Hämta på dagis

Idag har vi haft förmånen att få hämta kära barnbarnet på förskolan. Det är alltid jätteroligt! Lilla älsklingen blir så himla glad och det är stort kramkalas från famn till famn. Hon berättar för alla som vill höra på, och de andra också, att det är hennes mormor och morfar.
Sen är det ett snabbt hejdå till fröknarna innan vi ska ut. Idag hade hon cyklat på sin nya cykel till dagis, så den fick vi hämta i vagnsförrådet och hon var så glad att återse den:)

Vi behövde handla lite så vi tänkte att vi gör det snabbt med lilla fröken så kan vi åka hem till henne och leka sedan. Jodå. En timme på ÖB, då kom vi bara ut med några paket skruv och sånt. Men vi hade jätteskojigt där! En liten tvååring har ju så mycket fantasi.... Vid ett soffbord inne i affären blev vi serverade "mjölk" ur ljuslyktor, "mjölken" var nötpåsar som stod som dekoration.... Många glas blev det....
Så fanns det också ett monterat växthus utan hyllor, där skulle vi in och gömma oss. Ibland morfar, ibland mormor. En bestämd liten dam talade hela tiden om vem som skulle ut eller in;)
Hon har även roat sig med att ställa förpackningar rätt i hyllorna. Det gick ju an med kartonger och konserver, värre blev det när vi kom till glasburkar - då fick mormor rycka in.

Vi åkte vidare till mataffären. "En liten vagn" befallde damen. Jovisst. Fem meter in i affären lämnade hon den, sen fick vi turas om att gå hukande runt efter våra varor. Snabb som en vessla är hon också, snappade åt sig naturgodis från lådorna och in i munnen innan jag han blinka. Hon blev i alla fall nöjd när hon fick stoppa ett eget äpple i en påse och lägga på bandet sedan:)
Vid tuggummiautomaterna kom nästa stopp. "Morfar, pengar!" Det blev några småtuggummin av den enkronan...

Sen har vi lekt och gosat, fikat gosaker och ätit middag hemma hos den lilla familjen. Vi blev kvar mycket längre än vi hade trott, men det var ju bara roligt.

Ja, så roligt kan man ha det en vanlig tisdag när man har riktig tur!

Nu väntar lite pyssel med hemmet innan det är dags för kudden. Förresten blev det så otroligt fint i sovrummet! Vi är supernöjda - bild kommer en annan dag....

Ha det nu så bra resten av kvällen!
Kram
Annica

Äntligen höst!

Jag tycker det är alldeles underbart att vi har fyra årstider att njuta av, var och en med sin egen karaktär. Den höst vi har nu är såå ljuvlig!
Cyklade iväg strax efter sju imorse, dimman låg tät över åkrarna men solen sken igenom. Det var väl en sju-åtta grader ute så fingervantarna var på tills jag fått upp värmen. Fåglar kvittrade och kor råmade någonstans i dimman, det var nästan magiskt. En så härlig start på dagen!!

Astrar och kärleksört på utebordet

Något som också är mysigt med hösten är att boa in sig;) Vi har till exempel bestämt oss för ett mörkt sovrum, så just nu står maken och målar. Vi hade redan tidigare en mörk lila färg som fondvägg, den ville vi ha i hela rummet. Den hade ju tyvärr utgått, men vi har hittat en liknande färg som också är jättefin. Nu är jag så nyfiken på hur det blir - han har ju stängt in sig....

Och en sak till - min nya telefon kom idag!! Nu står den på laddning och sen ska sonen fixa och trixa med uppdateringar och sånt, sen så..... akta er wordfeud-spelare, jag kommer snart! Haha, risken är väl antingen att jag bara spelar eller att jag inte gör det alls ;p

Så, dags för en liten tjuvkik tror jag, sen blir det jobba, jobba, jobba innan Hollywood tar över vardagsrummet.

Må så gott alla!
Kram Annica

Höstpyssel

Ja, idag har det mest blivit lite pyssel med hemmet. Höstkänslan har infunnit sig, trots dagens kanonväder. Köket har fått rena fönster och nya gardiner och kryddorna har fått flytta in:


Det har också pysslats lite i trädgården. Vitlöken är planterad liksom astilben jag fick av mamma igår, hoppas den kommer att trivas:)

En sväng ut i skogen har det också blivit. Det är väldigt så trattisarna plötsligt har förökat sig! En bajspåse full + några gulingar fick följa med hem. Vovven Mira tyckte nog inte att det var lika roligt som vanligt i skogen. Hon är nämligen på väg in i löpning, så hon fick gå kopplad hela tiden. Trist, tycker hon. Men så är det när man tappar sin hörsel och självkontroll!

Nu har jag precis målat tånaglarna efter lite pyssel med fötterna. Det är ju yoga ikväll, så inte vill man visa upp fulfötter då inte!

Snart är det dags att byta om och fara iväg, ska bara ta in tvätten först. Den har inte hunnit torka ännu, men den kommer att lukta väldigt gott efter tumlingen!

So long vänner!
Kram
Annica

Kalasdax

Vi har varit på kalas idag. Världens mest underbara och söta lilla tjej har blivit stor, 2 år. Med sång och paket blev hon ordentligt firad. 
Det bjöds på en perfekt tårta:


Presentbordet var överfullt:


Det tog tid att öppna alla, för man måste ju leka med varje ny sak som öppnas!


Sen stoppar man munnen full av tårta!

Vi smaskade på en massa gott bakat och sen godis på det:


Och den imorse färdigstickade pippitröjan passade!


Det dök upp beställningar på sockor som passar till, vi får väl se vad tomten kommer med;)

Min mamma, syrra och systerdottern åkte från Sundsvall bara för att få vara med om firandet! Jättekul att ni kom så långväga ifrån så vi fick ses lite!!

Nu ska maken och jag ha en skön slapparkväll utan stickning. Hoppas ni alla har det toppenbra!!

Kram
Annica

Hej då telefonen!

Lilla Vivaz ska flytta hemifrån. Den ska istället få bo hos en snäll flicka som jag (läs maken) tradilerat bort den till. Imorgon lämnas den in på posten (Ica) och skickas iväg. Bye, bye äppelpaj!


Jag är inte ett dugg ledsen, för jag får en alldeles ny android nästa vecka istället. Äntligen har jag kommit i kapp omvärlden - och det beror bara på mig själv att jag befunnit mig i bakvattnet. Man skulle kunna kalla mig teknikovänlig om man ville... Det tar tid för mig att upptäcka fördelar med nya saker, så är det bara.

Den här eftermiddagen har jag överträffat mig själv med träningen och jag är sjukt nöjd med min insats. Först gymmet, sen direkt hem och ut i spåret. Två varv, alltså 6 km, och det gick så himla lätt! Sprang hemåt också, så det blev ju en bit till. Otroligt nöjd, sitter och klappar mig på axeln hela tiden ;)
Belönade mig med denna efter duschen:

God godare godast glass nästan. En tre-pack på Willys för ynka guldpengen, ofattbart.

Så, nu har jag haft paus från stickningen. Dags att återvända till ärmarna och den röd-blå randningen och ökningarna. Det är uppenbart att jag inte sitter framför tv:n och gör detta, eller hur. Erfarenhet. Repa upp är inte roligt.

Imorgon är det fredag!

Godkväll nattugglor,
kram Annica

Som det ska va´

Nu är det som det ska vara med träningen. Kul att gymma alltså. Det gör inte längre ont i armen, så nu är nog inflammationen över. Men jag fortsätter med diklofenaken ändå, den kanske ligger och lurar annars...

Eftersom jag varit ifrån gymmet så länge så måste jag backa skitmycket på mina övningar, supertråkigt. Jag tittar på mitt kort och ser hur det såg ut med vikter i början på sommaren, sen suckar jag :( Inte nog med det, jag får dessutom en träningsvärk som inte är rolig att tas med - trots att jag stretchar jättemycket. Men det är bara att bita ihop. Orken kommer tillbaka.

Jag har ju i alla fall underhållit konditionen genom cyklingen och joggandet, så det är som vanligt. Så fort vädret visar att det inte ska regna så cyklar jag till jobbet. Tur och retur så är det ju ca 16 km, bra motion där. Idag blev det då cykel+gym+cykel+en lång promenad med hunden. Nu ligger jag lite på plus i min egen lilla agenda :)

Nu är det dags att välja ut bild till tidningsgratulationen av underbara barnbarnet. Kanske den här:


Eller kanske den här:


Nej, jag vet inte. Vi har så många fina bilder av henne, gissa vem som fotas mest?

Nu är det dags för mig att ta en kopp te och sedan sätta mig att skriva en LPP. Vad det är? En lokal pedagogisk planering som varje skola nu måste ha inför varje arbetsområde. Pust. Man har ju några ämnen att undervisa i. Man har ju en del olika arbetsområden inom varje ämne. Det blir en hel del skrivande. Och allt måste finnas med i de nya kursplanernas nya lägstakrav för betyg....Japp, så att det blir en kopp te nu och sen så är det bara att köra igång. Tjoho...

Förresten så har jag ringt och sagt hej då till äldsta dottern som reser till solen i Turkiet imorgon. Jag är inte det minsta avundsjuk på henne, inte alls.

Ha det så himla bra nu alla goa människor, vi hörs!
Kram

Annica

Cupcakes

Nja. Jag har provsmakat flera gånger och det var ju inte som jag hade tänkt mig precis. Det är nog bättre med choklad för sig och lakrits för sig. Fast ganska gott var det. Särskilt smeten uppepå=)

Hmmm. Kakorna jäste upp alldeles för mycket, så på en del ser man inte ens papperet i formen. Det blir spännande att försöka äta dem utan allt för mycket kladd, hihi.

Ciao!
A

Ny färg!

Jahapp, ny färg och jag är mycket nöjd med den även om jag trott att det åtminstone skulle bli lite rött. Det ser mest väldigt mörkt brunt ut tycker jag:


Men jag är nöjd.

Idag var det skolfoto i skolan, det är aldrig roligt. Jag inser ju att barnens klassfoto och skolkatalogerna kommer att finnas i en oändlig tid och med det även bilden på deras fröken.... Är det verkligen för mycket begärt att det ska bli ett bra kort nån gång?

Här har det varit en effektiv kväll. Jobbar ju sent på måndagar, så det gäller att ta vara på tiden:)
Har tagit mig upp på vinden med pannlampan och letat jackor och skor - hösten har ju dykt upp.... Tyvärr hade inget nytt teleporterat sig dit, det var samma gamla skräp som jag la upp i våras. Suck.
Tvättat en maskin tvätt och tagit en lång sväng med Mira. Träden börjar verkligen bli vackra nu!


Gick ner till slottet och girade förbi den lilla sjön, helt spegelblank så att husen speglar sig:


En fin solnedgångsbild hann jag ta också innan ljuset försvann:


Väl hemma satte jag igång att baka. Jag har fått ett recept på chokladcupcakes med saltlakrits av min fina vän M, och jag älskar ju både choklad o lakrits så det måste provas. Kakorna står och svalnar nu och toppingen är i kylen för att sedan spritsas med en obefintlig sprits på kakorna. Jaja, det blir säkert både gott och bra!

Hade också tänkt att hinna läsa i min nyköpta tidning som någon måste ha specialtillverkat för mig:

Nån gång ska jag bo riktigt på landet!  Om inte i det här livet så i nästa;) Men tidningen får vänta en stund, för...

...nu börjar det närma sig glamourdags i Hollywood tror jag. Veckans värsta och roligaste program, kan man annat än undra vilken värld de damerna lever i?

Ska man kanske bara provsmaka bara en liten bit bara??

Kram alla godingar!
Annica

En handlingens helg

Åhh, är det någon som har försökt skriva med en katt på tangentbordet? Inte? Jag kan berätta att det är väldigt bökigt att hitta rätt bokstäver, man måste hela tiden se på det man skrivit för det blir inte som man trott...

Just nu sitter jag och väntar på att håret ska ändra färg från nån sorts gråstrimmig dassig brun till en vackert skimrande red dark brown:

 Söta dotter J hade vågat färga hela håret i supersnyggt rött, mycket mer än jag vågar förändra. När jag la i färgen såg den lavendelfärgad ut, så jag hoppas verkligen att den inte ser ut så om sju minuter...

Helgen har inneburit shopping både igår och idag. Igår lördag var dottern o jag nere i vårt samhälle som konstigt nog har en uppsjö av second hand affärer. Vi studerade dem alla, men handlade bara i två. Jag, som är en bokmal, köpte på mig läsning:

Till barnbarnet, maken och mig själv!

Dottern J fyndade en riktigt fin gryta från Kockums för bara 50 spänn, helt otroligt. Svärmor berättade att hennes är 50 år och fortfarade i toppskick. En ny sådan går nästan lös på en tusenlapp, så jag anser att det var ett fynd. Hoppas vi får smaka på goda grytor sen!

Måste skynda mig nu, hårfärgen ska ur snart...

Idag var vi i Uppsala och köpte bland annat presenter till barnbarnets kommande födelsedag, så roligt. Vi köpte också färg till sovrummet så kan vi måla om nästa helg, också jätteroligt. Nu ska det bli mörkt och ombonat...

Nej, nu ska jag skölja ur färgen. Må så gott alla!
Kram
Annica


Olovlig körning?

Jag är lite orolig för mitt körkort. Det har ju liksom gått ut, är väl typ ogiltigt sen i början på månaden. Vad händer om farbror polisen stoppar mig? Jag har ju mitt gamla körkort där jag är jag, men gills det? Har i alla fall tagit nytt kort idag, skrivit på den gula lappen och ska posta imorgon.

Idag har jag dessutom köpt ett nytt årskort på friskis, ett allträningskort så jag får göra allt om jag bara vill. Gick dock inte in på gymmet, för jag har grym träningsvärk sen i tisdags. Det här att inte sätta sin fot där på länge och sen plötsligt chocka kroppen var ingen bra strategi ;) Mina överarmars baksida protesterar mot allt just nu, triceps tyckte inte om att jobba.... Bröstmusklerna är inte heller så glada. Jag hoppas de är mindre motsträviga imorgon, för då tänker jag ta igen den förlorade träningstiden.

Eftersom det inte blev träning av blev det baka av istället. Färska goda frallor till frukost imorgon, inte helt fel:) Har också tagit en sväng i skogen och tagit hem lite kantareller som blev smörstekta och serverade till en god omelett, mumsmiddag minsann.

Imorgon är det fredagsmys här hemma, för då kommer älskade dotter J och chittchattar bort kvällen! Vi hoppas på någorlunda väder så vi kan sitta ute med tända ljus (och värmarna på såklart!). Sen sover hon kvar och vi får ses ännu mer!

Nu är det dags att städa lite till, så allt är fräscht till helgen!

So long långkalsong!
Annica

Nu kommer Katia!

Det blåste rejält under promenaden ikväll. Friskt kan man väl kalla det. Himlen hängde tung över åkrarna:


Just nu viner det utanför fönstren och träden vajar som svarta spöken mot den mörka kvällshimlen. Katia har talat om att hon är på väg och det har gått ut varningar för hårt väder i Stockholmsområdet.  

Jag har ju visat förut att svampar bara ploppar upp helt plötsligt. Kolla på den här lite otydliga bilden, en liten svamp i en ganska färsk hästbajsboll:

Man undrar ju, vad behöver svamp för livsbetingelser - och räknas den här till de oätliga svamparna? Eller hade hästen ätit svamp först? Ja, har man inget att fundera på så kan man nog hitta på något :)

Har äntligen varit på gymmet igen och det kändes kanonbra! Nu blir det ordning på torpet igen, gymmet tisdag o torsdag o sen lite yoga på söndagar - yes! Däremellan kan det kanske bli cykel till jobbet om det bara var lite bättre väder, dessutom kanske någon joggingtur ibland. Ja, nu hör ju. Planer finns det i alla fall....

Imorgon väntar ett besök i fotoautomaten. Det är nämligen dags att förnya körkortet för flera veckor sen upptäckte jag idag. Gulp. Här kör man omkring olagligt, usch då. Frågan är bara, ska jag ha håret uppsatt som jag har för det mesta - eller ska jag ha det utsläppt? Jag ska ju leva med körkortet länge, så jag vill ju att det ska "hålla" ett tag. Bilden på mitt nuvarande, för gamla, körkort är ju tio år, så det har jag kunnat skylla på när jag inte gillar kortet. Men nu får jag ju ett nytt! Mera funderingar....

Nej, det blir väl en kopp kaffe att klarna hjärnan med och sen på stickningen igen!

Tjingeling på er!
Annica


Stickelistickstick

Men åh så härligt!! Den dumma inflammationen börjar äntligen ge med sig och jag kan både sitta vid datorn och sticka, great!

Nu är det massor att ta igen på pippitröjan till den här godingens födelsedag:


Snart fyller mormors goa gullunge 2 år!


Lilla stumpan gillar katter, både mormors och av tyg;)

Förutom att det har gått bra med stickningen ikväll så känns det som att gymväskan får följa med imorgon, det var minsann inte igår. Får väl smyga mig in längs väggarna efter så här lång tid....

Jag ser på statistiken att jag fått fler läsare till min blogg, jätteroligt. Ni är så välkomna så!!

Nu ska jag plocka proteserna ur ögonen och säga hej till kudden.

Sov gott alla, kraaam!
Annica


Söööndag

Vilken härlig dag det varit idag! Först blev det en rejäl sovmorgon, så himla skönt att vakna när man är utvilad istället för av en trudelutt från mobilen.

Tog itu med lite höstsysslor i trädgården, har bland annat klippt ner björnbären eftersom det inte kommer att bli fler godsaker där i år:

Trots att de grenar som burit bär är borta så finns det en hel del kvar:)


Fjärilsbusken vajar så otroligt fint över vårt rabarberblad, fantastiskt att busken fortfarande blommar!


Även dessa små solar lyser upp hösten!


Nya knoppar hos Louise...


... och inte heller New Dawn har gett upp.


Kärleksörten börjar färgas i rosa toner...


... och chilin i röda.


Elvis tycker att cementblad passar utmärkt som sovplats ;)

En härlig promenad med Mira på eftermiddagen, hittade denna ruskighet:

tur att den snabbt ringlade iväg!

Gårdagens trattisar och trumpetsvampar blev till en smarrig soppa:

med persilja och parmesan en riktig läckerhet!

Under kvällen blev det ett jättebra yogapass nere på friskis. Det är alldeles underbart att sträcka ut kroppen så lugnt - men det kommer garanterat att kännas imorgon;)

Senare pratade jag med söta dotter J i telefonen och vi bokade en dejt på fredag, så himla roligt! Dricka lite vin och snacka bort en kväll, hur mysigt som helst. Det ser jag fram emot!

Vi har haft åska här de senaste timmarna, så det här inlägget har legat i utkast ett tag. Av tråkig erfarenhet drar vi alltid ur alla datagrejer när sånt väder kommer...

Nu blir det kväller här hos mig. Ska krypa till kojs och läsa lite innan John Blund kommer.

Sov gott nu alla!
Kram
Annica

Skogen x 2

Så var det efterlängtad helg igen då! Maken o jag hade redan tidigare i veckan bestämt oss för utflykt idag. Först till pingstkyrkans second hand, där fyndade vi denna:

Felfritt skick, antikbetsad precis som övriga möbler i sovrummet där den nu står. För 250 kronor har vi nu äntligen en plats för alla fotoalbum och sånt som legat i kartonger i en halv evighet (eller i alla fall sen vi flyttade in i det här rummet för ett år sen ungefär).

Sen åkte vi ut till en skog för att plocka svamp. Maken var där förra helgen och körde jeep, så han visste var svamparna bodde. Trodde han.

De här hittade jag, lustiga eller hur?


Nåja, lite kantareller fick vi med oss hem ändå, trots att jag gick vilse (enligt maken alltså) och vi tappade bort varann ett tag. Som tur var hittade vi varann igen och fikade en stund innan vi letade vidare.




Vi hade inte med oss vovven, för vi har befunnit oss i vargland. Bara en bit därifrån vi var har Rialavargarna sitt revir, och de traskar ju många mil på en dag. Här har de också attackerat och ätit hundar, så lilla vovven fick glatt stanna hemma.

Meen, när vi kommit hem och lastat av skåpet/byrån/köpmansdisken så tog jag med Mira till vår vargfria skog. Där fick hon springa fritt och äta hur mycket blåbär hon ville!


Själv åt jag också en hel del, men letade mest efter lingon:


Passade också på att plocka lite mer kantareller när jag ändå befann mig i skogens skafferi ;)

Nu är det dags att skala och skära klyftor av potatisen som ska in i ugnen till vår middag, det blir gott det. Vi har massor av kryddor i krukor på verandan, så de ska få smaksätta både potatis och sås.
Måste väcka maken från middagsslummern bara, han ska få fixa köttet....

Ha en supermysig lördagskväll alla, det tänker jag ha!
Kram

Annica

Triss i snyggingar!

Vill bara börja med att säga att den här armbågsinflammationen INTE har gett med sig än. Det gör ont att skriva på datorn, så det blir färre inlägg och kortare en tid framöver.

Meeen, något jag inte kan undanhålla någon är besöket vi hade i helgen. Mellandotter E har ju flyttat till Göteborg men var hemma på besök med sin kärlek, åh så roligt att träffa dem igen! Yngsta dottern T tog med sig lilla barnbarnet och stannade över natten. Vi saknade bara äldsta dotter J som tyvärr hade alldeles för mycket jobb just i helgen:(

En sensommareftermiddag på verandan;) tre av mina snyggingar!


Morbror hjälper lilla S att bära en katt, inte helt lätt...


Ja, så gick det en helg igen...

Ha det gott mina vänner, nu ska i alla fall jag sova en stund!

Kram Annica



Så himla nöjd!

Har precis duschat efter en toppenbra springtur i spåret. För första gången har jag klarat två varv, fem kilometer! Alla backar upp o ner, inte stannat en enda gång.


Efter rundan, röd och varm men suuupernöjd!

Jag är så himla glad just nu, jättestolt över mig själv! Kanske får jag svårt att gå imorgon, men who cares!!

Nu blir det lättlagad middag (uppvärmda rester från skolans lunch idag;)

Ha det bäst alla!

Kram Annica

RSS 2.0