Versailles

Tillbaka med mer Paris! Jobbar ganska mycket och långa dagar, så det blir lite sporadiskt med bloggande nu;) Men visst vill jag visa er Versailles! Eller lite iallafall, det är ju så oerhört stort. Har ju en mängd bilder, kameran var framme hela tiden men ni skulle tröttna....
 
Vi tog RER-tåget från Paris till den lilla staden Versailles och så här snyggt var vagnarna dekorerade!
Det är superlätt att ta sig fram med kommunala färdmedel i Paris. Tydliga skyltar på engelska hjälper när man inte är så jättebra på franska.
Vi gick från stationen i den lilla staden Versailles mot slottet, det tog inte mer än max en kvart. Det var relativt kort kö, med Parismått mätt. Den vanliga superkontrollen av väskor och jackor, som på flyget ungefär, och så var vi inne. Audioguidad tur ingick i priset och det kostade 15 euro att gå in, vilket det klart var värt. 
Tyvärr var det lite regnigt och småkallt ute så vi gick inte i den enorma trädgården. Det har vi kvar till en annan resa!
Nu är vi så sugna på att se filmer som utspelar sig i Versailles, som till exempel Marie Antoinette, så vi får återuppleva miljön lite;)
 
Imorgon är det fredag hörni! Tjoho, klackarna i taket, eller hur!!
Kram på er

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0