Lång helg

Ja. den här helgen har vi tur och är lediga i 4 härliga dagar! Själv startade jag helgen tidigt, eftersom grabbarna på jobbet bjöd tjejerna på fest i fredags. En liten tradition vi har, mycket roligt har vi haft.

Den här gången överraskades vi med ett par rejäla arbetsbyxor och ett gäng bildgåtor som vi skulle lösa. Vi listade ut att vi skulle till en bondgård, vilket visade sig stämma.
Kvart över tolv gick bussen ut till en av byarna i närområdet. När vi klev av där blev vi mötta av denna limosine:

Vi åkte på flaket till en stor åker där detta väntade:

Vad gör man med det här? Jo, man skjuter lerduvor! Vi blev lovade att för varje träff skulle vi få en flaska champagne, så gissa om vi försökte... Jag lyckades inte, men några flaskor fick vi ihop i alla fall.

Efter det fick vi köra fyrhjuling, vilket var jätteroligt. Den snitslade banan var det inte många som försökte sig på, vi tyckte det var mycket roligare att gasa tills åkern tog slut och sen vända hemåt=)

Sen blev det gott mellis med bröd o ostar, frukt och lite dricka. När det - och alla toabesök - var avklarat gick vi till ladugården där korna väntade. Om ni bara anade hur söt en liten veckogammal kalv är! Och hur gulligt den suger på fingrarna!
Vi som ville fick prova på att handmjölka en ko och det provade jag förstås. Kor är så söta och snälla, den här kossan vi fick försöka mjölka var inget undantag från det. Jag fick kläm (haha) på greppet direkt och kunde se mjölken spruta ner på golvet. Och så gott hon luktade sen! Jag har aldrig stoppat näsan i kohud förut, det var helt underbart mysigt. Bondmora i mitt nästa liv tack!!

Resan gick sen vidare till vårt badhus där vi fick duscha och simma och piffa oss. Buss mot vår lilla stad där vi träffade grabbarna som alla var svidade som Blues Brothers, snyggt.

En liten fördrink ;)

I samlad tropp gick vi sedan vidare mot Stället som vi hade hyrt för hela kvällen. Där blev det middag och massa dans hela natten lång.... Hur ska vi tjejer kunna matcha detta när vi ska bjuda igen till hösten?

Igår lördag åkte vi till lilla staden igen, den här gången för att beskåda äldsta dotterns nyinköpta lägenhet. Sen i fredags är hon och kärleken stolta ägare till en trea med renoveringsbehov. När vi kom hade de jobbat på som bara den, nästan allt var redan urrivet. Vi fick se bilder på hur det sett ut dagen innan. Det kommer att bli jättefint när det är klart.

Dagen idag har bestått av trädgårdsarbete för min del. Nu är alla rabatter rensade och gräsmattan är krattad. Små penséer är planterade (så klart!) och trädgårdsmöbler är framme.
Maken har arbetat hela dagen med att göra vår stora veranda mindre utsatt för blåst, så nu kommer vi att kunna tillbringa ännu mer tid där!

Kvällens middag var också årets grillpremiär och det smakade fantastiskt gott!

Imorgon kommer världens sötaste barnbarn och ska tillbringa valborgsmässoafton hos mormor o morfar. Hon längtar efter att få sova över här, och har redan bestämt att hon ska sova i egen säng. Vi får väl se hur det blir med den saken när fröken är trött på kvällen...


Avslutar med en lustig bild på lillkissen! Maken lyckades fota just när hon gäspade - hon är mycket sötare annars!

Go'kväll på er!
Kram Annica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0