I liljekonvaljetid

Tog som vanligt en sväng med hunden efter middagen. Vi gick till ett ställe där jag vet att det växer mycket liljekonvaljer varje år och så plockade jag en stor bukett. Igen.
Man kan väl inte ha för många liljekonvaljer hemma?
 
Annica

Eftermiddagsvila

Mina kompisar kossorna är ute på bete nu och jag stannar cykeln varje dag för att prata lite med dem;) Idag hade de lagt sig för vila i solen när jag åkte hem och det såg så skönt ut!
Nu ska även jag gå i viloläge, efter en studiedag idag kör vi hårt sista veckan i skolan.... eller alltså vi har elevens val och jag ska leda museumgruppen. Fem skoldagar med olika museibesök, inte så slitigt tror jag....
 
Hörs och syns!
Annica

Katt med tratt!

Lilla bebisen Molly har opererat sig och får ha tratt. Lite jobbigt är det ju för henne med att äta och att tvätta sig;)
Vi hade inte tänkt att kastrera henne, men när vi kollade upp flytningarna hon fått och de tydde på livmodersinflammation var valet enkelt. Veterinären sa att hon var mycket infekterad och varfylld, det var nära en bristning. Tänk vilken tur att vi bestämde oss för en operation och inte antibiotika i flera omgångar!
Nu får hon penicillin och värkstillande varje dag, men hon känns pigg igen. Hon äter och sover med tratten på, till och med busar även fast hon slår i kanten lite överallt.
Lite gulligt är det också när bästisen/brorsan Morgan vill gosa och sticker in sitt lilla huvud i Mollys tratt!
Tio dagar ska vi försöka hålla henne från att slicka på såret, sen är hon nog redo att börja prova på utelivet.
 
Lilla, lilla Molly. Det var så nära att vi miste henne, usch och fy:(
Annica

Ännu en vecka

Ännu en helg och ännu närmare sommarlov! Nu är det sista veckan med vanliga lektioner. sedan har vi elevens val i fem dagar och så är det nästan skolavslutning!
Den här veckan är det avslutning av alla pågående arbeten och dessutom betygssättning. På fredag ska alla betyg vara inrapporterade, så nu får jag ligga i med att läsa texter som hoppfulla elever önskar ska höja deras betyg. Jag har sagt att jag läser allt som är inlämnat när vi går hem på måndag....
Under helgen nu har jag varit ledig från skoljobb hittills och gjort en massa annat. Till exempel förlängt ärmarna på Isabellas lilla kofta, hon var längre än mormor trodde!
Koftan levereras på torsdag för då är det Sommarfest på förskolan och då vill mormor så klart vara med;)
Liljekonvaljer har plockats och sniffats på.
Jag kan också konstatera att det verkar bli ett bra bärår i år. Massor av smultronblommor, blåbärsämnen och så en otrolig mängd hallonknoppar har jag sett under helgen. Lovar gott inför sommaren!
 
Trädgårdens rabatter har fått lite kärlek igår och idag var vi med stora barnbarnet till hennes dans och hämtade upp henne sedan för vidare färd mot hennes hemma där vi fick fika av lilla fröken innan mamma kom hem med lillasyster. Bra dag alltså.
 
Nu väntar en kväll med planering av veckans arbete och så läsa lite texter förstås;)
 
Ciao!!

Helggos

En helg med en dos av barnbarnsgos! Igår åkte jag på second handrunda i lilla staden och fyndade massa kläder igen;) Sen åkte jag till äldsta dottern och gosade med lilla Bus. Tiden går ju så fort, det gäller att hänga med i utvecklingen. Nu klättrar hon upp på köksbordet lätt som en plätt, sitter i soffan och kräver att få se på favoritprogrammet Babblarna och kan dessutom alla rörelser i sångerna. Härlig stund!
Idag åkte vi på utflykt och kom i närheten av yngsta dottern så vi passade på att gosa lite med de andra små trollungarna. Äldsta barnbarnet har ju snart gått färdigt sitt första år i skolans värld, så där snurrar det på fort. Yngsta lillan hänger på mamma och maten som ett litet plåster, men idag fick vi faktiskt gosa med henne utan mammas famn. 
Här klappar morfar och lillan på en av katterna. Det kan vara Pipen. Eller Morran. De är ganska lika;)
Fast morfars tröja var mer spännande!
<3<3
 
Sedan vi kom hem har det bara varit ruskväder, ingen trädgårdsdag idag inte. Det har blåst och regnat så inte ens vovven ville vara ute. Bättre att hänga inomhus och slösurfa sig igenom internetvärlden...
 
Nu har jag precis trollat bort de silvriga strimmorna i håret så nu är det dags att dejta kudden. Det blir ingen cykel imorgon har jag konstaterat....
 
Ha det gott!
Annica
 

Fyradagars!

Förra veckans tredagars arbete avslutades med heldag i huvudstaden, inte illa just när sommarn anlänt! Jag och några kollegor åkte in tillsammans med våra åttor och nior för att se en film tillsammans. Filmen var baserad på boken Pojkarna som vi just avslutat ett läsprojekt om. Jättebra film och bok, men ganska olika varandra - som vanligt. Nu börjar arbetet med att skriva om likheter och skillnader....
Sedan ledigt och det perfekta vädret för det! Torsdagen blev en del städa i och för sig, hunden har bestämt sig för att fälla all vinterpåls nu så det ligger svarta drivor av hår precis överallt. Hur mycket hon än borstas och hur mycket det än dammsugs, så nog trampar vi runt i hår ändå. Jaja, det är snart över. 
På fredagen anlände familj från Norrland för en kusinträff. Mina vuxna barn har sällan träffat sina vuxna kusiner uppifrån, så nu var det dags för kusiner, respektive och små sysslingar/tremänningar att mötas. Jag hade bokat min arbetsplats, den lilla skolan, för att alla skulle kunna sitta tillsammans och äta och barnen skulle kunna springa omkring på stora ytor. Det var en bra idé. Bollar i gympasalen och klättergrejor utomhus:)
Familjen sov över till på lördagen när det blev lekparkshäng och grillunch innan de packade ihop sig och åkte norrut igen.
Sen har det varit trädgård och sköna promenader, tvätt och avkoppling om vart annat. Idag blev det en cykeltur till en liten antikaffär i en by längre bort. Kul att kika på allt möjligt i en gammal lanthandel med inredningen kvar.
 
 
Mira passar på att simma lite;)
 
Vår lilla kattbebis Molly har varit sjuk:( inte ätit, blivit jättemager och bara sover. Idag har hon fått i sig mat och vatten i alla fall, men hon har sovit hela dagen. Vi hoppas verkligen att hon är bättre till i morgon!
 
Dags att sova och ladda för ny arbetsvecka. Ha det så bra, puss o kram
Annica
 

Vårtrött

Har nog fått en släng av det som många får så här på våren, lite trötthet. Kanske har det varit lite mycket jobb och lite för lite nöje på sista tiden? Att ensam rätta alla delar i två olika nationella prov, det har inte varit en vitaminkur precis. Nu är ju alla miljoner delar färdigrättade, på kvällar och helger, så nu kan jag kanske med extra gott samvete börja njuta av fritid;)
Söndagen bjöd på strålande sol under förmiddagen, så jag knallade iväg på en egen lång promenad utan hund. Konstigt kändes det, men vovven börjar bli gammal och orkar inte lika mycket som förr. Hon har fått egna promenader i sin takt istället. 
Våren har kommit lite längre nu och det dyker upp mer och mer grönt:
Kabbeleka i vattenfyllt dike
Stigen längs ån är underbart fin nu
Här kommer små spirande liljekonvaljer
Och titta här - gullvivan blommar!
Små ljuva skogsvioler har också tittat upp.
 
Igår hade vi lilla Isabella här med sin mamma, så roligt! De där små liven är ju fantastiska. Förra gången lillfian var här upptäckte hon övervåningen och allt roligt där, så nu knallade hon direkt upp dit och fram till lådan med mjuka golvpusselbokstäver. En gång har hon sett dem och mindes precis var de var, otroligt. En annan rolig sak hon mindes var att slänga ner saker i badkaret, det låter tydligen skojigt:)
 
Nu har jag tänkt och funderat under dagen på om jag ska åka iväg på yoga eller inte. Det blev ett inte. Orkar inte sätta mig i bilen och orkar heller inte släpa in kroppen på ett pass, trots att jag vet att det är skönt. Är man uttröttad så är man, det är viktigt också att lyssna på kroppen som inte vill. Det kommer fler dagar och fler pass.
 
Nu ägnar jag mig åt stickning och återhämtning istället!
Kram på er

RSS 2.0