Cykeltur

Lugna dagar här hemma. Maken är sjuk och vi har chillat mest hela helgen. Igår blev det en tur till skogen för mig, idag en cykeltur. Lite motion i alla fall;)
Tänkte cykla till kyrkan och vända, men det började blåsa så kallt så jag tänkte att nu kommer det väl regn och hagel igen, bäst att vända. Men 4 km hit ändå!
Visst syns det att jag bor på landet? Hästar i var och varannan hage. Om det inte är kor då....
Lång backe utför. Synd att det var sån motvind att jag nära nog fick trampa nerför!
Hemma igen efter 8 km trampande i motvind, uppför och nerför, så kändes det bra. Dagens motion, check!
 
Nu sova lite och hålla tummarna för att maken vaknar feberfri imorgon.
 
Puss o kram
Annica

Morgonpromenad

Idag är det ruskigt ute. Blött och kallt efter snön och haglet som föll igår, sen flera minusgrader inatt. Ingen mysprommis alltså... Annat var det igår, solen sken och det var vår i luften. Fåglar kvittrade som tokiga i alla buskar och träd, gräset doftade och solen värmde. De enda ljud som hördes var fåglarna, ån som porlade och hundens nosande i gamla prassliga höstlöv. Härlig start på dagen!
 
 
Under dagen förändrades vädret som det brukar i april. Regn, hagel, sol och snö.... Det blev mest inomhusaktivitet kan jag säga;)
 
Nu soffhäng och kanske lite bokläsning eller en stickning, skönt att inte riktigt ha allt planerat!
Kram Annica

Motion på köpet

Jag har börjat cykelsäsongen nu, så jag tänkte visa hur det ser ut när jag har lastat cykeln och trampar iväg på morgonen:)
Cykeln är en gammal cykel-på-köpet som svärfar fick när han köpte något på någon elektronikkedja. Den har egentligen en massa växlar, men jag varierar mig bara mellan tre eftersom ena växelhandtaget har fastnat i ett låst läge....
I cykelkorgen har jag ryggsäcken med allt jag behöver för min jobbdag - hemarbetet, dator, pennskrin, kalender osv. I tygkassen ovanpå ligger mitt ombyte till vanliga kläder att ha på jobbet, jag cyklar iklädd träningskläder för jag blir så varm innan jag är framme.
Jag har inte ryggan på ryggen, för det blir fruktansvärt svettigt, framförallt när temperaturen stiger framåt sommaren.
När jag cyklat en bit, typ tre kilometer som till det här fotostället, har jag värmt upp och brukar ta av mig jackan. Den lägger jag under tygkassen som liksom håller kvar jackan då;)
Ja, så trampar jag på i ytterligare sju kilometer innan jag är framme och lastar av allt. Av med hjälmen och bära in allt till mitt arbetsbord innan jag byter om och tvättar av mig på toaletten. Så, då kan arbetsdagen starta!
Sen gör jag om hela proceduren när jag ska hem igen. Dagens träning är gjord!
Jag cyklar längs den gamla banvallen. En gång i tiden har det varit tågräls här, men nu är det en jättefin gång- och cykelväg raka vägen till samhället längs åkrar och hagar. Några enstaka hus kan man också se en bit bort, men annars är det bara natur. Ibland ser jag rådjur, rävar och harar utmed vägen och jag kan följa naturens växlingar på nära håll. 
 
Igår när jag cyklade hem började det regna några km hemifrån, så då åkte jackan på igen. En liten stund senare började det också hagla, april som det är, men då var jag nästan hemma så det var bara att trampa på.
Idag har det också varit varierande väder med allt från sol och regn till rejält hagel. Just nu skiner solen, så kanske jag ska passa på att ta en promenad med hunden!
 
Vi hörs!

Klädbyte

Igår var det klädbytardag i lilla staden. Det var Naturskyddsföreningen som arrangerade och det anordnades på många platser i landet. I vår stad var det fullt med folk, trängseln var stor. Klockan tio fick man börja lämna in sina egna plagg som man tröttnat på eller som kanske krympt i garderoben eller så... Max tio plagg som byttes mot tio biljetter. Efter klockan elva var man välkommen att börja se vad andra hade lämnat in. Det var hur mycket kläder som helst! Det fortsatte komma in folk och lämna kläder hela tiden, så bara för att man lämnat ett bord eller en klädställning var det inte säkert att man sett allt. 
Efter drygt en timme hade jag i alla fall bestämt mig för tio plagg som jag då kunde byta mot mina biljetter. Allt passade och jag känner mig supernöjd med min "nya" garderob. Sen att alla kläder är använda och tvättade, det är ju bara bra för att slippa ifrån alla kemikalier som finns i nya kläder. Dessutom bidrar man ju till att kläder används längre istället för att slängas, textilsopberget växer enormt snabbt. Numera köper ju folk inte för slit-och-släng, utan för köp-och-släng. Helt onödigt. Det finns en massa gifter som används vid klädtillverkning, kan man använda kläder längre så bidrar man till att hålla giftanvändandet nere lite grann:)
Några av plaggen jag fyndade, tajta jeans, tunn jeanstunika och en kjol.
Mysig klänning i velour, mjukt och gosigt.
 
Idag har jag rensat bort vinterkläder som jackor och kängor, och städat garderoben. Sen gick jag upp med allt på vinden och hämtade ner vårkläderna istället, härligt. Kul att möta sommarkläder som lockar med sol och varmare dagar! Nu hänger allt ute på vädring och imorgon kan det sorteras in i den nystädade garderoben:)
 
Åkte till lilla staden idag igen, nu blev det ett yogapass som var superskönt. Efteråt åkte jag hem till lilla Isabella som satt i badet och blev jätteglad när mormor kom:) Upp i famnen, gos och sedan hade jag turen att få natta med vällingen. Fick meddelande senare om att den lilla sov som en stock, mysigt.
 
Har förberett mig för morgondagen och veckan. Två nationella prov ska jag genomföra med sexorna i engelska, och med niorna i svenska ska jag börja prata resultat av deras nationella i svenska. Fullt upp som vanligt!
 
Imorgon kan man väl få cykla???
Nattidags, puss o kram

Nya steg

På måndag börjar Rädda Barnens stegtävling. På mitt jobb är vi flera som anmält oss. Vi traskar och rör oss, barn får hjälp. En win-win situation som jag ser det;)
Jag har ju varit med i flera såna här arrangemang, faktiskt har jag "slitit ut" min gamla stegräknare.... eller så ville den bara inte gå igång igen efter vilan. Jag installerade en app som skulle räkna steg i telefonen, men dels drog den oerhört mycket batteri och dels bär jag inte telefonen med mig på dagarna. Jobbigt. Bort med appen och en investering i ny räknare som kan sitta fast på kläderna istället. Hela 59 kr tror jag det var. Inbetalningen till Rädda Barnen stog jobbet för, så nu kör vi. Som lag tävlar vi mot andra arbetsplatser, men inom vårt lag blir det stenhårt hoppas jag. Vi kommer att kolla varandras stegrapporter noga och försöka ligga i topp allihopa, kul.
 
Vovven o jag testade i eftermiddags. En skön lufsning i skogen tog ca 2500 steg hur enkelt som helst. Det blir ju en baggis att komma upp i 7000 steg om dan, hehe.
 
Nu soffmyser vi med ett glas vin och sen blir det Let's Dance. Imorgon blir det klädbytardag i lilla staden, spännande.
Ha det superbra!
Kram Annica

Nästa gröna

Såg på nyheterna om någon app man kunde ha för att anmäla blommor och andra vårtecken. Då visade de vitsippan som kommit till Södermanland. Ha, jag hade fotat den innan dess och i Uppland! Så mycket för appar om vårtecken;)
Nästa vårblomma på g är gullviva, här ser ni hur nära den är att låta stänglarna dra iväg mot ljuset och öppna sina små solar mot oss:
 
Såg dem under kvällens eftermaten-prommis. Älskar dessa ljusa kvällar!
 
Nu är det sängdags, är helt slut efter dessa långa dagar med prooov och möten i ett. Behöver sova lite.
Kram på er

Längtar ut

Vilken härlig vårdag! Instängd som man är hela dagarna och bara hinner se solen genom fönstren, blir ju längtan ut såå stor. Därfär bytte jag om till hemmakläder och satte mig på cykeln så fort jag kunde i eftermiddags. Ut. Natur. Fågelkvitter. Blåsippor. Sol. Vind. Så många ord för allt det jag längtat efter.
En cykeltur på kanske sju kilometer med ett stopp i en skogsglänta för att bara sitta på en stock och andas. Njuta av skogen och dofterna. Liv:)
Nya fina blåsippor i gamla fina ormbunksblad.
 
Dessa insektsgångar i gamla träd är så vackra!
 
Det blev ingen cykling till jobbet imorse. Jag hade visserligen räknat med långkalsonger, men -2,4 var lite för mycket. Kanske imorgon?
 
Kvällens avdelning för katter som sover lite överallt:
Elvis i en låda i tvättstugan. Diverse. Ja, en katt till exempel:)
 
Nej, dags att förbereda morgondagen och sussa lite. Lång dag väntar...
Ha det!

Sunday

Idag tog vi en tur till lilla familjen, det var ju så länge sen vi såg de små;) Lilla Elise gosegris har vuxit jättemycket, redan 4 månader och så himla söt. Mormors minsta lilla hjärta<3
 
Mormors största hjärta hoppade studsmatta så hon blev alldeles varm och måste ta av sig en tröja mitt i hoppandet:
Efter titten skjutsade vi Savannah till hennes dansträning i staden och så passade vi på att handla lite. Hem och städa i trädgården, så nu är det riktigt fint. Mest är det maken som krupit på knä... Själv har jag planterat penséer så klart;)
Lite solsken att mötas av på trappen!
 
Cykeln har kommit fram och en provtur har tagits. Med ny luft i däcken och bromsarna servade hade jag en tanke om cykel imorgon, men det ska tydligen vara lite kallt så jag väntar nog en dag till. 
Hade också en tanke om yoga i staden, men min kollega som jag går med kände sig inte riktigt pigg och då åkte inte jag heller. Men yogade gjorde jag! Ett tufft poweryoga-pass som garanterat ger mig träningsvärk imorgon....
 
Nu är det sovdags för fröken här. En ny vecka väntar med nya spännande utmaningar!
Ha det så gott mina vänner!

Aprilpromenad

Att ta en promenad en aprildag, det är lite spännande det. Ska det regna eller snöa? Kanske solen skiner och det blir varmt?
Idag började det regna så fort jag tagit några steg utanför dörren, men vädret är ju som det är i april så det var ju bara att fortsätta knalla. 
Redan imorse såg jag att vitsipporna var på gång med både blad och små knoppar:
Vilken härlig känsla!
Eftermiddagens då-och-då-regniga promenad bjöd både på många sippor och lite annat vackert:
 
 
 
Blåsippor har så vackra blad tycker jag!
Och den här blåsippan har ju en fantastisk färg!
Här är de, vitsippor i blom! Föraningar om varma vårdagar, buketter i mängder och hela mattor av dessa underbaringar i naturen:)
 
Nu blir det tv-stickning av ett par sockar till minsta barnbarnsjuvelen. Ha en riktigt fin kväll!
Kram Annica

Fredagsgott

Å, idag när jag åkte hem efter jobbet blev jag så sugen på godsaker! Glass, mjölkchoklad och kanske lite lakrits - hur gott skulle inte det vara??
Men, men jag försöker ju leva ett så gott som sockerfritt liv och gjorde naturligtvis inte som kroppen önskade;) Istället följde jag förnuftet och fyllde på med naturella nötter och mörk choklad!
Och lika bra var ju det, i tisdags bet jag av en bit av en kindtand i underkäken. Igår morse fick jag tid för lagning och hade gjort av med hela 1912 kronor redan innan dagen knappt börjat! Det tog ca en halvtimme att laga, så den den timpenningen hade man velat ha i lön.....
 
Så, jag njuter av mitt ganska sockerfria godis och att tandläkaren berömde mina tänder i övrigt och sa att de var i ett jättefint skick!
Nu ska jag njuta av gotterna ihop med ett glas vin och läsa in mig på senaste nytt inom jobbet.
Ha en riktigt skön kväll alla, puss på er!

Storebror

När vår lilla Molly stöttes bort av sin mamma (så som kattmammor gör med sina ungar när det är dags) hade hon som tur var sin storebror Morgan som tog över rollen att gosa och mysa. 
Brorsan tvättar och gullar med lillasyster ofta och de sover gärna tillsammans. Vi hoppas att det håller i sig, att de alltid kommer att ha varandra och ha det mysigt! 
 
Kram Annica

Mormorshelg

Såna här helger är ju de bästa! När man får rå om sitt lilla barnbarn helt och återuppleva alla de bästa sakerna från när de egna barnen var små;)
Vi har haft lilla Isabella här sedan i fredags eftermiddag. Två kvällar, två nätter, två middagar, två sovstunder, två frukostar, två nattningar och en hel massa av gos och bus!
När man är ett och ett halvt år består livet av mycket upptäcka. Gå uppför trappan till övervåningen - själv (med mormor tätt bakom). Gå nerför trappan igen - inte själv. Slänga saker i badkaret - vilka låter mycket? Mormor tog bort en del saker innan de ens blev provade.... Hur mycket vatten får man ha i handfatet innan plasket stänker för mycket? Ja, lite blött blev det, men vatten torkar.
Att tömma köksskåpen på bunkar och kastruller är ju en klassiker. Sen måste man förstås lista ut hur grejerna ska användas:
 
Nya användningsområden!
 
Så vill ju mormor att man ska få lite frisk luft också. Gräva lite med spaden kanske....
Ha ha! 
 
Helgen har gått superfort och den där lilla damen är så rolig. Mycket kramig och gosig och så otroligt "härmig". Vad vi än gör ska hon göra likadant. Klappa händer, lägga ett kex på huvudet, rita... Men hur gör man egentligen när man knäpper med fingrarna? Det var ett mysterium...
 
Nu är lovet över och som vanligt har jag inte gjort hälften av det jag tänkte mig (är det en variant av att vara tidsoptimist?). Men vi kör igång med nya friska tag och jobbar på mot sommaren. Det är ju betydligt ljusare ute så nu går allt så mycket lättare!
 
Kram på er!
 

Morgonmöte

När man traskar iväg på morgonpromenad med hunden är det lätt att man blir flera längs vägen:
Här sitter Kexet och Muffin redan och väntar...
...och här kommer grabbarna Elvis och Morgan, så då kan mötet starta:)
Hemma den lilla Molly som inte fått börja gå ut själv ännu. Skorpan var på annat håll och kunde tyvärr inte delta i mötet denna gång...
 
Ja, gillar man katter så gör man!
Kram 

RSS 2.0