I en varm doft...

...av hägg och kohage cyklade jag hem i eftermiddagssolen. Måste ju bara stanna och ta kort på tjurkalvarna som äntligen kommit ut på grönbete. Visst är de väl söta?


I andra hagar längs vägen går kossor med kalvar, men de var för långt borta idag.

Upptäckte att ett av vildäppelträden vid banvallen börjar blomma nu. Vilka fantastiska färger det är i blomknopparna!


Har haft fullt upp med skolan och sluttampen av terminen. Alla utvecklingssamtal och prov är avklarade, nu återstår bara rättning av de sista proven men det gör jag i helgen.
Igår kväll hade våra 4-5:or vernissage och visade sina konstverk från bildlektionerna för föräldrar. Det blev fullt hus och barnen gick runt med små brickor och bjöd på bubbel o salta pinnar. En succékväll, men vilken lång arbetsdag det blev;)

Imorgon åker vi med eleverna till Moderna Museet och går en guidad tur bland kända konstnärers verk. Det är alltid roligt att åka på utflykt med barnen och de visar alltid upp sin bästa sida vid såna tillfällen. Om vädret blir soligt och varmt kommer vi nog att äta vår matsäck i Kungsträdgården, det är ju så mysigt att ha picknick där!

En rolig kväll med tjejerna, eller tanterna som vissa kallar oss, väntar imorgon.  Vi ska träffas hemma hos N som byggt om sitt kök sen sist, det blir kul att se. Hon är en stor samlare av grisar och har säkert över tusen olika i sitt grisrum!

Nu är det dags att steka ett stort gäng pannkakor till morgonens utflykter. Sonen ska iväg på sitt håll och behöver matsäck till skolans Survival Camp. Under ett dygn ska högstadiets elever leva primitivt vildmarksliv med många äventyr och strapatser inplanerade. Natten tillbringar de i vindskydd vid lägereld, jättemysigt. Som tur är bjuds det på middag och frukost i skogen, så det räcker med lunch o godis hemifrån.

Ha det så gott alla, stor kram
Annica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0