Tredagarsjul

Oj, så mycket jul man hinner ha på tre dagar! Som vanligt klädde vi granen kvällen innan julafton:
Dagen efter var det så mycket paket att de inte rymdes under, utan fick travas bredvid - som vanligt... Fast det mesta var faktiskt till barnen....
Lilla Elise fick en mycket uppskattad bok som hon läste med stor inlevelse tillsammans med morfar.
Storasyster Savannah fick mössa och halskrage likadant som Selma i julkalendern, mycket lyckat.
Så himla roligt att sticka när gåvorna blir uppskattade!
De små trollungarna fick massor av julklappar, det lektes intensivt och stämningen var på topp. Kul med jul:)
 
Idag har vår familj och barnbarnsfamiljen firat mer jul hos barnens farmor o farfar, mer god mat. 
Våra barns kusin var också där, hos sin mormor o morfar... Devon är några år äldre än Savannah och en idol att se upp till. Tjejerna pysslade och hängde tillsammans, så kul att de funnit varandra.
 
Det var skönt att ha en vilodag emellan, vi tog det väldigt lugnt på juldagen. Dottern som kommit upp från Göteborg med sin sambo chillade vi med innan de behövde packa in sig i bilen och åka hemåt. Bilder skickades fram och tillbaka mellan oss och Australien där äldsta dottern befinner sig med sin familj. De hade lite varmare än oss.... Julmat som middag, enkelt och lättlagat;)
 
Imorgon återvänder sonen till jobbet i Forsmark och vi åker till vår lilla stad för att bland annat ta nytt passfoto till mig - resa väntar i vår! Dessutom ska vi handla lite i möbelväg till sonens planerade flytt, saker som vi tittat ut idag men inte hade plats för i bilen.... De väntar här när han kommer hem på fredag igen.
 
En bild till bara:
Vad gör det att boken är upp o ner? Djur är jättepoppis just nu vare sig de är åt rätt håll eller står på huvudet!
 
Sov gott nu, kram

Julavslutning

Terminens sista skoldag, tjoho! Inte så mycket jobb, mest trevligt. Julmusik, pyssel, dans kring granen, jullunch och god jul, hej då, syns nästa år!
Vi i personalen skulle vara färdiga utanför skolan klockan 12. Då kom det en hyrd buss som tog oss till okänt mål, spännande. Vilda gissningar på julbord och Ålandskryssningar när vi åkte norrut, men när bussen svängde av mot Gåsvik så förstod flera av oss vart vi skulle. Edblads, vårt lokala kändissmyckeställe:)
När vi klev av bussen fick var och en av oss ett presentkort tillsammans med en julhälsning och sedan fick vi shoppa loss i den stora butiken, så kul! När alla shoppat sig nöjda bjöds vi på gofika innan bussen tog oss tillbaka till skolan igen. Så mycket bättre än julbord eller julklappar!
Jag köpte två fina halsband för mitt kort.
När jag kom hem packade jag upp mina julklappar från eleverna. Det var blandad kompott av teer, ljus, böcker och choklad. Nice!
 
 
Jag är så redo för jullov! Imorgon ska vi handla julmat och lite andra småsaker, sen ska jag på julklappsmiddag med bästa tjejgänget. Härlig inledning på ledighet:)
 
Nu sova, kram

Fjärde advent

Så har vi tänt fjärde ljuset och det är bara sex dagar kvar till jul! Julstress? Nää, inte här. För mig betyer julen inte att allt ska vara perfekt och att allt ska vara hemgjort på julbordet. Jag vill bara vara ledig och umgås med mina nära och kära, äter vi gott till det så är det ju bra;) Julklappar till barnen, men inte dessa berg av paket som vi haft förr - nej, något enkelt och litet räcker bra till var och en tycker jag. Jag är ju antishopoholic, gillar inte onödig konsumtion överhuvudtaget.... Ge hellre av hjärtat, något du gjort eller lagt tid på att hitta, än bara något random som kostar pengar. Glänsa är inte min grej helt enkelt. 
Men allt mys med ljus och dofter, bak och pyssel det gillar jag!
Myys till frukost!
 
I fredags var vi barnvakt till de små trollungarna igen, så härligt. Bästa fredagen på länge, som maken sa;)
Vi hade en jättemysig eftermiddag och kväll, så mycket gos!
Elise är en morfarstjej (hon också!) och trivs i hans famn.
 
När vi kom på fredagseftermiddagen hade Elise på sig sin nya overall, stickad av mormor;) Den satt riktigt bra, men jag ska förlänga benen lite så blir den ännu bättre.
Varmt och gosigt!
Jag är så nöjd med den här, i ren fin varm ull. Ingen fryser i sånt!!
 
Lugn helg i övrigt, lite städning och lite bakning... LCHF-godis och saffranskakor, vanliga saffranskakor med mandelmassa och så efterfrågad knäck... 
Börjat slå in lite julklappar, spelat lite julmusik i lurarna och gnolat med, druckit glögg. Vad mer kan man begära av en helg så här nära jul?
 
Nu stickar jag vidare på eventuella julklappar i form av små vantar som ser ut som rävar;)
 
Tjingeling!

Ledig mitt i veckan

Har några lediga dagar att ta ut efter min sjukskrivning i somras. Den här veckan passade det bra på min arbetsplats att jag tog tre av dem, så idag har det storstädats här hemma! Badrum, ugn och kylskåp har fått en ordentlig omgång rengöring. Härligt!
 
Passade också på att fånga solens sista strålar under en skön promenad i dagsljus...
 
Ett träd har lagt sig över vår promenadstig, så det är bara att lyfta på fötterna om man ska ta sig fram. Vovven hoppade elegant över;)
 
Nu väntar en lugn kväll i soffan med stickningen. Inget mer kvällsjobb denna termin, nästan så man måste fira!
 
Hej hopp, kram

Ettåring

Ja, jag vet. Jag är urusel på att uppdatera den här bloggen. Jag glömmer liksom bort att ta bilder av min vardag och sen glömmer jag också att jag borde dela med mig av bilderna jag inte tog... Ja, jag borde bättra mig.
Igår var vi i alla fall på ettårskalas och det ska ni få se bilder ifrån!
Här ska nyblivna ettåringen bjuda sin pappa på pepparkaka. Han står dock gömd bakom storasyster som öppnar paket och kort åt sin lillasyster;)
Lilla Elise läser noga på sitt grattiskort... storasyster ger sig på nästa paket så länge.
Det här blev en poppis grej! Present från moster o kusin i Australien vidarebefordrad av mormor...
 
Det fanns massor av gott att äta på kalaset, men det tog jag inga bilder av, nehejdå. Gott var det i alla fall med mandelmassefyllda saffransbullar, hembakta pepparkakor, chokladgodisar och de där Rocky Road-godisarna som är sååå söta och klibbiga...
 
Idag har vi varit i Uppsala hela dagen. Kollat in den önskade soffan till sonens blivande bostad och sedan vandrat runt i det stora möbelvaruhuset jättelänge. Hemgjord pizza till middag och sen kvällsprommis i all nysnö som fallit under dagen. 
Nu ska jag sätta mig med pyttelite jobb inför veckan, det allra sista söndagsjobbet för terminen - jaaaaa!
 
Ha det så gott!
Kram

RSS 2.0