffe och att sätta sig i soffan igen tror jag. Det är ju en dag för vila idag, det kom vi ju överens om;

Ha det så himla bra och njuut av att ta det lugnt!

Kram
Annica


RSS 2.0