Lång helg

Ja. den här helgen har vi tur och är lediga i 4 härliga dagar! Själv startade jag helgen tidigt, eftersom grabbarna på jobbet bjöd tjejerna på fest i fredags. En liten tradition vi har, mycket roligt har vi haft.

Den här gången överraskades vi med ett par rejäla arbetsbyxor och ett gäng bildgåtor som vi skulle lösa. Vi listade ut att vi skulle till en bondgård, vilket visade sig stämma.
Kvart över tolv gick bussen ut till en av byarna i närområdet. När vi klev av där blev vi mötta av denna limosine:

Vi åkte på flaket till en stor åker där detta väntade:

Vad gör man med det här? Jo, man skjuter lerduvor! Vi blev lovade att för varje träff skulle vi få en flaska champagne, så gissa om vi försökte... Jag lyckades inte, men några flaskor fick vi ihop i alla fall.

Efter det fick vi köra fyrhjuling, vilket var jätteroligt. Den snitslade banan var det inte många som försökte sig på, vi tyckte det var mycket roligare att gasa tills åkern tog slut och sen vända hemåt=)

Sen blev det gott mellis med bröd o ostar, frukt och lite dricka. När det - och alla toabesök - var avklarat gick vi till ladugården där korna väntade. Om ni bara anade hur söt en liten veckogammal kalv är! Och hur gulligt den suger på fingrarna!
Vi som ville fick prova på att handmjölka en ko och det provade jag förstås. Kor är så söta och snälla, den här kossan vi fick försöka mjölka var inget undantag från det. Jag fick kläm (haha) på greppet direkt och kunde se mjölken spruta ner på golvet. Och så gott hon luktade sen! Jag har aldrig stoppat näsan i kohud förut, det var helt underbart mysigt. Bondmora i mitt nästa liv tack!!

Resan gick sen vidare till vårt badhus där vi fick duscha och simma och piffa oss. Buss mot vår lilla stad där vi träffade grabbarna som alla var svidade som Blues Brothers, snyggt.

En liten fördrink ;)

I samlad tropp gick vi sedan vidare mot Stället som vi hade hyrt för hela kvällen. Där blev det middag och massa dans hela natten lång.... Hur ska vi tjejer kunna matcha detta när vi ska bjuda igen till hösten?

Igår lördag åkte vi till lilla staden igen, den här gången för att beskåda äldsta dotterns nyinköpta lägenhet. Sen i fredags är hon och kärleken stolta ägare till en trea med renoveringsbehov. När vi kom hade de jobbat på som bara den, nästan allt var redan urrivet. Vi fick se bilder på hur det sett ut dagen innan. Det kommer att bli jättefint när det är klart.

Dagen idag har bestått av trädgårdsarbete för min del. Nu är alla rabatter rensade och gräsmattan är krattad. Små penséer är planterade (så klart!) och trädgårdsmöbler är framme.
Maken har arbetat hela dagen med att göra vår stora veranda mindre utsatt för blåst, så nu kommer vi att kunna tillbringa ännu mer tid där!

Kvällens middag var också årets grillpremiär och det smakade fantastiskt gott!

Imorgon kommer världens sötaste barnbarn och ska tillbringa valborgsmässoafton hos mormor o morfar. Hon längtar efter att få sova över här, och har redan bestämt att hon ska sova i egen säng. Vi får väl se hur det blir med den saken när fröken är trött på kvällen...


Avslutar med en lustig bild på lillkissen! Maken lyckades fota just när hon gäspade - hon är mycket sötare annars!

Go'kväll på er!
Kram Annica

Upp som en sol, ner som en...

...ja, en dränkt råtta kanske? Bestämde mig ju imorse för en cykeltur till jobbet i det strålande solskenet. Hela dagen har varit varm och skön - fram till sista rastvakten i eftermiddags, för då började det regna. Hoppades naturligtvis att det var snabbt övergående, men inte då.
När det var dags att packa ihop och trampa hemåt regnade det ordentligt. Jag kunde ju inte vänta för länge heller, för hemma väntade Mira på sin promenad. Det var bara att låna ett par överdragsbyxor med sig från jobbet och se glad ut det....
Nästan hemma upptäckte jag att marken var kruttorr, så här hade det inte regnat alls! Det såg väl lite lustigt ut när jag kom cyklande drypande våt när det inte var ett moln på himlen :)
Kvällens promenad gick förbi dammen vid reningsverket här i byn. På vintern är där fullt av änder, men nu har ett svanpar slagit sig ner.
Måste ju få berätta också att jag är extra stolt mamma idag, för sonen har fått veta resultatet på sitt nationella prov i engelska och det var verkligen toppenbra! Varje dag är jag glad och stolt för alla mina fyra ljuvlingar, men när de själva också är det - då är det lite extra!
Nu blir det hemmafruar här; gonatt på er!
Kram Annica

Helgen =)

Ännu en skön helg som bara försvann; men vi hade inget planerat så det var ju bra att det hände en del.
Igår lördag var vi till Kista Galleria som hade jättemånga butiker. Många besökare kom för att dyrka guden Mammon i sitt tempel....
Vi struntade i själva gallerian och gick istället till mycket mer intressanta Kistagrossen, en butik för folk som gillar mat från andra delar av världen. Vilken upplevelse!
Det här är bara lite av det vi handlade, spännande saker till nästan inga pengar alls!
Efter matbutiken åt vi på Food Court, bra idé med massa sittplatser i mitten och valfria kök från hela världen runt om. Det blev svårt att välja - vietnamesiskt, libanesiskt, grekiskt, italienskt eller amerikanskt? Vi valde det senare och gick proppmätta från bordet.
Vi åkte vidare till Barkarby Quality Outlet en liten bit därifrån. Där tittade jag i Odd Molly-butiken, men trots att det var outlet och priserna var rejält sänkta så var det alldeles för dyrt för att jag ens skulle tänka tanken att handla där. Det var ju trevligt att titta på kläderna dock;
Jag gjorde ett köp på outleten och det var i Sloggi/Triumphbutiken. Finfina trosor av bra kvalitet till rimliga priser = nöjd kund.
Barkarby köpcentrum är megastort och vi gjorde ett stopp i Chillibutiken. Massor av snygg inredning till rätt bra priser. Abslolut klassen över IKEA och mycket snyggt uppskyltat. Lite vräkig amerikansk stil, mycket New England men också lite "tacky" fast snyggt...
På Chilli köpte jag två snygga flaskor att servera vatten ur - en femma styck! - och en getingfälla till sommaren.
Efter alla butiker var vi så kaffesugna och landade hos svärföräldrarna på fika:)
Idag har vi haft storebror Elvis och lillasyster Leia på bänken för gemensam måltid, det var första gången. De andra katterna i huset har inte direkt tagit nytillskottet till sina hjärtan kan man säga....
Vi har också tagit en tur till lilla staden där lilla familjen fick besök. De har haft gäster i helgen och det blev massor av fika o godis över, vilket vi gärna hjälpte till att reducera; som straff väntar nu orbitreken på mig.....
Så kära vänner, nu är det dags att omvandla orbitreken från klädhängare till motionsredskap.
Ha en skön söndagskväll wherever you are, själv tänker jag titta på Shutter Island efter min straffkommendering.
Kram Annica

Ännu en kväll

... som gått åt till att rätta dagens elevarbeten. Har precis plockat undan det sista för idag - strax efter 10. Det blir långa arbetsdagar så här på vårterminen.
Igår kväll var jag med eleverna på konsert och var inte hemma förrän kvart över nio. Efter en kopp te och lite DH var det dags att ta itu med... just det, rättningar av prov!
Och vad väntar i morgon kväll tro??? Jamenvisst, förberedelser för sexornas nationella i svenska, den muntliga delen som jag ska starta fredagen med.
Jag älskar verkligen mina arbetstider =)
Från det gnälliga till nåt fint:
Ån som jag passerar nästan dagligen - här är det verkligen rofyllt och vackert. Just nu är det konsert av alla småfåglar som håller till i träden och ropar kärleksbudskap till varandra ;)
Nä, nu dricker jag upp teet och går och nattar!
Sov gott mina vänner,
Annica

Jobbtajm

Tillbaks i gamla vanliga rutiner igen då. Jobba för fullt hela dagen, knappt någon rast. Sen plustidselev och personalmöte på det. Min tur att renskriva protokollet. Arbetslagsprat, kopiering och provkonstruktion.
Hem till middag och hundprommis. Kaffe och sen tokarna från Ullared på resa. I halvtid dags att jobba lite igen så man får dejta kudden i tid;)
Har läst igenom en massa utkast till berättelser om ett upphittat drakägg, jätteroligt att läsa! Efter den här lilla bloggpausen blir det att läsa på om vikingatiden, nästa arbete med fyrorna.
Ja, så har min dag varit - har du haft en bra dag?
Kram Annica

Istället för jobb :)

Så var det söndagskväll då. Slut på lovet. Vanligen brukar jag ägna söndagseftermiddagar åt arbete, förberedelser inför veckan liksom.
Den här dagen har istället ägnats åt omväxlande det här:
Word rumble for android, helt fast i att bilda ord på tid!


Stickat klart min röda tröja! Tack mamma för garnet!

Nu är det dags att packa väskan och mentalt gå in i arbetsveckan....
Sov gott alla snusmumrikar där ute!
Kram Annica

Jordärtskockssoppa

Vilket långt ord - jordärtsskockssoppa.
Dagens middag, serverat med knaperstekt bacon och en ostsmörgås. Det smakade ljuvligt!
Dagen idag var ett bakslag för våren - ca 1 dm blöt snö täckte marken när vi vaknade i morse. Nu har det töat lite, men fy så tråkigt det här var :(
Hoppas verkliogen på bättre väder imorgon, inte ens Mira ville vara ute nån längre stund idag.
Ha en myspysig lördagskväll i stugorna!
Kram Annica

Vår igår!

Ja, igår var det äntiligen en härlig dag efter evigheter med tråkväder. Vårtecknen stog på rad nästan:
Ser ni den lilla vitsippan?

Rosa tusensköna i gräsmattan

Scilla har börjat slå ut runt äppelträdet

Under förmiddagen var vädret mulet och vi var hos lilla barnbarnet igen. Mamman hade ännu en jobbintervju att gå till, så nu verkar det bli till att välja jobb. Inte illa!
Efter lite shopping i lilla staden åkte vi hemåt lagom till det fina vädret. Maken låg på backen och skruvade med jeepen, jag satte jordärtskockor som jag fått av en snäll arbetskamrat. Det var många skockor i påsen, så det blir nog något tillagat av dem i helgen;)
Efter planteringen gav jag mig på rabatterna. Nu är det rensat och fint på framsidan i alla fall, och det blir genast så mycket trevligare då.
Eftersom maken ska jobba söndag, så tog vi fredag igår med ett glas rött i soffan till Lyxfällan och Oceans 13. Idag är det väl lördag då, eller fredag igen kanske? Hur som helst så blir helgen mycket längre på det här sättet!
Tänker hänga med dammsugaren och min symaskin idag, trädgården lockar inte med det här vädret.
Ciao på er!
Annica

Spännande dag!

Ja, i alla fall om man är hund och aldrig förr åkt buss. Hemifrån i morse, bussbyte i samhället, vidare mot vår lilla stad. Där busade vi med lilla barnbarnet hela dagen!
Vi tog en lång promenad mitt på dagen, ner till sjön där sötisen fick springa omkring hur hon ville ;)
Nu, efter samma resa fast omvänt, är vi hemma igen efter en lång härlig dag. Att promenera runt i stadsmiljö och sen flera bussresor har gjort vovven till en tröttis i soffhörnet...
Gårdagens Mary Kay-visning var också spännande! Fick med mig hem något av det skönaste jag smort in ansiktet med, inte illa för att ha så krävande hud som jag har.
Nu är jag tröttt och kommer att försjunka i skön avslappning resten av kvällen.
Trevlig onsdagskväll!
Annica

Lunchpaus

Har tagit en liten paus i ledigheten ;)
Under tiden denna goda kyckling blev färdig i ugnen,
pratade jag med yngsta dottern i telefonen. Hon har varit på jobbintervju och bubblade över av känslor för hur bra det gått. Så nu håller jag tummarna för att resten också går bra och att hon har ett sommarjobb sen!
Min sweet chili-kyckling fick dela tallrik med broccoli, tomat och avocado - och nu är jag proppmätt!
Kvällen bjuder på en Mary Kay-visning hos äldsta dottern, det ska bli spännande. Det blir bussresa dit eftersom maken jobbar. Väl framme i lilla staden blir det att inhandla en ny handspegel, den gamla har jag nämligen tappat i golvet och förväntar mig nu sju års olycka eller nåt;
Så, nu ska jag sy till den vita tråden tar slut. Måste komma ihåg att köpa ny ikväll.
So long så länge!
Annica

Nöjdis!

Dagens andra inlägg ;) Jag är supernöjd med mig själv och stolt över att jag lyckades ta mig iväg på årets första riktiga löpsväng! De nya skorna var sköna och den nya dressen satt som en smäck:
Lite suddigt, men ändå;
Har ingen aning om hur lång sträckan är - hemifrån och bort till vårt bad. Det tog i alla fall sju låtar på Rihannas album Loud att springa (och lite gå) sträckan.
Det var första gången jag sprang på asfalt så långt, men det är fortfarande blött i spåret så det är bara att gilla läget. Får se i morgon hur fötterna tagit det...
Nu kokar jag broccoli till middagen, att ätas med små räkpajer över från gårdagens påskmiddag hos svärföräldrarna. Det kommer att bli supermums!
En välförtjänt vila ikväll!
Kram
Annica

Vårsådd

Äntligen har fröna kommit i jorden! Det var inte en dag för tidigt, men dagar har jag ont om så det fick bli nu;)

Vårt lilla växthus av plast gör odlingen kattsäker när jag drar igen framsidan.
Har tillbringat en hel del tid med att leta efter fröer som vi tog med hem från Tyskland i somras, men de är totalt borta. Synd, för där fanns det så mycket fint som vi tog med hem. Men - jag har ju inget minne och inte hjälper det att fråga maken heller... Han är inne på att fröerna möglade så jag slängde bort dem. Kanske var det så. Borta är de i alla fall.

Mellan varven lyssnar jag till makens förklaringar om billagningar. Jag har också hjälpt till så mycket jag kan med att lyssna på missljud, men tyvärr är jag inte så kunnig på bilar just.....

Nu ska jag städa undan i köket efter sådden och sen blir det nog att lägga ut tyg på golvet så jag kan klippa ut och börja sy :)

Tjingeling på er,
Annica


Påskeri

Här har firats påsk!
De traditionella hönorna hänger i fönstret:
Lilla barnbarnet kidnappades redan igår så hennes föräldrar fick en myskväll med bio tillsammans. Vi har haft fullt upp med lek och gos! Bland annat leker vi mycket affär, ett intresse som håller i sig:
Butiksbiträdet passar på att provsmaka varorna!


Lilla kattungen har fått byta namn, för det var visst inte en pojke :) Nu heter hon Leia istället.


Dukat för påskmiddag!

Så tyst och tomt det blir när det varit hålligång en hel eftermiddag! Nu kommer maken och jag att sitta här och upprepa allt roligt som lilla barnbarnet sagt:)
En bild till - lilla S och hennes mamma:
Imorgon väntar påsklunch/middag hos svärisarna, det blir nog mumsigt värre!
Ha en mysig kväll alla!
Kram
Annica


Kattlek

Nu är lilla kissen ganska stor, 5 veckor, och har börjat upptäcka att man kan leka med lite allt möjligt - husses tofflor till exempel:
Det gäller att vara beredd med kameran, för nu går det fort i svängarna. Varje dag är det nya upptäckter :)
Snart blir det middag: hasselbackspotatis, broccoli, färsk sparris och ugnsstekt oxfilé med god sås till. Är det nästan fredag så är det!
Och nu så är det LOV!!
Glad påsk på er alla därute bland ägg och fjädrar!
Kram Annica

Äntligen igång!

Yes, äntligen har jag fått tid att klippa ut ett mönster och nåla upp det på tyg! Nu vill jag bara ha lite tid att börja sy också - jag har ju en egen symaskin nu!!
Mönstret till tunikan har jag hittat i Allt om handarbetes sömnadsmagasin (lånar på biblan!) och det krinklade tyget köpte jag för länge sedan på Stoff o stil.
Nu ikväll har jag gjort en ny beställning av tyger, för nu ska det knåpas ihop kläder!
Så, dags för date med kudden och drömma om hur jag ska sy alla fantastiska tunikor o klänningar som ska trollas fram ur symaskinen :)
Sweet dreams,
Annica

Uppsala

Äldsta dottern och jag har tillbringat eftermiddagen i Uppsala för att besöka det stora möbelvaruhuset. Hon ska ju snart flytta ihop med sin kärlek och de ska helrenovera lägenheten, så lite inspiration behövs. Vi har sett en massa fint, men köpte inte mycket. Jag kom hem med värmeljus, blockljus och stora vita lådor att ha allt möjligt i - 2 för bara 39 slår man till på.



Vi var också in på Stadium som har 25% rabatt på allt till medlemmar just nu. Det blev nya löparskor och ett linne till mig. Skorna har tidigare kostat 699. Nu var de nedsatta till 399 och så rabatten på det. Tog med ett nytt linne på köpet också, ändå kostade hela kalaset bara 384 kr. Bra dag!

Har ni förresten hört några 1:a aprilskämt? En av mina elever skrev på facebook att hon hällt ut mjölken ur förpackningen och fyllt på med juice lagom till pappans kaffestund....Hahaha :)

Nu väntar kalasmiddag - baconlindad torskrygg med rödvinssås!

Ute vräker snön ner. Usch.

Ha en skön söndagskväll alla raringar!
Annica

RSS 2.0