Stort!

Igår - när det var fint väder och inte regnade hela dagen - var vi ju och plockade svamp. Nedskuret och förvällt vägde den sammanlagda skörden nästan 2,8 kilo, maffigt!
Den största svampen vägde 110 gram, det är den största kantarell jag sett:
 
Nu tänker vi inte plocka mer svamp den här säsongen. Maken plockade ju lika mycket förra veckan, så nu är det fullt i frysen;)
 
Tog ett varv i trädgården också för att klippa lite vissnade rosor. Titta vad jag hittade:
Måste vara den största trollslända jag sett! Ungefär 1 dm lång satt den fastklamrad vid en vissen ros och lät mig ta massor av kort utan att störas. Titta vilka fina vingar!
 
Strax ska maken och jag se på Hollywoodfruar på play och sedan kanske det blir Amelie från Montmartre för att kolla in kvarteren där vi ska bo om en månad!
 
Ha en gosig söndagskväll!
Kram Annica

Äntligen lördag!

Efter första veckan med barn i skolan kändes det skönt med en avkopplande sovmorgon. Inget alarm klockan sex....
Skönt också med en frukost ute på verandan, det har jag saknat den här arbetsveckan. Solen värmde ordentligt när vi åt ägg och drack kaffe läsandes morgonnyheterna - finns det bättre frukostar än så?
Sen åkte vi ner till samhället för apoteksbesök och en titt på biblan. Nu har jag läsning några dagar:)
Lägg märke till guideböckerna om Paris;) Om en månad bär det av, för då har vi jämn födelsedag i familjen!
 
På torget fyndade vi en stor blomma till framsidans trappa och dessutom en stor påse vaxbönor:
Tre avocado, vaxbönor och stor blomma för 54 kronor - jag älskar torghandel...
 
På eftermiddagen tog vi en tur till en skog i närheten, traskade ca 100 meter upp, strosade 45 minuter och kom hem med detta:
Ett berg av kantareller som maken just nu sitter och rensar. 
 
Annat som plockats mycket är björnbär som finns i mängder just nu:
Namnam i frysen för vinterns smoothies!
 
Nu väntar en skön eftermiddag i kantarelldoften. Det är ljummet i luften och det är så skönt att sitta under taket  där värmen dröjer sig kvar...
En riktigt trevlig lördagskväll önskar 
Annica
 

Helg med Savannis

Den här helgen som varit nu behövde lilla barnbarnets föräldrar arbeta båda två och då är sötnosen självklart välkommen till mormor o morfar. Mest tur hade mormor, för även morfar jobbade;)
Det är alldeles otroligt vad mycket man hinner med när man lever livet med en nästan-treåring! 
Den nya sparkcykeln var så klart med och måste användas:
Mot lekparken mormor!
Sandkakor, sandslott och nergrävda fötter roar länge...
Vi busar i tunneln...
...och i tältet.
 
Vi har förstås också läst en massa böcker, ritat, gosat, hoppat i sängen, badat, kissat på golvet (Savannah alltså - det är inte alltid lätt att hinna till toan när man slutat med blöjor), lekt på gräsmattan, fikat, sett på film, pratat och skojat. 
Lördagskvällen blev myskväll med chips och film innan det var lätt att somna i sin egen lilla säng.
Eftermiddagsfika efter regnskuren:)
 
Det är så gosigt med en liten tjej som smyger intill, kramar ens ben och säger mormor, mormor med sin mest kärleksfulla röst <3
 
Nu är det vardag igen och arbetsfyllda dagar. Imorgon kommer skolbarnen och det känns väl förberett. Det har varit fina dagar vädermässigt, så jag har cyklat till och från jobbet. 
Idag tog jag också den första springrundan på en evighet och det gick jättebra! Men oj så varmt det var;)
Hemma igen och pustar ut;)
 
Nu ni, nu blir det Dallas!! Ska bli kul att se.
Ha det så bra!
Kram Annica
 

Första arbetsveckan

Den här första veckan tillbaka på jobbet har gått i raketfart. I måndags var det ju lite arbetsfest, men sen har det rullat på ett nafs. Planera, planera och möblera är väl vad som stått på schemat. 
Medan jag svettats i skolan har maken svettats i skogen. Det här är resultatet från en varm dag i kantarelland:
Cirka 4,5 kilo innan rensning, kanske 17 liter uppskattar han. Nu finns det mycket i frysen! Inte behöver man leta efter det gula guldet längre;)
 
När nu arbetsveckan är slut så kopplar vi av på favoritplatsen - verandan! Här tillbringar vi vår mesta tid under sommaren och drar verkligen ut på den så länge vi kan. Just ikväll blir det så här:
Vi delar på en flaska cava, men inte mer för imorgon arbetar maken tidigt och under förmiddagen kommer lilla gullbarnet till mormor! Vi ska gosa och leka massor under helgen=)
 
Ha nu en riktigt mysig fredagskväll där ute....
Kram Annica
 

Höstterminsstart!

Så var man igång igen då! Första arbetsdagen för terminen och massor av glada leenden och många kramar. Det är ju jättekul att ses igen när man har så trevliga arbetskamrater.
Vi planerade några timmar på förmiddagen, sen åkte vi alla iväg till arbetskamraten L:s sommarställe där vi som tradition har vår uppstart för terminen. 
Arbete inför skolstartens första dag där vi brukar överraska eleverna med något roligt uppträdande, sen blev det lite avkoppling i eftermiddagssolen:)
På gården där vi är finns ingen el och inget indraget vatten. Utedass gäller.... runt knuten här...
Och här går man ner till sjön för ett dopp.
Det dukas för middag vid långbordet.
Sämre utsikt kan man ju ha från matbordet.
Nyfikna kor till grannar.
Lite kärvänliga också;)
 
Jättetrevlig kväll med tända ljus och mycket prat - men i morse ringde klockan för en "riktig" arbetsdag...
Konstigt nog är det som man aldrig varit därifrån, märkligt...
Nu blir det middag ute på verandan, njut av sommaren så länge det går!
 
Ha en trevlig kväll!
Annica

Där tystnaden hörs

Maken och jag har tagit en kort husvagnstripp till skogen. Inte så långt med andra ord.... Dryga milen hemifrån längs en mindre väg finns ett ställe som vi campat vid förut. Bara träden och vi. 
Det finns inte så mycket att göra annat än att koppla av där. Eftersom det inte är så mycket lövträd är det inte ens något fågelkvitter utan det är total tystnad där. 
En som var nöjd var lilla vovven som kunde gå omkring löst och plocka pinne efter pinne att gnaga på.
Hon fick ihop en bra samling ;)
 
Imorse vaknade vi ganska tidigt för att vara oss, packade ihop och åkte hem till vår egen svampskog. Idag blir det svampsås till pastan, rejält mycket också!
 
Det är min sista lediga dag och mina tankar är hos mina äldsta flickor. Deras farmor ligger på sjukhus efter hjärtattacker och nu är det inte långt kvar. Alla maskiner har stängts av och släkten har sagt adjö.... Det är så sorgligt när människor som varit pigga och friska ena dagen inte längre finns nästa dag....
 
Kvällen ikväll ska jag plocka ihop för att arbeta imorgon efter åtta veckor ledigt. Vart har de dagarna tagit vägen? Och vad behöver jag egentligen ta med mig? Är det verkligen nödvändigt att jobba?
 
Kram alla därute, var rädda om varann och kom ihåg att säga hej då ordentligt till någon när du går....
Annica

Sista fredagen

Idag är min sista lediga fredag på lång tid, sommarlovet har trots allt en ände. 
Nu måste man ju hinna med allt som inte kommer hinnas med från nästa vecka, så igår passade vi på att hälsa på hos lilla familjen under eftermiddagen. Lilla söta barnbarnet har ju tjatat mycket på sin mamma om att träffa mormor o morfar, så det blev glädjetjut när vi var på plats efter dagis.
Då fick man också tillfälle att visa upp den nya sparkcykeln som varit så efterlängtad!
Åsså blev det bullbak till fikat...
...å smörkniven måste så klart slickas av!
 
Efter mycket lek o bus lämnade vi familjen med lite påfyllt gosförråd;) Nu klarar vi oss ett litet tag till...
 
Dagen bestod också av bärplockning och svamphämtning i skogen, bokläsande, verandasittning och sen en stund i soffan med en mycket nöjd liten Muffinkisse:
Nu väntar jag bara på vad den här dagen ska föra med sig=)
 
Må så gott allihopa, kram
Annica

Dagens plock

Idag är det lite mulet här hos oss. Ibland regnar det, men sen skiner solen jättevarmt igen trots molnen:
Eftersom det blev två hallonplockarrundor igår tänkte jag vila från det idag. Meen - under vovveprommisen stötte jag på en vinbärsbuske alldeles sprängfull med goda bär som ropade på mig. Vilken tur att man alltid har hundbajspåsar med sig=)
Under hemvägen träffade jag också på en trevlig liten krusbärsbuske i ett dike, de bären ville också följa med hem... Söta vovven passade på att rulla sig i något äckligt när matte var i distraherad av bär, så hon är nyduschad nu...
Ja, och när jag var på promenad passade maken på att skörda lite i lilla landet - våra första vaxbönor ska ätas idag!
 
Har börjat lyssna på Kerstin Ekmans Grand finale i skojarbranschen, får se om den utvecklar sig till något som inte går att lägga ifrån sig. Brukar ju mest lyssna på deckare, men det kan vara roligt med något annat som omväxling. Igår lyssnade jag färdigt på Ninni Schulmans Pojken som slutade gråta och den kan jag verkligen rekommendera! 
 
Det är redan onsdag och lovet närmar sig slutet... Bäst att njuta av ledigheten in i det sista!
Ha en härlig kväll önskar
Annica

Hallonplock

Fullt med hallon i skogen och så lite tid!! Tog tag i det här under eftermiddagen när värmen lagt sig lite och traskade bort till lilla dungen där hallonen lyser klarröda. 
Efter nära två liter och några timmar med spånnande bok i öronen började det regna så smått. Förhoppningen att det skulle sluta snart gick över ganska snabbt.... Började ta mig ut mot vägen och där fick jag genom regnet se en bekant bil - det var maken som kom för att hämta mig!! Skönt att slippa gå hem och bli kall, så tack för omtanken hjärtat!
 
Mitt getingstick från igår har svullnat rejält och är ganska rött men det gör inte ont längre, det bara kliar.
Nu ikväll gör vi något ovanligt för den här sommaren, nämligen sitter inomhus. Det regnar fortfarande och temperaturen har sjunkit. Så vi tänker faktiskt sitta i soffan och hänga!
 
Må så gott alla raringar!
Annica

Hallonplock

Fullt med hallon i skogen och så lite tid!! Tog tag i det här under eftermiddagen när värmen lagt sig lite och traskade bort till lilla dungen där hallonen lyser klarröda. 
Efter nära två liter och några timmar med spånnande bok i öronen började det regna så smått. Förhoppningen att det skulle sluta snart gick över ganska snabbt.... Började ta mig ut mot vägen och där fick jag genom regnet se en bekant bil - det var maken som kom för att hämta mig!! Skönt att slippa gå hem och bli kall, så tack för omtanken hjärtat!
 
Mitt getingstick från igår har svullnat rejält och är ganska rött men det gör inte ont längre, det bara kliar.
Nu ikväll gör vi något ovanligt för den här sommaren, nämligen sitter inomhus. Det regnar fortfarande och temperaturen har sjunkit. Så vi tänker faktiskt sitta i soffan och hänga!
 
Må så gott alla raringar!
Annica

Linnés Hammarby

Dagens utflykt gick till Linnés Hammarby utanför Uppsala. En jättefin gård där han - Carl von Linné - bodde med sin familj. Huset står kvar som det var då när han bodde där, en äkta 1700-talsgård alltså.
Tyvärr var det fotoförbud inne i huset, synd, för tapeter och golv och tak och möbler var väldigt fina. 
Utomhus strosade vi omkring och såg det mesta:
 
 
Den här dagen var det fårklippning, jätteintressant att se på.
 
Vi klappade hästar och kikade på den lilla marknaden och jag fick ett elakt getingstick på armen, usch. Men en trevlig dag på lagom avstånd för en liten biltur:)
 
Söndagskväll folket - njuuuut, snart är det slut på sommaren!
 
Kram Annica

Mitt paradis!

Med så här varma sommardagar och ljuvliga kvällar kan jag inte säga annat än borta bra - men hemma bäst! I trädgården är det så fint att vara att jag helst inte vill gå nån annanstans. Kanske till skogen en sväng då;)
Överdådig blomning i jackmannin!
Evighetsblomning!
Höstanemonen börjar blomma
Snart kan äpplena plockas
Den nya clematisen har kommit långt.
Och så här ser det ut i trädgården på kvällen!
 
Mitt andra paradis ligger i min skog. Där strövar vi alltsomoftast, vovven o jag. Hon älskar att äta blåbär så hon håller sig nära medan jag plockar mina bär o svampar. Ett tag i alla fall;)
Hallon o blåbär redo att frysas in.
Ännu en omgång kantareller!
En lustig sak ute i skogen nu är blandningen av bär. Hallon, blåbär och senkomna smultron samsas med rodnande lingon!
 
Det har inte bara skördats i skogen, även i trädgårdslandet plockas det nu:
Vår första riktiga skörd av vitlök var riktigt bra! Till hösten ska vi gräva ner massor av vitlök...
 
Idag nyöppnade vårt bibliotek efter flytt och sommarstängt. Det blev cykel ner till samhället och en laddning läsning med hem i cykelkorgen. Eftermiddagen har tillbringats i en skön stol med massor av tidningsbläddring, härligt. Nu har jag tusen sy- och stickidéer igen=)
 
Ha nu en riktigt skön lördagskväll och ta vara på det som är kvar av sommaren!
Kram Annica
 
 

Göteborg tur och retur

Så har vi då sett fina Göteborg och hur mellandotter E och hennes A har det i sin nya lya, kul kul. Vi har haft det helt underbart mysigt med dem, bara tagit det lugnt och chillat.
Vi har fått se gator vi inte sett förut, besökt några pubar och ätit goood mat på trevliga restauranger. 
Fint på Linnégatan!
Mer Linnégatan, fullt av uteserveringar längre fram;)
I Haga, mysiga kvarter - kolla in molnen också!
Superfin butik med massa provsmakning av godsaker!
Här är det säkert också trevligt!
Åkte spårvagn såklart! 
Besökte dotterns arbetsplats och blev bjudna på en öl, tack för det!
I Botaniska trädgården har de en fåtölj helt klädd i taklökar...
 

Superhärliga dagar i Götet är över för denna gång. Vi föräldrar har fått se att boendet är ok och fått rå om de unga några dagar utan en massa måsten, jättemysigt.
Nu är vi hemma på verandan igen. Maken lagar mat som vanligt - idag blir det grillad polenta, marinerad fläskytterfilé och en smaskig sallad. Inte illa alls...
Vi hade planerat för en eftermiddag i skogen, men vädret har varit kanon hela dagen så det blev en cykeltur till samhället istället och sen inget särskilt. Självklart pratar vi om nästa utflykt med husvagnen - kanske redan i helgen?
 
Ha det gott alla goa, vi hörs!
Annica
 

RSS 2.0