Bon soir!

Japp, Fröken Pensé har varit ute och sett sig om igen! Den här gången gick resan till:
Tada - Paris!
 
Oui, det var en fantastisk resa till en underbar stad. Jag har massor av bilder, men jag har inte kollat igenom alla ännu. Var bara lugna, det ligger snart bilder här på bloggen från allt vi sett:)
 
Vi bodde på ett litet hotell i ljuvliga Montmartre:
där vi hade parisarnas vardagsliv precis utanför oss - roligt!
 
Vi kom hem sent igår kväll, men dagen idag har varit fylld av annat än bloggeri eftersom vi firat anledningen till Parisresan - maken fyllde jämnt. Han är född i början på sextiotalet, så det var lite mer än vanligt tårtkalas. 
Idag kom barnen och barnbarnet och vi hade samlat ihop till en bra present som han blev glad för:)
 
Imorgon är det åter vardag så jag har planerat lite arbete för barnen i skolan.
Det lär inte bli något cyklande för väderprognosen ser inte rolig ut :(   Tyvärr, eftersom vi imorgon drar igång en stegräknartävling på jobbet. All motion räknas in och min cykling till och från jobbet omvandlas till 8 000 steg! Toppen när målet är 10 000 steg om dagen. Synd att man inte kan räkna retroaktivt för jag hade stegräknaren på i Paris. Det blev några om dagen kan jag säga....
 
Nu ska maken och jag uppdatera oss om senaste händelserna i Dallas. Ha det så gott!
 
Au revoir,
Annica
 
 

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag...

...nej det är ingen vanlig dag, för det är Savannahs födelsedag, hurra hurra hurra!
 
 
Mormors älskade gullhjärta blir 3 år idag!!
 
 
Ballonger och paketer till födelsedagsbarnet!
 
Grattis min älskling <3
 

Mixad lördag

En härlig dag med många av mina favoritaktiviter har det varit so far. Lite sovmorgon, lång frukost och sedan iväg till samhället. 
Började med barnklädsloppis i det gamla samlingshuset/biografen. Hur mycket som helst, jättebilligt. Kom därifrån med en kasse toppenfina kläder till barnbarnet för endast 80 kronor!
Byxor, t-shirts, klänning, tröja och kofta som extrakläder hos mormor;)
 
Åkte vidare till en arbetskompis och hämtade en uteleksaksspis som blivit över. Nu kan lilla barnbarnet leka med sand och vatten hur mycket som helst härute!
 
Sen till mitt favorithängställe biblioteket. Blev några tidningar som vanligt, plus några böcker som inte gick att motstå...
 
Idag var det invigning av ortens nya bibliotek med celebert besök därtill. Katerina Janouch kom och pratade till en liten skara. Oj, så bra hon berättade om sitt författarskap och sin bakgrund! Eftersom jag läst nästan allt hon skrivit kände jag igen så mycket hon sa. Hon berättade mycket om varifrån idéerna kommit till det som sedan blivit storsäljare. Jättetrevlig kvinna som dessutom tillbringat mycket tid här i Roslagen, både som barn och senare med egen familj.
Katerina hade försäljning och boksignering efteråt. Jag har eller har lånat många av hennes böcker, men barnböckerna var nya för mig. Köpte en barnbok med tre berättelser i en:
 
 och fick den signerad till lilla barnbarnet:
 
Efter biblan blev det hemfärd och en kopp kaffe innan jag och vovven gick upp till ett annat favoritställe, skogen:
 
Här kan man verkligen andas ut och få ny energi. Att bara ströva omkring utan mål är så skönt. Mira fick gå kopplad och leda vägen. Det blev en hel del stopp vid kvarvarande blåbär... Vi höll oss ganska nära ytterkanten av skogen för längre in är det så uppbökat av vildsvin, vilket är helt nytt här i skogen. Matte är lite ängslig av sig och håller sig gärna borta från dem...
Eftersom det småduggat hela dagen blev det invigning av de nya gummistövlarna! De gamla försvann mystiskt under lägerdagarna med skolan...
 
Ett inköp till blev det också idag, väl använda pengar tycker jag:
Köper nytt varje år. Den här gången är designen av systrarna som driver Dagmar, svenskor som börjar bli kända kläddesigners med fina värderingar.
 
Nu fixar maken middag och jag kopplar av i fåtöljen. Kanske ska man göra ett ryck och hjälpa till i köket?
 
Hoppas ni får en mysig lördagskväll i stugorna!
Kram Annica
 
 

På väg till jobbet

Jag vet, jag har skrivit om det förut. Jag måste ha världens finaste väg till jobbet! Kan man bli på annat än gott humör när man cyklar här? Trots ynka tre plusgrader och klockan tidigt, halvåtta, så blir man pigg som en mört av den här vägen;)
 
 
 
 
Ni ser ju vilket underbart fint höstväder vi haft idag!
 
Ha en dundermysig kväll allihopa, det tänker jag ha i alla fall=)
 
Kram Annica

Luktar gott!

Jag har tagit en provprenumeration. Inget nytt, jag gör det ibland. Ofta får man fina presenter och tre nummer för nästan inga pengar alls. Om man bara kommer ihåg att säga upp tidningen så är det en bra affär.
Den här gången blev det på Damernas. Ingen tidning jag skulle köpa annars, alldeles för mycket glassiga annonser för alldeles för dyra märkeskläder. Men en del intressanta artiklar faktiskt. Och så fick jag ju det här:
Slängde mig in i duschen på direkten och nu luktar jag suuupergott!! Stora förpackningar som kommer räcka länge och en fantastisk doft, inte helt fel =)
 
Nu ska jag återgå till arbetsplaneringen. Jag sniffar lite på mig själv också;)
 
Sov så gott sen då!
Kram Annica

Septembersöndag

Idag var det inte alls lika somrigt ute som det var igår. Jag tillbringade dagen med att städa huset och gå upp på vinden med kläder - för att komma ner med andra... Nu känns det som att hösten är i antågande, så det är väl lika bra att vara förberedd. 
Mira och jag tog en liten sväng längs banvallen och vek av mot skogsdungarna. Där finns bland annat två såna här byggen mittemot varandra:
Vilket jobb att stapla alla dessa stenar! Ungefär 50 meter bort finns motsvarande stapel. Det sluttar uppåt, som att det en gång varit en körbar väg, en bro över något. Hörde det till järnvägen som gick här förr?
Man undrar ju...
 
Strax ska maken o jag se på Beck, sen blir det kudden. Kanske inte ens håller ut hela programmet, har redan gäspat flera gånger...
 
På återseende,
kram Annica

Lördag i min trädgård

Vilken alldeles underbar dag det varit idag! Startade med frukost på verandan - 15 september!
Parisguiden är med!

Efter en tur till samhället för lite ärenden, blev det en runda i trädgården. Den är vacker även fast hösten annonserats!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja, ni ser. Även en pyttig trädgård har massor av godbitar =)
 
Efter trädgårdsrundan och en god kopp kaffe på den varma verandan tog vovven och jag en runda med springa/gå i drygt 4 km. Skönt!
 
Nu blir det snart Amelie från Montmartre så vi får bekanta oss med blivande kvarter...
 
Ha en riktigt skön lördagskväll alla finingar!
Kram Annica

Morgonstund

I morse var det en alldeles underbar sensommarmorgon! När jag cyklade iväg längs banvallen sken solen över kvardröjande dimma, så vackert. När jag passerade en av kohagarna såg det så rofyllt ut:
Man måste ju bara stanna upp en stund och betrakta;)
Jag undrar om jag inte har världens finaste och mest harmoniska väg till jobbet?
 
Kvällen ikväll har varit ovanligt varm, trots en liten regnskur. Just nu, kvart i nio, visar termometern +16. Det är ju ändå 11 september!
 
Om en liten stund ska jag kolla in hollywoodfruarnas crazy liv och imorgon väntar förväntansfulla barn på att bli upplysta - eller inte....Jodå, de är så snälla så. Skolan är med på en stafett runt samhället mot de andra skolorna, så det är lite pirrigt i magen på en del ungar ikväll kan jag tro.
 
Ta hand om de sista stunderna sommar och njut av det vi har istället för att längta efter det vi inte har, ett tips från coachen;
 
Kram Annica
 
 

Mina blommor;)

Idag har jag haft en liten tjej som trädgårdsmästare. Hon har klippt gamla aklejor med sekatören med bara lite hjälp av mormor. Sen klippte vi höstanemoner - min nya blomförälskelse - till en bukett. När jag skulle ta en bild av buketten ville hon absolut vara med på bild:
Mina favoriter!

Min arbetskompis som bor här i byn kom över med lite urvuxna kläder o skor från sin dotter, som lilla barnbarnet ska få ärva när hon är lite större. Men glädjen över några kassar kläder var stor och alltihopa åkte ut på golvet för genomgång:) Mycket har provats, en del även lite tokigt:
Med strumbyxor på huvudet kan man låtsas ha långt hår med pippiflätor!
 

En supermysig helg är över och jag längtar redan till nästa gång vi får rå om henne!!
Nu väntar lite snabb planering över veckans arbete samt att bestämma vad som ska vara klädsel imorgon, det är ju skolfoto;)
 
En kopp te bara först...
Kram Annica

Ålands hav

Den här helgen har vi lilla barnbarnet här och idag passade vi på att ta en tur med Ålandsbåten. Vi ställde klockan på tidigt imorse, fick i oss kaffe eller välling beroende på person, och gav oss iväg till Kapellskär. 
Väl ombord blev det brunch - i alla fall för dem som inte kände av vågornas gungningar....Jag åt lite ändå och det blev bättre när vi gick ut. 
Sen blev det bollhav!
 
Lite synd att man passerat rätt ålder för sånt här!
Tur man inte blev castad till en bollshow eller nåt....
Liten tjej kollar in parfymer i taxfree-butiken;)
 
Hemma efter en toppendag på havet blev det köttbullerullning. Tur att morfar har så bra kökshjälp, för köttbullarna blev jättegoda!
 
Lilla prinsessan har haft en rolig dag och gillade verkligen att åka stor båt, fast hon tyckte den var som ett hus istället... Stora utklädda Ville Viking var läskig trots att han bjöd på godis...men om man vinner teckningstävlingen och första pris är godis, så gör det inte så mycket! 
Det lilla underbarnet slocknade totalt i morfars famn innan vi ens påbörjat nattning, så det blev ingen välling ikväll. Tror hon är nöjd med dagen=)
 
Vi är också lite trötta, så det blir väl rätt tidigt nattande för oss också. Ja, eller för mig då....
 
Ha en fortsatt bra lördagskväll godingar!
Kram Annica
 

Andas!

På onsdagar jobbar vi alltid lite längre. Första onsdagen varje månad har vi gemensamma uppgifter att jobba med och idag fick vi alla genomgå HLR-utbildning, hjärt- och lungräddning. 
Det här har jag aldrig gjort, så det var ju lärorikt. Vi fick se en instruktionsfilm och sedan prova på en liten docka:
Här är miniAnne!

Förut hade jag ingen aning om det här med hur man trycker och hur hårt man ska trycka, man har ju bara sett på film, men nu vet jag att det ska vara ett rejält tryck. Ungefär 4-5 cm neråt i bröstkorgen med risk för att knäcka några revben. 
Sen fick vi öva på att blåsa liv i stackarn som var "medvetslös", det var ju också en bra erfarenhet. Efter det övade vi stabilt sidoläge på varandra. Det var ju lite fnissigt att vara "medvetslös"....
Vi avslutade med L-ABC som även det är viktigt att känna till. Nu hoppas jag bara att jag aldrig ska få använda mina nya kunskaper;)
 
Kvällen har vi tillbringat hos lilla familjen med lite middag och mycket bus o gos, så mysigt. Den lilla sötnosen har varit på 3-årskoll idag och hon fick godkänt, inte helt oväntat. 
 
Nu ska den här tröttisen dejta kudden för att vara piggelin imorgon!
Sov gott godingar, kramar
Annica

Vi ger inte upp!

Idag blev det middag ute på verandan, så härligt. Vissa kanske tycker att i september är det dags att sitta inomhus - men inte vi inte! Vi njuter så länge vi kan av vårt verandaliv!
 
Dagens middag bestod av pasta med ordentligt mycket svamp i kantarellsåsen - vi har ju att ta av så att säga...
(Här hade jag tänkt lägga upp en aptitlig bild, men den visade sig mer se ut som något som varit ner och vänt).
 
Nej hörni, åter till skoljobbet. En sak är säker, som lärare har man alltid något att göra. Man kan alltid planera mera, hitta nya infallsvinklar, tänka ut nåt annat osv. Fritid behöver man inte ha...
 
Ha det så gott everyhopa!
kram Annica
 

Hej september!

Första höstmånaden är här, titta:
Nu börjar även björkarna visa lite gula blad. Det är så vackert, speciellt med lönnar, men visst är det lite tråkigt att vi har så kort sommar....
Fröken Pensé håller på att koka äppelmos:
Det egna äppelträdet har inte gett någon frukt att tala om och har därför fått lämna tomten. Ja, och för att det skymde ju hela utsikten. De här äpplena har jag istället fått av en arbetskompis som flyttat hit till byn och inte kan ta hand om alla äpplen på sin nya tomt. En dag stog en stor låda utanför dörren med hälsningar från honom, sånt uppskattas!
 
Idag har varit en slapp dag med mest bara avkoppling. Vi var ju på kräftskiva igår:
och efter en sån blir man ju lite trött....
 
Maken och jag hade med oss Per Morbergs röda vin som present, och värdparet delade med sig:
Vi tyckte det var mycket gott och kan glatt rekommendera det!
 
Veckan som varit har så klart varit intensiv. Nya barn och nytt schema, det tar lite tid att komma in i. Skolan har också varit på läger med övernattning - alltså lite för lite sömn....
 
Men nu är det nya tag! Det ska bli kul att sätta igång på allvar nu, massor av planer har smidits för hur vi ska jobba och med vad. Bara äppelmoset är klart så ska det jobbas lite;)
 
Ha en urmysig söndagskväll i sofforna!
Kram Annica

RSS 2.0