En garde!

Ännu en rolig dag i rörelseveckan! Idag har jag o en kollega tagit med klass 5 och 6 till Stockholms Fäktningsklubb (eller vad det nu hette).
En klass i taget har varit i fäktningslokalen med en lärare, den andra gruppen var i en park i närheten och åt matsäck med tillhörande lek :p

Fäktningsläraren var fransman och bröt kraftigt på sitt modersmål när han förklarade konsten för barnen - gissa om de fick lyssna uppmärksamt! Kanske är det det man ska lägga sig till med när de är fokuserade på annat än mig, ett konstigt uttal? Hur som helst, det var mycket intressant att beskåda. Jag önskar verkligen att jag hade haft en florette och en ansiktsmask och fått tillfälle att prova, men det var ju för barnen vi gjorde besöket.
Vilken kroppskontroll, vilken balans och smidighet detta krävde av utövaren! Flera av barnen fastnade för fäktning och ville gärna komma tillbaka fler gånger, kanske till och med börja praktisera detta. Kul, det är ju lite av meningen med rörelseveckan - att visa barnen lite av den mängd roliga aktiviteter det finns som de kan motionera med.

Vi gick lång dag idag, från 8 till 20. Barnen är komplediga hela onsdagen istället (och vi lärare jobbar kortare dag, känns bra).
Eftermiddagen tillbringades med mellis i skolan, film med rörelseanknytning - Skruva den som Beckham för våra små troll - grillade hamburgare på skolgården till middag och sen...ännu mer aktivitet!

Ner till idrottsområdet, fotbollsklubbens ungdomsledare och dito från friidrottsklubben tog hand om barnen och lekte/idrottade med dem till klockan 20. Under tiden var föräldrar inbjudna till en föreläsning om vikten av rörelse för växande barn, sedan fick de se hur roligt barnen hade det ute på planen.

Man känner sig lite mör efter så mycket ovan motion till vardags, dessutom är mycket förlagt utomhus i solen. Imorgon väntar tennis på förmiddagen och skogsbrännboll på eftermiddagen, puh. Men...det är så roligt, dagarna springer iväg.

Nu - dags att packa för morgondagens gymbesök och cykling till jobbet. En del av min ständiga rörelseaktivitet!


Tjingeling på er!
Kram Annica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0