Helgdag

Idag har det varit rena julafton i samhället. Den årliga marknaden har gått av stapeln och den är faktiskt lite speciell. Sveriges största endagarsmarknad, jag hörde till och med en som sa att det är Europas största endagars. Det är ganska stort alltså. För en enda dag slår knallarna upp sina stånd och karuseller mitt ibland husen i samhället.
Gatorna stängs av och det är karameller, ballonger, brända mandlar, leksaker, strumpor, korvar, langos, kläder, bröd och allt mellan himmel och jord som säljs under denna enda dag.

Ett myller av människor i alla åldrar trängs i långsam takt. Det här återkommer första torsdagen i oktober varje år och barnen i skolan är mer uppspelta än inför jul ;)
De äldre eleverna har tjänat pengar till klasskassan genom att ta betalt för parkering på skolgården (och småbarnen har haft innerast idag) och det var mer bilar än det någonsin varit under min tid där. De yngre barnen har haft café som de har bakat till och nu tjänat ihop till sina klasskassor. Skolan ligger ju väldigt bra till för marknadsbesökare, så det blev några koppar kaffe som serverades.

Jag gick iväg med dotter J och vi gjorde det årliga strumpinköpet ;) 14 par roligt mönstrade strumpor för 100 kronor, toppen. Efter en stund dök maken upp och lite senare lilla familjen med världens gladaste lilla barnbarn i vagnen =)
Som vanligt så började det regna, så det blev inget av med langosen tyvärr. Istället åkte hela gänget till pizzerian och la beslag på ett långbord där vi blev sittande länge.

Nu är man lite lagom marknadstrött och det återstår bara lite slappande i soffan innan kvällen är slut. Sååå -

God natt alla!
Kram Annica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0