Värsta matbloggen...

Ja, jag vet. Det har blivit några matbilder på senaste tiden. Men jag älskar mat! God mat är en del av mitt liv. 
Nu när jag äter lchf är det ju också så extra mycket gott att njuta av :)
Dagens middag blev en laxburgare med krämig räkröra, serverat på en sallad av avocado, småtomater och vitkål. Ja, det var supergott!!
 
Just nu dricker jag en efterlängtad stor kopp kaffe efter kvällspromenaden och strax ska jag ta itu med att rätta religionsproven från idag.
Emellanåt blir det väl en del spelande också ;)
 
Ha en skön kväll!
Kram Annica

Hej då jeanskjolen!

Du har varit en riktig trotjänare och en räddare i nöden många gånger. Det har funnits dagar då jag förtvivlat rotat runt utan svar, då har du alltid funnits där och ordnat upp situationen. 
Men nu skiljs våra vägar. Lchf har kommit emellan oss och jag måste tyvärr meddela att jag går den vägen och lämnar dig nu. Kanske - men helst inte - kommer vi att mötas igen, en annan gång i ett annat liv som har generösare mått än jag har nu....
28 dagar med god mat har hittills gett detta resultat. Sorry kjolen!!!
 
Annica

Måndagskorv ;)

Dagens middag hos Fröken Pensé blev klassikern falukorv i ugn - men lchfstyle.
Lite geggigt, på väg in i ugnen. 
Korv med hög kötthalt fylld med ajvar relish, senap och mozzarellaost....
Ute ur ugnen, gottig "sås" av osten.
 
Serverad med enkel cole slaw och gröna långstångar som vi säger i vår familj ;)
 
Enkelt och gott!
 
Kvällen har ägnats åt att rätta diagnoser i engelska, att bocka av lpp:er och att spela Candy Crush... Varför börjar man med sånt!!!! Nu är jag ju hooked på det...
 
Sov gott folket, jag ska spela lite till så snart jag får nya liv :)
 
Kram Annica
 

Oväntat besök och tårtkalas!

I fredags dök lilla barnbarnet upp som ett oväntat - och mycket välkommet! - besök. Hon och hennes mamma satt på bussen när jag klev på efter jobbet och en liten flicka ropade högt: mormor, mormor! Då blir man lite glad i hjärtat <3
Den lilla flickan ville stanna över natten och det gick ju självklart bra. Innan mamman åkte hem till pappan fikade vi med lilla S egengjorda äppelpaj. Skalat och fixat deg alldeles själv, vad blir det av en så duktig tjej tro?
Liten tjej har bakat liten paj!
Sen ska alla apelsiner försöka ligga i pyramidform, inte helt lätt...
 
Kvällen blev mysig med film och ostbågar innan sagoläsningen tog vid. På morgonen vaknade en alldeles strålande glad liten tjej och var mycket nöjd med livet :)
 
Vi hade redan fått en inbjudan till tårtkalas hos lilla familjen, eftersom S var mycket sugen på fina papperstallrikar med prinsessmotiv...
Så här blev tårtan:
 
Och om väntan blir för lång kan man alltid använda tallriken som hatt:
Sötsaker!!
 

Jag som inte äter socker nu fick ostrullar med skinka istället, smakade också bra med kaffe!
 
Dieten med lchf fortsätter, det känns på kroppen även om nu inte vågen går min väg :( men yngsta dottern som inte sett mig på ett tag tyckte att det syntes på mig, alltid en tröst. Volangen ovanför byxlinningen är i alla fall väck så det känns bra... Ikväll väntar mätning med måttbandet och imorgon står jag på vågen igen, nu håller jag tummarna för att det har minskat lite på den.
 
Ikväll väntar lite jobb (det är ju söndag kväll, alla lärares arbetstid) och sen lite kroppsvård med ansiktsmask och sånt....
 
Ha nu en avkopplande och skön kväll allihopa!
Kram Annica

Fint!

Nu är köket fint, fint, fint!
Ljust och fräscht med vit panel och nytt golv.Så jäkla nöjd med hur bra det blev!
 
Bye, bye!
Annica

Middag i salongen ;)

Ja, idag kan väl säga att det var lite finare till middagen... Äta i vardagsrummet, det händer typ bara till jul eller så. Men - idag har stora förändringar skett i huset. Äntligen är det dags för lite nytt i köket!
Den gamla halvpanelen i mörknad furu och det slitna laminatgolvet är nu puts väck!! (Tapeten får dock vara kvar, men den ser inte ut som på bilden! Den är mer mörkröd som stolarna, men svårt att få till det i kameran.)
 
Lite mörkt här, men panelen är nu vit!!
 
Och här är det nya golvet på gång!
 
Åh, så skönt det här känns! Det blir roligt att ställa tillbaks matbord och stolar i det här nya köket och äta middag där imorgon ;)
 
Nu ropar kudden på mig, så det är väl bara att lyssna och traska dit...
 
Kram på er!
Annica

Omväxlande väder!

Idag har sol och snö turats om att råda. Vaknade till strålande sol, för att en stund senare se flingor dala ner. så har det fortsatt hela dagen, omväxling förnöjer eller så... 
Eftermiddagens promenad gav verkligen prov på hur det kan vara när vädergudarna är osams;)
Början av promenaden, blå himmel.
Vände en bit efter hästgården, det börjar mulna på lite.
Kolla den himlen!
Mitt i snöovädret, solen försöker ta sig fram lite...
 

Det kan gå fort det där med väder, jag var ju ändå bara ute en timme. Snön har fortsatt dala ner, som om vi behövde mer liksom.....
 
Hoppas det avtar lite, men den mildare temperaturen behåller jag gärna!
 
Ha en skönt avslappnad söndagskväll!
Kram Annica
 

Oh my god...

Hur gott var inte det här??? Middag med lax, blomkålsmos, haricots verts med lite smör, flingsalt o hyvlad parmesan. Serverat med ett glas rött. Det här kan jag leva länge på ;)
Middagen avnjöts i sällskap med musiken till säsongens Så mycket bättre. Sämre kan man ha det!
 
Tjing på er!
Annica

Min dag

Idag har jag varit ensam hemma med djuren. Sonen och maken har åkt till svärisarna med en dator som de ska installera där. Men, ibland gör det mig ingenting alls att vara helt själv ett tag. 
Det har blivit städning och tvättning och en hel del slösurfande för min del, saker som funkar alldeles utmärkt att göra när huset är tomt på folk ;)
 
Igår kom maken hem med en fin bukett tulipaner som nu lyser upp köket lite. Det blev genast lite vårkänslor i mig! Tyvärr försvann de snabbt imorse när termometern visade -24,5 ute....
Men efter frukost med paprika"smörgås"
Lustigt innandöme på den!
 
 
och ägg så blev det kylig promenad i underbart soligt väder!
 
Passande te för en sån här dag!
 
Till lunch gjorde jag mig en supergod omelett på ägg o grädde, toppad med ost och färska spenatblad. Gottigt var det!
Sen var det dags för ännu en kall promenad. Vi gick längs ån så Mira fick springa lite lös och röra på sig ordentligt. Det syns inte här, men ovanpå vattnet låg det som en dimma, så vackert.
 
Nu ska jag ta mig själv i kragen och göra lite mer nytta i huset innan jag sätter igång med min middag. Jag tänker göra lax med blomkålsmos idag, visst låter det gott?
 
Ha en riktigt mysig och skön lördagskväll!
Kram Annica
 

Eftermiddag i snörike

Äntligen ljust ute när vovven och jag sticker ut efter jobbet!
 
Vi har lite begränsat med upplysta vägar här i vårt lilla samhälle, så man blir lite trött på att traska samma vägar hela tiden under den mörka årstiden. Men nu ser det ju ut så här, i alla fall de dagar i veckan jag kommer hem lite tidigare:
 
Så mycket skönare att gå ut på åkern och längs ån!
 
Imorgon är det fredag, veckans mysigaste dag tycker jag!
 
Ha det så gott i stugvärmen, nu blir det att säga hej till kudden för mig!
Kram Annica

Åt rätt håll!

Ja, vi går åt rätt håll - mot ljusare tider! Nu är det ju nästan dagsljus när jag kommer fram till jobbet vid åtta och när jag åker hem på eftermiddagen är det fortfarande härligt ute. Lovely.
Åt rätt håll går det med måtten och vågen också. 6 cm mindre i midjan, det är bra i mina ögon det. Vägde mig ju i måndags och även det går åt rätt håll, så det känns bra nu. Försöker komma igång med lite mer träning, men det är svårt att ta sig i kragen. Jag vet att det kommer att hjälpa till, så det är ju ett argument. Yogar i alla fall varje morgon, alltid något.
I måndags när jag kom hem från jobbet såg jag ett par små stövlar i hallen och blev genast jätteglad. Lilla barnbarnet hade kommit på överraskningsbesök med sin mamma och det var livat i huset. 
Efter maten blev det kaffe och sockerkaka som hade bakats medan de väntade på mormor. Lilla fröken tyckte också att vi skulle ta fram alla kex, och hon bestämde hur de skulle serveras:
Varsågoda!! Alla får ta!
 
En jättemysig måndagskväll blev det och hemarbetet låg bra i väskan...
Efter en livlig kväll somnade snuttan i bilen bara en liten bit härifrån =)
 
Eftersom jag har lite träningsvärk sen gårdagens ta-mig-kragen-träning har jag en lugn kväll ikväll med mästerkockarna...
 
Ha det bra därhemma ni också!
Kram Annica

Lite kyligt idag

I morse visade termometern -8 grader. Inte så kallt. Senare under eftermiddagen när jag tog en promenad så var det -11, så det blev lite kallare. 
Det har städats och fejats i huset idag, välbehövligt som alltid. Tog tag i att skura av kaklet i badrummen ordentligt. Helt obegripligt att det kan bli så himla ofräscht fast det städas ofta!
Dagens frukost: riktigt fet yoghurt med bär och hackad mandel, två kokta ägg och så en "smörgås" av paprika med ost o skinka på det. Mumma!
 
Vovven o jag gick till badet idag. Det är så annorlunda på vintern! Här badar vi ju när sommaren är som bäst.
 
Grunt, haha! Vovven springer omkring och är glad :)
 
Till middag blev det färsbiffar med avocado, broccoli och så smörstekt vitkål som var supergod!
 
Kvällen ska tillbringas i soffan. Det börjar en ny komediserie som måste kollas in... En ny stickning ska påbörjas för nu är de gula sockorna färdiga ;)
 
Ha det så mysigt ikväll alla!
Kram Annica

Första ätardagen!

Årets första mat! Så, nu kom dagen när dryckerna har övergått till mat. Nu ska jag försöka med lchf. Det verkar ju bra och det är bara en massa gott att äta. 
Till frukost blev det omelett, bacon, ost och majonäs. En kopp kaffe och en apelsin efter det så var man proppmätt.
 
Höll mig mätt hela dagen. En kopp kaffe, en apelsin och en kopp te är allt som jag fått i mig innan det blev dags för middag. Och vilken middag sen!
Baconlindad kycklingfilé fylld med mozzarella och soltorkad tomat. Till det en sallad med färsk babyspenat, avocado, parmesan och liiiite olivoljedressing. Sååå gott! Och så mätt!
 
Nu ett glas rött och Stjärnorna på slottet.
 
Ha det så gott alla raringar, vi hörs!
Annica

Att motstå frestelser...

Livet är fullt av frestelser som är sååå svåra att motstå. Förut, innan jag bestämde mig för att sluta med sockergrejer, var det väldigt lätt att köpa bara en liten chokladbit eller en liten påse godis på väg till bussen eller framme vid kassakön.
Nu när jag slutat!!! med godis så är det så mycket lättare. Jag har inte minsta sug efter godsaker, TROTS att det står en Alladinask bredvid kaffebryggaren på jobbet OCH en skål med hemgjord vaniljkola med havssalt! Jag känner mig mycket nöjd med mig själv som inte ens tittat åt dem...
Köpte på mig en påse frukt istället på väg till bussen. 
 
Äter ju lunch i skolan eftersom vi äter med eleverna. Men jag tar inte av pastan eller potatisen utan fyller tallriken med sallad.
I övrigt fortsätter jag med mina pulver, har ju en ny laddning drickfärdiga hemma:
Helt okej goda!
 
Kan ju berätta att jag minskat två cm till i midjan, så det går åt rätt håll fortfarande!
 
Kram på er!
Annica
 

Kvällsgott

Små goda tomater är väldans gott att smaska på så här på kvällskvisten:
 
Till det blir det lite kvällsläsning också:
Nu kan jag sitta här och fantisera om allt fint jag ska sticka - nån gång kanske ;)
 
Maken ska se på nåt matlagningsprogram, inte så roligt den här veckan för mig... Gömmer mig i min tidning istället!
 
Tjingeling på er!
Annica

Symaskinsdieten

Idag har jag suttit vid symaskinen nästan hela tiden. Till och med glömt att dricka mina pulver! Redan när jag vaknade kände jag att det var en sån dag, hade tankarna inställda på ett undanstuvat tyg som jag köpte för många år sedan. 
Tog fram det ur sin låda och funderade på om man verkligen kan ha ett par leggings i mörkröd krossad velour? Ja, det kan man bestämde jag. 
Hade inget mönster, så jag tog fram mina nyköpta leggings och la dem på mönsterpapper. Sen var det bara att sätta igång! 
Färdiga sitter de som om de var gjorda för mig - och de är de ju! Nu ska jag bara komma ihåg att använda dem också ;)
 
Tog en promenad över åkrarna idag. Skaren håller att gå på, men det är lite jobbigt att gå. Nyttigt alltså...
Massor av djurspår och spillning. Jag har aldrig sett en älg här, men nu såg jag massor av bevis på att de går här ibland.
Fint väder var det också:
 
Väl hemma igen satt sysuget fortfarande kvar i kroppen, så det blev att plocka fram ett tunt mörkt tyg och ett mönster till en tunika.
Är man som jag, lite tygtokig, så finns det alltid något att sy av. Nyköpta tyger tvättas direkt så att jag är redo att sy när jag blir anfallen av symaskinslusta ;)
Tyvärr hade jag inte tänkt till riktigt på trådar, så jag sydde med svart tråd på det som inte syns utåt. Nu har jag kommit till sömmar som syns, så imorgon måste jag köpa en tråd som passar bättre. Men det kan bli snyggt när det är klart:
 
Den vita tunikas som jag sydde häromdagen har fått knytknäppning idag av såna där fina band som finns på nya kläder för att de ska hänga snyggt på galgen. Jag samlar på såna också!
Jaa, det var väl min dag so far. Igår kväll fixade jag håret och tog bort mina silvervita slingor:
Känns lite bättre att möta sin bild i spegeln nu...
 
Idag var också dagen när jag skulle mäta om mina mått och se om pulverdieten gett något, eller tagit bort något snarare ;)
Och jodå, det har gett resultat. Inga före- och efterbilder kommer visas här, men det har försvunnit tre cm från midjan, två från låren och tre från bysten. Så ja, jag är ganska nöjd efter sex dagar.
Imorgon börjar jag äta luncher utan kolhydrater och till helgen börjar jag med lchf. Längtar ju faktiskt lite efter mat nu....
 
Nu tänker jag bara chilla resten av kvällen, med te och frukt och inte tänka på morgondagen alls!
 
Ciao alla godingar!
Kram Annica

Lördagstankar

Den här lördagen har det visst inte blivit riktigt ljust nån gång och nu är det snart mörkt. Konstigt. 
Hunden o jag har just kommit in från en kombinerad promenad/kasta pinne på åkern-runda. När vi tar sträckan förbi vattenverket kan Mira ofta springa fritt, för det är sällan någon som går där och det är heller ingen annan trafik än till vattenverket. Vilket inte är så ofta.
Vid dammen simmar änderna året runt, hoppfullt tjatter möter alla som går förbi :)
Utsikten är begränsad såna här dagar.
Senaste tidens regn och töväder har fyllt på ordentligt i ån.
Konstigt ljus ute, men vackert.
När vovvisen äntligen tröttnat på att springa efter pinnen, vill hon göra smulor av den istället! 
Sådärja, då kan vi gå hem!
 
Den här dagen känns lite konstig. Maken jobbar, så då är det väl vardag? Eller är det helg, alla lediga dagar har flutit in i varann så det är svårt att säga. Imorgon ska jag försöka ta mig upp i tid i alla fall och försöka komma i säng normalt. På måndag är det vardag, det vet jag ;)
 
Det blev en rensning av garderoben idag. Har tänkt på det länge, men liksom dragit på det. Kan ju vara bra att ha-kläder där....
Nu är de borta, de där kläderna som jag aldrig mer kommer att ta på mig men som bara tagit en massa plats och lurat mig att jag har massor av användbart. Ha!
Varför gör jag sådär? Sparar på en massa gammalt skräp som är urtvättat och har tappat formen för länge sen? Ska försöka bättra mig på den fronten.
 
Nu sitter jag här med en kopp kaffe och glädjer mig åt att jag faktiskt snart klarat fem dagar på bara pulver och några frukter. Bra jobbat!! peppar jag mig själv. Imorgon ska måttbandet fram så jag får se om det gett något resultat.  
Tänker bädda ner mig i soffan med en bok nu och njuta av den sista ledigheten.
 
Hoppas ni därute i världen har det så bra som det bara går!
Kram Annica

I långsam takt

Den här dagen har minsann inte gått i turbofart. Seg som sirap har jag varit efter att sovit superdåligt den här natten - vilket inte är likt mig! Ge mig en kudde så sover jag som en stock, så brukar det vara istället.
Vaknade i alla fall vid halvtio efter att ha hört en helikopter snurra runt huset under lång tid. Måste ju upp till slut och se efter, sen var det lika bra att ta tag i dagen.
 
Har fått bort hela julen utom stjärnorna i fönstren, de får hänga med ett tag till. Skönt att ta bort granen och upptäcka ett större vardagsrum ;) Skönt också att ta bort allt rött och tomtigt, nu är det ljust och fräscht igen!
 
Lite dammsugning har jag också roat mig med idag, liksom en ganska lång promenad med vovven i dagsljuset.
 
Ikväll tror jag att jag ska festa loss på en avocado istället för de jordnötter jag brukar knapra som kvällsgott. Några dagar till med pulver som föda blir det.
 
Ha en skön fredagskväll, imorgon blir det nya tag!
 
Kram från en trött o seg Annica

Shopping

Idag har äldsta dottern och jag tillbringat en eftermiddag i Täby centrum. Där strosade vi in o ut ur butiker och gjorde några fynd på reorna. Sen åkte vi vidare till Arninge och fyndade vidare ;)
 
Ca 800 kronor fattigare, men då har jag för det fått bland annat:
ett par stövlar, ett par byxor, ett par leggings, två linnen, en duk till köksbordet, en efterlängtad rundsticka, en foundation, en mascara, en handcreme och ett set bh+trosor. Rätt nöjd med mina köp måste jag säga....
 
Kvällen har tillbringats i soffan med buskishumor, ganska skoj det med :)
 
Nu blir det lite läsning i sängen innan John Blund visar sig.
 
Syns o hörs en annan dag!
Kram Annica
 

Andra dagen

Japp, andra dagen har passerat i pulverdrickandets tecken. Det känns bra fortfarande, smakar ok och jag är inte hungrig. Sugen på frukt dock, så det tar jag lite av ;)
Och så dricker jag mitt favoritte lite oftare än vanligt:
Gottigott!
 
Det har varit en lugn dag idag. Vaknade rätt stel i kroppen efter gårdagens powerstavgång. Mina ben hade visst inte rört sig i den takten på ett tag... Tog ett yogapass framför tv:n som dagens rörelse, till doften från favoritljuset med nya favoritdoften:
Lovely!
 
Har också tagit fram symaskinen och sytt färdigt en tunika som legat halvklar i ett halvår eller nåt. Kanske rentav gör flera ufon färdiga det här lovet?
(ufo=unfinished object) 
 
Har precis kollat på Fjällbackamorden, Läckbergs deckare, på tv. Det är ju faktiskt ganska bra, vilket jag inte tyckte förra avsnittet. Men det tar sig, sa mordbrännaren....
 
Nä hörni, om man kanske skulle ta sig till sängen i någorlunda normal tid ikväll? Kan ju ta med mig datorn dit om inte annat =)
 
God natt på er godingar o sov så gott!
Annica

Hej 2013!

Igår, den allra sista dagen av gamla 2012, år vi supergod mat tillagad av maken. 
Förrätten räkcocktail (fast den gjorde jag)
Varmrätten oxfilé med hasselbackspotatis och en grymt god svampsås. Till det parmalindad sparris och bea.
Och den underbara panna cottan med björnbärssås. Till det en liten espresso.
 
 
Och så här såg jag ut i hallmörkret på väg ut med hunden :)
Vi gick ut och skålade in tolvslaget med skumpa samtidigt som vi tittade på alla andras fyrverkerier. Det är ju jättevackert, men oj så snabbt hundralapparna flyger där!
 
Idag, den allra första dagen av ett alldeles nytt 2013, var det dags att säga hej då till gamla ovanor. Från och med nu består frukost, lunch och middag av detta:
 
 
Det är rivstart innan andra dieter tar över. Nu är det andra bullar än kanelbullar som gäller! Det är slut på kolhydratfrosseri nu. Förutom maten (eller frånvaron av den) så kommer det förhoppningsvis att bli daglig rörelseaktivitet. 
Idag bestod rörelsen av en timmes stavgång tillsammans med lilla vovven. Eftersom jag inte har någon våg så är det måttbandet som får visa resultat - som jag verkligen hoppas kommer!
 
Nej, nu är det dags för en kopp te tror jag. Såna livsnödvändigheter drar man inte in på!
 
God fortsättning på det nya året och kram på er!
Annica
 

RSS 2.0