Valborg

Vi har haft en strålande solig dag mest hela tiden, men det blåser från alla håll så det är inte särskilt skönt ute. Fördelen är ju att tvätten torkar snabbt i alla fall;)

I förmiddags tog Mira och jag en lång sväng och fotade en hel del med mobilen. Jag alltså, Mira var mest intresserad av att springa omkring som hon ville. Så här vårar sig naturen hemma hos oss:


Vår dagliga sväng vid ån


Kabbelekan blommar i ett dike


Kan det vara någon sorts viol?


Det närmar sig nässelsoppa!


Glad vovve tar ett dopp i ån!

Hemma i trädgården växer det så det hörs nästan:


Första tulpanen har slagit ut!


Löjtnantshjärtat har redan knoppar!


Den tidiga pionen ser ut som palmer, eller hur? I bakgrunden kärleksört och jätterams.


Vitlöken växer ikapp med gräslöken.

Maken har tagit tag i deklarationerna idag, själv har jag mest läst eller gjort ingenting - det är jag bra på! Nej, men jag har städat lite, tvättat och gått spåret med stavar och hund. Nu tänker jag ta tag i dammsugningen, imorgon kommer lilla familjen så då blir det inget städat utan bara roligt ;p

Vi kommer inte att gå till någon brasa ikväll, stannar hemma och äter gott i vårt eget sällskap istället.

Ha en trevlig Valborg alla, kom ihåg att det är kungens födelsedag också så fira på!

Kram,
Annica

Shopping, yes yes

Idag så tog sonen och jag bussen härifrån byn vid halv elva, nu har vi varit hemma ca en halv timme. Lååång dag, men värt det. Vi åkte till Täby C och skulle bara handla behövakläder till sonen. Han är glad nu, har fått välja det han ville ha - och han har bra smak!


Fyndade Converse på Stadium, bara 399 kronor! 3-pack kallingar från JC


Nya shorts för varmare dagar, tre nya t-shirts

Nya små korta strumpor blev det till honom också; mamma fick en ny sportbh från Stadium för endast 99 kr!

Gårdagens paket då, vad innehöll det? Jo, några små t-shirts till lillsnuttan:


En ny väska, såå snygg och på reeea:

En nyfiken liten Muffin kom också med på bilden;)


Härlig blus för sommardagar!


Solgul klänning, härligt!

Ja, det blev en liten pyjamas med shorts, lite smycken, leggings och mjukisshorts också ;)

Åh, så blev det ju en klänning när vi var i Sundsvall!

Tänker ha den på skolavslutningen och när vi reser iväg med jobbet sen.

Det är så roligt att shoppa, yes yes. Speciellt så här till sonen som är lite allergisk mot klädaffärer, han följer aldrig med någonstans. Men nu var det ju till honom så det gick bra. Han har kollat efter kameraväska, men hittade ingen som kändes bra så han letar vidare. Vi lunchade på Burger King och har haft en jättetrevlig dag tillsammans.

Nu ska fötterna få vila när jag tar ett glas vin, sedan väntar matlagning.

Ha det gott alla,
kram Annica

Sandlådelek

Ja, idag hade jag ju förmånen att få hämta lilla stumpan på dagis. När jag kom vid tvåtiden såg hon rätt nyvaken ut och när hon såg mig kliva in genom dörren stelnade hon till. "Mommo, mommo" sa hon och det märktes att det var lite konstigt. Men snart blev det fart och hon rusade upp i famnen med stora kramar. Sen blev det bråttom att klä på sig och hämta vagnen. På vägen hem gick vi förbi lekparken och skulle såklart gunga, det är favoritsysselsättning nu. "Gunga, gunga" och så gungar hon med hela kroppen, även när vi står på marken =)

Efter leken gick vi hem för mellis och innelek. Sen kom mamma hem och bytte om till runningclothes, dags för fem kilometer. Lilla S ville ut igen och nu tog vi med hink och spade:







Jättehärlig eftermiddag säger jag bara! 

Snabb sväng hem till dotter E med hennes gamla betyg, hon söker ny utbildning till hösten - go girl! Iväg till bussen och väl i samhället äntligen hämta ut mitt klädpaket, yes. In på konsum en vända, ut till nästa buss och hem i kvällssolen.
Allt i paketet verkar bra. Några t-shirts till lillan och sen kläder till moi. Och en ny väska, efterlängtad. Bilder kanske imorgon ;

Nu blir det te och umgänge. Har ju knappt sett maken på flera dagar;)
Håller tummarna för besiktningen av jeepen tidigt imorgon bitti...

Godnattkramar,
Annica

Borta bra men hemma bäst!

Hemma igen från trevligt besök hos mamma i Sundsvall. Tack snälla för allt!! Äldsta dottern och jag tog hennes nya bil och rullade uppåt i måndags för några dagar med mamma och för att träffa syster o hennes barn. Dagarna har ägnats åt besök i staden och köpcentret, samt åt bowling (!). Kvällarna åt Wii som ät jättekul!
Vi var ju bara borta i några dagar, men här hemma har det hänt saker minsann:


Stora knoppar i häggen!


Pärlhyacinterna blommar!


En liten pensé har tittat upp i gräsmattan!

Ja, det är roligt att vara borta lite - men hemma är ändå bäst!

Har ägnat förmiddagen åt att klippa ner rosor. Nu ska jag göra mig iordning för att ta bussen till Norrtälje och hämta världens sötaste barnbarn på dagis! Vi ska få några timmar tillsammans innan mamman kommer hem från sin skola. Det är härligt med påsklov när man kan göra som man vill med dagarna!

Må så gott i solen önskar
Annica

Ruggigt uppvaknande!

Glömde ju berätta i förra inlägget om hur jag vaknade imorse! Det killade lite på armen och jag trodde halvvaket att det var ett hårstrå som jag höll på att borsta bort. Det var envist och jag höjde armen för att se bättre. Det var en fästing som kröp glatt omkring!! Usch!! Jag tycker inte om dem!

Nu är badet klart, hårinpackning och ansiktsmask väntar!

Tjingeling!

Slappardag!

Ja, idag har det inte blivit många knyck gjorda inte! Jag öppnade en bok imorse och sen blev jag fast. Sååå typiskt mig. Det går bara inte att sluta läsa! Jag fick tvinga mig själv till tvättmaskinen och torkställningen. Sen när Mira nästan satt med benen i kors kunde jag släppa boken och ta mig själv i kragen. Det var jag glad för när jag möttes av massor med blommor i skogen:


Väl hemma satte jag igång att skola om penséerna, äntligen blev det av. Att bredså är smart, det tar bara evinnerlig tid att skilja de små åt.
Sen tillbaka till verandan och boken;)

Igår hade vi besök här hemma för äggskattjakt. Det var de mellersta barnen med sina respektive som kom för att umgås lite i solen, jättekul. Lilla barnbarnet var med så klart, nu säger hon mommo hur ofta som helst!! Liten påskkärring med röda kinder och svarta prickar, gullungen.


Gosar lite med morbror som kryper omkring och fotar!


Självklart skulle vi gunga...


...och köra blum-blum i sandlådan!

Nu är det snart dags att ta tag i packningen, åker nämligen till gamla hemmatrakter imorgon med äldsta dottern. Jag har ju påsklov och hon har några dagar ledigt från jobbet, så då passar vi på att umgås lite och hälsa på släkten i Norrland. Skattjakten väntar såklart även för henne som jobbat hela påskhelgen!

Nej, iväg till packningen nu människa så det kan bli ett skönt skumbad sedan!

Varma kramar,
Annica

Städa, städa varje fredag...

...och när det är jul, det tycker jag är kul. Visst var det Pippi som sjöng det? Här har det städats idag, men inte var det särskilt kul. Fast fint är det så jag är nöjd ändå med dagen. Fönstren i köket fick en välbehövlig putsning och fräscha gardiner som släpper in vårljuset:



Påskhönorna har fått komma fram och lysa upp tillvaron för oss:



På eftermiddagen tog Mira och jag en skön promenad i skogen, efterlängtat!



Hon passade på att plaska lite i en pöl:


söka efter gömda morotsslantar:


och rulla sig i något som luktade riktigt illa = dusch när vi kom hem alltså.

Hittade också härligt sur harsyra, jättegott!


Maken ligger under bilen och bankar på nåt som inte vill som han vill. Så kan det bli när jeepen är ute i skogen och kör på vägar som inte finns.... när han kommer in ska han få ta ut en pytteliten sticka jag fått i fingret. Så liten att jag inte ser den ens med proteserna på, men den känns.

Snaaart är det dags att klura klart på skattjakten imorgon, vad ska det stå på ledtrådarna när "barnen" letar påskägg?

Ha en trevlig långfredagskväll alla!
Kram Annica


Min pärla!

Igår åkte maken och äldsta dottern och köpte en bil till mig! Eller inte bara till mig, men ändå. Maken har ju sin jeep att åka runt i, men den kör jag inte gärna. För stor och vinglig för mig. Nu har vi en till bil som även jag kan köra.

Lite kärlek och rostbehandling bara, sen skiner den!

Min förra bil dog ju sorgligt i höstas och sen har jag åkt till jobbet med en arbetskompis som bor i närheten, snäll människa det. Jag brukar inte köra så mycket på vintern ändå, så det har inte gjort så mycket. Och inga lämningar och hämtningar på min lott, eller handlingar ;p
Vi har kollat runt ett tag nu och vi ville ha en kombi så Mira kan följa med, en dragkrok så husvagnen kan följa med och en liten bil som jag vill köra. Inte helt lätt att pricka in alla tre, men ibland händer det.

Traditionell skärtorsdag på jobbet - mimfestival! Alla barn som ville fick mima och uppträda. Riktig scen, ljudanläggning och lampor i olika färger. Alla föräldrar välkomna till en heldag med musik. Eleverna får rösta och efter lunch avslöjas vinnarna. Som vanligt en kanondag med glada barn. Nu är det påsklov!!!

Det var strålande sol på förmiddagen, 18 ljuvliga grader varmt. Sen när jag cyklade hem efter träningen såg himlen ut så här:
 
Det kom inget regn och nu är det fint igen. Imorgon hoppas jag på finväder nu när jag är ledig!

Det har inte kommit några påskkärringar till oss, så hur blir det med godiset jag köpt? Tillfaller det mig då? Mmm, jag tror jag bestämmer det nu...

GLAD PÅSK ALLA!
Stoor kram, Annica

Finbesök

Idag fick jag finbesök på jobbet, nämligen dotter T med lilla barnbarnet! Det knackade lite försynt på dörren under engelskan med fyrorna. Det kom en liten knackning till och så öppnades dörren. En liten blond kalufs och ett strålande leende, den lilla virvelvinden sprang genom klassrummet och ropade "mommo, mommo" innan hon landade i min famn. Åh så gosigt, och åh så roligt för eleverna att se! Det blev skratt och prat och alla ville hälsa på lilla gullungen. Lilla S ville genast undersöka allt och hennes mamma kunde bara slå sig ner och se på. Barnen i skolan känner igen min dotter sedan hennes tid som elev och för att hon praktiserat på fritids en period, så de var inte blyga. 
Morbror som går i åttan fick också besök, han jublade inte riktigt lika mycket :)
När skoldagen var slut tog de bussen hem till morfar som väntade tillsammans med gammelfarmor o farfar. 


Gullungen äter mellis själv

Själv var jag kvar i skolan och betade av inte mindre än fyra utvecklingssamtal på raken, men sen var jag trött i huvudet. Det blir snurrigt till slut - vad har jag sagt till vem och vem ville veta mer om vad? Ska reda ut allt i mina anteckningar senare...

Cyklade sedan hem med min nya arbetsdator väl inpackad i cykelkorgen:

En liten macbook ska nu vara mitt arbetsredskap, nice

Nu ska jag bara lära mig att arbeta i ett nytt system, men hur krångligt kan det vara? Jag är ju teknikovänlig helt med på noterna när det kommer till ny teknik -not! Maken sitter just nu och låter illa över internetkopplingen eller nåt.... själv tänker jag läsa instruktionsboken sen;)

Nu blir det DH med kaffe och glass!

Ha det gott igelkott!
Kram Annica

Nära..

...åh, så nära det är! Knopparna sväller på träden och snart slår de ut! Fler såna här kanonvädersdagar bara, sen så.



Härliga vår välkommen, du är efterlängtad!

Vårvarma kramar,
Annica

Helg med kompisarna

Den här helgen har jag tillbringat mycket tid med mina vänner sekatören och krattan. Så mycket tid faktiskt, att jag nu är lite trött på dem. Jag vill inte se dem på ett tag nu. När björkarna har fått musöron, då tänker jag ta upp kontakten igen =)
Faktum är att vi nu har en mycket fin och vårstädad trädgård. Maken har kört iväg många lass klippt och krattat i presseningen bak i bilen. Som det ser ut nu så undrar jag ju vad vi har i våra rabatter egentligen. Fast jag vet ju att om några månader får inte allt plats...

Arbetet tog en paus för lunch:


omelett med skinka, fetaost och alldeles nyplockad gräslök från den grönaste gröna tuvan i landet!

Idag har också lilla Muffin fått ännu en dag utomhus. Eftersom hon är född på hösten har hon varit innekatt tills nu, och oj så mycket roligt det finns att upptäcka ute! Flugor, fjärilar, kvistar och att busa med brorsan i lövhögar. På eftermiddan fick lilla fröken kissemiss för sig att klättra i vår höga tuja som växer vid husknuten. Vips så var hon uppe på taket - två våningar upp - och kunde inte komma ner. Jag lockade och lockade, hon jamade och jamade. Maken letade fram nyckeln till inspektionsluckan på taket och tog sig upp där, men då hade Muffin bestämt sig för att hoppa ner. Som tur var valde hon taket över entrén, så det blev inte så högt. Tror ni hon nöjde sig med det äventyret? Nej då, på't igen bara. Upp i tujan, över till taket och jamade klagande. Men den här gången lyckades hon klättra ner efter många om och men. Tokfia!

Har sett väderrapporten för morgondagen och det blir sooool igen! Cykel till jobbet med andra ord. Här har varit ca 16 plusgrader idag och det ska bli samma imorgon, hur härligt som helst.

Nu väntar en sen middag som maken lagat till. En sen eftermiddagslur ställde till det med mattiden;)

Ha en trevlig söndagskväll alla!
Kram Annica

Solskensdag!

Vilken ljuvlig dag vi haft! Inledde med sovmorgon, alltid härligt. Efter frukost/brunch en varm promenad med Mira då jag fick se denna sötnos med sina kompisar:



Sen blev det äntligen lite trädgårdsarbete! Oj vad det har kliat i fingrarna efter att få börja röja bland det gamla och släppa fram det nya. Idag blev hela soliga baksidan fin, imorgon blir det framsidan har jag tänkt.

Eftersom det var så varmt valde jag att prova spåret för eftermiddagens promenad. Det har varit lite blött tidigare, men idag var det torrt och fint att gå där. Nere vid sjön hade isen börjat spricka upp vid land och molnen speglade sig i vattnet:



Spåret är som alltid härligt att gå i och för det mesta kan Mira springa fritt, men nu när hon löper vill jag ha henne kopplad.


Hemma igen njöt jag av en fint städad trädgård och tittade lite extra på de små blommorna:


Scilla vid äppelträdet

En liten Bellis i det som snart är gräsmatta

Vår lånekatt som besöker vårt pensionat undersöker allt spännande

Så, en ny dag imorgon och jag ser fram emot sol och trädgårdsjobb.

Må så gott alla, kram
Annica

Frökenjobb

Ja, den här fröken Pensé hon har mycket frökenjobb just nu så bloggen hinns inte riktigt med. Varje kväll har jag ägnat en god stund åt att skriva omdömen om alla mina go'ungar i skolan. Vi börjar utvecklingssamtalen nästa vecka, så vi hade bestämt att torsdag vecka 15 ska alla omdömen vara klara. Detta för att elev och föräldrar ska kunna läsa igenom dem hemma först och komma förberedda när vi ska ha samtal.
Nu kommer en del av söndagen ägnas åt att skriva kommentarer om varje elev som jag ska ha samtal med, sånt som jag ska komma ihåg att ta upp när jag träffar föräldrarna. Nog om det, nu är det fredagseftermiddag och jag är ledig!!!

Har ju plockat fram cykeln och trampat fram o tillbaka till jobbet två dagar nu. Jag tror att det är 7 km enkel väg till jobbet när jag cyklar den gamla banvallen, så det blir ju 14 km om dan. Bra jobbat fröken!
Banvallen är idealisk att cykla på. Asfalterad, inga bilar, inte många backar och en fantastisk miljö att susa igenom. Kohagar, hästhagar, fågelkvitter och ett underbart jordbrukslandskap.


Islandshästar i Ekeby på väg hem i eftermiddags.

Kvällen ikväll ska jag tillbringa med underbara gamla vänner. Vi är ett gäng tjejer som hållt ihop och träffats över middagar under många år nu. Vår gemensamma beröringspunkt är skolan, eftersom det är så vi träffats. Vi har inte alla arbetat tillsammans, men på samma arbetsplats vid olika tidpunkter. Så det finns ju en del att skvallra om.....

Om det var så att någon såg på Lyxfällan igår kan jag bara säga - såg ni så fint vi bor här på landet???

Ha en trevlig kväll alla!
Soliga vårkramar till er från

Annica

Klantig, dag 2

Det är väl så att glömska kommer med åren, men nu tar det priset. Igår var det nyckeln. Imorse, i bilen på väg till jobbet, slog det mig plötsligt att mobilen låg kvar hemma på köksbordet. Tuuur att maken började senare än mig så jag kunde ringa från jobbet och be honom leverera mobilen på väg till sitt jobb. Vad glömmer jag imorgon tro?

Nu är huvudet fullt av snurriga tankar, har nämligen suttit och skrivit omdömen om mina elever. Det borde vara klart till torsdag - varför skjuter man alltid upp allt till sista minuten?

Snurriga, trötta hälsningar
Annica


Jag är en klant!

Det man inte har i huvudet får man ha i benen har jag hört... och idag kan verkligen skriva under på det! Kommer hem efter jobbet ungefär kvart i sex, ser att ytterdörren är låst. Jag vet ju att maken jobbar, så att det är låst betyder att sonen inte heller är hemma. Stoppar handen i facket i ryggan där nyckeln ska ligga - tomt. Börjar rota runt överallt, tömmer ur ryggan men ingen nyckel. Katterna springer runt fötterna och hunden pratar innanför dörren.....
Ringer sonen som förhoppningsvis är hos flickvännen som lyckligtvis inte bor så långt bort. Jodå, och visst kan han möta mig på vägen för att ge mig sin nyckel. Han är för gullig! Skyndar mig iväg och är nästan framme hos flickvännen när de två gullisarna möter mig med hennes hundar. Snabbt tillbaka hem till djuren som blev så glada. Allt detta på en dryg halvtimme.

Jaja, nu kommer jag alltid att kolla att nyckeln är med! Och jag fick faktiskt se ett vårtecken till, en vitsippa!

Nu har Project Runway börjat, ett favvoprogram som jag nu ska njuta av.

Trevlig kväll önskar er klantiga
Annica

Nu blommar det!

En alldeles fantastisk vårdag har det varit idag! Varmt och soligt, men lite blåsigt. Perfekt blåsväder för att hänga ut första tvätten, så ikväll sover man i fräscha lakan=)


Visst ser det härligt ut när lakan fladdrar i vinden?

Tog fram cykeln för en provtur också, efter pumpning och smörjning var den som ny. Det blev en tur bort till vårt vackra slott:


Här är en fantastiskt vacker park på sommaren

Mira och jag har varit på promenad också. De första vårblommorna har visat sig ute:

Soliga tussilago!

Himmelsblå blåsippa!

Vi träffade även på en trött huggorm som låg och solade, men den ville inte riktigt bli bra på bild tyvärr.

Hemma i trädgården blommar det också fint:

Vackra krokusar lyser upp rabatten!

Och i sovrumsfönstret blommar vackra orkidéer:


Lilla Muffin har varit ute en lång stund i trädgården och hos grannarna idag;), vi har suttit på verandan och druckit kaffe - det har varit en helt underbar dag i solen!

Nu ska jag plocka ihop garn till den kofta jag ska börja sticka av alla garner jag fått av svärmor. Det är tydligen ännu en leverans på gång, tur att jag röjt plats i mitt förråd! Maken tänker laga god middag med parmalindad sparris som tillbehör, det låter supergott!

Ha nu en skön söndagkväll alla!

Kram
Annica

ps. imorgon blir det nog cykel till jobbet!

Vår!!

Nu måste väl ändå våren vara här!! Solen skiner fortfarande, jag kan se min gräsmatta och det är fullt av sand på mina golv = vårtecken hos mig!
När jag kom hem slängde jag stövlarna långt in i garderoben, nu vill jag inte se dem på lång tid igen. Hade dem inte på mig idag iaf, för redan imorse sken solen och det kändes som en vårdag - så idag var det premiär för nystylade tygskor:

Har bara smygit med dem förut i den här versionen...

Sen sist jag skrev har vi hjälpt lilla familjen flytta in i nya hemmet, det blir kanonfint där! På lördag ska jag hjälpa till med flyttstädning av gamla lägenheten som faktiskt blev såld till slut :)
I lördags smet jag också iväg en stund (eller en lååång stund om man vill se det så) för att äta lunch med äldsta dottern som hade en ledig dag. Vi valde att äta på hennes jobb, en stor restaurang i Norrtan, och satt länge o pratade bara vi. Det är så sällan som våra scheman tillåter längre träffar på tu man hand, så nu tog vi igen det. En jättehärlig eftermiddag!
Söndan blev en slappdag och sen har det varit full rulle på arbetsdagarna. Jobb, träning, mat, hundpromenad - allt går liksom i ett nu. Tack och lov att det är ljust ute när man kommer hem!

Idag har jag vattnat på mina små fröbebisar och de växer nu. Chilisarna är ju stora och behöver stöd, de små minipenséerna har börjat titta upp ordenligt ur sitt jordtäcke. Nu ser jag verkligen fram mot den tid som kommer med plantering och utevistelse. Pratade med dotter E på hennes promenad igår och plötsligt utbrast hon "en tussilago, en tussilago!" så nu är snart den vackraste tiden här.

Nu kommer snart maken hem från barnbarnspassningen tror jag, då blir det mat. Kanske jag hinner fundera ut hur jag ska styla jeansjackan med broderier först?

Ha det gott i kvällssolen!
Kram Annica

RSS 2.0