Hej då 2012!

Årets sista dag! Ett år fyllt av massor med händelser, både roliga och mindre roliga...
Det som varit allra, allra bäst är så klart min fina familj. All vardag och alla möten med dem jag älskar mest av allt gör grunden i mitt liv, utan dem skulle jag inte vara jag. Så tack för att ni finns!
 
Den lilla vovven är också en glad prick i livets mönster! Alla dessa promenader som inte skulle blivit av utan henne. All den kärlek hon ger. Det är tacksamt att ha en så fin vän i närheten :)
 
Sen har jag också så fina vänner och ett arbete som är roligt att gå till varje morgon, det gör också livet lite bättre.
 
Ett underbart litet barnbarn har jag också begåvats med. En fantastisk liten tjej som är älskad av alla och har så mycket att ge av kärlek till oss alla. 
Kolla texten på tröjan!!
 

Jag är också glad över att jag tagit mig tid det här året. Jag-tid. Inte bara jobba, inte bara måsten utan göra annat också. Inför julen gick  kvällarna åt till att sticka sockor till alla mina flickor. Ett roligt pyssel som jag fortsatt med. Igår när vi såg på film blev det den här påbörjade sockan till mig själv:
 
 
Före det virkade jag färdigt nya pulsvärmare till mig själv, i varm o gosig mjuk ull:
 
 
Jag tycker också att det är skönt att skämma bort mig själv med härliga kroppsvårdprodukter. Roligt att andra också tycker det är roligt att skämma bort mig med det!
 
Kvällen ikväll, den allra sista detta år, är vi hemma bara familjen och njuter av god mat. Menyn ser ut som följer:
 
Räkcocktail
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis, svampsås och bea.
Panna cotta med björnbärssås
 
Låter inte det gott så säg!
 
Maken har redan gjort efterrätten och nu förbereder han köttet och såsen. Jag ska skala potatis alldeles strax så är det också klart innan vi börjar göra oss själva i ordning och duka lite fint för nyårsaftonsmiddag!
 
Ikväll höjer vi en skål och tackar för det gångna året. Hej då 2012!
 
Gott nytt år på er alla!
Kram Annica

Juldagsslappt

Idag blir det inte mycket gjort och det är väl som det ska vara. Gårdagens mys toppade liksom allt ;)
Redan kvällen före julafton började julen med att klä granen och bingolotto. Ingen vinst på lotten, men vi hade så trevligt tillsammans här hemma med äldsta dottern som sov kvar och sedan åt god grötfrukost med sin mamma tidigt på julaftonsmorgonen.
På natten anslöt också mellandottern och hennes sambo efter lång bilresa i snöstorm från Göteborg. 
När alla vaknat ordentligt packade vi bilar och åkte till yngsta dottern i staden där vi skulle fira julaftonen tillsammans. 
Hemma hos T och M var allt så fint och juligt. De hade verkligen inte sparat på något för att vi alla skulle trivas och må gott hemma hos dem. Massor av god mat och trevlig stämning! Vi bjöds på både glöggbuffé och tomtegröt innan det riktiga julbordet, så vi var alla så mätta!
 
 
Lite bus innan tomten!
 
Bror och syster
 
Lilla S tittar efter att tomten inte glömt något i sin säck!
 
 
Fantastiskt fina julklappar från en jättefin familj!
 

Ha en fortsatt fin helg och koppla av ordentligt!
 
Jag tänker mysa ännu mer med böcker och massor av gott!!
 
God fortsättning till er alla!
Kram Annica
 

Hyacintfint

Den lediga dagen idag har varit fylld med arbete. Städning, lite fönsterputsning, gardintvätt och strykning. Det har också fixats lite i köket, så nu står två formar Janssons i kylskåpet och knäcken är klar.
Julgardiner hänger i fönstren (eller som vanligt, de vita längderna har fått en röd kappa, enkelt och smidigt) och några små tomtar har fått platser att pryda.
Hyacinterna har också fått sin vanliga "plantering" nerstoppade i urdiskade kattmatsburkar och ett band runt om:
Det är svårt att hitta mossa nu, men jag hade som tur var inte slängt förra årets, den fanns kvar på vinden ;)
 
I skogen är det fullt av snö, men jag lyckades hitta några snöiga enar och granar att ta grenar från som ska få pryda bland annat vår stora kopparhink.
 
Sådär, nu äntligen är det dags att vila fötterna mot bordet en stund och sippa lite på vinet.
Ha en myspysig kväll!
Kram Annica

Besök på slottet och sista skoldagen!!

Igår var jag alldeles för trött för att blogga efter tre dagar hålla-i handen-med-något-bångstyriga-barn och många timmars pendlande. Trots lite ovilja ibland så var gårdagen den bästa ur museisynpunkt. Vi hade jättebra guider, först på Livrustkammaren och sedan på Kungliga Slottets representationsvåning.
På Livrustkammaren, som för övrigt ligger inhyst i slottets gamla vedförråd och iskällare, fick man se både rustningar och vackra kläder från kungligheter genom tiderna. Alla elever, både stora och små, tyckte allt var så intressant och historia på det här sätter ger ju så otroligt mycket mer än att läsa i en bok.
Både häst och ryttare iklädda rustning!
Höga, vackra valv
Fina gamla vapen
En äkta sagokungsmantel
Kronprinsessklänning då och nu
Kunglig prinsleksak som skulle dras fram av ett par getter!
Otroligt tak i trappan upp till slottets representationsvåning. 
Mer foton därifrån blev det inte, inga kameror tillåtna...
 
Så äntligen, idag var det dags för den traditionella julavslutningen på skolan! Varje år har vi en tomte på besök som hämtar barnen i klassrummen och alla dansar i en allt längre långdans och sjunger hela vägen in i gympasalen. Där väntar granen och musiken, sen blir det ringdans med alla elever och de flesta lärare.
Så efterlängtat av barnen!
 
När vi alla ätit av julmaten på fint dukade bord i klassrummen och alla sagt god jul till varandra, blev det dags för julklappsutdelning från cheferna. I år fick alla individuella klappar, det här var min:
En superstark cykel/pannlampa eftersom jag ofta är utomhus och vi bor på en ganska mörk plats!
Testade så klart under kvällsprommisen:
Nu törs jag gå ut även där inte vägbelysning finns!
 
Fick en julklapp av en elev också. Familjen har anknytning till Kroatien dit man åker på semester varje år. Det här blir spännande att prova, kanske redan ikväll till Ernst?
 
Imorgon ska jag sova lite längre för nu är det JULLOV!!
 
Ha det gott alla glada!
Kram Annica

Arg katt och rivet skinn

Ja, så kan det gå. Nu var katten i och för sig inte arg, snarare väldigt rädd, men ändå. Rivet skinn blev det, så ingen urringning imorgon...
 
Idag har skolans museibesök gått till Sjöhistoriska. Ganska intressant, men oj så lite tid vi har på plats när resan tar så lång tid! Ett återbesök utan barn kanske??
Lite hårklippning idag också... Långt hår är jättefint, men när liksom själva livslusten gått ur håret då blir det mest platt och tråkigt. Så fram med kökssaxen bara!
Maken ska få fixa till det ojämna alldeles strax, men det känns ganska bra faktiskt.
 
 
Här syns den nya hårlängden och de snygga rivmärkena som Skorpan gjorde när jag "räddade" henne från grannens veranda...
 
Till sist en bild från min lilla promenad hem från bussen i eftermiddags. Visst är vintern fin här på landet?
 
Nu blir det ett tag med kökssaxen igen, sen är det godnatt för imorgon väntar kungliga slottet minsann!
 
Kram på er alla!
Annica
 
 
 

Utflyktsdag

Den här veckan har vi elevens val i skolan. I tre dagar ska jag och kollega C åka in till stora staden och besöka olika museum. Toppenvecka med andra ord!
Den här första dagen var vi på Nordiska ute på Djurgården:
Ståtlig byggnad!
 
Där såg vi bland annat utställningen Så bodde man förr, superintressant. Miljöer från högt och lågt i finfina rum eller modeller:
 
Vi passade också på att se de övriga utställningarna, som Modemakt och Dukat bord:
 
 
På museet har man en utställning med dockskåp som är helt fantastisk! Här kan man verkligen se hur fint folk levde. 
 
 
Avslutningsvis en bild från muséets fönster mot Strandvägen. Lite vintrigt är det allt...
 
Kram på er!
Annica

3:an

Ja, tredje advent har tillbringats med massor av människor. I affärer. Julklappshandel i Uppsala.
Vi passade på att äta på det stora möbelvaruhuset, så det slapp vi tänka på när vi kom hem trötta och tankeverksamheten hade upphört helt. Kaffe och lussebullar blev det efter att vovven fått gå en sväng.
 
Nu ska kvällen tillbringas med stickning, denne man och lite glögg ;)

imgres.jpg

Ha en trevlig kväll i stugorna!

Kram Annica


Julshopping

Idag har jag tillbringat hela dagen i huvudstaden med yngsta dottern. Vi har köpt julklappar och umgåtts lite, något som inte sker alltför ofta när båda jobbar och pluggar mycket. En riktigt fin dag, trots busvädret ute :)
Så himla fint på köpgatan!
 
När vi kom hem till lilla byn igen var det kväll och maken väntade med lilla barnbarnet. De har tillbringat dagen tillsammans med sonen och bland annat grävt en snögrotta...
Efter mat till de hungriga magarna blev det lite fika och så här gott tyckte lilla trollet att det var med te och pepparkaka:
 
Doppa och sen stoppa i munnen, mums! (En riktig sörja i botten av koppen sen, men vad gör det?)
 
Nuuuu är det vila, för imorgon väntar mer klappköp ;)
Godnatt alla!
Annica

Lucia

Idag och igår och i förrgår och säkert fler dagar än så. Lucia firas överallt och på många olika sätt. Det här är ett av de sötaste sätten:
 
Snön faller och den sötaste lucian av dem alla står i centrum när förskolan firar.
 
Kram Annica

Liten Lucia

I eftermiddags var vi på ett jättefint luciafirande på lilla barnbarnets förskola. Där visar man alltid upp luciatåget utomhus, så det var fullt med overallklädda lucior, tärnor, tomtar och pepparkaksgubbar/gummor som någorlunda hjälpligt sjöng några kända sånger i snöfallet. Hur sött som helst!
Efteråt bjöds det på fika inomhus och en strålande liten tjej visade upp allt roligt för mormor :)
 
Sen byltade vi på oss och tog den nya "snorisen" hem. Alla vi vuxna (mamma, pappa, morfar och mormor) måste absolut ta en liten åktur var.... och så roligt det var att fara nerför backen med en treåring vid ratten!
Nu kör vi då! Med luciakrona på går det jättebra!
 

Vi har fått en dos snö till - ja eller en rejäl skopa faktiskt. Mera skotta alltså...
Fast jag tänker gå och sussa nu, så ha det så bra everyhopa och var rädda om er i trafiken ;)
Kram Annica

Andra advent

 
Idag vaknade vi till en värld som hämtad ur Narnia. Efter sovmorgon och lång härlig frukost klädde jag mig rejält och tog med hunden på en härlig promenad längs ån. 
Tjugo minusgrader och sol gör allt så himla vackert, titta bara:
 
 

Visst är det underbart fint?
 
 
Under dagen har det städats ordentligt i badrummet på övervåningen, så snart kan julbadet bli av =) Jag har också bakat lussebullar och saffranskaka med mandelmassa ( eftersom barnen knappt trodde det var möjligt att fira jul förra året när jag inte gjorde de kakorna! ) jag har tvättat en massa och sorterat det, puh.
 
Vi har också skypat med lilla barnbarnet och det var jättekul! Hon har ju så mycket att visa och berätta. Det är ju lite konstigt bara att inte morfar kan ta emot halsbandet som hon ger honom ;)
 
Hoppas ni alla haft en avkopplande och skön adventshelg!
 
Kram på er!
Annica
 

Lilla julafton

Igår kväll träffades jag och mina bästaste vänner hemma hos M för att äta gott och umgås. Vi bjöds på japaninspirerat med lax i lime/chili/citrongräs tror jag det var. Till det serverades avocadoröra med wasabi, ris och  en fräsch sallad med gurka, blomkål, vitkål i någon japansk marinad. Supergott var det!
Efteråt blev det godisbuffé med hemgjorda sötsaker. Oj så mätta och glada vi var =)
Så småningom kom vi fram till den traditionella julklappsutdelningen. Se så mycket fint jag fick i mina paket:
Nya juliga kökshanddukar, förkläde som matchar, böcker, ljuslykta, hemgjord saltscrubb, te, kardemummakaffe och hemgjorda saffransbiscotti! 

Tack underbara vänner!!
 
Idag har vi ett ljuvligt väder! Så snart jag är färdig med allt städande och stök härinne ska hunden och jag ut och njuta!
Sen när vi kommer in blir det kaffe och saffransskorpor, det ser jag fram emot!
 
Ha en riktigt härlig lördag allihopa!
Kram Annica
 

Decemberstart!

Nämen! Har det verkligen gått så här många dagar sen sist jag var in här??? Oj.
Vad kan jag skylla på? Ja, det var väl de där utvecklingssamtalen hela eftermiddagarna i tre veckor. Då fick ju allt annat arbete ske på kvällstid. Sen då? Vet inte riktigt... Livet har ju pågått hela tiden och det händer alltid nåt. Här är lite bilder från min december so far :)
 
Handlat på jordklok.se
 
Ett bra schampo o balsam följde med i paketet!
 
Världens sötaste treåring har varit här och sovit!
 
Hjälpte morfar att rulla köttbullar.
 
Och mormor att göra pastadeg.
 
Hade personalfest i hyrd lokal där detta anslag satt på toaväggen!
 
Har tagit fina promenader.
 
Hade två busar med på snölek!
 
Japp, en liiiten del av det som hänt sen sist. Jag har mer bilder, men de vill inte visa sig som jag vill :( så de kommer inte upp just nu iaf.
 
Aktuellt just idag är snöskottning och halka. Här slog vintern till ordentligt igår och det kom väl ungefär 50 cm plus det som drivit i hårda vindar. ALL busstrafik ställdes in igår i hela Roslagen, kom igång idag under dagen men ställdes in igen. Nu var det halkan och alla lastbilar i diken, korsningar och uppförsbackar som ställde till det. 
I morse åkte jag hemifrån med maken mer än en timme innan min arbetstid började. Sonen var hemma idag eftersom det inte gick några bussar. 
Hemåt idag efter en timmes extra arbetstid, inga bussar men snälla arbetskamrater som körde mig hem. Maken är ännu inte hemma ( snart är klockan 21) men så illa som igår har han det nog inte. Då var det olycka efter olycka längs hemvägen...
Spännande att titta på SLs hemsida imorgon bitti, går det några bussar tro?
 
Nu tror jag det är dags att värma lite glögg och mysa med en filt i soffan bland katter o vovve.
 
Tror jag är igång igen, så på återseende!
Kram Annica
 

RSS 2.0