En vanlig lördag

Nja, helt vanlig har inte den här lördagen varit. Jag har sprungit ett 5 km lopp i värmen, det var en utmaning... Mitt mål var att ta mig runt och det gjorde jag, dock 1 minut sämre tid än på Vårruset. ..


Loppet gick på vackra Marholmen, en jättemysig plats vid vattnet utanför Norrtälje (och äldsta dotterns arbetsplats). Hit ska man absolut åka med fikakorg o badkläder... Där finns bad o lekplatser, minigolf o trampbåtar, lunch o stuguthyrning. ..

Lekte med lilla barnbarnet på eftermiddan o blev bjuden på supergod middag, tackar :-)

Åkte hem o möttes av sonens nyinköpta bil

Najs!!

Nu blir det Ernst på play.
Trevlig kväll hörni!
Annica

Nytt schampo

Har funderat en tid på att förändra mina tvättvanor vad gäller håret. Jag tappar rätt mycket hår i duschen så nåt måste göras:


Nu blir det no poo metoden, alltså inget schampo utan detta istället:



Tvättade en dag nu i veckan och håret kändes rent o mjukt. Tvättar igen i morgon o hoppas att jag fortfarande är nöjd. Jag har droppat i eterisk olja i den utspädda vinägern så det luktar lite godare;-)

Nu är det här ett prov med att blogga från mobilen, så jag hoppas det funkar. Min dumma dator vill inte ladda upp bilder:-(

Dags att blunda, imorgon ska jag springa ett lopp igen!

Tjing tjing
Annica

Smultron

Vi har haft lilla barnbarnet här på övernattning och då sitter man inte så mycket vid datorn... Det är mer hopp o lek som gäller, när det inte är gos och mysdags förstås :)
Igår kom yngsta dottern för att hämta hem sitt lilla bustroll, men först tog vi en liten smultronplockarpromenad:
 
 
 
 
Vi skördade också några rädisor som vuxit sig stora på kort tid, visst ser det härligt ut med olika färger?
 
 
Fantastiska Sarah Bernhardt har slagit upp sitt tält av kjolar och doftar helt makalöst!
 
Vi grillade korv till middag, enkelt och gott. Bra korv och hemmagjort lchfbröd, tackar!
 
 
Maken tyckte att dessa såg ut som potatisar...
 
Med hemmagjord räkröra på så blev man riktigt mätt i magen!
 
Nu ska fröken Pensé ta tag i dagen. Om träningsvärken från hell ger med sig lite kanske det blir en cykeltur till gymmet. Om inte annat så för att kunna springa med en fläkt i ansiktet, haha.
 
See you later alligator!
Kram Annica
 
 

Sen senast

Det har väl hänt en del sen sist, även om allt nu går i ett långsamt behagligt tempo. Lilla familjen kom för att hämta hem sin gosiga lilla Leia och vi fikade lite. Lilla barnbarnet tyckte att det var jättemysigt med vår katt Skorpan i famnen ;)
Vicka sötisar!
 

Trädgårdslandet är gallrat och rensat, nu börjar det snart bli dags för rädisorna och det ska bli så gott med egna! En som också trivs med upphöjd rabatt är Elvispojken:
 Sover så gott i eftermiddagssolen!
 

Sommarens första smultron är plockade och avsmakade. Finns det något som smakar mer sommar?
 
Vi helgrillade oxfilé till midsommarmat och det smakade sååå gott! Eftersom vi köpte en stor bit upprepade vi succén igår:
Förberett för att servera med sallad, grillad färskostfylld spetspaprika och smörstekt färsk vitkål. OMG så gott!
 

Imorgon börjar maken sista jobbveckan innan semester, sen blir det ännu latare tider ;) Nejdå, vi latar oss inte hela tiden. Maken har till exempel klippt hela häcken, inget latmansgöra precis. Jag har rensat rabatter och planterat ut det sista av kvarglömda plantorna i växthuset, det var ju verkligen på tiden. 
Jag har också bakat en till sats av fröknäcken. De går åt liksom ;)
 
Nu blir det grillning igen. Enkla färsbiffar och den otroligt goda spetspaprikan fylld med färkost, yummie! Det blir gnisselost också, halloumi alltså, samt färsk vitkål som steks i smör.... Oj, oj, munvattnet rinner! Till köket!
 
Bye for now!
Kram Annica
 
 
 

Blommor till midsommar!

I år firas midsommar i riktig värme, det känns härligt. Det blir maken, sonen o jag så inga grodor runt stången ;)
 
Dagen startade med den nya vanan att ta en rask promenad före frukost. Sedan har jag också tagit en springrunda i spåret, ganska ensam där i värmen ska jag säga... Nu är det bara avkoppling och god mat som gäller för resten av dagen!
 
Söt liten banan vattnar lite hemma på verandan

Hämtade lilla familjens kisse till vårt pensionat eftersom de åkt bort och firat helgen. Passade på att gosa med barnbarnet så klart!
Hemma i trädgården har Louise Odier slagit ut sina kjolar och doftar underbart...
...hon har dessutom flera som är på g
 
Underbart vackra Bowl of Beauty har fått besök
 
Löjtnantshjärtat har inte gett upp ännu
Paradisbusken blommar för fullt
 
...liksom Aklejor som finns nästan överallt i trädgården
 
 
Den första dagliljan har slagit ut!
 
Alla krukor inne på verandan har fått vatten och näring, mer trädgårdsjobb än så blir det inte idag. Nu önskar jag bara er alla en riktigt härlig
 
 
                              G L A D  M I D S O M M A R !
 
kram Annica
 
 
 

Budapest!

Fröken Pensé lämnade den svenska försommaren för några dagar och åkte till hettan i Budapest tillsammans med jobbet. Redan när planet närmade sig landning (efter en start som försenades nästan fem timmar!) steg förväntningarna om värme - piloten berättade att det var 30 grader varmt och då var vi ändå framme klockan åtta på kvällen...
 
Efter snabb uppfräschning o inspektion av rum blev det middag utomhus - utan tjocka tröjor eller altanvärmare... vem har inte längtat efter det?
 
Dagen därpå, i måndags, arbetade vi effektivt under förmiddagen och sen var dagen fri. Några av oss strosade runt och tittade lite i affärer, för att sedan sitta med en lååång sen lunch i skuggan - där termometern visade 35 grader - och bara njuta av folkvimlet och några glas rosé.
Kvällen avnjöts på stor restaurang där vi hade eget rum och valde mellan massor av god mat från en stor buffé. Vi vandrade hemåt till hotellet mitt i natten och det var fortfarande alldeles varmt ute, härligt!
 
På tisdagen vaknade vi till en ännu varmare dag och det blev en shopping- och baddag av den. Att shoppa i Budapest kan verkligen rekommenderas, det är oerhört billigt i de små butikerna. Många är så vänliga och ivriga att visa sitt utbud, medan andra ungrare behöver gå en charmkurs... Det kan vara lite svårt med språket också, det är inte alla som kan engelska trots att det är fullt av turister överallt.
 
När eftermiddagstempen var ca 40 grader var det skönt att svalka sig med några timmars bad på välkända Gellerts. Att vistas i solen kändes omöjligt, det var skuggläge som gällde förutom i poolen och då lyckades jag så klart bränna axlarna ordentligt...
 
Både till och från Gellertbadet tog vi taxi, en resa på kanske 3-4 km, men väl värd pengarna i värmen. Resan kostade inte ens 30 kronor per person, så det betalade vi med glädje och gav rejält med dricks. Rejält i chaufförens ögon alltså, för oss knappt något.
 
Husen i staden kan ha lite eftersatt underhåll på en del ställen
medan det kan vara jättefint på andra ställen
 
Billigt att äta ute. Det här är vad en tre-rätters kostar på Gellert Hotel. 3 600 forint är drygt 100 kronor...
 
Igår tisdag satt vi ute och åt middag igen. Svetten rann om oss sent på kvällen och när termometern visade 36 grader halv elva förstod vi varför... Klibbigt är ett ord vi vant oss vid...
 
Efter frukost i morse packades det och vi gav oss ut till den jättefina flygplatsen där det kändes som en miljon människor skulle checka in sitt bagage samtidigt som oss. Ute var det 43 grader och det var inte mycket svalare inomhus. Det fanns ingen luft kvar i lokalen och köerna var evighetslånga. Finns det ett hett sydländskt humör har jag full förståelse.
Alla stog och fläktade sig med det som fanns till hands. Att sätta sig på planet var svalt och skönt :)
 
Hemma i huset igen väntade detta godis tillsammans med rosébubbbel på mig:
Kändes som man varit lite efterlängtad ;)
 
Den svenska sommarkvällen kändes lite kylig när jag tog hundprommisen, kan man få lite av ungernvärmen tack?
 
Kramar till er!
Annica
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bebisbesök

Mamma kom och visade upp sin alldeles nya lilla valp:
Hej lilla Fia, åtta veckor!
 
 
Åh, så liten och sööööt!
 
Hej då på några dar, nu sticker Fröken Pensé till varmare trakter ;)
Annica
 
 

Sunday - run day, fun day

Startade dagen med att rensa avloppet i badrummet. Igår blev det nämligen lite översvämning där... som jag förträngde och fick ta tag i idag istället. Yeck, vad det inte luktar gott när man tar bort hårbollar och annat gojs..
 
Innan regn och åska kom vid lunchtid hade jag hunnit med två varv i spåret. Två varv! Drygt 5 km men tiden var inte lika bra som på Vårruset. Jag skyller på annat underlag och ingen draghjälp... Men glad att jag fixade det och hade ork kvar.
 
Rödmosig och svettigt grann, men sååå nöjd!
 
Hemma igen hann jag en snabb runda genom trädgården medan molnen tornade upp sig och åskan mullrade. Jag hann se att det blir mycket björnbär i år:
Mums! Har en hel del kvar i frysen från förra året också, har inte behövt köpa bär den här säsongen.
 
Tillbringade eftermiddagen vid symaskinen och gjorde äntligen de där kuddarna som lilla barnbarnet vill ha. Jag vet inte hur det gick till, men på något märkligt sätt hade tyget hamnat längst ner under allt som ligger på mitt skrivbord... Men nu är de färdiga och klara för leverans!
Av tyg som blev över sydde jag en liten kjol som förhoppningsvis passar liten fröken:
Hade ju ingen att mäta på, så jag får prova vid tillfälle ;)
 
Käkade ensam middag, men oj så god! Tärnade kyckling, stekte med bacon och strimlad vitkål, sen pytsade jag i en skvätt grädde. Mumsigt värre!
Efter maten blev det en grön shot fylld med nyttigheter:
Smaken? Nja, men lite mer ingefära så blir det nog bättre...
 
Nu har familjen kommit hem från sin Ålandsvistelse med en något bucklad bil, så vi får ta igen lite tid så här på kvällskvisten :)
 
Snaaart är det sommarlov!
 
Godnatt folk!
Kram Annica
 

Bananisdag

Skjutsade hem lilla bananen idag efter frukost, prommis och lång dusch/bad... Vi tog med hennes pappa och kompisen F till stadens park, där vi mötte mamman efter hennes jobb. Traskade iväg till ponnyridningen där två glada småtjejer fick rida!
Hjälmprovning
Allvarsamt och sååå spännande!
Glada tjejer som väntar på dagens andra höjdpunkt - Sean Banan!
Varmt o fullt ös på showen. Och vilka duktiga dansare han hade med sig, imponerad!
 
Lämnade den lilla familjen och åkte hem till vovven igen. Då rasade lagningen av ljuddämparsystemet som var tillfälligt fixat, kul. Kom hem till vårt samhälle och det började regna, vägen upp mot skogen där vi bor så öste det ner... Lite skillnad mot solvärmen i staden... och termometern sjönk från 20 till 13...
Hade tänkt ta en springrunda för gymmet hade bara inte funkat idag - träningsvärken gör att jag inte kan lyfta armarna speciellt och absolut inte ta i nånstans. Då har väl träningen från häromdagen gjort någon nytta tänker jag.
Springlusten kom dock av sig och vips hade jag ett glas vin i handen, så det blir väl en stilla chill-kväll så här sista kvällen som gräsänka. Det går bra det med, kan ju springa imorgon istället ;)
 
Ha en superskön o mysig lördagskväll, det tänker jag ha!
Kram Annica
 

Fredagskärlek

Lilla barnbarnet och jag har haft en alldeles underbar dag tillsammans. Vi sov till klockan åtta och efter frukost tog vi en promenad med vovven bort till gamla järnvägsbron. Där badade Mira och Savannah slängde pinnar åt henne, tokroligt för båda ;)
 
 
Sen blev det en liten cykeltur till lekparken där det gungades ordentligt...
 
Under eftermiddagen har det degats på olika sätt:
med grön leklera
med rosa lera
och med deg till lchf-limpa
som blev riktigt smarrig!
 
En kvällspromenad med cykel, nu har hon fått upp farten med nya stora cykeln!
 
Vi har haft en underbar sommardag med massa mys och lek. Efter godnattbok o välling somnade hon så gott i mormors säng. Imorgon väntar nya äventyr!
 
Hoppas ni njuter ordentligt av de ljusa varma sommarkvällarna!
Kram Annica

Bättre än väntat

Vilken bra dag jag haft idag! Inte nog med att man varit ledig, dagen har utnyttjats på bästa sätt. 
Efter frukost och hundpromenad började jag tvätta och röja. Hela huset var ordentligt städat när det var dags för lunch, så skönt att ha det gjort efter veckor av slarvstädningar. Två maskiner tvätt har hängt ute och torkat också, så nu doftar det gott i skåp och lådor.
Efter lunch och ännu en promenad tog jag cykeln ner till samhället, 8 km. Där gick jag in på mitt kära gamla gym och förnyade mitt kort:
Äntligen ska det bli träna av! 
Gick direkt och körde ett skönt pass, det kändes så himla bra. Det här har jag saknat!
 
Efter gymmet cyklade jag vidare till Ica och laddade upp med massor av nödvändigheter för lchf-liv:
 
Cykelkorgen var välfylld när jag trampade hemåt...
Jag fick också med mig ett gäng tidningar att bläddra i från gymmet, nu finns det massa roligt att ägna ledig tid åt :)
Den närmaste lediga tiden tänker jag dock änga helt åt lilla barnbarnet. Det var planerat att hon skulle komma imorgon, men hon ringde och frågade om hon fick komma redan ikväll och det var ju klart att hon fick!
Så vi har myst med film, popcorn och mjölk... 
 
Nu sover lilla skruttan gott i mormors säng och snart ska även mormor krypa till kojs. Imorgon har vi massor av roligt att göra!
 
Sov gott
Kram Annica

Inomhusdoft

Nu har liljekonvaljerna slutat dofta här inne, så jag tände ett doftljus istället.
Den här doften är min favorit, Fresh Linen. Doftar nytvättat, utehängt, städat, rent och fräscht.
Just det här ljuset är en mycket billigare variant än andra, utan att dofta sådär konstigt syntetiskt. Priset ligger på runt tjugan i vanliga mataffärer, på Clas Ohlson och Plantagen.
 
Ska ge mig ut och plocka nya färska blommor imorgon tänkte jag. Sen är det långhelg!
 
Dags för kudden nu, sov gott alla!
Kram Annica

Syrentid

Nu doftar det ljuvligt från alla trädgårdar när man tar sin kvällspromenad. Syrener överallt i blom, så härligt.
Tänk att ha en så här underbar häck ;)
 
Den här veckan har skolan elevens val under fem dagar och jag har hamnat i friluftsliv-gruppen. Inte mig emot, jag gillar sånt. Idag tog vi en lång promenad till ett friluftsområde en bit bort och så här fint hade vi det:
 
 
Det var grillning, tipsrunda och bad. Dvs innan regnet kom och vi fick traska hem i det och bli dyngsura....
 
Nu blir det lite bloggläsning innan danske bonden visar sig ;)
 
Ha det så gott i kvällningen!
Kram Annica

Loppisbränna

Idag har äldsta dottern och jag stått på bakluckeloppis. Kul att sälja av en del som bara ligger och skräpar. 
 
Det blev väl inte direkt en välfylld plånbok efter dagen, vi valde ju sommarens första solheta dag att sälja på. Folket var inte på loppis om man så säger....
En dag i solen gav en fantastiskt ojämn solbränna - högra sidan av kroppen är betydligt rödare än den vänstra... och bränna är rätta ordet. Nu på kvällningen känns det att det inte var skugga där vi stod.
På hemvägen i skuggan visade termometern rejäl värme utomhus! Kanonhärligt!
 
Har rensat och röjt i rabatterna under eftermiddagen, det växer så det knakar i värmen. Vi åt middag utomhus och det var fortfarande varmt, visst är det härligt? Nu väntar bara ett fåtal arbetsdagar och sen ska jag njuta av sommaren helt och fullt :)
 
Tjingeling alla!
Kram Annica

Äntligen student!

För hon har tagit studenten, för hon har tagit studenten, för hon har tagit studenten....
 
Efter tre års hårt slit har hon äntligen tagit på sig mössan och sprungit ut!!
 
En varm och solig dag med massor av folk och härlig stämning, så vackert att se och vara delaktig i. Mammaögonen hade svårt att låta bli tårarna när yngsta dottern sprang fram med sina klasskamrater och såg så lycklig ut.
Inte blev det mindre tårar när hon sedan visade sitt stipendium som hon fått i aulan strax innan:
Wow! Enda avgångseleven bland nitton klasser, det är mäktigt. Självklart är hon den rätta för det här!
 
Den här tjejen, som förutom att plugga till sig toppbetyg, jobbar emellanåt, har ett barn att ta hand om, ett eget hem att sköta med sin sambo och har alltid tid att vara social och delta i aktiviteter - hon har gjort ett strålande jobb. Mamma är jättestolt!!
 
Snyggingen blev skjutsad hem i lånad sportbil och lilla barnbarnet åkte med oss. Vidare gick färden till svärsonens föräldrahem långt ute på landsbygden. Ett underbart ställe, en renoverad gammal skola och härlig tomt för barnen att springa omkring på. 
Där blev det långbord med smörgåstårtor och grillat. 
 
Så himla gulligt av M:s familj att ordna allt så fint! Ja, dottern och sambon hade ju fixat maten och sånt, men familjen stod för allt annat och det var jättetrevligt. De hade till och med ordnat med toppenväder så vi kunde sitta utomhus hela kvällen!
 
Nu sitter jag med mina frukostägg och ska strax ge mig iväg till äldsta dottern där även mellandottern huserar under sin snabbvisit från Götet. Vi ska ägna förmiddagen åt att gå igenom lite loppissaker och sedan ska vi traska lite på stan innan E tar tåget söderut igen. Det gäller att ta tag i alla tillfällen att ses när man bor en bit ifrån varandra!
 
Ha en bra dag hörni!
Kram Annica
 
 

RSS 2.0