Trädgårdsrunda

Sooolig dag idag efter den grå förmiddagen. Blommorna och jag har trivts som fisken i vattnet=)
Årets första gubbe har plockats och ätits med njutning!
Underbara Bowl of Beauty har vecklat ut sina kjolar och fler är på gång!
Vackraste rosen är enorm i år! Louise Odier, vilket passande sagonamn till sagolik doft.
Röd jättevallmo, tyvärr bara fem blommor i år. (Och de jag lyckades fröså och plantera ut har sniglarna ätit upp)
Förra årets nyköp, Miss Batesman, blommar för fullt.
Mer clematis, vet inte namnet på den. Kom som present i en kruka för några år sedan.
Nya trädgårdslandet. Förhoppningsvis får vi behålla det vi sått i år!
Utsikten från verandan när jag åt en sallad till lunch.
 
Efter lunch gick vovven och jag på smultronpromenad. Jag plockade händerna fulla och stoppade allt i munnen - ganska okej efterrätt tycker jag;)
 
Har tillbringat kvällen framför tv:n. Reprisomgång av Downton Abbey som vi missade nästan allt ifrån, tackar. Läste att kläderna från serien kommer att visas på Hallwylska senare i sommar, tror jag kommer ta mig till stan för det.
Nu håller jag alla tummar för att hemresan ska gå bra för maken o föräldrarna. När de kom av bron från Danmark idag fanns inga hotellrum, så de bestämde sig för att köra hela vägen hem istället. De beräknar vara framme i Stockholm vid tre inatt.... Som maken sa, det är inte varje dag man äter frukost i Tyskland, lunch i Danmark och middag i Sverige!
 
Nu blir det sista kvällssvängen med vovvis innan jag kryper ner i sängen för sista ensamma natten!
Sov gott everyhopa!
Kram Annica

Idag funkar det!

Jepp, idag ville mitt lösenord funka, så här blir det uppdatering!
 
Lilla trollet var hos mormor några dagar. Allt är så spännande i ett litet barns värld!
 
På långsam promenad
Badfota i gräset
Kvällsbad med mycket skum
Smultronplock - mest i munnen...
Gott till glass efter promenaden!
När vi skulle gå till smultronstället kom det en ambulans och stannade nära oss. Spännande! Sen kom det också en ambulanshelikopter och landade på åkern precis utanför vårt hus. Ännu mer spännande! Från helikoptern kom sedan en doktor gående och vinkade till oss, då blev lilla fröken väldigt blyg. Men fascinerad av att doktorn hade en ryggsäck med doktorssaker i! Och ja, vi har lekt doktor med en pappersrulle som stetoskop....
 
Nu är Fröken Pensé ensam hemma efter avlämning av kramigt litet barn. Maken beser norra Tyskland i sällskap med sina föräldrar. En heldag ägnades åt flyttstäd åt äldsta dottern som nu har överlämnat nycklar till nästa boende.
Fredag var solig och varm, så det blev gräsklippning i bikini. Enda nackdelen med det är alla smådjur som sätter sig på ryggen! Sen blev det en cykeltur till samhället, åtta km enkel väg så det blev dagens motion. Handlade lite frukt på torget, lite läsning och lite rosé till kvällen. Sen ägnades eftermiddagen åt verandaavkoppling:
Kvällens middag blev inomhus eftersom solen gömt sig bakom dystra moln med isande vindar:
Härligt att plocka sallad i mängd från eget land!
Dagen idag har mest varit läsning eftersom det grå vädret inte vill ge med sig. Det har i alla fall torkat upp efter nattens regn, så det blir en liten sväng i trädgården nu.
 
Ha en trevligt härlig lördag alla!
 
Kram Annica
 

Jag hatar datatjafs!

Just nu är jag lite sur på datorer. Jag försöker skriva ett blogginlägg från vår stationära dator, eftersom jag lagt bilder där istället för i min lilla bärbara som inte vill ta emot bilder från min nya mobil.....
På den söta lilla bärbara macen funkar det att logga in på blogg.se med mitt lösenord - men inte på den stationära!
Ja, så det blir inte mer än så här just nu för jag har absolut inget som helst tålamod med krångel. Det ska bara funka, punkt slut.
Imorgon kanske allt funkar, så då kommer bilder från lilla prinsessans dagar med mormor till exempel. Jag är ju supernöjd med mobilen, hur snabb som helst och kameran i den är helt fantastisk. Men som sagt, bilderna vill inte laddas upp i min mac. Och på den andra vill inte blogg logga in mig. Moment 22.
 
Ha en trevlig fredagskväll everyhopa, jag lägger det här tjafset åt sidan och njuter av ledigheten istället!
Kram Annica
 

Middag o mer

Vaknade till regn som höll i sig nästan hela dagen. Trist och grått. Gick ut med Mira i hällande regn, bara en kortis eftersom hon inte gillar sånt väder. En stund på eftermiddagen klarnade det upp lite, men då var jag så inne i min virkning så jag hann inte ut:) Bara att ta på stövlarna och blöta ner sig en gång till då...
 
Dagens middag bestod av hemmaodlad (väl sköljd!) sallad, uppiffad med diverse godsaker:
Mums filibabba!
 
Imorgon kommer en glad tjej och förgyller mormors tid! Jag hoppas på sol, men det ser inte ut så. Jaja, stövlar och regnjacka går också bra när vi letar smultron.
 
Nu är det snart dags att skjutsa maken till bussen för hans färd mot föräldrahemmet och en kortsemester. 
Vi hörs!
Kram Annica
 

Slut som artist

Idag steg maken o jag upp tidigt för att hjälpa äldsta dotter J att flytta. Hon och kärleken har ju lagt all sin lediga tid (och vi lite av våran) på att totalrenovera en lägenhet från scratch. Nu är det yttepytte lite kvar att göra, så idag gick flyttlasset med dotterns saker. 
Lite regn här hemma, men när vi kom till lilla staden sken solen och det var tryckande varmt. Ett släp var bokat för tre timmar, så vi sprang i trappor och bar om varandra i hissen med svetten rinnande. När vi lastat ur det sista i nya lägenheten öppnade sig himlen och det började vräka ner regn. Och vi som måste hinna till tippen innan släpet skulle tillbaka!
Det var ju bara att springa där i regnet och sortera skräp i rätt container, med vatten plaskande i skorna...
 
Vi var rejält trötta och hungriga, så det blev två stora familjepizzor att äta i nya köket:
Mätta och trötta.....

Efter nya krafter byggde vi ihop säng och garderob innan maken och jag gav oss iväg hem till duschen...
 
Nu väntar en fullbokad vecka på oss. Imorgon ska husvagnen besiktigas och på kvällen reser maken iväg på lite semester med sina föräldrar. Jag kommer att ha lilla barnbarnet här tisdag till onsdag, sen blir det flyttstädning i gamla lägenheten. På fredag kanske det blir lite vila...
 
Må så gott vänner!
Kram Annica

Ny lur!

Äntligen var det dags för maken och mig att förlänga abonnemang på mobilerna! Två skinande blanka, nya och snabba samsung hämtades av maken under dagen och sedan har det sett ut så här:
Gamla lurar, nya lurar, sim-kort hit och dit. Emellanåt lite sökning på datorn också!
 
Blev ju en megadålig bild, men telefonen är fin:) 
 
Kvällen har ägnats åt att flytta nummer och appar och installera massa nygammalt. Nu ska man vänja sig vid nya signaler och sätt att hantera all information, men det gör jag så gärna.
 
Imorgon är det midsommarafton. Hoppas ni alla får äta gott och umgås med kära vänner, kanske också dansa lite runt stången;)
 
Tjillevippen på er, vi hörs en annan dag!
Kram Annica

Humlesurr

Det blommar överdådigt i björnbären nu, vi kommer förhoppningsvis få en stor skörd:)
Några som gillar blommorna är alla humlor och andra surriga djur, det svärmar hela tiden bland allt det vita
Det har varit en njutingsfull arbetsdag i trädgården idag, med den bästa arbetsklädseln - bikinitopp! Kanske det blev lite färg på ryggen när jag stod lutad över rabatter och rensade bort oönskad växtlighet=)
Kanske det också blev lite solsting i huvudet på fröken Pensé under dagen. Under gårdagens kvällsprommis såg vi ett anslag för kvällsgympa med Friskis o Svettis på måndagar o onsdagar. Perfekt, tänkte fröken och la dagen på minnet.
Och idag var det ju onsdag, så bra. Tidigare middag och ner till samhället i god tid. Hmm, massor av barn på planen, ingen musik. Dagvill som man blir av ledighet började jag tänka att det var fel dag.
Träffade några elever som sparkade fotboll och frågade dem, men ingen hade sett något om nån gympa.
Hem igen och ny titt på anslaget. Jovisst, gympa varje måndag och onsdag - från 2 juli!!!
Fröken behöver visst öva mer på sin läsning....
Imorgon blir det att vakna till alarm igen, nu får det vara slut på sovmorgnar in på lunchtid......
Natti natti folket, sov gott i den ljusa sommarnatten!
Kram Annica

Mitt aklejaland

En av favoriterna i den här trädgården är akleja, vilket syns lite överallt. De får sprida sig som de vill och dyker upp lite varstans.
Blomman växer ur en ihålig gammal stock! Snacka om livskraft:)

Det här med att vara ledig och ha sommarlov känns faktiskt helt okej. Nu tänker jag ta vara på all tid och bara vara, det är min enda planering för de närmsta sju veckorna - visst låter det härligt!
So long friends, nu ska jag ha en dejt på verandan med maken;)
Kram Annica

Hello Berlin!

Fröken Pensé är hemma igen efter några dagar i Berlin, Tyskland. Intressant stad med mycket att titta på. Vädret skötte sig hela tiden och var en hel del bättre än hemma. Sent i fredags kväll reste vi hem och hade +22 grader, hemma landade vi till +12....

Från flygplansfönstret på väg till Berlin, härligt!

En del av muren...



Checkpoint Charlie

KaDeWe - som ett ultralyxigt NK (ingen shopping där inte!)

Rent o snyggt i tunnelbanan

Hotellet, byggt förra året i ett helt nytt kvarter.

Rätt ny arkitektur på många ställen, många byggen pågår, folk i allmänhet rätt dåliga på engelska och - man kan inte betala med kort!! Inte på stora restauranger, inte på små caféer, inte i vanliga affärer, inte i hotellets bar. Helt otroligt, man var tvungen att springa till bankomater hela tiden. Såna fanns ju överallt visserligen, men ändå. Känns bakåtsträvande på nåt sätt. 
Det var stora prisskillnader på serveringar beroende på var man var. Hemma i vårt kvarter kostade en öl 2,50 men i stora köpkvarteret kostade lika stor öl 5,60. 

Kom hem till ett regnigt Sverige där smultronen kommit under tiden!

Kan lova att de var goda!

Tschüs på er!
Kram Annica
 


Kortvecka

Nu tar Fröken Pensé lite ledigt och åker bort några dagar! Har varit en sprängfylld sista vecka innan sommarlovet, så det känns välförtjänt.

I morgon blir det sommarloooooov!

Hörs till helgen folket, massor av kramar till alla godingar!
Annica

TV dinner

Home alone bestämmer själv, så idag blev det middag framför tv:n. Köksbordet är nämligen belamrat med symaskin och tyger=)
3 P - pasta, pesto och parmesan - supergott och enkelt.
Snart blir det kryssning mellan vattenpölar för Miran och mig, seeeen sista avsnittet av DH.
Tjolahopp på er!
Kram Annica

Hjärtligt

Just nu är det så mycket som händer med blommor! Den här tiden på året är ju så underbar med alla vackra färger och dofter. Jag går ett varv i trädgården nästan varje kväll (inte de senaste eftersom det inte bara regnat utan vräkt ner från himlen) och luktar på allt ljuvligt.
Jag är otroligt kär i den här blomman:
och skulle ha svårt att ha en trädgård utan den. Så spröda fina kjolar på rad;)
Kaprifolen sprider sin kryddiga doft när man går i närheten och det är så synd att det inte blir några utesittarkvällar, all doft hinner ju ta slut!
Jag har förstås varit på larvjakt bland rosorna och det fanns att ta av även idag kan jag säga...
På köksbordet doftar det också gott, liljekonvaljer är ju ännu en favorit. De här plockades på kvällspromenaden, under tiden som vovven sprang lite lös och luktade efter sånt som hon gillar.
Lyckligt svansviftande kom hon tillbaka och hon luktade inte gott... Någonstans hade hon rullat sig i äckel så det blev duschen för henne. Nu är hon ju ren o fin, så inget ont som inte har något gott med sig eller hur var det?
Imorgon väntar en resa till huvudstaden för att besöka Stadshuset med eleverna, kul. Nu väntar en bok på att bli läst tror jag....
Ha det gott everyone!
Kram Annica

Läsdag

Idag piskar regnet mot köksrutorna så det lockar inte till uteliv precis. Istället har dagen hittills bestått av tidningsläsning, hela DN plus vår lokala helgtidning.
Började dagen med ordentlig sovmorgon, blöt hundpromenad och sedan hämtade jag sonen som varit på övernattningsläger med skolan. Tvättmaskinen och tumlaren har tagit hand om hans kläder som inte luktade så gott efter en natt vid brasan...
Maken har farit till Åland på jeepträff med andra som gillar att köra där inga vägar finns. Jag passade på att ha tjejmiddag här hemma igår. Alltid så roligt att sitta och surra bort timmar med kära vänner!
Nu tänker jag lägga mig i soffan och läsa några timmar. Jag har ju en hög med böcker som väntar på att jag ska ha tid - idag blir det en sån dag!
Kissebarnet Leia har flyttat till lilla familjen! Det känns lite tomt utan hennes busryck och gos...

Hoppas på bättre väder imorgon!
Kram på er
Annica


RSS 2.0