välfylld helg

Den här helgen sprang snabbt undan ska jag säga. Igår hade vi redan planerat ett besök i staden för att hälsa på lilla familjen och gosa med barnbarnet. Då passade vi också på att kolla in pingstkyrkans second hand eftersom vi är på jakt efter en byrå/köpmansdisk till sovrummet. Där fanns dock inget utom en massa folk och fula prydnadssaker, så vi åkte vidare till centrum där vi bokade om ett optikerbesök för maken och beställde nya linser till mig. Jag tittade också in på HM för inköp av hårtoning, concealer och ett nytt nagellack:

 mycket snygg mörklila färg!

Ja, så lördagen försvann i ett nafs. Söndagen var också späckad med diverse saker, svärföräldrarna hade annonserat ett fikabesök så det ingen sovmorgon idag - vi ville ju hinna med långfrukost o städning innan de kom


Dammsugning, badrumsrengöring och byte av lakan stod på schemat


sonens nybäddade säng, fräscht

Vi belönade oss med mycket fika och prat


Sen blev det promenad för mig och hunden:


Till middag blev det en supergod köttfärspaj à la GI:


Och efter Solsidan blev det träning med orbitrek och DN:s träningsprogram i söndagsbilagan:


Emellan allt detta har det tvättats och sorterats, vattnats blommor


Här har orkidéerna fått sin veckodusch

hunnit läsa nästan hela söndagens DN (en bedrift att hinna med på en dag) samt allt annat man gör utan att tänka på det. Men nu är det dags att tänka på refrängen, klockan ringer ju tidigt imorgon igen.

Godnattkramar,
Annica

friday night

Ja, fredagskvällar är ganska lugna i det här huset. Just nu är det paus i Let´s dance. Vi har skrattat åt Parlamentet och kommenterat dansarna.  Maken och jag har varsitt glas med rött, lite mörk choklad och jordnötter. Det är vårt helggodis det. Vi pratar om vårt söta barnbarn, morfar har varit där en sväng idag och blivit matad med musli;)

Funderar på att träna imorgon, innan vi åker till vår lilla stad och handlar lite innan vi träffar prinsessan S. Vi får se, kanske det blir på söndag istället - nånting ska tränas i helgen, basta!

Myspys på er därute, kram Annica

orkidéer

Jag är väldigt förtjust i orkidéer! Helst de med stora blommor. Det är så roligt att de blommar om o om igen, särskilt sedan vi bytte rum här hemma och har möjlighet att ställa dem i söderfönster på vintern. Nu har de blommat sedan tidigt i höstas och det är nya knoppar i flera av blommorna.

Jag har ingen aning om sortnamn på blommorna, jag tycker bara de är vackra!


Det här är nog favoriten, en helt vanlig sort - phalaenopsis kanske?

Passade också på att fota besökaren i grannens trädgård;)


Ha det bra där ute, puss o kram Annica

labradorlek!



Mira söker godis i snön under vår promenad idag. Strålande eftermiddagssol med dimma, ungefär 7 minusgrader.



Det var otroligt vackert ute, så jag tog många bilder



Änderna som simmar i sjön vid reningsverket



Mira igen.

Ja, det var skönt ute med det har varit mest inne den här helgen ändå. Igår åkte vi till stora staden och hämtade blocket-fåtöljen, så nu ser vår läshörna ut så här:



Det var så mysigt att sitta där och läsa en stund igår! Katten Elvis trivs också och har sovit där exakt hela dagen idag!

För övrigt bakas det en del i huset idag. Maken gör manitoba-bröd och jag har gjort hamburgerbröd av dinkel till veckans hamburgermiddag.
Nu ska jag fixa råstekt potatis till sonen som inte är så förtjust i bulgur. Vi kommer äta färsbiffar med halloumi och en god kall krämig sås på kesella o crème fraiche, oj så gott;)

Nej, till spisen kvinna!!

Annica

I love blocket!

Har precis köpt en fåtölj på blocket, superbilligt! Jag bara älskar blocket och tradera, hur mycket fynd som helst. Nu har vi varit på jakt efter en speciell fåtölj ganska länge, men inte hittat nån till överkomligt pris. Alltså, vi är såna där som inte tycker att det är fel på grejer bara för att nån annan haft dem ett tag. Folk köper ju bilar, hus o lägenheter efter andra människor, så varför inte möbler? Vi har gjort flera bra köp som är begagnade och det som är gammalt för nån är nytt för oss.
Mannen som svarade på annonsen var trevlig och vi bestämde att vi kommer och hämtar fåtöljen på lördag så behöver ingen stressa efter jobbet imorgon. Det här var ju inne i stora staden, så det hade blivit lite tajt med tid på eftermiddagen. Äntligen ska vi får vår läshörna i vardagsrummet, bredvid bokhyllorna i samma träfärg - köpta på tradera för billig peng.... På lördag kväll ska jag mysa där med en bok o ett glas hoppas jag!

Tralalala, nu är jag gla'!

Annica

back in business!!

Sitter här med grym (nä, men lite iaf) träningsvärk efter gårdagens omstart på gymmet. Har ju varit hemma sjuk i en evighet och före det var det jul och alla förberedelser. Såg på mitt gymkort att jag var där 14/12, så det blev uppehåll en månad ungefär.
Nu kändes det skönt att vara igång igen, tog det lite lugnt med uppvärmning och la inte på så mycket vikter. Jag trodde jag skulle ha tappat mer i muskelstyrka, men det kändes bra. Hoppade helt över hatövningen utfall med fot på bänk, den är så j**la jobbig!
Började med cykling som vanligt. Brukar köra 10 minuter i snabb takt och tävla med mig själv hur långt jag "hinner" på den tiden, igår valde jag istället 3 km som trampades ganska långsamt. Fortsatte med hatövning två, rygglyft. Jag måste ha skitklena ryggmuskler, för det är så himla jobbigt att lyfta upp sin egen överkropp många gånger. Ser ju andra göra samma övning med olika vikter, det kommer ju aldrig att fungera för mig.
Sen gick jag vidare till de roliga sakerna: bröstmuskler i kryssdrag, ryggdrag med stång, ryggdrag i v, bröstpress med hantlar, magövningar och avslutade med sit-ups på bollen. Lite stretch på det och sen in i duschen.
Traskade sedan raskt iväg till konsum för att hinna köpa mjölk innan jag måste rusa till bussen, bad en tyst bön att det inte skulle vara lång kö eller långsamma människor i kassan. När man bor på landet går inte bussarna så ofta, så hade jag missat bussen hade det blivit en halvtimme i väntsalen, inte så kul.

Idag har varit en bra dag - som vanligt måste jag säga. Bra jobbdag med trevliga kollegor, trevliga skolbarn, god lunch och mycket uträttat under eftermiddagens planeringstimmar. Kom hem till ett kök fyllt av härlig doft eftersom maken redan börjat med middagen, härligt. Till vår måltid serverades linsgryta med citron o kanel, ris och vitlöksbröd - namnam.

Under kvällspromenaden lyssnade jag vidare på den spännande ljudboken Bad boy av Peter Robinson. Det är tredje boken av honom som jag lyssnar till/läser och alla är lika välskrivna. Så klart är det deckare, det är engelsk miljö och inget är som man tror...

Nej, nu är det dags att gå och packa gymväskan för imorgon är det träning igen!

Bye bye,
Annica

Nu blev det andra bullar!

Vi köpte ny spis förra helgen. Ja, eller ny ska man kanske inte kalla den - men ny för oss. En bättre begagnad då. Några år på nacken men knappt använd. Den här har keramikhäll och varmluftsugn, vår förra hade tjugo år på nacken så visst är det skillnad.
Idag har det bakats bullar bara för att testa varmluften och det gick ju jättebra! Två plåtar i på samma gång, det var snabbgräddat det. Upptäckte att vi inte hade så många bullformar - det söta lilla barnbarnet älskar att rota i mormors kökslådor och lägga bullformar överallt i huset till katterna att leka med.... Jaja, det gick bra att lägga dem på bakplåtspapper också. Och goda blev de!!

Nu ska jag ju inte äta så många av dem själv, jag har ju min GI att tänka på. Det är ju jättegod mat att äta, men det gäller att tänka bort kolhydraterna - och det är ju de som är goda! Nej nej, slut med sånt.
Dagens måltider har varit: äggröra, juice, te och en skiva bröd med kalkon på. Fruktsallad med yoghurt och kokos till lunch. En bulle (går ju inte att motstå nygräddade bullar hur mycket kolhydrater de än har!), middag blev indisk kycklinggryta ur Klaras goda GI-dagar. Ja, sen kaffe och en bulle till. Fy.

Men... idag har jag kommit igång med träningen i liten skala. Jag har varit förkyld sen i julas, riktigt mycket och länge. Nu börjar jag känna mig lite bättre, men inte tillräckligt för att gå till gymmet ännu. Kanske till veckan, ett lugnt pass. Idag blev det en liten stund - kanske tio minuter - på orbitrecken och sedan sit-ups på bollen, som för övrigt måste pumpas kände jag. Det var en mjukstart, men det kändes bra att vara igång.

Har tagit några halkiga korta promenader också. Det är rena skridskobanan ute så man spänner sig när man går och det känns inte bra.
Maken har äntligen fått upp vår fina spegel i vardagsrummet och tavlan på söta barnbarnet sitter också uppe nu. Det blev jättebra och nu ska vi bara hitta fåtöljen vi letar efter så är det hörnet komplett.

Kolla här så bra det är med varmluftsugn:

Oj oj så gott!

Nu är det dags att lämna över datorn till maken och för mig att fundera över morgondagens arbete.

Tjingeling!
Annica

Långsam lördag

Idag märktes det minsann att man hade lite sömn att ta igen från veckan. Vaknade vid niotiden och matade katter som tjatade, drack lite juice och funderade på om det var morgon ännu. Beslutade mig för att det inte var det och gick upp till sängen igen. Slocknade som en stock och nästa gång jag vaknade var klockan tjugo över elva! Det är verkligen inte likt mig att sova så länge. Låg kvar i sängen och småpratade med maken innan vi pallrade oss upp för frukost - eller snarare brunch.
Sen har dagen gått i långsam takt. Har tvättat lite, plockat med det ena o det tredje utan att göra nåt speciellt. Hunden o jag tog en promenad under eftermiddan innan ljuset försvann, men det var inget skönt ute så vi gick inte så långt.

Idag hade vi bestämt oss för ungsrostade grönsaker med stekt fläskytterfilé till middag, det är riktigt mumsigt det. En krämig kall sås till med smak av vitlök och lime var pricken över i kan man säga.

Dagens goda middag, serverad med ett glas rött!

Nu ska vi göra oss redo att se Avatar. Maken o sonen har sett den på bio, nu ska även jag få se de blå figurerna!

Må så gott, kram Annica

Oj, vad dagarna springer förbi!

Det är ju iof ganska bra att man har ett jobb där tiden går fort, då har man väl roligt. Eller intensivt kanske. Att tillbringa dagarna tillsammans med ett stort gäng tio-elvaåringar är ju att leva livet i 180. Det händer nåt hela tiden, gulligt och roligt eller tråkigt och allvarsamt. Idag har till exempel en av de mest aktiva pojkarna slutat tidigare för att åka på en tvåveckors semester med familjen, det var stora löften om kort hem och en varm kram till hejdå. Roligt att känna att man betyder nåt trots alla samtal om hur man är mot varandra...
Kvällarna har spenderats med genomläsning av uppsatser som femmorna gjorde före jul och jag skulle läst innan lovet men glömde på jobbet och sen blev sjuk.... Ja, nu är det gjort iaf. Skriftlig respons till alla och muntlig idag vid utdelningen, skönt att det äntligen är avklarat.

Ja, det var lite om jobbet det. Så här i början på terminen är det lite kämpigt att hålla sig vaken om kvällarna, det är livade och ibland högljudda dagar så man är rätt trött i huvudet. Igår tog jag mig till biblan och lånade ett gäng tidningar, det är väl det man orkar läsa nu förutom jobbsaker. Jag tycker det är jättebra att man kan låna massor av olika tidskrifter där, relativt nya nummer i fint skick. Nu har jag flera Hus&Hem, Allt om Trädgård, Sömnadsmagasinet och Härliga hund hemma att ligga och bläddra i innan John Blund kommer. Ikväll blir det nog en tidig sån kväll har jag på känn;)

Ett av mina nyårslöften var att se mindre på tv och ägna mig mer åt mina hobbies, fast det har väl inte riktigt börjat ännu... hittade dock ett påbörjat pyssel som jag glömt bort (har det hänt förut?) i en låda och det började klia lite i fingrarna, så vilken kväll som helst byter jag tv:n mot andra saker!

Nu ska jag umgås lite med maken över en kopp te och sen isäng!

Puss o kram därute!
Annica

Checklistan avbockad

Jaha, så var söndagen avklarad. Det var en massa att göra idag, så en checklista upprättades imorse. Det är ju sista lediga dagen innan jobb tar vid för lång tid framöver - eller iallafall till vecka 9.
Vad stod det då på listan?
Tvätta - en hel del - check
Baka matbröd för veckan - check
Sätta in annons på resterande kattungar - check. Och här har ringts!! Det verkar väldigt ont om små kattungar just nu. Texas och Tindra har lämnat sin mamma och oss, de har flyttat till Bagarmossen söder om Stockholm. Bara det visar ju att det är ont om katter, det är ju en resa på minst åtta mil enkel väg. Lilla Muffin är kvar ännu, men det kommer en gammal klasskompis till T och tittar på henne imorgon kväll.
Plocka undan julen - check. Julgranen åkte ju redan tredjedag jul, för då hade kattungarna trasslat in sig i ljusnäten en gång för mycket;)
Arbeta lite, förbereda sig för morgondagen - check. Eller man blir väl inte riktigt förberedd efter en lång ledighet, det är bara att kasta sig in i det. Som tur är har vi mjukstart utan elever imorgon, sen är det bara att tuta och köra.
Laga en av M:s nya vantar - kvar att göra, men tar det en snabbis vid tv-nyheterna alldeles strax.

Ja, det var väl det som gjorts idag. Förutom det vanliga undanplockandet och slöandet och promenerandet och fikandet såklart.
Visar upp mitt goda bröd här:

Det var det, det!
Puss o kram, Annica

The kitten has left the building!

Idag var det så dags för första kattungen att lämna oss, mamman och syskonen. Det var som om alla kände på sig att något konstigt var på gång, för alla gömde sig på diverse olika platser när Alexander och Linda kom. De var ju här för tre veckor sen och valde ut sin kattunge, nu har de längtat och förberett sig och hemmet.
Den lille killen har fått namnet Müsli av dem och han fick lockas fram med skivor av kalkon att mumsa på och utdelade närmare o närmare kattburen. Kissens nya ägare hade med sig en flaska vin, en chokladask och en blomma till oss. Vi fick också fem enkronor, en för varje tass och svansen - man ska aldrig skänka bort djur, sa Linda.
När han vant sig kommer den lille killen att förstå att han fått ett jättebra hem, med människor som vill honom väl. Men det känns konstigt för oss, vi har en förmåga att behålla kattungar vi får;)

Hej då lille kisse, ha det så bra!!

Jag vill också säga ett stort Tack till söta T som hjälpt mig göra bloggen fin! Den är inte riktigt klar ännu, men snart så..

Nu luktar det så gott från köket där maken lagar köttgryta att jag tror jag sällskapar med honom och tar ett glas matlagarvin tillsammans!

Puss o kram, Annica

Nytt år, nytt utseende

Ja, man måste förnya sig ibland. Nu gäller det inte mig utan bloggen. På onsdag kommer T hit och ska få guida mig i hur man gör en snygg blogg. Sen ska hon också få visa mig alla tricks med fyndig text o bild, sånt som ni redan kan men som är ett mysterium för mig. Ja, så det ska bli roligt och sen kommer jag att skriva lite i min "dagbok" varje dag förhoppningsvis.

Nu ska jag ta bort allt som hamnade utanför när jag målade naglarna, det är obegripligt svårt att hålla sig till bara naglar när man målar! Nagellacket är dotter E:s kvarglömda julröda, mycket snygg färg! Hade jag kunnat det där med att lägga in bilder hade det synts här!!;)

Förkylningen börjar ge med sig, tack och lov. Det räckte bra med åtta dagars feber, halsont, ögoninflammation och magsjuka!

Bye bye, Annica

RSS 2.0