Magiskt

Vi har husbilspremiärat! Första natten för säsongen, det har aldrig varit så här tidigt förr om åren. Vi åkte till vårt vanliga fricamparställe, sjön Vällen. När eftermiddagsljuset föll över sjön var det magiskt vackert, kolla bara:
 
Inte ens något filter, bara den makalösa naturen som den kan se ut genom en mobilkamera;)
 
Nu sova och ladda för mormorshelg med lilla Isabella<3

Underbar påskhelg!

Vilket fantastiskt väder vi haft under helgen, bara att njuta! 
Tog en selfie med vovvie under promenaden i spåret;)
 
Blåsippor, tussilago, fågelkvitter, sol och myror som ilar - vilka vårsignaler!
 
Idag däremot - grått och regnigt. Vi hade tänkt premiära med husbilen en natt bara, men det lockade inte att sitta inomhus med en blöt hund. Istället har jag ägnat hela dagen åt jobb och hunnit rätta en hel del av de nationella svenskaproven, skönt att komma igång. 
Imorgon ska solen skina igen, så då packar vi och drar iväg! Det är så skönt att kunna ha valmöjligheten, att kunna åka en annan dag istället. 
 
Nu ska jag umgås vid tv:n. Inte så mycket prat, för rösten håller fortfarande inte riktigt efter förkylningen. Te och halstabletter är mina kompisar:)
 
Ha det gott i vårvädret!
Kram Annica
 
 

Påsklov!

Kom hem i torsdags efter jobbet och började glädjas åt att vara ledig ett tag framöver. Hann knappt tänka tanken "påsklov" innan huvudvärk och feber slog till. Typiskt. Låg i soffan inlindad i fleecetröja, sockor och filt med halsont och huvudvärk som inte ville ge med sig. Gick och la mig med pyjamas, sockar och morgonrock på. Sov oroligt och gick upp flera gånger för att dricka vatten, annars var det omöjligt att svälja. Tänkte mycket på hur mycket jag inte ville det här. Längtan efter lovet och lediga dagar har varit stor, jag ville inte tillbringa dem som sjuk:(
Vaknade på långfredagsmorgonen utan någon förändring, möjligen att febern gått ner lite. Orkade inte äta, orkade knappt få i mig te med honung. Åt så småningom två stekta ägg och gick till sängs igen. Slocknade direkt och vaknade inte förrän fem timmar senare. Mådde mycket bättre och orkade äta både lite middag och påskgodiset som vi köpt till påskkärringarna som inte kom:) Mer te och honung, en påse popcorn på det och jag sov gott hela natten!
Vaknade imorse 5.30 helt utvilad, inte så konstigt kanske. Men idag har jag mått jättebra! Det vände snabbt det här, tack och lov. 
Tog en skön förmiddagspromenad med vovven och hittade årets första blåsippor - nu är det vår! Två maskiner tvätt har hängt ute idag, jag har krattat i rabatterna och njutit av min ledighet med att läsa massor. Det var så det var meningen att det skulle vara med påsklov!
 
Nu ser jag fram emot resten av ledigheten, här ska njutas i fulla drag flera dagar!
Glad påsk på er!
 

Vinter, bokrea, födelsedag och farmenavslut

Oj, mycket nu! Förra helgen letade jag vårtecken, den här helgen är det snarare snögubbar man skulle kunna se;)
Precis inkommen från kvällspromenad och både jag och hunden liknade snögubbar!
 
Igår var vi i lilla staden och handlade lite. På coop hade de 30% på kvarvarande bokrea, så jag slog till på några fynd till mig:
Har kikat lite och de verkar jättebra båda två!
 
Till barnbarnen blev det också ett fynd:
Det är ju bara äldsta prinsessan som lyssnar på längre böcker ännu, men de växer ju;)
 
Och vi har firat en födelsedag idag, familjens lillebror har blivit stor och fyller 20 imorgon! Det blev tårta och presenter från syskon och farföräldrar idag. Massa bra grejer!
Till exempel helt oumbärliga recept på kladdkaka och andra viktigheter och inte att förglömma, lilla Savannahs bidrag till flytta-hemifrån-kassan;)
 
Vi föräldrar firar på den rätta dagen, dagen då han kom till oss en mörk och tidig marsmorgon, dagen då hans tre systrar fick en efterlängtad bror.
 
Nu är kaffet på för Farmenfika, farmenfinalen är ju snart. Vi har följt alla 49 avsnitt hittills och ser fram emot upplösningen ikväll. Men vad ska samlas runt nästa vecka?
 
Nuuu köööör vi!
Ha det gott alla, kram

Tuff vecka

Ojoj, den här veckan har jag jobbat otrevligt mycket. Det är utvecklingssamtalstider i skolvärlden och det innebär långa eftermiddagar. Det är jätteroligt att träffa eleverna tillsammans med sina föräldrar, se dem i en mer privat situation så att säga, och att möta föräldrar i ett samtal som ska vara framåtsyftande och positivt. Ibland blir det bara lite för trevligt och tar lite mer tid än det var tänkt....
Det är ju inte så att allt annat arbete med förberedelser och dokumentation tar paus när vi har samtal hela eftermiddagarna. Nej, sånt sker istället efteråt.....
Ja, så nu har jag haft en supervecka och nästa vecka blir minst likadan. Dessutom ska jag hålla i två nationella prov i svenska för mina nior, för första gången. Lite nervös är jag allt:) Sedan ska det också rättas....
 
Den här helgen har jag sett till att bara koppla av i stort sett, bara jobbat några timmar eller tre under söndagskvällen. Mycket frisk luft, mycket film o tv att ta ikapp, en hel del stickande och några poddlyssningar på det. Tur man kan multitaska!
Kolla här hur fint väder det var på lördagens prommis till vår sommarstrand:
 
Mitt fina promenadsällskap!
 
Letade efter vårtecken mer än fågelsång, men hittade inga tussilago i dikena. Nästa helg kanske!
Fredagens jobb avslutades med ett pass i ishallen tillsammans med fyrorna. Ja, alltså jag åkte ju inte skridskor. Jag knöt. Många par. 
 
Avlsutar med en Parisbild;) Efter en middag i latinkvarteren tog vi metron till Trocadero där man har fin överblick över Eiffeltornet. Vi kom lagom till att hela tornet skulle glittra med ljus som om det slängdes diamanter över det;) det händer varje hel timme. I övrigt är tornet upplyst så fint och syns lång väg...
 
Idag har vi sett filmen Marie Antoinette från 2006. Så härligt att vara tillbaka på Versailles igen! Vi har också gått på de golven, tittat ut genom de fönstren och sett balkongen där drottningen bugar sig för folket i slutet. Så himla fint det var där! Ja, vi måste ju åka tillbaka och uppleva en sommardag i den oändliga parken. 
 
Nu chillar jag med ett glas rött, arbetet är planerat för veckan och jag har vilat mig i toppform för en ny helvetesvecka med jobb. Det kommer att gå bra!
 
Puss o kram
Annica
 

Versailles

Tillbaka med mer Paris! Jobbar ganska mycket och långa dagar, så det blir lite sporadiskt med bloggande nu;) Men visst vill jag visa er Versailles! Eller lite iallafall, det är ju så oerhört stort. Har ju en mängd bilder, kameran var framme hela tiden men ni skulle tröttna....
 
Vi tog RER-tåget från Paris till den lilla staden Versailles och så här snyggt var vagnarna dekorerade!
Det är superlätt att ta sig fram med kommunala färdmedel i Paris. Tydliga skyltar på engelska hjälper när man inte är så jättebra på franska.
Vi gick från stationen i den lilla staden Versailles mot slottet, det tog inte mer än max en kvart. Det var relativt kort kö, med Parismått mätt. Den vanliga superkontrollen av väskor och jackor, som på flyget ungefär, och så var vi inne. Audioguidad tur ingick i priset och det kostade 15 euro att gå in, vilket det klart var värt. 
Tyvärr var det lite regnigt och småkallt ute så vi gick inte i den enorma trädgården. Det har vi kvar till en annan resa!
Nu är vi så sugna på att se filmer som utspelar sig i Versailles, som till exempel Marie Antoinette, så vi får återuppleva miljön lite;)
 
Imorgon är det fredag hörni! Tjoho, klackarna i taket, eller hur!!
Kram på er

Jag har sett våren!

Fem dagar i Paris! Ja, vi måste ju gilla stan - tredje resan på fyra år.... Men den har nåt visst, och så känner vi ju igen oss så väl där. Ni förstår väl att den här veckan på bloggen kommer att handla om min favoritstad?
 
När vi kom på måndagen sken solen från en klarblå himmel och det var vårkänslor direkt! Eftersom vi bodde i Montmartre igen, traskade vi dit direkt med våra väskor rullande på släp. Vi skulle inte checka in på vårt hotell förrän på eftermiddagen och vi reste ju tidigt.....Så mot Sacre Coeur!
I södersluttningen nedanför kyrkan blommade det så färgglatt och fint!
Nu har jag sett att våren ligger runt hörnet, den är på väg hit också trots snön som kom i helgen;)
 
Idag har jag jobbat hela dagen med att skriva personliga omdömen om mina elevers kunskaper inför nästa veckas start på utvecklingssamtalen. Tack och lov att jag haft en skön veckas avkoppling, för nu blir det långa arbetsdagar framöver....
 
Så godnatt, det är dags att sova och sedan vakna utvilad och pigg inför veckan.
Kram på er
 

RSS 2.0