Godis

Jag försöker ju undvika socker, tillsatt socker, vilket inte är helt lätt när man är en godisråtta;) Just nu är jag inne i en period när det går bra att låta bli sockret, tack och lov. Andra perioder är det mycket samtal med mig själv om att det är bättre att låta bli... 
Ibland gör jag egna godsaker som för mig är helt tillåtna, dvs utan tillsatt socker men med dadlar istället. Som de här goda små bollarna:
 
Ser ut som chokladbollar, men innehåller bara sammanmalda dadlar och mandlar som rullats i kokosflingor. Mumsiga var de!
 
Annat godis, fast kanske för fåglar, hittade jag spår av imorse på promenaden vid ån:
Det här har uppenbarligen varit en kräfta.... Jag tror att det finns i vår å, eller nu kanske man kan säga att jag vet att det finns kräftor i ån;)
 
Idag har varit en dag med stela ben, eftersom jag fick för mig att springa två dagar i rad. Straffad idag. Hur svårt kan det egentligen vara att gå nerför en trappa eller sätta sig ner utan att dunsa?? Blev cykling som träning idag istället.
Under cykelturen fick jag dock stanna många gånger för att plocka solvarma goda smultron. Det finns hur mycket som helst! Jag undrar ju om det bara är jag i hela byn som orkar plocka godsakerna... idag har jag i alla fall ätit snudd på sjuka mängder... underbart goda och säkert supernyttiga!
 
Imorgon väntas tydligen regn igen, vi verkar ha varannandagsväder nu. Då blir det lite städning och mycket sy hoppas jag.
 
Ha det gott, kram
 
 

Varmaste dagen!

Sommarens hittills somrigaste dag! Ca 27-28 grader i skuggan, äntligen sol och värme:) Passade på att sola ordentligt med lite läsning, något jag längtat efter. Kommer dock inte att sola framsidan imorgon om det blir finväder, blev lite för röd...
 
Eftermiddagen har spenderats i skuggan för det mesta, det var ju så varmt!! Då längtade jag efter en strand att svalka mig vid, men hade ju ingen lust att cykla bort till vårt bad i värmen... Tog en dusch istället innan middagen, det gick också bra. 
 
Slötittade lite på tv och hamnade i ett program om träning och kost, jag gillar ju sånt:) Helt plötsligt från ingenstans kom ett sug att ta en powerwalk nu när det var svalare. Bäst att passa på medan lusten fanns, tänkte jag och snörade skorna. Jag gick ganska snabbt och plötsligt började benen springa, som av sig själva nästan! Herregud, jag har inte sprungit sedan förra sommaren och knappt ens då. Men nu gick det jättebra! Inga hastighetsrekord precis, men längre än jag trott att jag skulle orka med. Wiho, heja mig!! Stannade bara för att fota den fina kvällshimlen och dricka lite vatten. 
Klockan var strax efter tio här och solen ska sova... det ska jag med nu, för Mira har inte förstått det här med sovmorgon och ledighet... hon vill gå ut sin vanliga tid och sen är jag för vaken för att somna om...
 
Så nu sängen och en förhoppning om att inte ha träningsvärk imorgon, för det var skönt att springa lite och kanske kan lusten komma tillbaka till springandet nu.
 
So long!
Annica

Smultrontorsdag

Idag startade tidigt. Hörde sonen åka vid halv sju och sedan var det morgon tyckte hunden. Försökte ignorera hennes stirrande blick och trampande vid sovrumsdörren, men tio i sju gick det inte längre. Efter den morgonpromenaden var det liksom inte nån idé att försöka somna om. 
Använde min extralånga förmiddag till att städa ur kyl och mikro innan jag rensade upp lite ogräs i rabatterna. 
Lagom till lunch kom dessa gosungar med sin mamma:
Savannah var en katt idag, därav nos och lite morrhår;) 
 
Vi strosade iväg till skogen och plockade smultron tillsammans efter korv med bröd-lunchen.
Savannisen tyckte det var roligt en stund och bären var goda. Tessan och jag pratade om vilka barndomsminnen det är det här med smultronplockning, minnen av sol och sommarlov.
Lilla Elise var väl inte så road och somnade snart i bärselen hos mamma.
 
Vi gick hem och fikade, spelade spel och pratade. En jättehärlig dag var det!
 
Nu ska jag kvällskissa hunden, dagen har varit lång och ögonlocken börjar tynga. 
 
Kram Annica

Bättre dag

Idag har varit en mycket bättre dag! Lurigt det där med att man inte riktigt vet hur ens dagar ska bli... Tog i alla fall cykeln till samhället på förmiddagen, en tur på ungefär en mil som jag alltid njuter av. Speciellt nu när jag är ledig och inte har en tid att passa till jobbet....Handlade lite frukt och grönt på torget och köpte lite rosévin till soliga dagar:)
På vägen hem slogs jag av hur gyllene vägen såg ut framför mig:
Är det en fingervisning tro:)
Lite som en pionknopp - den rymmer massor innanför sitt skal - precis som livet, det finns massor där som utvecklas hela tiden, vi behöver bara se det.
 
Utelunch idag;) efter cyklingen. Omelett är ju en enkel favorit och när jag också hade lite avokado till blev det ännu bättre. Boken har jag ägnat eftermiddagen till att läsa ut, i solstolen eller på en filt på gräsmattan. Livet är ju ganska skönt när man är ledig!
 
Idag kom beskedet som förändrar mitt liv. Tid för operation! 
Gulp! Blev riktigt nervös nu. Det är ju ändå ett ganska livsviktigt organ som ska tas bort från min kropp...visserligen kan medicin resten av livet hjälpa mig till ett normalt liv, men ändå.... 
Till råga på allt, att toppa oron och nervositeten med, fick jag ett ändrat datum på sms. Nu är operationen uppskjuten till den 13/7. Mer tid till tankar....Huuuaa
Har gjort en hälsodeklaration på nätet inför operationen. Det gick bra, jag lever ganska hälsosamt. Alkoholvanor skulle skrivas ner, hur mycket dricker man egentligen? Om det var så att man dricker mer än 14 glas vin i veckan borde man tänka över sina vanor stod det. Då kan jag lugnt fortsätta dricka på ett av mina ca 5-6 glas i veckan då:)
Och kolla på min utsikt från verandan! Den kan jag bli kär i varje dag omigen!
 
Imorgon får jag fint besök här hemma. Smultronplock, gos och lek står på schemat så inatt kommer jag nog inte att läsa till klockan 2....
 
Ha det så bra alla där ute, njut av fint väder så länge det varar!
Kram Annica

Äntligen smultron!

Efter några dagars värme och lite sol så har de äntligen kommit, de älskade smultronen! Gick en sväng med hunden under eftermiddagen och tog mig till det vanliga smultronplockarstället. Där var det fullt med röda godingar! Hade tyvärr inget med mig att plocka i, vilket var lika bra för hunden gillar inte såna stunder när matte går helt upp i bären.... Plockade några nävar fulla som jag tryckte in i munnen och njöt:)
Mums!!!
 
Men varför ska det finnas myror överallt när man står stilla och njuter?? 
Det gäller verkligen att hålla sig i rörelse, för de är snabba de där små rackarna.
 
Dagen idag har annars varit en skitdag och jag hoppas morgondagen blir bättre... jag ska ju börja mitt nya liv utan sköldkörtel så fort som det bara är möjligt, även om det tydligen inte finns operationssköterskor på KS så de kan inte hålla vårdgarantin... anyway, det verkar som att sköldkörteln inte vill vara med i leken längre och går lite bananas emellanåt. Idag var det en sån dag. Frusen, varm, hjärtklappning, illamående, svimningskänslor, yrsel - ja symptomen är många. 
Den här dagen bestämdes det att hela sköldkörteln ska opereras bort. Jag har haft kontakt med KS angånde att jag mår dåligt emellanåt och de vill att jag tar nya prover på min vårdcentral. Jodå, 4 juli är tidigaste tiden jag kan komma och träffa en läkare som kan skriva remiss på det.... Men, jag håller tummarna för ett bättre mående fram till dess. imorgon är en annan dag heter det ju;)
 
Home alone hela dagen och kvällen, tv:n är bra sällskap liksom stickningen.
Kram Annica

Bananbröd

Bakade jättegott bröd häromdagen, med bovete och banan bland annat. Det blev ganska tunt och platt, vilket gjorde att det passade utmärkt att rosta imorse till frukosten;)
När jag smakade det nybakat hade jag en god chokladröra som pålägg. Röran gjorde jag av mandel, kakao, lite salt och så lite kokosolja för krämigheten. Allt maldes ungefär som när man gör eget jordnötssmör och det blev gotteligott!
Bjuder på en liten till Elisebild, hon är ju så söt den lilla ungen!
 
Nu är det dags att gå ut och kvällskissa vovven innan sömnen. Jag behöver ju vila ordentligt så jag orkar VARA LEDIG HELA DAGEN!!!
 
Sov gott, puss

Med barnbarn

I fredags åkte vi en sväng till små barnbarnen och deras mamma. Lilla Elise har vuxit så mycket! Hon har alltid ett leende till hands och jag tror också att hon har de snyggaste benen för tillfället!
Gosiga lilla unge<3
 
Puss o kram
Annica

Edinburgh

Ja, så har man sett Edinburgh då. Ganska typiskt skotskt väder har jag fått för mig, blött och fuktigt. Temperaturen låg runt 14 grader, men det kändes varmare. Stan var fin, ganska gråtrist, men det var egentligen inte så mycket att se tycker jag. Slottet, The Royal Mile och några andra turistgrejer. 
Gatumusikant på Royal Mile
Gågatan där gammalt möter nytt... Varuhuset Primark var ju förresten en guldgruva! Typ ett HM fast ännu billigare:)
I ett land som Skottland har till och med chipsen smak av den traditionella rätten....
Den här lilla killen träffade jag i en mataffär. Jag frågade hans mamma om jag kunde få ta en bild och visa mina elever hur en skoluniform kan se ut. Mamman satte genast igång att dra upp strumporna, rätta till skjorta och slips och sa till honom att le. Visst är han väl för söt!
Lunch på puben!
Visst syns det hur regnmolnen hänger i luften? Utsikten från Princes Street mot slottet i dimman...
Sightseeing i regnet..
Det typiskt brittiska hotellet:)
 
Jag gick ju aldrig in i slottet eller gjorde andra turistgrejer. Istället hängde jag med mina arbetskamrater som jag kanske inte träffar så mycket annars under dagarna och det var jättetrevligt. Vi promenerade jättemycket, satt på pubar, drack afternoon-tea på hotellrummet, gick i secondhandaffärer, skrattade massor och hade superbra dagar tillsammans. Bra resa alltså trots regnet!
 
So, goodbye for now, see you later;)

Finfin dag!

Idag tog jag bilen till lilla staden där jag lånade lilla barnbarnet Isabella för en stund. Vi gick till affären och köpte lite picknicklunch, sen rullade vagnen vidare mot stora lekparken vid vattnet.
Det var soligt och fint emellanåt, men ganska kallt och lite hängde regnet i luften ibland. Men vad gör det när man kan leka och ha skoj!
Vi klättrade och gungade, åkte rutschkana och tittade på andra barn som lekte med sina mor- och farföräldrar. När Isabella lekt en lång stund bredde jag ut picknickfilten på marken, men där ville hon inte sitta så vi gick till en bänk i närheten istället. När magen var mätt på plättar, banan och drickyoghurt lekte vi lite till innan det var dags att sova i vagnen. 
Mormor kunde strosa runt i lilla staden länge och kolla in flera affärer innan vi traskade hemåt och Isabella så småningom vaknade. Då gick vi och väckte mamman från sin skönhetssömn och så hängde vi inomhus istället. 
Jättefin dag tillsammans med gosungen!
 
Nu ska maken grilla god mat och jag har packat färdigt inför resan imorgon. Hämtning tio över fem imorgon bitti, så tidig kväll ikväll;)
 
Hörs när vi hörs!
Annica

Toppbetyg

Idag var det skolavslutning och kramkalas med eleverna. Blommor och presenter i överflöd fyllde bilen när jag åkte hem.
Kolla på några exempel från dagens presentregn:
Några av buketterna samlade i en vas, fler buketter står utomhus:)
Kvällskaffet har jag avnjutit i finaste muggen.
Haha, vad har ni för superkrafter?! 
Texten på en av teförpackningarna jag fick, jätteroligt. Den kommer jag att spara sen;)
Och titta på den här lilla anonyma lappen jag hittade på mitt arbetsbord när det var dags att plocka ihop dagen, hur fint som helst. Jag tror mig ana vem som skrivit den...
 
Dags för sommarlov snart då. Först en städdag imorgon, plocka undan i klassrummet och lämna gardiner på tvätt. Sen planerar vi för skolans uppstart i höst innan vi på söndag reser iväg på konferens hela arbetsgänget!
 
Snart är det final i Biggest Loser, alltid lika imponerad av dessa människors vilja till förändring av sina liv. Jag tror på Sandra som vinnare.
 
Kram Annica

RSS 2.0