Besök på slottet och sista skoldagen!!

Igår var jag alldeles för trött för att blogga efter tre dagar hålla-i handen-med-något-bångstyriga-barn och många timmars pendlande. Trots lite ovilja ibland så var gårdagen den bästa ur museisynpunkt. Vi hade jättebra guider, först på Livrustkammaren och sedan på Kungliga Slottets representationsvåning.
På Livrustkammaren, som för övrigt ligger inhyst i slottets gamla vedförråd och iskällare, fick man se både rustningar och vackra kläder från kungligheter genom tiderna. Alla elever, både stora och små, tyckte allt var så intressant och historia på det här sätter ger ju så otroligt mycket mer än att läsa i en bok.
Både häst och ryttare iklädda rustning!
Höga, vackra valv
Fina gamla vapen
En äkta sagokungsmantel
Kronprinsessklänning då och nu
Kunglig prinsleksak som skulle dras fram av ett par getter!
Otroligt tak i trappan upp till slottets representationsvåning. 
Mer foton därifrån blev det inte, inga kameror tillåtna...
 
Så äntligen, idag var det dags för den traditionella julavslutningen på skolan! Varje år har vi en tomte på besök som hämtar barnen i klassrummen och alla dansar i en allt längre långdans och sjunger hela vägen in i gympasalen. Där väntar granen och musiken, sen blir det ringdans med alla elever och de flesta lärare.
Så efterlängtat av barnen!
 
När vi alla ätit av julmaten på fint dukade bord i klassrummen och alla sagt god jul till varandra, blev det dags för julklappsutdelning från cheferna. I år fick alla individuella klappar, det här var min:
En superstark cykel/pannlampa eftersom jag ofta är utomhus och vi bor på en ganska mörk plats!
Testade så klart under kvällsprommisen:
Nu törs jag gå ut även där inte vägbelysning finns!
 
Fick en julklapp av en elev också. Familjen har anknytning till Kroatien dit man åker på semester varje år. Det här blir spännande att prova, kanske redan ikväll till Ernst?
 
Imorgon ska jag sova lite längre för nu är det JULLOV!!
 
Ha det gott alla glada!
Kram Annica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0