Fjällnora 2

Hoppsan, så det kan bli när fingrarna har för bråttom! 
Här kommer fortsättningen och resten av bilderna:
Får finns det massor av på Fjällnora
Fåren är väldigt gosiga!
Tupp och hönor går fritt omkring
Två små flasklamm var väldigt tama och gick omkring helt fritt för gosning, vilket barnbarnet gillade mycket;)
Den här dagen var också bröllopsdag för Fröken Pensé och maken!
På andra sidan den lilla vägen utanför husvagnen såg det ut så här! Det bäades mycket;)
Vi hyrde båt och lilla S kunde ro alldeles "fälv".
Självklart åt vi glass i värmen!
 
Underbara dagar med underbart barnbarn är över för denna gång - men det blir fler!
 
Tjingeling från mig!
Annica
 

Fjällnora

Så har då husvagnen varit på nya äventyr. Den här gången gick resan till Fjällnora utanför Uppsala. En jättefin friluftsanläggning med massor av aktiviteter hela året. Där finns också en pyttig liten camping som vi bott på förut. Nu blev det ändå lite nytt, för vi hade lilla barnbarnet med oss på camping för första gången!
På Fjällnora finns en massa djur, en del går lösa och är kelvänliga:) Där finns en finfin sandstrand, båtuthyrning och kanoter, minigolf och höghöjdsbana. 
Här följer en mindre bomb av bilder från våra dagar:

Härlig sommardag!

Äntligen har vi haft en riktigt varm sommardag! Redan till frukost var termometern högt upp, jippiiii!
Vi har ett litet gosetroll hos oss några dagar och det har ju varit perfekt för oss med sol och värme;)
Förmiddan ägnades åt plask och lek i lilla poolen.
På eftermiddagen åkte vi till vårt lilla bad och så fort morfar fick på båda armpuffarna så var det fort i sjön!
 
Den lilla gosingen har fått en ny tandborste här, så nu blir det borstning med glädje! Den här tandborsten blinkar nämligen under två minuter!
 
De stora rosenbuskarna har gjort sitt nu, några enstaka knoppar finns kvar, men de kommer ju igen lite senare. Nu njuter vi av vår röda klätterros som samsas så bra med klematisen på spaljén:
 
Och jag har plockat älggräs/älgört som nu hänger på tork. Oslagbart vid feberhuvudvärk och ont i kroppen! Växten innehåller salicylsyra, som i alvedon och liknande heter acitylsalicylsyra när det är kemiskt. Naturens gåvor är fantastiska!
 
Nu är det dags att krypa till kojs, imorgon väntar nya äventyr!
Kram på er
Annica

Förberedelser

En så här grå och trist dag som vi haft idag är faktiskt himla bra för återhämtning. Det finns liksom inte så mycket att göra. Blåsigt och småregn, det är väder för inomhusvila tycker jag. 
Efter en ordentlig sovmorgon (vill inte ens nämna hur lång, det är lite skämmigt nästan) har jag tillbringat dagen vid symaskinen. Som vanligt skapar jag av återanvändningssaker. Det är lite småfix som ska göras, sen kommer bild...
Idag har jag också lagt lindblommorna på tork:
Lindblomste är jättebra mot hosta och förkylning!
När jag var i Tyskland för över en månad sedan (oj, vart tar tiden vägen?) då blommade lindarna för fullt. Nu först blommar de här, och varma dagar kan man känna doften långt bort. På nära håll kan man höra hur det surras bland bladen, det är trängsel bland humlor o bin.
 
Förra veckan tömde jag frysen på körsbär som jag fick av svärmor förra året. Nu har det blivit saft av dem:
Gottigott!

Nu finns plats i frysen för alla bär jag ska plocka. Det där med att ta av naturens resurser, det är liksom min grej det =)
 
Det doftar kaffe i huset, så det är dags för en kopp!
 
Kram på er wherever you are!
Annica

Fröken Pensé på turné!

Nu har maken och jag varit hemma en dag efter vår lilla husvagnsturné runt i Uppland. Bara det här att komma bort lite och att få bo i husvagnen, det är så avkopplande och skönt. Man behöver inte åka långt för att upptäcka nya vägar och ställen;)
Första dagen åkte vi till Österbybruk. Vilket fint litet samhälle och så mysigt på den lilla campingen vid sjön!
När vi installerat husvagnen så åkte vi till Dannemora gruvor i närheten. Oj, så intressant! För flera hundra år sedan levde folket hela sina liv i den lilla gruvbyn som försåg Sverige med järnmalm och hjälpte till att bygga upp vårt lands välstånd. De gamla gruvhålen var enorma och säkert inga trevliga platser att arbeta i.
Sedan blev det kväll och grillning i solen, mysigt!
Vi hade ingen korkskruv med oss, så maken försökte bygga en men det gick inte så bra;) Tur att campingar har välutrustade kök ibland!
Så blev det dags att sova i husvagnen. Kan man annat än sova gott när det ser så här mysigt ut?
 
Ny dag och vandring i bruksmiljön. Så vackert men ack så mycket bromsar! Det blir tröttsamt att vifta hela tiden...
Vi såg smedjan och själva bruksbostaden utifrån, men i orangeriet var det öppet och fint. Vilken välskött och vacker trädgård!
 
 
Dags för vidare färd. Först åkte vi till Hargshamn, men tyckte inte att campingen kändes så jättetrevlig utan bestämde oss för att åka uppåt istället. Strax fick vi sällskap på vägen:
En ko på fel sida staketet! Vi fick ligga bakom henne en bra bit, för hon verkade bli nervös inför varje försök till omkörning. Hon traskade på och så småningom gick hon in vid sidan så vi kom förbi henne. Strax såg vi också en hage med liknande kor, de var väl hennes kompisar kanske.
Färden gick till Östhammar. Där var det också jättefint. Längs vägen hade vi mött en massa rallybilar och när vi kom mot campingen förstod vi varför. Midnattssolsloppet (?) hade haft nån sorts stopp och visa-upp-sig-grej utanför och det var verkligen massor av folk att kryssa emellan. Hjälp, tänkte vi, vad mycket folk. Det finns nog inga platser kvar på campingen. 
När vi äntligen kom fram till receptionen såg vi anslag för Sean Banan också, inte undra på att det var folk där! Vi fick i alla fall en bra plats och hörde strax "dingelingelingdingdingding, nu glider kingen in" ljuda över området....
Tyvärr bestämde sig åska och regn för att störa kvällen så det blev en innemysarkväll, men sånt är också bra i husvagnen...
Hemvägen gick längs småvägar med fina gårdar att se och det underbara landskapet förstås:)
 
Nu längtar jag redan efter nästa tur med vårt rullande hus. Det blir nästa vecka!
 
Tjing på er godbitar!
Kram Annica
 

17 juli

Idag är det en konstig dag med vädret. Imorse var det soligt och varmt och det blev frukost på verandan (som vanligt) till ackompanjemang av fågelkvitter.
Så småningom var kaffekopp nr 2 urdrucken och det blev dags för cykeltur till samhället - maken jobbar och här på vischan är man stucked utan bil (fast jag klagar inte, jag gillar att cykla) ...och det behövde handlas lite. Ombytt och klar - då börjar det hopas mörka moln och vips så åskar det för fullt! Inte en droppe regn, men det kom det också efter ett tag med muller.
Istället blev det att sitta på verandan under tak och lyssna på regnet o åskan i smältande solvärme! Hur konstigt väder som helst. 
Vegolunch idag! Zucchiniplättar, mums.
 
På eftermiddagen klarnade det upp en stund så jag hängde ut tvätten. Självklart var molnen tillbaka då...
 
Efter det ihållande regnet blev det i alla fall äntligen tid för vovven och långpromenaden. Längs ån såklart och i ån såklart =)
Sen hem och en efterlängtad kaffestund med lite gott till:
Nej, det är inte chokladbollar. De här är gjorda av torkade aprikoser, mandel och russin. Smaksatta med kakao och kaffe. Riktigt gott!
 
Snart är kaffet kallt och det blir en runda med snabeldraken istället. Fyra katter och en hund lämnar spår efter sig...
Kanske det blir en stund på yogamattan idag igen. Körde ett pass igår och de som inte tycker att yoga är träning har aldrig provat! Har rejäl träningsvärk idag i magtrakten o ryggen o rumpan o låren.....
 
Nä, nu stänger jag igen lille macen. Ha det gott alla!
Kram Annica
 

Bästa fredan!

Trots dagens datum har vi haft en toppendag här. Lilla barnbarnet och hennes mamma kom med bussen vid lunchtid för en eftermiddag i blåbärsskogen. Tyvärr bestämde sig vädret för att släppa loss helt och det åskade rejält ett tag när regnet öste ner. 
Efter några timmar med prat, lunch och lek kunde vi traska iväg i strålande sol istället.
Lilla sötnosen åt så det stod härliga till av både blåbär och smultron. Sen hjälpte hon morfar att plocka svampar ett tag innan det var dags att återgå till blåbären;)
 
Barnbarnets pappa kom med lilla kissen Leia som ska få tillbringa helgen här eftersom det kommer besök från Göteborg med kisse i bagaget - mellandotter E med sambo A! De två bor hos lilla familjen och barnbarnet bor här. Det ska nämligen firas stort i helgen - äldsta dotter J fyller 25!! 
Vi "gamlingar" låter ungdomarna roa sig rejält så chillar vi här hemma med gosefröknarna. På söndag sammanstrålar vi alla för gemensamt firande, det ser vi fram emot.
 
När så dotter T och sambon M lämnat sina små flickor i vår vård satte vi oss i bilen och åkte till en gård i närheten. Där kan man mata hönor:
 
och klappa får:
 
 
På hemvägen stannade vi också och tittade på kalvarna som betar i slottsträdgården en bit bort från oss.
 
Till middag åt vi sedan pasta med kanonmycket kantareller i en ljuvlig gräddsås, hur mumsigt som helst. Lilla fröken åt massor, hon hade ju hjälpt till och plockat svamparna...
 
Nu ligger det en varm o go liten tjej och sover i mormors säng, så snart ska jag krypa ner och lyssna på små andetag som är så sövande. (Och vakna några gånger av sparkar i magen eller små händer som flaxar - hur mysigt är inte det!)
 
Godnatt alla, hoppas dagen inte innebar otur för någon!
Kram Annica
 
 

Svamperi!

Idag blev det en tur till skogen här ovanför och då fanns de där, svamparna! Lite gömda, lite skymda, men vad gör det. Har man bara siktet inställt så;)
!!! Behövs inga kommentarer!
 
Det finns också gott om blåbär, men bara några fick följa med hem. Det finns nämligen också gott om MYGGOR och de väl jätteglada över ett nytt byte, så jag orkade inte stanna kvar och slåss.
 
Ett tips annars för att hålla bort myggen från uteplatsen:
Trädsvampar som växer på döda björkar. Ta loss och torka i ugnen, dela i mindre bitar och lägg på ett fat. Tänd på, men håll en bit från där man sitter. Och - ta ett rejält fat under, för det blir jättevarmt! Hos oss smälte plasten på bordet under fatet, så nu är det en betongkruka under fatet. Men vi har inga mygg här!=)
 
Imorgon är det fredag!
So long vänner, kram
Annica

Cykeltur

Sådärja, här kommer dagens riktiga blogginlägg, det förra var ju för att testa bildöverföringen. 
Hade tänkt åka ner till samhället för lite friskisgympa ikväll, men kände inget sug. Istället tog jag stålhästen på en tur och satte på mina spår i mobilen för att mäta rundan. Hit kom jag:
Låter ju jättelångt, men faktum är att det bara blev nära 15 km fram o tillbaka. Till skylten alltså. Tog ju dock en stund att cykla eftersom det fanns mängder med smultron som måste ätas.....
 
Känns ok att missa gympa för sånt istället=)
 
Kram på er och glöm inte njuta av vår fina sommar!!
Annica

Provar...

Håller på att testa ett sätt att föra över bilder från min mobil till min lilla mac. Håll tummarna för att det ska funka nu:
Yes! Det gick bra! Här är en bild från Miras bad i ån häromdagen när det var supervarmt. Liknar en utter tycker jag....
 
Tjoho! Stort tack till maken som listade ut ett sätt att lura apple!
 
Kram Annica

Fuktigt värre!

Väldigt hög luftfuktighet här idag, och varmt. Det har regnat av och till hela dan, till och med en åskskur men ändå så varmt. Det var så fuktigt att dammsugaren stötte på motstånd på golvet! Handdukarna torkar inte i badrummet och man undrar verkligen hur de har det i länder där det alltid är sånt här klimat. 
 
Korta prommisar idag, inga bilder. Tiden har gått åt till läsning och korsord. Och min nya mobil så klart!! Jag bara älskar den, min lilla samsung. Lilla och lilla, jag har vant mig vid storleken nu. Den är så snabb och tar fantastiska bilder med kameran. Jag har play-butiken som min bästa kompis och tar hem nya appar hela tiden. 
Har tränat med en yoga-app idag till exempel, hur bra som helst. Det finns massor av roliga appar att ladda ner, spel eller träning eller vad man nu vill. 
Imorgon ska jag prova träna med en annan yoga-app, skojsigt.
 
Ha det gott i underbara sommaren!
Kram Annica

Värme!

Äntligen är den där underbara sommarvärmen här! Just idag är det lite fuktigt ute, lite tryckande men sååå njutningsfullt:
Samma ute som inne!
Har varit en sväng till skogen och plockat bär
som sen har ätits till mellis med keso!
Supermumsigt!
Den lilla lånekissen verkar nöjd med sin semester, äter o sover o gosar o busar. Och ligger nöjt i rabarberbladen!
Idag blir det inte så många knop på verksamheten, det är skönt att bara vara ledig också.
Ha det gott i sommarvärmen, kom ihåg att det vi gör nu ska vi plocka fram ur minnet i vinter - så fyll på minnesbanken med dofter o bilder när det är möjligt. Själv njuter jag av ingentinget!!
Kram Annica

Nygammalt i trädgården

Yngsta dotter T och hennes sambo bestämde att det var dags för nya möbler till deras nya veranda. De gamla möblerna skulle bort. Maken o jag tog hand om dem istället och se så fint det blev efter en dags arbete:
Som nytt! Jag tar inte åt mig av äran alls, har bara latat mig idag, maken har gjort allt arbete. Tvättat, skruvat lite och betsat. I love recykling!!
Blir perfekt såna här dagar när det är för varmt under taket på verandan :)
En som njutit av eftermiddagens svalka är den här gosiga killen:
Elvis i gamla trädgårdslandet.
En som njuter av semester är den här lilla kissen som är tillbaka på kortvisit:
Lilla Leia.
Familjen är på husbilssemester o hon är på-landet-semester. Fast hon får inte gå ut i gröngräset, bara vara på verandan.
Har betat av en bok från semesterhögen, Himmelsdalen. Så ruggig förväxlingshistoria!
 
Nu blir det verandahäng med maken!
Kram på er,
Annica

Snart så...

Tog en sväng i skogen igår, vovven och jag. Det här är vad vi såg:
Blåbären är på gång!
Och även dessa små godingar:
Små gula delikatesser!
Roligt!
 
Idag har vi riktigt varmt och skönt. Vår veranda är under tak och inte så där väldigt njutbar såna här dagar, så det blev soffan för att läsa. Det fläktar inte speciellt mycket så gräsmattan är inte heller nåt för mig. Tar det lugnt inne så länge.
 
Ha det bra i sommarhärligheten!
Annica

Äntligen bad!

Vovven blev lycklig igår när matte bestämde sig för att dagens promenad skulle bli i spåret. Där ligger nämligen hundbadet efter ungefär en kvarts väg!
Så fort i plurret, sen stog hon bara där och njöt innan vi lekte kasta pinne.
På den yttepyttiga stranden blommade en vacker iris:
 
Matte badade inte. Det har inte ens blivit ett tådopp ännu....
 
Sol idag igen, så nu blir det bokläsande på en filt i gräset. Härligt eller hur!!
 
Kram på er!
Annica

RSS 2.0