Kvällspyssel

Att bara sitta i soffan är inte helt lätt för mig. Inget kvällsjobb kvar heller, snaaart är det ju sommarlov:)

En kväll ägnade jag mig istället för tv:n åt att brodera på en klänning. Har ju lite dille på quotes och fina ord, så nu fick det bli synligt på en enkel svart trikåklänning från HM:En tydligare bild på texten:

words of lovs are in my heart

Jag är jättenöjd och kände mig fin i den tillsammans med ett par svarta leggings igår.

Kvällens pyssel är inte lika roligt :( Sonens ganska nya converse har gått sönder när han fastnat i någonstans. Nu är det en stooor reva i sidan på skon, mot sulans breda plastkant. Ja, mamma får försöka laga, men det blir ju inte snyggt. Kanske det inte syns lika mycket när han nött in dem lite mer


Resten av kvällen ska jag försöka umgås med maken lite. Han och sonen åker till Åland med jeepen imorgon, de blir borta sex dagar och packar för fullt nu. Men liiite tid har han kanske för lilla frun också?

Ciao,
Annica

En garde!

Ännu en rolig dag i rörelseveckan! Idag har jag o en kollega tagit med klass 5 och 6 till Stockholms Fäktningsklubb (eller vad det nu hette).
En klass i taget har varit i fäktningslokalen med en lärare, den andra gruppen var i en park i närheten och åt matsäck med tillhörande lek :p

Fäktningsläraren var fransman och bröt kraftigt på sitt modersmål när han förklarade konsten för barnen - gissa om de fick lyssna uppmärksamt! Kanske är det det man ska lägga sig till med när de är fokuserade på annat än mig, ett konstigt uttal? Hur som helst, det var mycket intressant att beskåda. Jag önskar verkligen att jag hade haft en florette och en ansiktsmask och fått tillfälle att prova, men det var ju för barnen vi gjorde besöket.
Vilken kroppskontroll, vilken balans och smidighet detta krävde av utövaren! Flera av barnen fastnade för fäktning och ville gärna komma tillbaka fler gånger, kanske till och med börja praktisera detta. Kul, det är ju lite av meningen med rörelseveckan - att visa barnen lite av den mängd roliga aktiviteter det finns som de kan motionera med.

Vi gick lång dag idag, från 8 till 20. Barnen är komplediga hela onsdagen istället (och vi lärare jobbar kortare dag, känns bra).
Eftermiddagen tillbringades med mellis i skolan, film med rörelseanknytning - Skruva den som Beckham för våra små troll - grillade hamburgare på skolgården till middag och sen...ännu mer aktivitet!

Ner till idrottsområdet, fotbollsklubbens ungdomsledare och dito från friidrottsklubben tog hand om barnen och lekte/idrottade med dem till klockan 20. Under tiden var föräldrar inbjudna till en föreläsning om vikten av rörelse för växande barn, sedan fick de se hur roligt barnen hade det ute på planen.

Man känner sig lite mör efter så mycket ovan motion till vardags, dessutom är mycket förlagt utomhus i solen. Imorgon väntar tennis på förmiddagen och skogsbrännboll på eftermiddagen, puh. Men...det är så roligt, dagarna springer iväg.

Nu - dags att packa för morgondagens gymbesök och cykling till jobbet. En del av min ständiga rörelseaktivitet!


Tjingeling på er!
Kram Annica


Blommor till alla idag!

Idag bjuder jag på en bukett blommor från min trädgård!


Ljuvliga lila bollar, Allium av någon sort


Söta fröken Akleja har börjat blomma i mängd


Skira rosa Alun


Lysande Vårkrage


Små penséer mitt i något annat, självsådda


Blyga små Förgätmigej växer under...


...snart blommande Rhododendron!

Ja, det var lite smått o gott från dagens trädgårdsrunda!

Har fått sms och telefongratulationer på Mors dag. Har även haft fikabesök o present av gulliga dotter J och hennes K, så roligt att ses!
Själv grattar jag min lilla mamma här - GRATTIS! Puss o kram mamma!

Nu har maken klippt gräset fint och jag ska ta en kvällspromenad med Mira. Efter en regnig dag skiner nu äntligen solen!

Må så gott o njut av alla blommor som slår ut nu!

Kramar

Annica

Rörelsevecka

Ja, det är ett hårt liv man lever när man har tillbringat förmiddagen i en solig skogsglänta och eftermiddagen på en solig grusplan! Livet som lärare är olika varje dag =)
Vi har rörelsevecka med alla elever från år 4 till 9. Det innebär att delta i aktiviteter som har med idrott och hälsa att göra varje dag. Idag gick eller sprang alla elever en slinga på fem km som vi snitslat ut längs vägar och i skog. Solen valde att skina hela tiden, så det gick åt massor av vatten vid vätskekontrollerna och barnen var rejält trötta när de kom i mål.
Fröken Pensé var placerad som vägvisare i ett vägskäl i skogen där jag hade sällskap av en försenad elev och en massa mygg. Efter nära en och en halv timme kom den sista eleven gående med min kollega, så då kunde vi dra oss tillbaka till skolan.
Eftermiddagen bestod av tävlingar på olika stationer i samhället. Vi hade temat "På minuten" och barnen gick runt till stationerna i lag. På min station hade vi det där med att studsa pingisbollar på tallrikar och ner i en hink. Ingen grupp klarade det kan jag säga... Men det var ju soft att sitta i solen och vänta på grupperna;p

Ja, sen efter jobbet cyklade jag iväg till gymmet och efter det de 8 kilometrarna hem. Rörelsevecka var det ju.

Imorgon (om det inte regnar!) väntar en ny lång promenad genom skogen till en grillplats vid en sjö. Där ska vi leka lekar, gå tipsrunda och grilla korv. De barn som vill badar. Det brukar vara en mycket uppskattad dag!

Nu är jag rejält trött efter all frisk luft så nu blir det sängen!

Godnattkram till alla!
Annica

En pensé trivs överallt!

En självsådd pensé har tittat upp mellan stenplattorna på skuggsidans uteplats. Alla lägen är bra lägen för en pensé, det är tydligt det!Bloggens Fröken Pensé har tillbringat hela dagen utomhus i sol och vind. Våra elever har deltagit i mellanstadiemästerskap i friidrott för skolorna i området. Av alla våra totalt 45 deltagande plockade de duktiga barnen hem 13 medaljer! De hade dessutom en rolig dag, så vår skola är vinnare i mina ögon...

Håller på att smälta middagen och tänker ge mig iväg ut på en joggingrunda i spåret sen. Vad är det man brukar säga - en gång är ingen gång, två gånger är en vana?

Tjingeling på er!
Annica

Blomplockarpromenad

Nu kommer den tid på året när Mira tycker att hennes matte är rätt tråkig ibland. Det ska ju plockas blommor i tid och otid. Det är boring för en hund att bara vänta.... Så här fina blommor blev det på efter-maten-promenaden:

Den första stora buketten av många!

Jag vet ju att det kommer fler blomplockarpromenader och smultronplockarsvängar och blåbärsplockning, så det kommer tyvärr bli en del tråkiga stunder för vovven. Men vi har roligt också på prommisarna, hon får det hon vill också=)

Dagen idag har faktiskt varit riktigt bra ur checklista-synvinkel. Jag har äntligen putsat fönster i vardagsrummet, inte en dag för tidigt kan jag säga. Nu blänker de och skyms inte heller av gardiner under sommaren:


När jag stog där ute och putsade såg jag ju att verandan också måste få en städning, men det skriver jag upp på nästa checklista;)
Vad mer har gjorts? Jo, badrummen är städade. Lilla barnbarnets resesäng har plockats ihop (det var ju flera veckor sedan hon sov här...), fyra maskiner tvätt har hängt ute och torkat, orkidéerna har duschat och blommorna har vattnats. En pizza har bakats till middag åt sonen och mig, det blev majs och tonfisk på den - man tager vad man haver, sa Cajsa Warg.

Kvar på checklistan finns provrättning :( men, men det är bara att ta tag i så är det över sen.  
Maken är färdig med snickarjobbet hos svärföräldrarna, det gick snabbare än väntat så han kommer hem redan imorgon. Nu kopplar de av efter allt hårt jobb och njuter av en whisky eller två...

Nu ska jag kolla mailen och sedan blir det kaffe o provrättning!

Ciao alla vackra!
Annica

Duktiga jag!

De som känner mig vet att jag inte springer. Jag promenerar mer än gärna och cyklar hit o dit, men springer det gör jag inte. Förrns nu, tydligen.
Tog med Mira för en powerwalk i spåret på eftermiddan. Släppte lös henne och började traska. Vattenflaskan i ena handen, kopplet i den andra, luren med musik i örat och mobilen i behån. Kanske man skulle försöka springa lite? Jag bestämde mig för att jogga mellan två elstolpar, som blev till tre och fler ändå. Det gick ju bra det här! Trodde faktiskt inte det om mig själv, men jag orkade ju!
Efter ett litet tag var vi framme vid hundbadet, så då vilade vi:


Kastade lite pinnar till Mira i vattnet, så hon har motionerat rejält idag:) Stannade ett tag och tittade på några som åkte vattenskidor i sjön, det såg härligt ut med vattnet sprutande runt killen på skidan.

Så, tillbaks till spåret. Nu tänkte jag att jag kör så länge jag orkar. Fixar jag inte uppförsbackarna så går jag, men annars är det bara att fortsätta. Det gick riktigt bra! Jag gick i några värstingbackar upp och ned, men i övrigt har jag sprungit hela spåret - 2,5 km. Wohoo! Jag är megastolt över mig själv, trodde aldrig att jag skulle klara nåt sånt.


Avslutningsvis kommer en vacker bild på grannens underbara prydnadsapel eller vad det nu är:


Det är ju tur att man har grannar med vackert också, då får man ännu mer fint att titta på!

Nehej, nu blir det duschen för mig!

Tjingeling från omåttligt stolt
Annica


Gult är fint!

Härligt ledig lördag med sol och moln om vartannat. Ganska varmt har vi haft det, och det är ju alltid skönt.
Maken har flyttat några dagar till sina föräldrar för att hjälpa till med snickeri och måleri, så det är tooomt här hemma. Sonen har ju varit på Survival med skolan och kom helnöjd hem i förmiddags, men nu har han cyklat iväg till flickvännen. Det betyder helt ensamt hemma...
Jag har utnyttjat dagen till utevistelse så mycket som möjligt. Tog cykeln till samhället och hämtade alla prov jag glömde kvar i skolan igår;) passade också på att byta ut ett gäng tidningar på biblan. Nu väntar flera nummer av Hus o Hem och Stickmagasinet på att läsas!
Längs banvallen som jag cyklar på blommar det så vackert med maskrosor. Den gula färgen lyser upp vägkanten så härligt att man inte kan bli annat än glad av synen:


Även här hemma lyser det gult i rabatten:

Den vackra vårkragen står en bit utanför köksfönstret och glädjer oss till frukost!

Eftersom jag redan motionerat genom att cykla drygt 1 1/2 mil blev det inget gym idag. Tog istället en lång promenad med Mira på eftermiddagen. Här nosar hon runt på åkern utanför oss:


På en annan åker blommar rapsen (?) så långt ögat når:


Gult är inte fult, det är fint!

Såå, dags för te och tidningar tror jag bestämt. Senare kanske en film och lite stickning, vem vet?

Ha det så gott alla!
Kram Annica

I en varm doft...

...av hägg och kohage cyklade jag hem i eftermiddagssolen. Måste ju bara stanna och ta kort på tjurkalvarna som äntligen kommit ut på grönbete. Visst är de väl söta?


I andra hagar längs vägen går kossor med kalvar, men de var för långt borta idag.

Upptäckte att ett av vildäppelträden vid banvallen börjar blomma nu. Vilka fantastiska färger det är i blomknopparna!


Har haft fullt upp med skolan och sluttampen av terminen. Alla utvecklingssamtal och prov är avklarade, nu återstår bara rättning av de sista proven men det gör jag i helgen.
Igår kväll hade våra 4-5:or vernissage och visade sina konstverk från bildlektionerna för föräldrar. Det blev fullt hus och barnen gick runt med små brickor och bjöd på bubbel o salta pinnar. En succékväll, men vilken lång arbetsdag det blev;)

Imorgon åker vi med eleverna till Moderna Museet och går en guidad tur bland kända konstnärers verk. Det är alltid roligt att åka på utflykt med barnen och de visar alltid upp sin bästa sida vid såna tillfällen. Om vädret blir soligt och varmt kommer vi nog att äta vår matsäck i Kungsträdgården, det är ju så mysigt att ha picknick där!

En rolig kväll med tjejerna, eller tanterna som vissa kallar oss, väntar imorgon.  Vi ska träffas hemma hos N som byggt om sitt kök sen sist, det blir kul att se. Hon är en stor samlare av grisar och har säkert över tusen olika i sitt grisrum!

Nu är det dags att steka ett stort gäng pannkakor till morgonens utflykter. Sonen ska iväg på sitt håll och behöver matsäck till skolans Survival Camp. Under ett dygn ska högstadiets elever leva primitivt vildmarksliv med många äventyr och strapatser inplanerade. Natten tillbringar de i vindskydd vid lägereld, jättemysigt. Som tur är bjuds det på middag och frukost i skogen, så det räcker med lunch o godis hemifrån.

Ha det så gott alla, stor kram
Annica

rättelse!

En snabb koll med maken visade att jag som vanligt lyssnar med att halvt öra - det är Österrike som har en powerballad av rang. Ungern är också bra, så lite har jag uppfattat:)

Så här ser vår förrätt ut, maken har pysslat till och den ska ut på grillen nu:

Parmalindad sparris, mums!

Hinner en snabb dusch innan så man är ett fräscht middagssällskap!

Må så gott,
Annica

Snails on sale!

Fasiken så mycket sniglar det finns i trädgården helt plötsligt! Har ägnat dagen åt att rensa i rabatter och jag vet inte hur många sniglar jag plockat bort. Det här är bara en liten del:


Tror det är sån här vinbergssnäcka som man kokar med vitlök och sväljer.... Ja, är nån intresserad är det bara att komma och plocka, här finns gott om dem.
Snart dyker väl den invandrade kusinen spansk snigel upp också, men då blir jag mordisk så där finns inget att hämta kan jag säga;)

Nu är det riktigt fint i rabatterna, och som det växer! Några dagar med strålande sol och sen lite regn på det har satt fart ordentligt på livsandarna både hos mig och växterna. Självklart har Fröken Pensé självsådd pensé i rabatterna:

Har lierat sig med en jackmannii clematis och något okänt...

Jätteramsen blommar för fullt, superfin och sprider sig mycket villigt här hos oss:


Sötaste löjtnantshjärtat är nästan som vackrast nu när färgen är så klar:


Och just det, jordgubbarna blommar! De flesta bären brukar Mira nosa reda på, eller sniglarna, men några brukar vi få behålla och de är så söta i smaken:


Trots det utlovade regnet har vi haft en jättefin dag. Inte så varm, men lagom för trädgårdsarbete. Två omgångar tvätt har också blåst torrt så det känns skönt att få vika in i skåpen.

Just nu grillas en fläskytterfilé som ska matchas med klyftpotatis och bea, det kommer att bli najs på verandan det! Ett glas rött smakar bra till och sen laddar vi för schlagerfestivalen. Tyckte maken sa att det är Ungern som har en fantastisk sångerska ikväll.

En härligt skön lördagskväll önskar jag er!
Kram Annica

Pasta pronto

Dagens middag blev supergod hemgjord pasta, namminam;)Serverades med riven parmesan, pesto och soltorkade tomater. Ett hembakat bröd i härliga skivor penslades med olivolja och grillades lätt i ugnen, sen gned jag in det med vitlök.
Enkel mat är ofta väldigt god mat!

Nu - Trädgårdsfredag och ett glas rött!

Trevlig kväll allesammans!
Kram Annica

Välplanerad - inte jag inte!

I morgon har mina fyror ett litet test på Sveriges landskap. De har vetat om det i veckor. Varför har jag inte fixat det under tiden?? Nej då, kvällen innan är ju sååå bra att tag i saken.
Nu är det i alla fall klart. En fiffig liten tipsrunda där det finns flera svarsalternativ kommer att hänga runt omkring i skolan när det är dags. Hoppas eleverna tycker det är lika roligt som jag gör!
Idag har vi haft ett skönt åskväder här. Det mullrade mysigt när jag cyklade hem från jobbet och det blixtrade lite på håll. Sen kom regnet. Jag var inte hemma ännu. Jag har ingen stänkskärm på min cykel. Kombinationen regn och sand är inte snygg på rygg och rumpa kan jag meddela.
I varmluftsugnen gräddas just nu fyra smaskiga limpor som maken fixat till mellan tv-programmen. Det blir mums till frukost det!
Sådär, nu är det dags att natta. Nej, förresten. Jag såg ett fint hus till salu när jag cyklade hem så jag måste kolla hemnet först...
På återseende,
Annica

Kvällsrunda

Kvällens promenad var lugn och skön. Mira fick strosa i egen takt när jag traskade genom samhället. Det är så roligt att se hur det växer i trädgårdarna och om det är några förändringar sen förra året.
Gick förbi sjön också, och där var det rofyllt minsann:


Längs vägen hittade jag blåbärsris, det ser ut att bli en bra skörd i år:


Och - gårdagens bild av en liljekonvalj på väg blir idag:

Underbara, fantastiska blomma - snart finns du i mängder både i skogen och mina vaser!

Jag cyklar varje dag till jobbet nu och det är så skönt! Nu är det bara ren njutning och jag ser det inte som träning. Antagligen kommer jag att tänka annorlunda imorgon, eftersom det väntas regn...
Någon träning på gymmet har det inte blivit på flera veckor. Nu när jag skulle kunna ha tid är jag förkyld i mer än måttlig dos. Det känns inte lockande att bege sig till gymmet och stå där och snörvla. Men kanske jag ska köra ett yogapass här hemma? Eller kanske ta en kopp kaffe i kvällssolen och läsa en bok? Svårt.....

En riktigt god kväll önskar
Annica

Är det nu vi ska stänga?

Stängt mellan hägg och syren, ja då är det bara att plocka ihop då! Den allra ljuvaste doft av hägg följde mig hela vägen hem längs banvallen idag. Humlor som surrar, flugor mot ansiktet, doft av nässlor, grönt, grönt, grönt och så denna fantastiska doft. Att cykla är en underbar naturupplevelse den här tiden på året.
Kunde inte motstå att plocka en bukett hägg under kvällspromenaden:


Passade också på att plocka en bukett av de soliga gullvivorna som finns överallt just nu


Sen såg jag att underbara liljekonvaljerna börjar knoppas, love it:


Ja, det är en otrolig tid vi går till mötes nu. Härliga dagar med sol och ljumma vindar, ut och njut folket!

Nu ropar maken att DH börjar, så nu skyndar jag mig att säga

Kram alla!
Annica

wtf!

Alltså, jag brukar ytterst sällan svära eller bli riktigt upprörd - men nu är jag liiite avogt inställd. Igår skrev jag ett långt inlägg med många bilder från helgen. Det gick inte att publicera pga något tekniskt fel. Jaha, jag gjorde om allt och sparade. Publicerade. Men finns inlägget? Nääe.
Nu är jag lite arg.
Annica

Underbar helg!

Åhh, jag hatar datastrul! Har suttit och gjort ett långt inlägg med massa fina bilder från helgen, sen när jag ska publicera så försvinner allt :( Så tråkigt!!

Helgen har i alla fall varit supermysig! Lilla barnbarnet har varit här och vi har lekt o myst hela tiden. Igår blev det en lång stund i lekparken:

Åka rutschkana i mormors knä är roligt!

Och att se till så mormor gör rätt i sandlådan!

Gunga i full fart är jättekul!

Efter all lek somnade en trött trollunge efter ett skumbad och sov hela natten i egen säng!

Dagen idag spenderades på en filt på gräsmattan eller ute på äventyr:

Gosstund med mormor<3

Lägga pussel med morfar

Köra kaninen i vagnen

Vila på snälla Mira;)

Gömma sig under ett träd.

Det finns så mycket att göra när man är en pigg liten tjej och morföräldrarna njuter av all tid tillsammans. Jag säger det igen - det är fantastiskt med en liten människa i sin närhet igen! Helgen har gått så snabbt bara... här är tyst och tomt nu, ingen som ropar efter mommo och vill "klamas".
Det kommer bli en tidig kväll här, är ju inte riktigt van att gå upp halv sju på söndagar;)

En solig vecka väntar, en drös utvecklingssamtal likaså, så det blir långa arbetsdagar. Meeen det ska bli en solig vecka så det blir cykel till jobbet och kanske ett besök på gymmet (det sista viskade jag, törs inte riktigt lova att det blir av).

Efter en helg fylld av kärlek önskar jag alla en god natt!
Annica

Toorsdag

Japp, då var torsdagen avklarad. Bara en dag till att ställa klockan den här veckan, skööönt. Imorgon ser det ut att bli cykel till jobbet igen, också skönt. Det var ett tag sen eftersom det har varit så in i bängen kallt här! Tack och lov har jag supersnälla arbetskamrater som bor nära och åker bil varje dag =)

Körde tre utvecklingssamtal på raken i eftermiddags, puh. Man blir liksom lite snurrig till slut och det känns som om munnen bara pratar av sig själv. Som tur är tycker jag att det är väldigt trevligt med föräldraträffarna, det är jättekul att få berömma barnen och se hur stolta föräldrarna blir. Och barnen! Jag har en vana att dra över tiden ganska mycket, den där bokade halvtimmen blir lätt 40 minuter - mer om ingen ska komma direkt efter...

Sonen som blev av med sitt trådlösa headset i skolan häromdagen är glad igen! Efter att ha pratat om det i klasserna så fanns det plötsligt inne på en killtoa idag, märkligt. Att hoppa ur jackfickan sådär och lägga sig inne på toan alldeles självt - och att ingen upptäckt det tidigare är också strange. Jaja, glada är vi i alla fall.

Lånekissen är här på pensionatet igen och på lördag kommer barnbarnet för övernattning, så helgen är fylld redan. Jag pratade med lilla S i telefon under eftermiddagen och hon blev så glad. Håller glatt med om allt mormor svamlar om och lägger själv in ett "gå gunga" med jämna mellanrum. Rätt som det är ska det kramas med telefonen också, till och med så hårt att man stänger av den :)) gullunge där! Det blir en mysig helg det här!

Nu är det sovdags igen, sov gott alla!
Kram Annica

Ja, se det snöar...

Det kanske inte syns så tydligt, men vi hade snöstorm här igår morse. 3 maj!!


Genom köksfönstret vid frukosten

Vi har fortfarande kallt och jag tycker det är otroligt att allt bara fortsätter att växa som det ska, tänk att det inte frusit.


Vacker blomma på kalt träd

På kvällspromenaden hade Mira och jag sällskap av två av våra kissar, Skorpan och KexetVåra djur är väldigt sällskapliga med varandra

Just nu har vi mycket på jobbet (har vi inte alltid det?) med utvecklingssamtal, nya läroplaner, stimmiga barn som haft lov/längtar till lov, betygshets, utflykter och en massa annat som ska hinnas med på ultrakort tid. Det blir inte mycket tränat då, jag är sååå trött på kvällarna att det inte går att ta sig för med något annat än arbete och vila.

Nu ikväll har jag till exempel - före och efter tv:n alltså - flyttat över alla mailadresser till föräldrar från den gamla datorn till den nya. Jag är inte teknikfreak. Jag måste skriva in varje adress och kontrollera att allt blev rätt. Det finns säkert saker man kan göra och flytta över hela adressboken direkt, men det kan inte jag.

Imorgon på tv går den inte helt sevärda serien om bröllop. Men - jag tänker titta ändå, för det är från Norrtälje och äldsta dotterns arbetsplats just då, Marholmen. Hon har berättat om inspelningen och det kan hända att hon dyker upp i någon scen, så jag måste kolla.

Nu hör jag hur kudden ropar, så dags att plocka ur linser och tvätta sig lite.

Godnatt folket!
Kram Annica

Värmebrist

Vart tog värmen vägen, jag bara undrar? Det har varit kallt hela dagen så vinterjackan åkte på för kvällspromenaden, brrr. Trots kylan hittade jag några små värmande ting:


Gullvivor! Underbart söta och soliga


Liljekonvaljer, en av favoritblommorna - snart är de här!

Kvällen har ägnats åt att rätta prov och se på En unge i minuten, det går ju inte att missa. Jag är alltid tillbaka i tankarna till mina egna förlossningar och barnbarnets förstås, helt fantastiskt.

Nu blir det till att plocka fram en ny bok. Igår läste jag ut Matilde av Denise Rudberg. Helt plötsligt tyckte jag att hon var bra och har läst tre böcker av henne nu på lovet - de är ganska enkla. Jag läste en förra året men gillade den inget vidare, men nu när vi var uppe i Sundsvall hos mamma så hade hon rensat sin bokhylla pga platsbrist och där fanns flera i den här serien. Jag har inte läst dem i ordning, så det blir lite aha-grejor här och där när det kommer förklaringar på något jag läst i en tidigare bok =)

Ny dag imorgon, så sov gott alla vänner!
Kram Annica

Lilla familjen

Idag har lilla familjen varit här och förgyllt dagen, för mig i alla fall. Maken har legat under deras bil och meckat så jag vet inte riktigt om han håller med :) Jodå, han fick ju träffa barn och barnbarn också, så det är klart han är glad.

Vi har haft en solig men blåsig och kall dag, så vi var inte ute så länge. Några bilder blev det ändå:


Lilla S kör sin docka i vagn när vi är på åkern och kastar pinne till Mira


Åka rutschkana är nya favoriten i lekparken

Vi har ätit gott och lekt mycket, så nu är det en trött mormor som ska fixa iordning morgondagens måsten till jobbet för nu är lovet slut. Det har varit så skönt att vara ledig och jag har hunnit göra så mycket roligt. Imorgon är det skolbänken och nya läroplaner som gäller, eleverna är tillbaka på tisdag.

Så innan jag kryper till kojs med boken - packa ner datorn, kolla kalendern, kolla vädret (!), kolla kläder. Tror att det inte blir cykel imorgon, tyvärr. Vi har bara någon grad "varmt" ute nu och det ska nog regna lite, så det blir antagligen bil.

Nu ni, dags att packa ihop! Må så gott, kramar till alla.
Annica

RSS 2.0