Fröken Pensé på turné!

Nu har maken och jag varit hemma en dag efter vår lilla husvagnsturné runt i Uppland. Bara det här att komma bort lite och att få bo i husvagnen, det är så avkopplande och skönt. Man behöver inte åka långt för att upptäcka nya vägar och ställen;)
Första dagen åkte vi till Österbybruk. Vilket fint litet samhälle och så mysigt på den lilla campingen vid sjön!
När vi installerat husvagnen så åkte vi till Dannemora gruvor i närheten. Oj, så intressant! För flera hundra år sedan levde folket hela sina liv i den lilla gruvbyn som försåg Sverige med järnmalm och hjälpte till att bygga upp vårt lands välstånd. De gamla gruvhålen var enorma och säkert inga trevliga platser att arbeta i.
Sedan blev det kväll och grillning i solen, mysigt!
Vi hade ingen korkskruv med oss, så maken försökte bygga en men det gick inte så bra;) Tur att campingar har välutrustade kök ibland!
Så blev det dags att sova i husvagnen. Kan man annat än sova gott när det ser så här mysigt ut?
 
Ny dag och vandring i bruksmiljön. Så vackert men ack så mycket bromsar! Det blir tröttsamt att vifta hela tiden...
Vi såg smedjan och själva bruksbostaden utifrån, men i orangeriet var det öppet och fint. Vilken välskött och vacker trädgård!
 
 
Dags för vidare färd. Först åkte vi till Hargshamn, men tyckte inte att campingen kändes så jättetrevlig utan bestämde oss för att åka uppåt istället. Strax fick vi sällskap på vägen:
En ko på fel sida staketet! Vi fick ligga bakom henne en bra bit, för hon verkade bli nervös inför varje försök till omkörning. Hon traskade på och så småningom gick hon in vid sidan så vi kom förbi henne. Strax såg vi också en hage med liknande kor, de var väl hennes kompisar kanske.
Färden gick till Östhammar. Där var det också jättefint. Längs vägen hade vi mött en massa rallybilar och när vi kom mot campingen förstod vi varför. Midnattssolsloppet (?) hade haft nån sorts stopp och visa-upp-sig-grej utanför och det var verkligen massor av folk att kryssa emellan. Hjälp, tänkte vi, vad mycket folk. Det finns nog inga platser kvar på campingen. 
När vi äntligen kom fram till receptionen såg vi anslag för Sean Banan också, inte undra på att det var folk där! Vi fick i alla fall en bra plats och hörde strax "dingelingelingdingdingding, nu glider kingen in" ljuda över området....
Tyvärr bestämde sig åska och regn för att störa kvällen så det blev en innemysarkväll, men sånt är också bra i husvagnen...
Hemvägen gick längs småvägar med fina gårdar att se och det underbara landskapet förstås:)
 
Nu längtar jag redan efter nästa tur med vårt rullande hus. Det blir nästa vecka!
 
Tjing på er godbitar!
Kram Annica
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0